These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Skill Discussions

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

EVEMon - The Open Source Character Planner (v3.0.0)

First post
Author
Nantwig Mutbrecht
Perkone
Caldari State
#161 - 2013-11-20 19:00:49 UTC
Bump for all \o/

also, is there going to be an update concerning rubicon? got a skill to add, changed gun requirements et al.
Desmont McCallock
#162 - 2013-11-20 19:09:53 UTC  |  Edited by: Desmont McCallock
As I have already posted in the EVEMon forum, I'm quite busy with RL atm. I'll try to roll out the Rubicon changes this weekend but don't hold your breath on it. You'll have to live with your current EVEMon state till then. In any case please refrain from flame posting.

Edit: Many thanks to whom unlocked the thread.
Menero Orti
OnixMedia Ltd.
#163 - 2013-11-22 00:55:41 UTC
I`ve been having problems with my evemon for the last period .... there are times when my progress bar shows 100% completion timer in the skills tab but estimate time remaining can be like 34 days. Any tips on how to fix this?
Hober Mallov
Frontier Resources
#164 - 2013-11-22 04:54:34 UTC
Menero Orti wrote:
I`ve been having problems with my evemon for the last period .... there are times when my progress bar shows 100% completion timer in the skills tab but estimate time remaining can be like 34 days. Any tips on how to fix this?


Likewise. More an annoyance than an issue though.
Hober Mallov
Frontier Resources
#165 - 2013-11-22 05:01:08 UTC
Desmont McCallock wrote:
As I have already posted in the EVEMon forum, I'm quite busy with RL atm. I'll try to roll out the Rubicon changes this weekend but don't hold your breath on it. You'll have to live with your current EVEMon state till then. In any case please refrain from flame posting.

Edit: Many thanks to whom unlocked the thread.


It's all good man, not like this is a paying job or anything. It'll be ready when ready.

Ps. Thanks for sticking with this for so long. Much appreciated
Tau Cabalander
Retirement Retreat
Working Stiffs
#166 - 2013-11-24 20:09:26 UTC
Sorry to bother (thanks for the 1.8.4.4125 update), but I've very recently (about 2 days, pre-update) encountered a problem: several of my characters are missing a significant amount of their skills.

Example: I have 105m SP and EVEmon shows me at 70m SP.

I've tried flushing the cache and reset the settings. I've also tried deleting %APPDATA%\EVEmon

Suggestions appreciated.

Thanks.
Desmont McCallock
#167 - 2013-11-24 21:35:53 UTC
I just checked with my characters and everything looks OK by me. Just to give some more insight on the way EVEMon calculates the total SP of a character, it summarized the skill points of all known skills plus the currently training skill. So you can cross-reference that EVEMon is showing the correct SP by checking out the CharacterSheet of the character in question via the API Tester feature.
Tau Cabalander
Retirement Retreat
Working Stiffs
#168 - 2013-11-24 21:47:42 UTC  |  Edited by: Tau Cabalander
Desmont McCallock wrote:
I just checked with my characters and everything looks OK by me. Just to give some more insight on the way EVEMon calculates the total SP of a character, it summarized the skill points of all known skills plus the currently training skill. So you can cross-reference that EVEMon is showing the correct SP by checking out the CharacterSheet of the character in question via the API Tester feature.

I'm actually missing skills.

Example: Advanced Spaceship Command 5 does not appear in EVEmon, but if I have the typeId correct (20342), it is in the cached XML, and returned by the API tester for an external CharacterSheet query.

EDIT: Just as I'm trying to see if there is a point in the XML where skills stop appearing in EVEmon, I again have 105m SP and all skills are back on all characters. Weird.
Mara Pahrdi
The Order of Anoyia
#169 - 2013-11-25 00:35:29 UTC  |  Edited by: Mara Pahrdi
Currently training science skills on two alts, shortly interrupted by training Customs Code Expertise.

