These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Issues, Workarounds & Localization

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

Update to the Launcher and the repair tool - Fix inside!

First post First post
Author
Saxe Coburg Gotha
Ancient Hittite Corporation
The Bastion
#401 - 2013-07-13 01:23:29 UTC
CCP Atropos wrote:
If you still get the grey progress bar that downloads an update, you should try this: http://content.eveonline.com/EveOnlineLauncher/release/EVEOnlineLauncher_2_1_559197.exe

It's the installer for the latest version of the EVE Launcher.



You fixed my EVE Launcher. Thank you. This did the trick.
Emesine
Mouth Trumpet Cavalry.
Mouth Trumpet Cavalry
#402 - 2013-07-14 13:32:52 UTC
This launcher update is not working on my Macbook Pro either. It dies upon startup after the up date with a no-very-useful error mesage of "Eve Online Error". The log looks like:

7/14/13 7:29:51 AM com.apple.launchd[1448] ([0x0-0x118118].com.ccpgames.eveonline[4241]) Exited with exit code: 255
7/14/13 7:30:14 AM launcher[4246] EVE Online Error
7/14/13 7:30:14 AM launcher[4246] EVE Online Error
Ali Aras
Nobody in Local
Of Sound Mind
#403 - 2013-07-14 18:42:15 UTC
Since this appears to be the current launcher thread-- I'm having an issue where, if I start the launcher, it spawns a bunch of update.exe processes that eat all the memory on my laptop and kill it. Only way to get out is to push and hold the power button. Computer is a lenovo thinkpad running windows 7.

I discovered this when trying to update an old EVE install (last patched in January). I've got no dice on the repair tool, either-- it downloaded 1.some gigabytes of stuff, and then said my two or three free gigabytes in the partition weren't enough space to patch. And I found this out because the mac update means you can't launch duality on the mac anymore (fake edit: yes you can, using the stuff in this post: http://warp-to-sun.tumblr.com/post/55439633538/fix-for-os-x-duality-issues )

http://warp-to-sun.tumblr.com -- my blog

CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#404 - 2013-07-15 11:45:09 UTC
Ali Aras wrote:
Since this appears to be the current launcher thread-- I'm having an issue where, if I start the launcher, it spawns a bunch of update.exe processes that eat all the memory on my laptop and kill it. Only way to get out is to push and hold the power button. Computer is a lenovo thinkpad running windows 7.

I discovered this when trying to update an old EVE install (last patched in January). I've got no dice on the repair tool, either-- it downloaded 1.some gigabytes of stuff, and then said my two or three free gigabytes in the partition weren't enough space to patch. And I found this out because the mac update means you can't launch duality on the mac anymore (fake edit: yes you can, using the stuff in this post: http://warp-to-sun.tumblr.com/post/55439633538/fix-for-os-x-duality-issues )

Try downloading and running the installer I linked before:
CCP Atropos wrote:
The installer for the latest version is available here: http://cdn1.eveonline.com/EveOnlineLauncher/release/EVEOnlineLauncher_2_1_569300.exe

Ali Aras
Nobody in Local
Of Sound Mind
#405 - 2013-07-16 02:32:36 UTC
Tried it, this is what caused the above behavior for me.

http://warp-to-sun.tumblr.com -- my blog

CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#406 - 2013-07-16 11:01:51 UTC
If the process is updater.exe then the only reason you're seeing it is that old version of the Launcher (v.1.32) is trying to update itself to the newer versions (v2.1.xxxxxx) Running the installer I linked, should install the new version of the EVE Launcher and remove the old one.

This is all based on an assumption; could you provide some logs or screenshots of what's happening?
Athelas Loraiel
Viziam
Amarr Empire
#407 - 2013-07-16 20:38:48 UTC
after I dont know what have I tried, with latest 300 version of patcher that someone from CCP posted a few posts ago, I managed to end up patch-cancelled with this in win-patch-log file


Hmm, forum editor doesnt allow me to post html???
this is only a copy pasted notepad text from the log of failed patcher???
Athelas Loraiel
Viziam
Amarr Empire
#408 - 2013-07-16 20:39:19 UTC
Exception in thread Thread-20:
Traceback (most recent call last):
File "threading.pyc", line 530, in __bootstrap_inner
File "threading.pyc", line 483, in run
File "zsync\readFromUrl.pyc", line 305, in DownloadPart
File "zsync\readFromUrl.pyc", line 360, in ReadRemoteData
File "zsync\zsync.pyc", line 539, in callback
File "zsync\dataPackage.pyc", line 43, in __pylzma_decompress
TypeError: Incorrect stream properties
Athelas Loraiel
Viziam
Amarr Empire
#409 - 2013-07-16 20:41:04 UTC
I cant post last part becuase forum editor doesnt allow html parts ???
Athelas Loraiel
Viziam
Amarr Empire
#410 - 2013-07-17 06:42:46 UTC
I finaly did it.
everything updated well.

my first error was to run repair and then when it asked for self updating, I updated it. DONT update it.

Also, disable NOD/ESET protocol filtering as suggested by OP.

Then I ran the eve.exe in folder (NOT SHORTCUT from desktop, it failed that way, dont know why???)

Then launcher started and repped everything,
and I ran the game.


