These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

EVE Information Portal

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

EVE Launcher update on May 21, 2013

First post First post
Author
IkKris
Transdimensional Spector
#321 - 2013-05-21 15:47:42 UTC
Tryed repair tool but its not starting, so i'm out offf luck??????
Mhax Arthie
Doomheim
#322 - 2013-05-21 15:47:43 UTC  |  Edited by: Mhax Arthie
Adnot Rexx wrote:
YOU CAN GET AROUND THE LAUNCHER.

....
Navigate to and run the following EXE - CCP\EVE\Bin\ExeFile


RESUME YOUR DAILY CAPSULEERING

Confirming that this solution WORKS!. Thank's dude!!!11!!
Gayle Thanrell
Mustache Bringer
#323 - 2013-05-21 15:48:09 UTC
I used to have the same problems that everyone refers to in this thread.

I tried to launch the game by avoiding the launcher, using exefile.exe located in the bin folder of the game. It asked me to update the game, over and over. Then, I used the repairtools, and try again to launch the game using the exefile.exe. Now, it's working just fine, over my two computer. I have my two characters connected to the game at the time I'm writting this.

I should probably go to mine now !

By the way, I tought Frenchies were the greatests haters around the world. I was wrong !

Oh, I won't spit over a few thousand SP to both my accounts !

Those who wants to reach to the game, you should try what I've just mentionned above.

See ya.
Steijn
Quay Industries
#324 - 2013-05-21 15:48:15 UTC  |  Edited by: Steijn
Chillya wrote:
Well, the launcher updated and broke.

OFFLINE MODE
You are seeing this because no connection could be made to the content server or something went wrong while loading the online content.

Tranquility server: Status unknown


im just getting same as this,.

EDIT:- im getting the above on 1 account, and the following on the other:-

No connection could be made to the content server. Please make sure that your Internet connection is up and restart the Launcher.

Nice to see the QA dept. is having a nice long holiday again.
Viktor Rasmussen
The Scope
Gallente Federation
#325 - 2013-05-21 15:48:25 UTC
UltraNoobian wrote:
For those people bypassing the launcher and getting Incompatible protocol

USE THE REPAIR.exe


Thanks! However, the launcher crashed. Maybe because http://client.eveonline.com/patches/win_launcherinfoTQ_inc.txt isn't responding during this year for me (loading, loading,.... goto 1)
Nifong Vong
Federal Navy Academy
Gallente Federation
#326 - 2013-05-21 15:48:43 UTC
OK, Repair and then run from the Exe in Bin does indeed work, at least for Vista Home SP2. Can't guarantee it'll work for you, but did the trick for me...
Onward ho, GALLENTE UBER ALLES!
MasterChief351
Atlas Research Group
Atlas Commerce
#327 - 2013-05-21 15:49:05 UTC
Getting No connection could be made to the content server. Please make sure that your Internet connection is up and restart the Launcher.Suppose can only wait until they fix it...

This Is A Signiture,It Does stuff

Domino Artan
Brutor Tribe
Minmatar Republic
#328 - 2013-05-21 15:49:05 UTC
If you can't log onto Eve because CCP won't let you does that still count as winning Eve?



Virani Amatin
Federal Navy Academy
Gallente Federation
#329 - 2013-05-21 15:49:09 UTC
Hi I'm getting an incorrect interface message and can't log in... i have a mac... just FYI... and i didn't see anything in here about that particular message so...

i ReAAAlllly wanna play UghPOopsCry
Tarchus
#330 - 2013-05-21 15:49:46 UTC
REPAIR THIS:

Error in atexit._run_exitfuncs:
Traceback (most recent call last):
File "atexit.pyc", line 24, in _run_exitfuncs
File "checksum.pyc", line 187, in _teardown
File "checksum.pyc", line 406, in close
File "shelve.pyc", line 143, in close
File "shelve.pyc", line 169, in sync
File "bsddb\__init__.pyc", line 347, in sync
File "bsddb\dbutils.pyc", line 68, in DeadlockWrap
DBRunRecoveryError: (-30974, 'DB_RUNRECOVERY: Fatal error, run database recovery -- PANIC: fatal region error detected; run recovery')
Reverend Mak
Abh Empire
#331 - 2013-05-21 15:49:51 UTC
Mournful Conciousness wrote:
CCP Atropos wrote:
For those reporting that their settings have been deleted, this issue is simply solved by restarting the EVE Launcher. This happens due to the updater automatically starting the EVE Launcher after it has been updated, with incorrect path semantics.

Secondly for those getting the offline mode webpage from within the EVE Launcher, this is because the EVE Launcher is timing out when attempting to connect to our webservers. We're currently looking into why the webservers aren't responding in a timely fashion, and hope to have this resolved as soon as possible.

Thank you for your patience.


First of all, "semantics" is the study of meaning. Is there a hidden meaning in the paths you choose?


Well, now you're making a semantic argument about semiotics. :P

Reverend Mak Director, Abh Empire http://twitter.com/ReverendMak [b]ABH EMPIRE IS RECRUITING: http://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=4573312[/b]

Matthew97
#332 - 2013-05-21 15:49:54 UTC
Ya'll broke the MOTD on Sisi and TQ

"MOTD: The service is unavailable."
Marc Folk
Deep Core Mining Inc.
Caldari State
#333 - 2013-05-21 15:50:07 UTC
My 20 Cent:

http://i43.tinypic.com/2zreszk.jpg

So no download vie http while ping/tracert shows acceptable connection.

Quote:

1 2 ms 1 ms 1 ms 192.168.1.1
2 12 ms 14 ms 12 ms mm-dsl.gw.tgnet.de [80.72.255.155]
3 11 ms 11 ms 15 ms frb-sk-l1-p5a.wll.tgnet.de [80.72.255.153]
4 13 ms 18 ms 9 ms bhg-s1-l2-p2.wll.tgnet.de [217.24.3.65]
5 12 ms 13 ms 13 ms wab-hb-l1-p1.wll.tgnet.de [217.24.2.185]
6 22 ms 14 ms 13 ms ffm-ix-l1-p1.wll.tgnet.de [217.24.2.9]
7 16 ms 16 ms 15 ms ffm-kq-l2-p3a.wll.tgnet.de [217.24.2.2]
8 16 ms 15 ms 14 ms ffm-s1-rou-1006.DE.eurorings.net [134.222.104.97]
9 32 ms 39 ms 30 ms ffm-s1-rou-1022.DE.eurorings.net [134.222.230.185]
10 40 ms 30 ms 31 ms ffm-s1-rou-1006.DE.eurorings.net [134.222.227.10]
11 39 ms 38 ms 50 ms ffm-s1-rou-1102.DE.eurorings.net [134.222.230.221]
12 38 ms 30 ms 32 ms kehl-s2-rou-1103.DE.eurorings.net [134.222.227.178]
13 68 ms 40 ms 38 ms nntr-s1-rou-1101.FR.eurorings.net [134.222.227.122]
14 30 ms 33 ms 36 ms ldn-s2-rou-1101.UK.eurorings.net [134.222.232.187]
15 30 ms 41 ms 32 ms ldn-s2-rou-1041.UK.eurorings.net [134.222.228.94]
16 35 ms 31 ms 30 ms 134.222.109.173
17 44 ms 48 ms 36 ms srv246-f.ccp.cc [87.237.37.246]
18 48 ms 29 ms 30 ms 87.237.39.166


You know about the thousands of players trying to login at the same time after downtime?! Looks like you are NOT prepared =D
Porkita
Aliastra
Gallente Federation
#334 - 2013-05-21 15:50:14 UTC
Lesson One for Developers: Don't fix what isn't broken!

There is no need to move stuff, because now you can push it!

