These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Issues, Workarounds & Localization

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

Update to the Launcher and the repair tool - Fix inside!

First post First post
Author
Erik Olafsson
Viziam
Amarr Empire
#361 - 2013-06-30 14:33:25 UTC  |  Edited by: Erik Olafsson
Goddamnit CCP! Either fix this crap of a launcher or rip it off from the game! Animated in-game log-in screen was so cool, why the hell did you replaced it with this ****? (Pardon my French)
Nire Retipuj
The Scope
Gallente Federation
#362 - 2013-07-01 04:39:22 UTC
Erik Olafsson wrote:
Goddamnit CCP! Either fix this crap of a launcher or rip it off from the game! Animated in-game log-in screen was so cool, why the hell did you replaced it with this ****? (Pardon my French)


UPDATE WITH FIX I DISCOVERED
Amonsetra
Ordo De Vindicta Ignea
#363 - 2013-07-01 12:47:38 UTC  |  Edited by: Amonsetra
OK since i cant post (something about html) it here is my problem. i can t log in at all w/ all your repair this and down load that .it was fine about a month ago (since i update my games even if i m not playing atm). other than that i had to log in safe mode about a year ago now nothing i have uninstalled 5x and reloaded it and all i get is an error pretty much like everyone else nice way of telling me you rly didn't want me to use the the 5 days thing and this is 2x this has happend like i said earlier i had to use the safe mode and that doesn't even work now .




After looking again why don't you just have a {launch game }from your account page since it might have less of "its on Your end and you need" type responses i play a lot of mmo s and after a bit of thinking i have never had to g2 their forums to figure out why i cant play
CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#364 - 2013-07-01 13:37:57 UTC
If you've got some logs and the forum complains about posting them, you can paste them on http://pastebin.com/ without problem, and then just link to them.
CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#365 - 2013-07-01 13:40:13 UTC
Nire Retipuj wrote:
Erik Olafsson wrote:
Goddamnit CCP! Either fix this crap of a launcher or rip it off from the game! Animated in-game log-in screen was so cool, why the hell did you replaced it with this ****? (Pardon my French)


UPDATE WITH FIX I DISCOVERED

This is due to the way that Windows handles proxy servers; I believe there is a way to modify proxy settings without IE installed, but I'm not sure of the specifics. IE modifies the systems proxy settings, and as such every application that connects to the internet is dependent upon it; no one intentionally builds upon IE.
CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#366 - 2013-07-01 14:40:22 UTC  |  Edited by: CCP Atropos
Biomass Doppelganger UberRecycler wrote:
Biomass Doppelganger UberRecycler wrote:
Hi,

so now this Launcher is trying to update to another, i was thiniking is the last version...
http://cdn1.eveonline.com/EveOnlineLauncher/release/EVEOnlineLauncher_2_1_559197.exe

Someone can post the last launcher version available ?
Thx...

(is crashing and it takes one hour to update nothing, at 11min it fails gloriously)



need launcher last version numbers...
http://cdn1.eveonline.com/EveOnlineLauncher/release/EVEOnlineLauncher_2_1_559197.exe
Something like this...
My launcher is still trying to update himself and fails every time... since more than 24hours.

Someone can tell me the last Launcher version ?

(i tried to repair, install the 2.1.559197 again etc...
if there's a new patch i will not able to update my EVE client

You have the correct URL to the current release version, however if that installer doesn't work, there's a simple zip archive available too.
Batiste Lapin
Caldamarr Trade Federation
#367 - 2013-07-01 23:33:21 UTC  |  Edited by: Batiste Lapin
I've been having problems with the launcher today. I'm using a MacBook Pro and have had similar issues before where I'd get en error message saying "EVE Online Launcher Exception" and "An Unexpected Error Occurred." I got around it before reinstalling the eve-premium...mac.dmg file and that seemed to do the trick. This time, it didn't work. The launcher .zip file mentioned here doesn't work on a Mac.

Any other suggestions would be appreciated!

Update: I reinstalled a second time and it seems to have done the trick (so far). Downloading patches & updates at the moment. Hopefully I'll be able to login without further issues.

Update #2: I was able to login after the second install. Just now the issue is that when I login I immediately get an error message--something about a lost "socket connection." So I try again, but this time it tells me I'm not connected to the Internet, which isn't true because otherwise I couldn't be on the Forums right now complaining about it. Don't know what the issue is, but it's extremely frustrating to say the least.

Update #3: Now the launcher only works when it feels like it. If I'm lucky enough for it to pop up, I click Play and then....NOTHING happens. The launcher window disappears and the game just shuts down before it even launches. I'm beginning to think that the problem now lies both on CCP's end and on my own. Something must have gone haywire with the launcher and reinstalling it maybe simply screwed it up even more. It was frustrating before. Now it's maddening.
Amonsetra
Ordo De Vindicta Ignea
#368 - 2013-07-01 23:45:02 UTC
I Have checked my fire wall and everything that might block it or cause this to happen i have tried all three eve launchers and repaired them nothing and even shutting down does nothing but waste time rly fun ty for such a grt gam3
Kit Illium
Caldari Provisions
Caldari State
#369 - 2013-07-02 04:25:18 UTC
Anyone,,,HELP !?

