These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

EVE Information Portal

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

SCYLLA - General Issues

First post
Author
CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#81 - 2015-03-24 15:55:23 UTC
Sylas Black Gaterau wrote:
Hi.

So say we didnt read the article about the launcher and installed the new patch via the repair tool. The launcher has not done the 'caching' process.

Is there anyway to force this caching process to take place or am I stuck having download everything from the server again?

Thanks

No. The EVE Repair Tool will have deleted the now unnecessary .stuff files and audio/video resources in the res folder, because they're not included in the client build data anymore. That was exactly the reason we told people not to use it for patching, and you must now either rely upon download-on-demand to get the assets as required (which is actually great Smile) or tell the EVE Launcher to download all assets, or download and install the full installer.
Fubo Libs
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#82 - 2015-03-24 15:56:09 UTC
Mark Norman wrote:
Did you let it be sometime @ Fubo Libs


it's supposed to run for half our after launched?

or is it the launcher update process that is half hour? That's already done (the launcher update and game updates)

Mark Norman
Caldari Provisions
Caldari State
#83 - 2015-03-24 15:58:52 UTC
Fudo I had that problem too... Try ending the task once or twice until the eve window ( which will be unresponsive) it comes to your task bar and just let it be for sometime... It launched a while later
Altirius Saldiaro
Doomheim
#84 - 2015-03-24 16:02:47 UTC
Is everyone losing their settings? Will there be any fix for this soon or is this just a part of this new update?
Flip Fully
Doomheim
#85 - 2015-03-24 16:50:26 UTC
Fubo Libs wrote:
My launcher is updated, logged in.

However, I can't launch the actual client (exe file is available in the task manger, but it's not showing up).


Same problem here.
Aluchem
Garoun Investment Bank
Gallente Federation
#86 - 2015-03-24 16:57:48 UTC
I'm getting constant drops in framerate every 10s or so post patch, my shared resources folder is on my second drive (SSD) as there is no space available on my windows drive (also SSD), could this be the cause?

Note: My Eve install is also on my second drive.
Don Pera Saissore
#87 - 2015-03-24 17:03:38 UTC
CCP Maxwell wrote:
jimbolina wrote:
CCP Atropos wrote:
jimbolina wrote:
1. I have all files downloaded
2. added "Download all the resource files" into EVE launcher Settings.

Still client downloads something and its horrible gate to gate travel, on each jump in lags like hell.

Is there option to bypass this DoD thing ?

Did you restart the EVE Launcher after ticking that box?



I did, and it did downloaded some extra 260MB of stuff, and still lags in game like hell...




If you have set the launcher to download everything, and restarted the launcher after doing so, then you will not be able to log into the game before every resource for the client is downloaded. Hence, if there is lag, we'll have to look for other causes than download on demand.


I think jimbolina is mistaking the little loading circle in the left corner for DoD activity.

That said i have also issues with lag, warping from/to stations and gates.
I have downloaded all the resources and i have turned down all the graphics settings, it didn't help.
Aluchem
Garoun Investment Bank
Gallente Federation
#88 - 2015-03-24 17:19:21 UTC
Checked the "download all resources" button, and my frame drops are fixed for now.

You should really highlight to the general pop that option is there btw.
KuroVolt
The Legion of Spoon
Curatores Veritatis Alliance
#89 - 2015-03-24 17:19:23 UTC  |  Edited by: KuroVolt
I've closed the launcher 4 times now and it keeps telling me I need to DL 13 GB.
Do I just keep closing and reopening until it gives me a more feasable number or should I have stopped after attempt 1?

Edit: launcher says I have v.2.2.871481 but it's still 13GB

BoBwins Law: As a discussion/war between two large nullsec entities grows longer, the probability of one comparing the other to BoB aproaches near certainty.

Fugen Bosatsu
Dragon's wisdom
#90 - 2015-03-24 17:32:36 UTC
I even deleted eve and new downlaoded it and the problem is still the same, when i kill the npc, they have no werks
Varathius
Deep Core Mining Inc.
Caldari State
#91 - 2015-03-24 17:58:34 UTC  |  Edited by: Varathius
can I catch a ride on the panic train ? I rather not. Just give it a day or so guys, I am sure CCP will work on this and should have a solution by tomorrow. Try live without NPC ratting for 24 hrs...
Janeway84
Insane's Asylum
#92 - 2015-03-24 18:09:04 UTC
sounds is off on my clients..tried moving volume up and down with no effect, next up gonna try muting sound in client and then enabling it.
Trevor2014 Gunson
Alpha Republic - Transcenders of Space and Time
Solyaris Chtonium
#93 - 2015-03-24 18:11:06 UTC
SO if we use the repair tool at any time while trying to download the new patch, we now have to reinstall the whole game due to CCP idiocracy?
Brain Gremlin
Deep Core Mining Inc.
Caldari State
#94 - 2015-03-24 18:31:12 UTC
I had some strange problems - getting the cache done was fine and easy on 2 SSD's, I logged in and suddently I had texture problems (yes I got screen shots of em if people wanna see) my head was all weird and I missed stations here and there.

