These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

EVE Information Portal

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

EVE Online: Crucible 1.0.2 Issues

First post
Author
Azhriaz
Quality Trade Venture
#161 - 2011-12-17 00:38:33 UTC
CCP Bella Bee wrote:
Hakaru Ishiwara wrote:
Sarina Berghil wrote:

I noticed that as well. When it happens it seems that Joe doesn't show up on the station guest list either.
Oh, very good observation. I was in a major trade hub and didn't check the station listing.

Now that I think about it, this problem has occurred before in a completely separate transaction in another station / system.

This is definitely related to the Crucible-introduced feature where the station player list is not updating.

Has this occurred recently? There was a bug in the Crucible 1.0 release where under certain circumstances you would only get a list of station guests that docked after you. This would be more likely to happen in busy stations. The trade issue should have been related to that, and both issues should have been fixed in 1.0.2 on Tuesday. Please let me know if you have experienced these issues since then. Thanks.

Are we talking about clicking on "Joe" in the station guests list, or in a chat window? Because in my experience it's been like this quite some time before Crucible, if you use a chat window. From there only the first in station can initiate a trade.
electrostatus
Center for Advanced Studies
Gallente Federation
#162 - 2011-12-17 00:47:41 UTC
The overview window still has an arbitrary size restriction which I find highly annoying, it wasn't necessary for years and there's no reason to have it now.

Asteroid Timer: Know exactly when that roid depletes! PI Profit Calculator: calculates your profits and taxes of any PI product depending on how you built them!

Sarina Berghil
Native Freshfood
Minmatar Republic
#163 - 2011-12-17 03:37:29 UTC
mkint wrote:

I'm not sure about station lists, but I'm getting one where my chat channels aren't populating. Even channels that are supposed to be "immediate" are behaving as "recent speakers" when first logging in/joining. Refreshing them works around it.



I don't think it's related to the station list, but I have encountered it as well. I think this is a new issue with 1.0.2.
Joan Cauldron
Doomheim
#164 - 2011-12-17 08:14:18 UTC  |  Edited by: Joan Cauldron
Skill queue timer is broken.

Put single skill in your queue, click apply.

Compare the two timers.

The one wich should tell how much there is time on all skills in queue is running faster, than those timers that are in skill list.


http://dl.eve-files.com/media/corp/Ginnungagap/2011.12.17.08.14.54.jpg <- Hitting apply

http://dl.eve-files.com/media/corp/Ginnungagap/2011.12.17.08.15.04.jpg

http://dl.eve-files.com/media/corp/Ginnungagap/2011.12.17.08.15.11.jpg
Lara Reich
#165 - 2011-12-17 13:08:01 UTC

GPU at 100% load when docked in station (ship hangar not CQ)

CPU at 100% load when docked in station (sometimes, haven't figured why exactly).

Using Windows 7 x64, Intel i5 and ATI 6770.


To other users: please check if your GPU is at 100% when docked and reply with a quote to this message (so we can see if there's many) and also submit a bug report.
Mira Stargazer
Epic Warfare
#166 - 2011-12-17 13:51:22 UTC
Da'Than wrote:
Whenever I change my ship, the first time I open the cargohold the window appears under my chat window, pushing it up. Everytime. This is ******* annoying.


I'm experiencing this as well, very annoying

I have feelings, I can smile - and murder while!

Red Frog Rufen
Red Frog Freight
Red-Frog
#167 - 2011-12-17 14:41:10 UTC
not sure if it was mentionned, but the character list in a channel isn't updating well. I often have to switch a couple of time between them (and private chat) to see the character list.

(and no, it's not in delayed mode)
Chaotic Death
Caldari Provisions
Caldari State
#168 - 2011-12-17 18:31:53 UTC  |  Edited by: Chaotic Death
So the crucible patch 1.0.0 when it first came out fixed the intel graphic card failure, however since the 1.0.2 patch it has caused this problem to happen again...

