These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Linux

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

New EVE Launcher in testing on Singularity

First post
Author
Quattro Yazria
Jupiter Fleet
#121 - 2013-05-23 07:06:23 UTC
Veldar Reku wrote:
Error -7 when loading url https://login.eveonline.com/oauth/authorize/... There is a large delay and then there is the Error -7. Worked yesterday perfectly. Fails today 100% of the time. What changed? Nothing on my end.

I don't think this is enough traffic to even complete the SSL handshake.


I also get this error about once in 3 tries. If you see this, kill the launcher, and try again, and it will work. Or at least it works for me with wine 1.5.30 and no overrides.
Shish Tukay
Caldari Provisions
Caldari State
#122 - 2013-05-23 12:40:31 UTC
Working-ish here:

Ubuntu 13.04, 64-bit
Wine 1.5.30 (just installed from their PPA)
Recent-ish nvidia drivers
Fresh ~/.wine folder, no winetricks or DLL overrides (excellent \o/)

launcher.exe works for patching
- Error -7 for signin (IIRC this is a known SSL certificate issue, also happens on mac, will be fixed next patch?)

exefile.exe works for running the game directly
- Need to go into the menu at the character select screen and disable "load station environment" before signing in, because walking in stations crashes
Doublewhopper
Temporary Assignment
#123 - 2013-05-23 15:59:22 UTC
I just hope this gets fixed in time before the old login method via ExeFile.exe will be disabled...
Nebu Retski
Lead Farmers
#124 - 2013-05-23 16:42:43 UTC  |  Edited by: Nebu Retski
Was able to login through the launcher and launch the client on the first try, but it still consumes 100% of 1 CPU core and it doesn't close itself after launching the client even though it was told to.

On the second try I wasn't able to login anymore (Error -7) and also 100% on 1 CPU core, plus the launcher obviously didn't know it was supposed to shut itself down and automatically launch the client (since no more updates).

Closing the launcher doesn't work, I either need to manually kill the process or wait until wine offers to terminate the program.

launcher.2013.05.23.log
Frazier
Isaziwa Industrial Resource and Service
#125 - 2013-05-23 17:06:52 UTC  |  Edited by: Frazier
Indalecia wrote:
I made an alternate launcher (that does not patch, just launches the game) using the new SSO auth. Check it out if you are currently having trouble logging in: https://github.com/Artefact2/eve-launcher


This launcher now works for me. Problems I had yesterday seems to be server related. Currently the CCP Launcher is patching my client.

**Edit**
The CCP Launcher gives me no input fields for logging in but I have no display errors.
Login using the PHP launcher from Indalecia works flawless.
Running debian 6 with wine 1.5.27
Zor'katar
Matari Recreation
#126 - 2013-05-23 17:22:47 UTC
Nebu Retski wrote:
Was able to login through the launcher and launch the client on the first try, but it still consumes 100% of 1 CPU core and it doesn't close itself after launching the client even though it was told to.

On the second try I wasn't able to login anymore (Error -7) and also 100% on 1 CPU core, plus the launcher obviously didn't know it was supposed to shut itself down and automatically launch the client (since no more updates).

Closing the launcher doesn't work, I either need to manually kill the process or wait until wine offers to terminate the program.

Frazier wrote:
The CCP Launcher gives me no input fields for logging in but I have no display errors.

I can echo these two. The launcher seems to run ok, and patched my client without any problems, but I didn't see any fields anywhere for logging in or launching the client. And when I try to exit the launcher, the window closes but the process lives on, consuming all the resources it can. I waited about 5 minutes before killing it.

Xubuntu 13.04, Wine 1.5.30
Shish Tukay
Caldari Provisions
Caldari State
#127 - 2013-05-23 17:46:29 UTC
Looking at the PHP launcher gave me some ideas, so I made my own one with a few more features:

https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=3077728
Doublewhopper
Temporary Assignment
#128 - 2013-05-23 18:44:42 UTC  |  Edited by: Doublewhopper
To see your -7 error on the launcher that doesn't show login fields and button you have to move your mouse over the left empty windows when it gets larger.

Then hold the mouse button as if you were marking text.

Then the error message -7 will get visible if it is marked with the mouse.
Frazier
Isaziwa Industrial Resource and Service
#129 - 2013-05-24 10:14:26 UTC
Valencia Mariana wrote:
Frazier wrote:
Can someone from CCP tell us whats your schedule for removing the ingame sign on, please?
Because if this is removed we will be unable to sign on. And I doubt that there will be much change in regards to the launcher until then.

Will we be able to play after Odyssey or should I cancel my account right away. Hope not, just returned to EVE after half a year.


This please.


Here is a response from CCP:
https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=3078762#post3078762
Nebu Retski
Lead Farmers
#130 - 2013-05-24 10:44:12 UTC
Frazier wrote:
Valencia Mariana wrote:
Frazier wrote:
Can someone from CCP tell us whats your schedule for removing the ingame sign on, please?
Because if this is removed we will be unable to sign on. And I doubt that there will be much change in regards to the launcher until then.

Will we be able to play after Odyssey or should I cancel my account right away. Hope not, just returned to EVE after half a year.


This please.