Bangkirai
Brewery Research Ltd
#335 - 2013-05-21 15:50:27 UTC
2013-05-21 17:46:04,724 - root - initialization - INFO - ######################################### Logging Started ##########################################
2013-05-21 17:46:04,726 - root - info - INFO - server address: 'Tranquility'
2013-05-21 17:46:04,736 - overrides - overrides - ERROR - No value set for resource u'DEFAULTDOMAIN'
2013-05-21 17:46:04,736 - overrides - overrides - INFO - Using domain: https://client.eveonline.com/patches/
2013-05-21 17:46:04,736 - root - info - INFO - Getting info file from https://client.eveonline.com/patches/win_launcherinfoTQ_inc.txt
2013-05-21 17:46:04,740 - requests.packages.urllib3.connectionpool - connectionpool - INFO - Starting new HTTPS connection (1): client.eveonline.com
2013-05-21 17:46:16,030 - root - info - ERROR - Got a connection error when attempting to query https://client.eveonline.com/patches/win_launcherinfoTQ_inc.txt
Traceback (most recent call last):
File "lib\info.pyo", line 75, in GetInfoFromUrl
File "lib\http.pyo", line 69, in get
File "requests\api.pyo", line 55, in get
File "requests\api.pyo", line 44, in request
File "requests\sessions.pyo", line 354, in request
File "requests\sessions.pyo", line 460, in send
File "requests\adapters.pyo", line 250, in send
SSLError: The read operation timed out
2013-05-21 17:46:16,030 - root - initialization - INFO - Initialized launcher info for server: 'TQ'
2013-05-21 17:46:16,032 - root - usersettings - INFO - Cache dir: u'E:\\Program Files\\EVE\\launcher\\cache'
2013-05-21 17:46:16,032 - ch_exceptions - log - CH_LOG - Unable to load any user-settings.
2013-05-21 17:46:16,036 - overrides - overrides - ERROR - No value set for resource u'FORCELANGUAGE'
2013-05-21 17:46:16,036 - root - initialization - INFO - Initializing app with language: 'en'
2013-05-21 17:46:16,039 - ch_startup - log - CH_LOG - Launcher started
2013-05-21 17:46:16,039 - root - initialization - INFO - Sending logs True
2013-05-21 17:46:16,040 - root - initialization - INFO - Running from u'E:\\Program Files\\EVE'
2013-05-21 17:46:16,040 - root - initialization - INFO - Working directory u'E:\\Program Files\\EVE'
2013-05-21 17:46:16,042 - root - initialization - INFO - {'LauncherSettings': {'Game Client Version': '534348', 'Game Server': 'TQ', 'Platform': 'Windows 7', 'Default Language': 'en-us', 'Local Version': '2.1.539169', 'Chosen Language': 'en'}}
2013-05-21 17:46:16,134 - root - controller - INFO - Steam API initialized? False
2013-05-21 17:46:16,171 - browser - browser - INFO - cefbrowser initialized
2013-05-21 17:46:16,174 - root - assets - WARNING - cwd doesn't contain assets: u'E:\\Program Files\\EVE'
2013-05-21 17:46:16,187 - root - selfupdate - INFO - Appdata: E:\Program Files\EVE\launcher\appdata
2013-05-21 17:46:16,187 - root - selfupdate - INFO - rightFolderName = EVE_Online_Launcher-2.1.539169.win32
2013-05-21 17:46:16,187 - root - selfupdate - INFO - Exepattern: E:\Program Files\EVE\launcher\launcher.old*
2013-05-21 17:46:16,187 - root - selfupdate - INFO - Local version: 2.1.539169
2013-05-21 17:46:16,187 - root - selfupdate - INFO - cache dir: E:\Program Files\EVE\launcher\cache
2013-05-21 17:46:16,187 - root - controllerfunctions - WARNING - Could not retrieve steam token
2013-05-21 17:46:16,187 - root - selfupdate - ERROR - Verison finder never initiated! SelfUpdate failed
2013-05-21 17:46:16,187 - overrides - overrides - WARNING - Detected region as ccp
2013-05-21 17:46:16,187 - root - controllerfunctions - INFO - landing page: 'None/en?steam_token=&server=tranquility' backup page: u'E:\\Program Files\\EVE\\launcher\\appdata\\EVE_Online_Launcher-2.1.539169.win32\\html\\Launcher_{languageID}.html'
2013-05-21 17:46:16,187 - browser - browser - INFO - Loading Url: u'None/en?steam_token=&server=tranquility'
2013-05-21 17:46:16,188 - browser - browser - INFO - Registered backupUrl base as u'E:\\Program Files\\EVE\\launcher\\appdata\\EVE_Online_Launcher-2.1.539169.win32\\html\\Launcher_{languageID}.html'
2013-05-21 17:46:20,759 - browser - browser - ERROR - Received error code 2 when loading 'http://none/en?steam_token=&server=tranquility'
2013-05-21 17:46:20,760 - browser - browser - INFO - Loading backupUrl u'file:///E:/Program%20Files/EVE/launcher/appdata/EVE_Online_Launcher-2.1.539169.win32/html/Launcher_en.html'