From 2 dys I try to install EVE on new xp OS installation, and I have this error :

archive extraction failed 1003

No matter what i do. I try online and offline installer (many times) ..and more link's that i found online. Now... i try another repair tools that seems to download again the patch.
CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#370 - 2013-07-02 10:11:46 UTC
Amonsetra wrote:
I Have checked my fire wall and everything that might block it or cause this to happen i have tried all three eve launchers and repaired them nothing and even shutting down does nothing but waste time rly fun ty for such a grt gam3

All 3 EVE Launchers? Please excuse my ignorance, but what are the three you're using? If you're able to provide me with some logs for the EVE Launcher, I'll see what they say. Drop me an EVEMail and we can follow this up off the forums, if you would like.
CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#371 - 2013-07-02 10:12:26 UTC
Kit Illium wrote:
Anyone,,,HELP !?

From 2 dys I try to install EVE on new xp OS installation, and I have this error :

archive extraction failed 1003

No matter what i do. I try online and offline installer (many times) ..and more link's that i found online. Now... i try another repair tools that seems to download again the patch.

That archive extraction error means that the download was corrupted whilst you tried to download it.
Kit Illium
Caldari Provisions
Caldari State
#372 - 2013-07-02 15:47:33 UTC  |  Edited by: Kit Illium
CCP Atropos wrote:
Kit Illium wrote:
Anyone,,,HELP !?

From 2 dys I try to install EVE on new xp OS installation, and I have this error :

archive extraction failed 1003

No matter what i do. I try online and offline installer (many times) ..and more link's that i found online. Now... i try another repair tools that seems to download again the patch.

That archive extraction error means that the download was corrupted whilst you tried to download it.


Ok..so what is the solution please ?
I finaly installed with succes, after i downloaded from other playe pc and copy paste it on my laptop, but i still have some erors on Launcher.
At least..I can play if I skipp the laucher.

Thank You.
Batiste Lapin
Caldamarr Trade Federation
#373 - 2013-07-02 17:30:42 UTC
How about a response to my issues? The fixes recommended here aren't compatible on a Mac with OS X, for one thing.

The bigger question now is why a reinstall would prevent the launcher from launching the game at all? Something is seriously wrong here, and I'd appreciate a response.

Thank you.
Amonsetra
Ordo De Vindicta Ignea
#374 - 2013-07-02 22:57:22 UTC
CCP Atropos wrote:
Amonsetra wrote:
I Have checked my fire wall and everything that might block it or cause this to happen i have tried all three eve launchers and repaired them nothing and even shutting down does nothing but waste time rly fun ty for such a grt gam3

All 3 EVE Launchers? Please excuse my ignorance, but what are the three you're using? If you're able to provide me with some logs for the EVE Launcher, I'll see what they say. Drop me an EVEMail and we can follow this up off the forums, if you would like.


nice make me lose more i was about to send you all the info (at least i now know there are 4 ways to log in not 3)then it told me i needed t pay to send i will stick w/ your techs ty at least the only thing i ll be losing is time and patience not time money and patience
CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#375 - 2013-07-03 13:43:46 UTC
I'm not sure I understand your post. If you can evemail me your logs, or post them to http://pastebin.com/, and link them to me, I might be able to diagnose your problem.
Amonsetra
Ordo De Vindicta Ignea
#376 - 2013-07-03 20:28:32 UTC
CCP Atropos wrote:
I'm not sure I understand your post. If you can evemail me your logs, or post them to http://pastebin.com/, and link them to me, I might be able to diagnose your problem.


I HAVE TO SPEND MONEY TO SEND YOU MAIL
Lion Arthie
Doomheim
#377 - 2013-07-03 22:03:48 UTC
Drojgi Ragora wrote:
Yea, same here but the hint with the Anti-Vir problem brought the solution for me Smile.

De-activating all realtime scanners and the "browser protection" in my Avira Anti-virus program while downloading / patch fixed all issues with the installers AND updates the launcher, finally.



This worked for me, thank you for the tip Cool
Makalie
Brutor Tribe
Minmatar Republic
#378 - 2013-07-08 07:22:42 UTC  |  Edited by: Makalie
Launcher is failing to update. Launcher version is 559197. This is the error I get: http://pastebin.com/zDit6Caj

This is the patch I need, according to the launcher: EVE_Online_534348-564012_win.patch

I can still launch the game for some reason

but once in, I can't get past the EULA, it tries to patch again, and gives this error: http://pastebin.com/46q3Nk8e

attempting to use the repair tool, but the repair tool gets stuck on 1/7, initializing the download of the index.

I hope you brought enough ammunition.

CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#379 - 2013-07-08 13:37:52 UTC
Do you have a zombie Launcher process running? The first logs says it can't get permission to the file, which could be due to a dead process hanging around.
Makalie
Brutor Tribe
Minmatar Republic
#380 - 2013-07-08 20:11:37 UTC
Not that I know of. Just restarted the machine, and launched EVE as soon as it was done booting back up. Got this error from the launcher: http://pastebin.com/xMsi8L4K

I hope you brought enough ammunition.