Here is a response from CCP:
https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=3078762#post3078762


What a bullshit response. "It won't be before Odyssey", that's not an anwer to the question that was asked. Bloody hell if you don't already know if it will be for Odyssey or not, then maybe that's a sign that whatever you had in mind of doing is most definately NOT ready and thus should NOT be shipped.
Woo Mi
Federal Navy Academy
Gallente Federation
#131 - 2013-05-26 21:14:52 UTC
I tried Indalecia's php launcher again and it now works. Could be because of:
- I upgraded to wine 1.5.31
- EVE server fixes
- I just logged in successfully using the regular launcher

Note: I haven't been nagged yet about character names.
Toonis Kalkoken
The State.
NullSechnaya Sholupen
#132 - 2013-05-31 02:54:22 UTC
For what it's worth, I can get around this by removing the BrowserCache directory from the "Program Files/CCP/EVE/launcher/cache" directory with "rm -rf ~/.wine/drive_c/Program\ Files/CCP/EVE/launcher/cache/BrowserCache" before my startup script that runs the launcher.
Mr M
Sebiestor Tribe
#133 - 2013-05-31 07:04:00 UTC
Debian 7
Wine 1.5.31 with awsomium patch
EVE launcer 2.1.54573?

Launcher loads as it should, uses 0.3% cpu after patching and magic, and also closes as it should.

Share your experience

Write for the EVE Tribune

www.eve-tribune.com

Frazier
Isaziwa Industrial Resource and Service
#134 - 2013-05-31 09:55:30 UTC
Mr M wrote:
Debian 7
Wine 1.5.31 with awsomium patch
EVE launcer 2.1.54573?

Launcher loads as it should, uses 0.3% cpu after patching and magic, and also closes as it should.


Same for me but with wine 1.5.30.
CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#135 - 2013-05-31 11:00:06 UTC
Nebu Retski wrote:
Frazier wrote:
Valencia Mariana wrote:
Frazier wrote:
Can someone from CCP tell us whats your schedule for removing the ingame sign on, please?
Because if this is removed we will be unable to sign on. And I doubt that there will be much change in regards to the launcher until then.

Will we be able to play after Odyssey or should I cancel my account right away. Hope not, just returned to EVE after half a year.


This please.


Here is a response from CCP:
https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=3078762#post3078762


What a bullshit response. "It won't be before Odyssey", that's not an anwer to the question that was asked. Bloody hell if you don't already know if it will be for Odyssey or not, then maybe that's a sign that whatever you had in mind of doing is most definately NOT ready and thus should NOT be shipped.

Or it could be that it's a dependency that involves several teams changing many layers of our logon tech stack at the same time, and that to specify a date now, would be giving people a date which might very well change.
Zsola
Strange Energy
#136 - 2013-05-31 11:39:23 UTC
EVE launcher is working, since the launcher patch (the patch process did crash at first, but after that it is working fine)

Wine 1.5.31 - only d3d11 disabled
Ubuntu 12.04
NVidia Gfx

System specs: Wine 1.6 - only d3d11 disabled Ubuntu 12.04 NVidia Gfx

Nebu Retski
Lead Farmers
#137 - 2013-05-31 13:39:36 UTC  |  Edited by: Nebu Retski
CCP Atropos wrote:
Nebu Retski wrote:
Frazier wrote:
Valencia Mariana wrote:
Frazier wrote:
Can someone from CCP tell us whats your schedule for removing the ingame sign on, please?
Because if this is removed we will be unable to sign on. And I doubt that there will be much change in regards to the launcher until then.

Will we be able to play after Odyssey or should I cancel my account right away. Hope not, just returned to EVE after half a year.


This please.


Here is a response from CCP:
https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=3078762#post3078762


What a bullshit response. "It won't be before Odyssey", that's not an anwer to the question that was asked. Bloody hell if you don't already know if it will be for Odyssey or not, then maybe that's a sign that whatever you had in mind of doing is most definately NOT ready and thus should NOT be shipped.

Or it could be that it's a dependency that involves several teams changing many layers of our logon tech stack at the same time, and that to specify a date now, would be giving people a date which might very well change.

You should know if your "awesome launcher" will be ready enough to remove the bin/ExeFile.exe method or not, if you don't know that, then it's simply NOT ready to remove our currently BELOVED method of launching the client. I never asked / demanded a date for the removal, I simply stated you didn't even give a decent answer to the question asked.

On top of that you still don't give us Linux users any comforting words that you will not leave us in the dark. To the contrary you even gave us a nice middle finger at one point (CBA to look it up) and all that for your "awesome launcher".

Also why doesn't CCP want to give any comment about superior player made launchers?
Marsan
#138 - 2013-06-01 04:10:02 UTC
Let's try to be nice here. We are running an unsupported OS, and the fact that the devs are even posting is a GOOD THING!! Don't throw what little progress we've had yelling at the devs.

Former forum cheerleader CCP, now just a grumpy small portion of the community.

Zsola
Strange Energy
#139 - 2013-06-02 11:19:03 UTC  |  Edited by: Zsola
uh-oh
i had 2 days of joy, but now the new launcher is doing the error -7 thingie again Cry
Is it still randomly working for everybody else?

System specs: Wine 1.6 - only d3d11 disabled Ubuntu 12.04 NVidia Gfx

Neuntausend
GoonWaffe
Goonswarm Federation
#140 - 2013-06-04 13:45:20 UTC
Are you running the awesomium patch? If not I am not sure why it worked for you at all. It did not stop doing the -7 thing at any point on vanilla wine for me.