Thats the file, the launcher creates in the eve program folder below /launcher/cache.

Seems quite some errors and time outs to me and whats this steam token?
Zent
Centers for Intergalactic Mercantile Acquisition
#336 - 2013-05-21 15:50:34 UTC  |  Edited by: Zent
Taklam Zanjoahir wrote:
Adnot Rexx wrote:
YOU CAN GET AROUND THE LAUNCHER.

I just logged in after having the same issues.

First - Run the repair tool

Second - Navigate to and run the following EXE - CCP\EVE\Bin\ExeFile


RESUME YOUR DAILY CAPSULEERING


Worked, thx mate! Big smile



tried it and FAIL
Prince Kobol
#337 - 2013-05-21 15:51:00 UTC
Mr Bimble wrote:
No and No.
Complete bunch of useless cunts.This is so far beyond worn out hamsters.Again and again ccp insist on forcing useless **** on us poor payers.Nothing useful in the way of help from the bastards.I have a PC,not a console,def not a playstation,so **** dust and everything that goes with it.



wow.. so much rage

yes you are right of course, after all not being able to log into a computer game (well you can log in just not via the launcher) ismore then enough reason to call somebody a ****...

some people here are in serious need of a life
eve Penken
Doomheim
#338 - 2013-05-21 15:51:11 UTC
Donathan Slade wrote:
***ATTENTION*** -- TEMPORARY FIX

Repair and play.

1) C:\CCP\EVE\repair.exe

1a) If the repairer fails - re-run it until it completes.

2) C:\CCP\EVE\bin\ExeFile.exe

The game should load and let you connect without issue..

DO NOT under any circumstances re-run the patcher or this will break and you will have to do it over again.

-=-=-=-

Note - This took me about 5 minutes for the repairer to run.


+1!
Ox Fast
Coreli Corporation
Pandemic Legion
#339 - 2013-05-21 15:51:14 UTC
great launcher.

working as intended.

Can't actually login

Think I've won eve now
SoulBlythe
Banana-Republic.
Dreadbomb.
#340 - 2013-05-21 15:51:18 UTC  |  Edited by: SoulBlythe
Rahvin Dex wrote:
CCP Atropos wrote:
For those reporting connection errors, are you able to connect to https://client.eveonline.com/launcherv3 and http://client.eveonline.com/patches/win_launcherinfoTQ_inc.txt


1) Still loading after 5 minutes
2) "This service is unavailable"

I can bypass the launcher to get to the login screen, but when I do it says:

Server: Tranquility
Status: Incompatible (protocol)

When I try to log on anyway I get:

Connection Failed
Incompatible (protocol)



This also the same for me.