Guys in CCP, you should get better in this, after all, it's ten years old....
Seriphim An'amar
Imperial Shipment
Amarr Empire
#411 - 2013-07-17 18:42:16 UTC
Sooo... I think I might have made a mistake here... After taking a long time, the Eve launcher finally updated itself only to tell me that a new model was available and did I want it. I said yes. Turned out to be a big mistake since the launcher couldn't update itself and constantly gave me errors, telling me I needed to use the repair tool. Well that didn't work either. Failed there too. So I thought maybe I ought to uninstall and reinstall. Welll..... I can't get that to happen either. The progress keeps getting to a percent and then tells me it's been interrupted and needs to start all over again. Currently stuck at 66% with no progress.
Ali Aras
Nobody in Local
Of Sound Mind
#412 - 2013-07-17 18:47:46 UTC
CCP Atropos wrote:
If the process is updater.exe then the only reason you're seeing it is that old version of the Launcher (v.1.32) is trying to update itself to the newer versions (v2.1.xxxxxx) Running the installer I linked, should install the new version of the EVE Launcher and remove the old one.

This is all based on an assumption; could you provide some logs or screenshots of what's happening?

Here are screenshots -- I'm having a hard time on logs, because I'm not sure where I'd look. http://imgur.com/a/hk6cp

When I found this thread, I downloaded the new launcher file you linked. I renamed my old launcher shortcut so it'd still be around, and put the launcher.exe file you linked in my EVE folder (pictured in album).

Since then, I've just double clicked on it. As you can see, my drive doesn't have a lot of space-- this computer dual-boots from Linux. To get the behavior in the last screenshot, I, go to the Program Files(x86)\CCP\EVE Online folder and then double click on the launcher file (the new one, 2.1.xxxxx). It then spawns a bunch of processes with that file's name (apologies for them being hidden behind my Paint window; it was hard to take a screenshot once the processes started eating memory). Each one takes ~2-3 k of memory, and they start spawning and repeatedly spawn once the launcher is launched.

As I said earlier, I tried running the repair tool but it said I was out of space. It had downloaded about 1.8 gigs of stuff (I started with ~3.5 free) and was installing when it presented me with an out of space error. I'm now going to try clearing off another partition and increasing the space on my computer. After that, I'll post whether it resolved my issues.

http://warp-to-sun.tumblr.com -- my blog

Ali Aras
Nobody in Local
Of Sound Mind
#413 - 2013-07-19 00:04:33 UTC
Expanding available space didn't do it, repair tool ran into an error at the very end, and trying to uninstall EVE via the control panel spawned a million copies of some other .exe. Er, any advice for how to get the client working again? I'm a little scared to just download an installer and try Ugh.

http://warp-to-sun.tumblr.com -- my blog

Mira Creno
AUTLaws II
#414 - 2013-07-19 09:11:32 UTC
I use the launcher V2.1.571330 which comes with EVE release 8.31.571887.
EVE returns me the message "Login failed: The authentication token provided by the launcher is of an invalid Format." when I try to start the game.

I am getting this message since 4 days and am not able to start EVE. Before I had no Problems for a Long time.
I did a complete fresh Installation of EVE and I also run the repair tool.
Still I am getting this message about a wrong token by the launcher.

What is wrong with my launcher?

Greetings Mira
Val Karan
Knights of the Empire
#415 - 2013-07-20 15:41:11 UTC
Yay for whoever it was that said we should be using jdownloader to grab the archives for offline installation.

I'm not done extracting yet, but reached 40%, so i guess ill be just fine. Downloads through the normal installer or "browser"-downloads of the archives failed to extract way before the 10% mark before.
Dythius Anthar
Imperial Shipment
Amarr Empire
#416 - 2013-08-09 01:04:41 UTC
I'm no longer able to play Eve on my PC at work, and I believe it's probably a proxy issue or ports being blocked. I have an IT ticket in at my company but I don't know when/if it will be fixed.

I was able to play just fine and patch up through Steam until the latest patch on August 1st. Is there a way to manually patch the launcher so that I can get into the game?

When I launch the game right now the launcher opens and says it's in 'Offline Mode' and won't log me in.

I've manually patched the Launcher to version 2.1.569300 from one of the latest links in the thread, and I've tried running the repair utility and still run into the 'Offline Mode' for the launcher when firing up the game through Steam.
3dward Scissorhands
#417 - 2013-09-03 20:34:43 UTC
Please Help CCP i am desperatly trying to update this stupid client, please help. error
Joseph Crabs
GoonWaffe
Goonswarm Federation
#418 - 2013-09-04 12:40:45 UTC
I had the same issue as 3dward and tried everything I found in about 5 other forum threads, but nothing worked. The support case I opened was never attended to. I ended up installing EVE from scratch and then it worked. However, I have now lost all my window settings, market favorites, etc...

Thanks for this.
Jolly Syco
Conglomo Private Securities
#419 - 2013-09-06 04:10:23 UTC
Launcher gets to about %30 and then crashes, or comes up with an error message that gives me the option to start eve or cancel. When I select start eve it says incompatible build and tells me to update which starts the whole thing over again. I had to do a fresh install after the 1.1 update, and I don't want to do this again. I don't know how things are run at CCP, but the company I worked for would have fired me if I had released this Launcher. I've had nothing but trouble from it since I started playing again, and would really like to either see the patching system go back to the old way, or put in a way to bypass this god awful launcher altogether and install patches manually.
Nefera Jin
Yamagata Syndicate
Shadow Cartel
#420 - 2013-09-06 18:29:11 UTC
launcher gets to about 30% and then says update failed and stops. showing anerror message ( i cannot post all as i have not so many characters left..):

Traceback (most recent call last):
File "lib\update.pyo", line 719, in CreatePatch
File "lib\update.pyo", line 492, in Run
File "zsync\zsync.pyo", line 1041, in CreatePatch
File "zsync\zsync.pyo", line 897, in GetPatchCalculations
KeyError: 'resDX9Scene.stuff'



the message itself is much longer.
if i log to the login screen and it drops me out to patch i also get an error message when 7/7 applying patch. it just stops and shows an error message.
I tried repair tool too but this also crashes when downloading receipes.
no idea what to do now. please help