Problem:
Jump gate / undock = Gfx card to fail and black screens and freezes then comes back.

you MUST have an integrated Intel chip to reproduce this. (and for those of you haters, i can run 5X clients at the same time and still not break 60 C so its not the card over heating)

I have latest drivers / tested on the test server, and still the same problem.
- Client start-up = Gfx Card Crashes
- undocking = Gfx Card Crashes
- jumping systems = Gfx Card Crashes
- worm holes = Gfx Card Crashes

Quote:
2696 2011.12.16 18:15:30:169 Open res:/Texture/Particle/whiteblur.dds
2697 2011.12.16 18:15:30:169 BlueAsyncRes::Initialize: res:/Texture/Flare/rainbow.dds
2698 2011.12.16 18:15:30:169 Open res:/Texture/Flare/rainbow.dds
2699 2011.12.16 18:15:30:169 BlueAsyncRes::Initialize: res:/Texture/Flare/zoom.DDS
2700 2011.12.16 18:15:30:169 BlueAsyncRes::Initialize: res:/Texture/Particle/whiteglobe.dds
2701 2011.12.16 18:15:30:169 Open res:/Texture/Flare/zoom.DDS
2702 2011.12.16 18:15:30:169 Open res:/Texture/Particle/whiteglobe.dds
2703 2011.12.16 18:15:30:170 BlueAsyncRes::Initialize: res:/Texture/Global/noise.dds
2704 2011.12.16 18:15:30:170 BlueAsyncRes::Initialize: res:/Texture/hringur.dds
2705 2011.12.16 18:15:30:170 Open res:/Texture/Global/noise.dds
2706 2011.12.16 18:15:30:170 Open res:/Texture/hringur.dds
2707 2011.12.16 18:15:30:170 TriDDSHandler: 'res:/Texture/hringur.dds' in unsupported format (D3DFMT_P8)
2708 2011.12.16 18:15:30:170 Texture 'res:/Texture/hringur.dds' needs format conversion
2709 2011.12.16 18:15:30:170 TriDDSHandler failed to load texture 'res:/Texture/hringur.dds' - retrying with D3DX functions
2710 2011.12.16 18:15:30:170 BlueAsyncRes::Initialize: res:/dx9/scene/universe/m06_cube_blur.dds
2711 2011.12.16 18:15:30:170 Open res:/dx9/scene/universe/m06_cube_blur.dds
2712 2011.12.16 18:15:30:178 Open res:/UI/Cursor/cursor00.dds
Quote:

2713 2011.12.16 18:15:30:198 Device Reset: Completed Successfully *** Crash***


2714 2011.12.16 18:15:31:385 Timeslice warning order 4, 2112ms in tasklet: returning to 'BeOS::System' from 'Trinity'
2715 2011.12.16 18:15:32:220 YamlPreloader: 3219 yaml files preloaded using ResData'


I'm not the only one >> Link to Other Thread
Deriah Book
Native Freshfood
Minmatar Republic
#169 - 2011-12-17 20:04:25 UTC
Vista Home x32, Phenom quad core, Nvidia 9800GT

- Pinned windows do not pin. They do as long as I stay in the same ship and don't enter or exit a station or join or quit a fleet. Chaning to another ship or entering a station, or joining a fleet causes them to restack in any order they choose, most usually with the cargo window below the chat window but not always. They do not remember from ship to ship. Loading ship A, setting it's windows, then loading ship B and setting it's windows, will still need to set ship A again when reloading.

- Windows autostacking regardless of pinning state, "only stack windows if shift pressed" state, "try to use existing window if any" state, and "lock windows when pinned" state.

- Fitting management window, the one you get when clicking on a linked fit from chat, only ever opens in the center of the screen and only high enough to show the first 5 mods, never wide enough to show the full names of the mods. Regardless of resizing and pinning state. Even if opening the same fit twice in a row.

- Everything, and I mean everything, is slower in a wormhole now. Opening the fitting screen, hanger, cargo bay, contacts list, info window, chatting... you name it. (With the sole exception being fitting mods which has been sped up greatly.) When I say slower I mean that things have a tendancy to strobe somewhat. Like you can see them working or the frame rate is suffering.
Deriah Book
Native Freshfood
Minmatar Republic
#170 - 2011-12-17 20:12:07 UTC  |  Edited by: Deriah Book
oh! I forgot to mention...