I then reinstalled it all and checked the download all resource thing and I now have another problem instead - game is dropping in FPS from 300ish to 30 and then back up everytime I get near a gate or a station, no matter what, never EVER had this issue before and im dead certain its not my computer on this...

Not really sure what to do from here, have tried the repair tool that didnt work, reinstalled, same deal, updated my video card drivers (which is a MSI Geforce 970 GTX)..

Any ideas is kinda welcome :)
Mira Stargazer
Epic Warfare
#95 - 2015-03-24 18:33:38 UTC  |  Edited by: Mira Stargazer
I noticed that I lost my spaceship icons in the hangar. Undocked and docked. Now also hangar went black, and there is a "resource loading" icon spinning forever in the down left corner. I undocked again and there was no space, just the black hangar.

Logged out, checked the box in the launcher for downloading all resources and restarted, and it seemed to solve everything. I guess content downloading not working as intended...

I have feelings, I can smile - and murder while!

CCP Habakuk
C C P
C C P Alliance
#96 - 2015-03-24 18:41:06 UTC
Aluchem wrote:
I'm getting constant drops in framerate every 10s or so post patch, my shared resources folder is on my second drive (SSD) as there is no space available on my windows drive (also SSD), could this be the cause?

Note: My Eve install is also on my second drive.


This should not cause any framerate drops as far as I can tell. Please send a bug report from in-game and include as much information as possible (where exactly is it happening, does it matter which windows are open, screenshots with fps monitor, ...)

CCP Habakuk | EVE Quality Assurance | Team Five 0 | (Team Gridlock)

Bug reporting | Mass Testing

CCP Habakuk
C C P
C C P Alliance
#97 - 2015-03-24 18:43:22 UTC
KuroVolt wrote:
I've closed the launcher 4 times now and it keeps telling me I need to DL 13 GB.
Do I just keep closing and reopening until it gives me a more feasable number or should I have stopped after attempt 1?

Edit: launcher says I have v.2.2.871481 but it's still 13GB


Is this 13GB to download or to copy? The initial popup screen of the launcher asks to copy data from the client to the resource cache.

CCP Habakuk | EVE Quality Assurance | Team Five 0 | (Team Gridlock)

Bug reporting | Mass Testing

CCP Habakuk
C C P
C C P Alliance
#98 - 2015-03-24 18:46:14 UTC
Trevor2014 Gunson wrote:
SO if we use the repair tool at any time while trying to download the new patch, we now have to reinstall the whole game due to CCP idiocracy?

If you use the repair tool before the cache is primed then it will delete the data for priming the cache, but there is no need to reinstall the full client. In this case you can play normally - but the client will download the needed data through Download on Demand. You can also instruct the launcher to download all the data again.

CCP Habakuk | EVE Quality Assurance | Team Five 0 | (Team Gridlock)

Bug reporting | Mass Testing

CCP Habakuk
C C P
C C P Alliance
#99 - 2015-03-24 18:50:17 UTC
Brain Gremlin wrote:
I had some strange problems - getting the cache done was fine and easy on 2 SSD's, I logged in and suddently I had texture problems (yes I got screen shots of em if people wanna see) my head was all weird and I missed stations here and there.

I then reinstalled it all and checked the download all resource thing and I now have another problem instead - game is dropping in FPS from 300ish to 30 and then back up everytime I get near a gate or a station, no matter what, never EVER had this issue before and im dead certain its not my computer on this...

Not really sure what to do from here, have tried the repair tool that didnt work, reinstalled, same deal, updated my video card drivers (which is a MSI Geforce 970 GTX)..

Any ideas is kinda welcome :)


Were the first issues resolved by downloading all resources?
For the fps issues: Could you please send a bug report through the client (F12 - "Report Bug") - maybe we find something in your logs. Please also include screenshots and as much info as possible.

CCP Habakuk | EVE Quality Assurance | Team Five 0 | (Team Gridlock)

Bug reporting | Mass Testing

Sylas Black Gaterau
The Scope
Gallente Federation
#100 - 2015-03-24 18:50:26 UTC
CCP Atropos wrote:

No. The EVE Repair Tool will have deleted the now unnecessary .stuff files and audio/video resources in the res folder, because they're not included in the client build data anymore. That was exactly the reason we told people not to use it for patching, and you must now either rely upon download-on-demand to get the assets as required (which is actually great Smile) or tell the EVE Launcher to download all assets, or download and install the full installer.


I've actually been really impressed with the DoD feature. I figure it would be laggy, but its really quick.
Nice Job.