These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

EVE Information Portal

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

118.8 - Issues Thread (PC)

First post First post
Author
Circumstantial Evidence
#61 - 2016-09-13 23:14:53 UTC
Removing the gate model from the scene is a step along the path toward a less intrusive gate jump process. The forced camera takeover being the worst part of it, when repeated over and over and over again. I'm cool with fade-to-black, really.
Sobaan Tali
Caldari Quick Reaction Force
#62 - 2016-09-13 23:51:27 UTC
Ship/item preview window from Citadel release is still bugged, btw. Initial camera movement and camera center is inverted.

"Tomahawks?"

"----in' A, right?"

"Trouble is, those things cost like a million and a half each."

"----, you pay me half that and I'll hump in some c4 and blow the ---- out of it my own damn self."

Lawrence Burbs
The Scope
Gallente Federation
#63 - 2016-09-14 00:39:55 UTC
Crash when exiting minmatar station
Warlord Balrog
303rd X-SOLDIER
#64 - 2016-09-14 00:51:53 UTC
Esrevid Nekkeg wrote:
Doing what Amarr Empire asks gives a standing loss with Amarr Empire. In other words, participating in the Purity of the Throne event is quite detrimental towards the Amarr Empire faction standing: 2,4% standing loss per BC...


Prepare the tinfoil hats! Just a thought, but since Amarr is basically the RP side of EVE, could you simply be part of a coup? Maybe the old regime's fleet hasn't splintered off and that's causing your standing loss? As I said, just a thought.

David Mandrake wrote:
Last Ninja wrote:
launcher still forgetting my log ins

Everyday without fail , i have to input 9 accounts and 9 passwords again - it getting beyond a joke i used the launcher with no problems for over a month . and it keeps forgetting my username and passwords the only way around this is to keep my pc on 24 hours a day 365 - no i wont be doing this , i submitted bug reports -

Can you fix it ?

open launcher - log in to 9 accounts - pin 9 accounts - close launcher - open launcher - has now lost all my accounts i pinned - wont save my account details -

rince and repeat every single day - #

bug report > EBR-92792


I've heard a fix might be not putting the computer in to sleep/hibernation while the launcher is open.

Now, even if you shut down your computer using Windows 8/10 this is still technically a hibernation due to how Windows does it's fast boot up. You can either close the launcher before you shut down your computer for the day, or disable hibernation by opening a command prompt (open start menu -> type "cmd" -> right click command prompt, run as administrator), and type "powercfg.exe /hibernate off" or "powercfg -h off".

Alternatively (and this his how I shut down my computer), you can shut the computer down by running the command "shutdown -s" either through the command prompt or the run dialogue (Windows key + R). This will shut down your computer 30 seconds after the command is issued without going through the hibernation step. Your computer may take slightly longer to boot up, but you avoid some issues that the new fast boot causes (for example, my desktop loses all network connectivity until you restart it). You can also append -t 0 to shut the computer down immediately without waiting 30 seconds. If you don't normally use the run dialogue, the command will stay in the dialogue box so you can simply run it in the future by pressing Win + R + enter to bring up the box and immediately run the command.

In any case, shutting down my computer in this manner is how I normally do it, and the launcher has never forgotten my account information.


Have you confirmed fast boot is the problem by disabling it in EFI and shutdown, rebooted and/or hibernated as you normally do when it forgets logins?

Personally, i don't think this is the only problem with the accounts being forgotten, or simply switching between TQ and SiSi wouldn't make the launcher forget logins, as this has nothing to do with fast boot or suspending.
Warlord Balrog
303rd X-SOLDIER
#65 - 2016-09-14 01:05:50 UTC
Frame rates seem to be lackluster around celestials such as gates, stations, POSs and belts (with environment off). Jumping taxes the GPU. And in stations and citadels viewing the field is really rough on graphical rendering. I am unsure why this keeps getting worse, but it doesn't matter if I run optimally for graphics, memory or performance nor has it mattered if I ran with DX9 or DX11.

Drivers were up to date until a few months ago when I realized visual glitches (such as strange lines 'flipping out') occasionally. Since then, I have changed nothing and the GPU lag seems to get worse. I am almost positive it is not an overheating problem, as it isn't overclocked and I have an extra fan running underneath to pull excess heat from the case.

There a snowballs chance we could get lowres pack in the forseeable future? I realize your graphics department works hard, but if my GPU explodes my outlook of EVE will go from "I want to multibox!" to "Hey look, a new group of apps, EVEtrillo and EVEspeak3!"

motie one wrote:
This "fun" event is like a funpark who puts razor blades on the slides.

NOT FUNNY!


I lol'd
Kurosaki Rukia
Energy
#66 - 2016-09-14 01:27:05 UTC  |  Edited by: Kurosaki Rukia
The client now chugs during routine session changes such as undocking and stargates.
Tyberius Franklin
Federal Navy Academy
Gallente Federation
#67 - 2016-09-14 06:33:10 UTC
Can't seem to find the Paydirt Prospector market entry for any of the tech 1 mining barges. There is doesn't appear to be a 2nd Mining Barge subgroup for them like there is for the ships themselves.
Porucznik Borewicz
GreenSwarm
#68 - 2016-09-14 09:32:44 UTC  |  Edited by: Porucznik Borewicz
Hello!