I consider this patch the worst of the lot.

Now I am not only spending time constantly trying to move windows back to where I want them, but I am waisting even more time experimenting with pinning and options states as well, and if I have made the mistake of leaving something pinned, then I have to unpin it again before trying to get it back to where I wanted it.

I miss playing Eve....
Hakaru Ishiwara
Republic Military School
Minmatar Republic
#171 - 2011-12-17 23:30:58 UTC
Azhriaz wrote:
CCP Bella Bee wrote:
Hakaru Ishiwara wrote:
Sarina Berghil wrote:

I noticed that as well. When it happens it seems that Joe doesn't show up on the station guest list either.
Oh, very good observation. I was in a major trade hub and didn't check the station listing.

Now that I think about it, this problem has occurred before in a completely separate transaction in another station / system.

This is definitely related to the Crucible-introduced feature where the station player list is not updating.

Has this occurred recently? There was a bug in the Crucible 1.0 release where under certain circumstances you would only get a list of station guests that docked after you. This would be more likely to happen in busy stations. The trade issue should have been related to that, and both issues should have been fixed in 1.0.2 on Tuesday. Please let me know if you have experienced these issues since then. Thanks.

Are we talking about clicking on "Joe" in the station guests list, or in a chat window? Because in my experience it's been like this quite some time before Crucible, if you use a chat window. From there only the first in station can initiate a trade.
@ Azhriaz: In a chat window, in this case. NOT the station roster.

I make every attempt to use chat windows to initiate trades (safer than a mis-click on a fast-scrolling station roster in trade hubs). BUT I cannot honestly say which character I have used to initiate trades in the past when clicking w/in a chat window.

Also, all I can say is that this is the first time that I have experienced this issue (w/the latest version of Crucible). Others may have different experiences, of course.

+++++++ I have never shed a tear for a fellow EVE player until now. Mark “Seleene” Heard's Blog Honoring Sean "Vile Rat" Smith.

Sol Oman
Deep Core Mining Inc.
Caldari State
#172 - 2011-12-19 06:14:16 UTC
how come i still didn't read much about the most annoying bug: the target list position gets reset each time you change the size of the eve window in window mode. Confirmed on 2 PC.

Bug report submitted already a week ago, no feed back so far...
Jhaelee de'Auvrie
Amarrian Vengeance
Team Amarrica
#173 - 2011-12-19 07:47:04 UTC
I do not know if this has been mentioned or is intentional, but the Amarr 24th IC NCP corp is still taking Punishers in trade for Slicers in their LP store.
CCP Bella Bee
C C P
C C P Alliance
#174 - 2011-12-19 09:59:49 UTC
Sarina Berghil wrote:
mkint wrote:

I'm not sure about station lists, but I'm getting one where my chat channels aren't populating. Even channels that are supposed to be "immediate" are behaving as "recent speakers" when first logging in/joining. Refreshing them works around it.



I don't think it's related to the station list, but I have encountered it as well. I think this is a new issue with 1.0.2.

Correct, this is a new issue, and unrelated to station lists. A workaround is to switch tabs or resize the chat window, that will trigger a refresh of the member list. I'm hoping we'll get a fix for this out before Christmas.
CCP Bella Bee
C C P
C C P Alliance
#175 - 2011-12-19 10:15:49 UTC
Deriah Book wrote:
Vista Home x32, Phenom quad core, Nvidia 9800GT

- Pinned windows do not pin. They do as long as I stay in the same ship and don't enter or exit a station or join or quit a fleet. Chaning to another ship or entering a station, or joining a fleet causes them to restack in any order they choose, most usually with the cargo window below the chat window but not always. They do not remember from ship to ship. Loading ship A, setting it's windows, then loading ship B and setting it's windows, will still need to set ship A again when reloading.