Those two lost quite a few skills and skillbooks in EVEMon. Among them being Science, Mechanics and CPU Management. Several other research and manufacturing related skills from the science group are misssing as well.

Havent't checked other characters yet.

Edit: Space Ship Command got also lost by one of them.

Edit2: Customs Code Expertise is being trained to V on several characters and shows 0% in the progress bar and all levels untrained.

Update: All problems have disappeared after downtime. Strange but welcome Big smile.

Remove standings and insurance.

Masamune Dekoro
School of Applied Knowledge
Caldari State
#170 - 2013-11-25 04:37:15 UTC
Hey great work with the Rubicon release.

Any plans to integrate the new certificate/mastery system in eventually?
Menero Orti
OnixMedia Ltd.
#171 - 2013-11-25 14:01:57 UTC
This is starting to get really old now

O'really?
Desmont McCallock
#172 - 2013-11-25 18:41:38 UTC
Menero Orti wrote:
This is starting to get really old now

O'really?

Try clearing EVEMon cache.
Menero Orti
OnixMedia Ltd.
#173 - 2013-11-25 20:09:44 UTC
Desmont McCallock wrote:
Menero Orti wrote:
This is starting to get really old now

O'really?

Try clearing EVEMon cache.


Dat was the first thing i did ... and even after i formatted windows it still displays the same %
Desmont McCallock
#174 - 2013-11-26 19:22:10 UTC  |  Edited by: Desmont McCallock
Menero Orti wrote:
Desmont McCallock wrote:
Menero Orti wrote:
This is starting to get really old now

O'really?

Try clearing EVEMon cache.


Dat was the first thing i did ... and even after i formatted windows it still displays the same %

1. Windows version?
2. Regional settings (snapshot)?
3. CharacterSheet dump from EVEMon's API Tester?
Ozyraimas
Brave Newbies Inc.
Brave Collective
#175 - 2013-12-03 17:49:13 UTC
So heres a little problem if anyone knows how to solve it:

Re-installed Evemon to get it to show multiple characters on the same account, and yes I cleared the saved data. It now correctly shows both my characters. What it doesn't show is anything besides training info. Particularly I want it to show my manufacturing jobs and wallet transactions. I tried several times reinstalling (and killing the saved data) and using the link in the api entry window to use the correct mask on the api, but still cant get it to show anything usefull. When I mouse over the black wheelie-thingy is says that almost all the features are disabled.

If anyone has any ideas on how to make this thing work again, I would very much appreciate it.
Desmont McCallock
#176 - 2013-12-03 18:53:12 UTC
You need to enable the monitoring of the feature (right end icon [the 'jump to' icon])
Ozyraimas
Brave Newbies Inc.
Brave Collective
#177 - 2013-12-04 00:22:32 UTC
Desmont McCallock wrote:
You need to enable the monitoring of the feature (right end icon [the 'jump to' icon])



You sir, have earned a cookie. Thank you.
TYLER DURDAN69
The Scope
Gallente Federation
#178 - 2013-12-04 16:02:14 UTC
Hey,
I was wondering if it were possible to add, on an individual skill plan basis, the total SP for that skill plan? Unfortunately, I like to know the total SP I need to train aswell as the amount of time left on each plan.

Thanks.
Desmont McCallock
#179 - 2013-12-04 19:21:41 UTC
Ozyraimas wrote:
Desmont McCallock wrote:
You need to enable the monitoring of the feature (right end icon [the 'jump to' icon])



You sir, have earned a cookie. Thank you.
No need cause I'm in charge of EVEMon and I get all the 'cookies'.
Desmont McCallock
#180 - 2013-12-04 19:23:41 UTC
TYLER DURDAN69 wrote:
Hey,
I was wondering if it were possible to add, on an individual skill plan basis, the total SP for that skill plan? Unfortunately, I like to know the total SP I need to train aswell as the amount of time left on each plan.

Thanks.
Have you tried using the additional columns of the Planner (look for the wrench icon).