So what about fixing Aura repeating herself endlessly on docking request, missing drone target, capacitor empty and other events? As far as I remember this wasn't a "feature" like two releases ago? I'm pretty sure it was added to the game in 118.7 release. Ugh
Norn Tyr
Deep Core Mining Inc.
Caldari State
#69 - 2016-09-14 09:34:32 UTC  |  Edited by: Norn Tyr
cancelled
Tipa Riot
Federal Navy Academy
Gallente Federation
#70 - 2016-09-14 11:05:20 UTC  |  Edited by: Tipa Riot
Warlord Balrog wrote:
Frame rates seem to be lackluster around celestials such as gates, stations, POSs and belts (with environment off). Jumping taxes the GPU. And in stations and citadels viewing the field is really rough on graphical rendering. I am unsure why this keeps getting worse, but it doesn't matter if I run optimally for graphics, memory or performance nor has it mattered if I ran with DX9 or DX11.

Yeah, this time it's really messed up, first the clouds on DX11 (this you could tolerate by removing effects), but now the new issue happens with every space scenery, planets, moons, the sun, also inside stations, ... seems not if you just look at a station, citadel or your ship alone ... but as soon some celestial comes into the view the GPU gets hick-ups after a couple of seconds.

The problem is regardless of the shader quality, however the fluctuation is'nt that much noticeable on low, because the base load of the GPU is much lower ... but even there the FPS drops below 60 for me after some time watching a planet. Also this may be the reason why others with more potent GPUs didn't notice the effect yet.

Maybe there are too many threads started somehow ("leak") which kill the GPU only after some time? Then the threads are terminated due to "overload" and the story repeats ...I'm not a graphics guru, but on the other hand the memory usage is low and stable, GPU does not throttle, CPU "idles" at 16% ...

... NVIDIA, DX11, newest drivers.

Please have a look, BR number posted above.

I'm my own NPC alt.

motie one
Secret Passage
#71 - 2016-09-14 12:27:57 UTC
I prefer the new gate animation, the wormhole forms and then the gate is in front of you, this is much less disturbing and doesn't give any sensation of motion sickness
Lucius Uta
Balkan Kings
Goonswarm Federation
#72 - 2016-09-14 13:03:02 UTC
Double-clicking on a buy order now does nothing (it used to open its details, just like when you do it with a sell order). Is this change intentional?
Last Ninja
Diversity 101
Domain Research and Mining Inst.
#73 - 2016-09-14 23:47:34 UTC
gui is getting buggy clicking cancel - nothing happens have to click the x in the top of the window , sometimes dragging and dropping items is also sticking - have to right click and arrange them a differant way to allow me to drag and drop
MasterFrankie Toralen
Frankenstein Industries
#74 - 2016-09-15 00:56:56 UTC  |  Edited by: MasterFrankie Toralen
Raw Figmo wrote:
is anyone having issues with fleet ice mining boosts on a Skiff. The fleet boost is working on the Mac, but not the SKiff. this is since the patch. Also my Skiff does not have the numbers or the cool coloring.


I actually have the opposite. I did the calculations and the Mack comes out to be where it should without boost. Doesn't matter if I have boost on or not.
Sobaan Tali
Caldari Quick Reaction Force
#75 - 2016-09-15 01:47:39 UTC
Tried running some sites earlier this morning and checked to see if I got any standings hits. Looks like the patch did it; no hits. GG, CCP. Loving the skins.

Camera still goes full ****** from gate jump.

"Tomahawks?"

"----in' A, right?"

"Trouble is, those things cost like a million and a half each."

"----, you pay me half that and I'll hump in some c4 and blow the ---- out of it my own damn self."

Porucznik Borewicz
GreenSwarm
#76 - 2016-09-15 09:21:49 UTC
Gotta love how CCP managed to bug out the gate jump animation, once again turning a working thing into a buggy crap. Well done.
CCP Antiquarian
C C P
C C P Alliance
#77 - 2016-09-15 11:49:00 UTC
Porucznik Borewicz wrote:
Hello!

So what about fixing Aura repeating herself endlessly on docking request, missing drone target, capacitor empty and other events? As far as I remember this wasn't a "feature" like two releases ago? I'm pretty sure it was added to the game in 118.7 release. Ugh



The audio team does have a fix for this, but the work touches a lot of systems and has not yet seen a live test server. As such (and because of the potential danger of shoving complex code onto TQ without player feedback), it's slated to hit Singularity the week of September 19th for public evaluation.

The upside (relative to comments elsewhere) is that provided there are no unresolved issues on the test server, the fix will accordingly arrive on Tranquility not in November as initially reported, but actually on the 11th of October.

"Singularity pilots are helpful pilots."

@CCP_Antiquarian - for immediate fulfillment of your archaic social media needs.

Lucius Uta
Balkan Kings
Goonswarm Federation
#78 - 2016-09-15 12:11:20 UTC
I would also like to know what's the point of "External factors are preventing..." spam that's been around for a very long time and happens whenever I'm docking with a module running.
Sara Tekitsu
The Bantam Army
#79 - 2016-09-15 12:33:50 UTC
I'm having an issue with tabbing to new clients, where by the radial menu for approaching immediately appears regardless of what I am trying to do, I have to forcibly cancel it before I can click anywhere else on the screen, if I don't cancel it the ship will move off in what ever direction I have clicked.

Is this an intended feature? :P I hope not it's really annoying.

Approach Radial Bug? or Feature?
Sobaan Tali
Caldari Quick Reaction Force
#80 - 2016-09-15 13:17:49 UTC  |  Edited by: Sobaan Tali
Lucius Uta wrote:
I would also like to know what's the point of "External factors are preventing..." spam that's been around for a very long time and happens whenever I'm docking with a module running.


By spamming, is it happening more than once per instance of docking with a running module? The reason I ask is because it should show up at least once under these conditions, but only once.

"Tomahawks?"

"----in' A, right?"

"Trouble is, those things cost like a million and a half each."

"----, you pay me half that and I'll hump in some c4 and blow the ---- out of it my own damn self."