- Windows autostacking regardless of pinning state, "only stack windows if shift pressed" state, "try to use existing window if any" state, and "lock windows when pinned" state.

- Fitting management window, the one you get when clicking on a linked fit from chat, only ever opens in the center of the screen and only high enough to show the first 5 mods, never wide enough to show the full names of the mods. Regardless of resizing and pinning state. Even if opening the same fit twice in a row.

- Everything, and I mean everything, is slower in a wormhole now. Opening the fitting screen, hanger, cargo bay, contacts list, info window, chatting... you name it. (With the sole exception being fitting mods which has been sped up greatly.) When I say slower I mean that things have a tendancy to strobe somewhat. Like you can see them working or the frame rate is suffering.

Thank you for a clear and helpful report, I will make sure these issues get followed up on.
Asta Ddu
Doomheim
#176 - 2011-12-19 12:07:25 UTC  |  Edited by: Asta Ddu
Before crucible I could have different container windows open in different locations on screen & each remembered where the previous one had opened, except cargoholds, which learnt after being opened once.
So I could have my cargohold & it's cans opened at the top left, loot containers right of that & station containers on the right, now every loot container opens as a tab in the existing container window, so if I have a window at the top left open they open in that, or if there's no window open they open in the position of the last open container.
I would like them to remember the last location they were opened, & not get reset by a patch or just changing ship/hanger.

I'd like to be able to to import all settings from the first character I fix, rather than having to fix every setting 1 character at a time, or better yet not have the existing settings reset every other week, while we alpha test new patches...

Also can you update the code so that reading the EULA is only required when you change the EULA, not every 1bit patch!

The Skills Queue window doesnt remember previous settings and when trying to drag the centre bar to widen the left side, it freaks out and opens with at least half of the window off-screen to the left, requiring a drop the window and start again.

& finally can we have 'enter the percent' or 1% incrememnts on the font scaling - I'd like the option of about 95% rather than 100% or 90%
Master Akira
Licence To Kill
Mercenary Coalition
#177 - 2011-12-19 15:04:04 UTC
- "VIDEO DRIVER STOPPED RESPONDING AND HAS RECOVERED" error still present after Update #2.

- Chat rooms not showing members even if set to immediate bug still present after update #2



Teamosil
Good Time Family Band Solution
#178 - 2011-12-19 20:14:42 UTC
Almost every time I gate jump or go through a wormhole my ship doesn't appear, nothing in the system around me appears, it just sits there for up to about a minute or two. Then the screen fades to black and back and it loads everything. Makes it almost unplayable.
Salpun
Global Telstar Federation Offices
Masters of Flying Objects
#179 - 2011-12-19 20:25:47 UTC
Teamosil wrote:
Almost every time I gate jump or go through a wormhole my ship doesn't appear, nothing in the system around me appears, it just sits there for up to about a minute or two. Then the screen fades to black and back and it loads everything. Makes it almost unplayable.


Unless you include what type of system you are using or a bug report number in your post. You make it realy hard to reproduce. Devs are going to work on issues they can reproduce before they spend time trying to recreate issues like those described in the above quote.

My guess you are having memory or internet issues. Session changes from system to system is not processing as fast as intended. But it is just a wild guess. Uses the new in game bug reporting system under the F12 menu. It auto reports all the important information needed for bug hunters and devs to reproduce your issue.

If i dont know something about EVE. I check https://wiki.eveonline.com/en/wiki/ISK_The_Guide

See you around the universe.

Teamosil
Good Time Family Band Solution
#180 - 2011-12-19 20:35:22 UTC
Salpun wrote:
Unless you include what type of system you are using or a bug report number in your post. You make it realy hard to reproduce. Devs are going to work on issues they can reproduce before they spend time trying to recreate issues like those described in the above quote.

My guess you are having memory or internet issues. Session changes from system to system is not processing as fast as intended. But it is just a wild guess. Uses the new in game bug reporting system under the F12 menu. It auto reports all the important information needed for bug hunters and devs to reproduce your issue.


Yeah, if not everybody is having the problem, they'd need the details about my setup. I submitted a bug report with more info.