These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

EVE Information Portal

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

EVE Online: Crucible 1.0.2 Issues

First post
Author
Clama
Doomheim
#101 - 2011-12-14 20:17:39 UTC  |  Edited by: Clama
issue solved it was meUgh
Master Akira
Licence To Kill
Mercenary Coalition
#102 - 2011-12-14 20:45:11 UTC
YOU REINTRODUCED THE MOST ANNOYING BUG EVER

- Eve causes a "Video driver has stopped responding and has recovered" windows error. THIS HAPPENS EVERY TIME I MAKE A GATE JUMP, A CYNO JUMP, UNDOCK OR CLIENT START. Seriously, 99 out of 100 times, this **** happens. The screen goes black, flicks and recovers after 3 seconds with the accompanying windows message.

This started with INCARNA, and despite posting about it, bug reporting it and all, it was kept alive until Crucible 1.0.0 when it was finally removed.

BUT AFTER THIS PATCH I GET BUG AGAIN. EVERY. SINGLE. TIME.

W7 x64, i5, Intel graphics (laptop) with perfectly updated drivers for everything.
alienorders
Native Freshfood
Minmatar Republic
#103 - 2011-12-14 20:50:28 UTC
Cynne Hakoke wrote:
Cynne Hakoke wrote:
Downloaded the update, game window closed to install and the installation just hangs. Tried to cancel and relaunch hoping that would solve it, no luck.

Here's a screenshot of what I've been staring at for the last 20+ minutes.
http://img.photobucket.com/albums/v47/K_Licious/hanging.jpg

as soon as I posted it jumped to about half done and then appeared to hang again. Apparently it's working, just not showing me that it is.



The patch is still hanging. And showing me no indication of progress. I wouldn't mind it taking a while to install if the installation window was providing me with evidence of how much progress had been made so far and that progress was still being made.


Got mine working. That download is never gonna load. I did a manual patch from
http://www.eveonline.com/patches/patches.asp

Just make sure you follow the instructions and find the right Eve files on your drive..
Major Niall
Yamagata Syndicate
Shadow Cartel
#104 - 2011-12-14 20:56:44 UTC
Major Niall wrote:
After patching, opening the eve client gave me the corrupted / damaged files error. I tried repairing, got this:

(6/7) Downloading patch: 100.0%, 100.13 MB/100.13 MB, 311.05 KB/s, 05m50s
(7/7) Applying patch: Initializing ...
Restoring: bin\ExeFile.exe
Deleting downloaded temporary data
Traceback (most recent call last):
File "repairTool\progressPanel.pyc", line 83, in _TaskRun
File "repairTool\repairUI.pyc", line 97, in Start
File "repairTool\repairLogic.pyc", line 174, in Repair
File "repairTool\repairLogic.pyc", line 322, in Restore
File "zsync\zsync.pyc", line 403, in RestoreFolder
File "zsync\zsync.pyc", line 453, in ReconstructFiles
File "zsync\zsync.pyc", line 471, in ReconstructFile
IOError: [Errno 13] Permission denied: 'C:\\Program Files\\CCP\\EVE\\bin\\tmpwthgft.repair'
Total Runtime: 0h08m17s


Problem was resolved by deleting the files mentioned in the error when opening the client, and THEN using repair tool.
NinjaTurtle
THIGH GUYS
#105 - 2011-12-14 21:22:30 UTC
Ahem

NinjaTurtle wrote:
Yeah can I get a dev C/D as to whether there are plans to fix mails RETROACTIVELY? A lot of us have been dealing with this bug since POCOs came out and it's starting to get a little ridiculous.
Yamhe
Center for Advanced Studies
Gallente Federation
#106 - 2011-12-14 21:59:26 UTC
Same issues with crucible 1.0.2 as with 1.0.0 (none of these seen before crucible):

Login screen FPS down to less than 1% of what it was (from >120 to <1).
EULA screen popping up at said FPS, being almost impossible to scroll down.
According to end of EULA it was not changed, so re-accepting it is pointless.
3rd-party EULA does not show itself at all.

Ingame FPS normal. Window positions reset again :-(
Solstice Project
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#107 - 2011-12-14 22:15:14 UTC

The secstatus of a guy i've seen kept jumping from -1.5 to -2.1.

Every few clicks on his info it got changed to -2.1 and back again at the next click.



Max Thunderbird
Thunderbird Kredit Corp
#108 - 2011-12-14 22:25:04 UTC  |  Edited by: Max Thunderbird
Master Akira wrote:
YOU REINTRODUCED THE MOST ANNOYING BUG EVER

- Eve causes a "Video driver has stopped responding and has recovered" windows error. THIS HAPPENS EVERY TIME I MAKE A GATE JUMP, A CYNO JUMP, UNDOCK OR CLIENT START. Seriously, 99 out of 100 times, this **** happens. The screen goes black, flicks and recovers after 3 seconds with the accompanying windows message.

This started with INCARNA, and despite posting about it, bug reporting it and all, it was kept alive until Crucible 1.0.0 when it was finally removed.

BUT AFTER THIS PATCH I GET BUG AGAIN. EVERY. SINGLE. TIME.

W7 x64, i5, Intel graphics (laptop) with perfectly updated drivers for everything.



Same problem only I do not see the video driver stopped responding message. Same as Master Akira, had the problem pre-Crucible, went away with Crucible release and is back after the update today. Please fix this as I also used to get random crashes on undock or jump (roughly every third or fourth jump or undock) and if that is back...

Warp to + jump did not work on the few jumps i tried. Warp to + dock works.

w7 x64, I3, Intel graphics desktop, drivers are up to date
ST Pyle
The SoulTakers
#109 - 2011-12-14 22:31:04 UTC  |  Edited by: ST Pyle
Windows 7 Home Edition: Patching went fine for me except now my problem is that I have to keep accepting EULA everytime I log in eventhough I have already accepted it and also all my window sizes are reset along with the UI color theme I have chosen. Did not want to play more and go more in depth of the game until the next patch comes out. Looking forward to the fix. Thanks.
Obsidiana
Atrament Inc.
#110 - 2011-12-15 00:12:08 UTC
With today's patch, I no longer can see the bar graph for PI extractors. Windows client.
Psy Smythe
#111 - 2011-12-15 02:57:04 UTC
With todays patch I've ended up with two random crashes. The 1st was after I logged in and received application error:

Faulting application name: ExeFile.exe, version: 7.20.32.5274, time stamp: 0x4ee1ff9e
Faulting module name: ntdll.dll, version: 6.1.7601.17514, time stamp: 0x4ce7ba58
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x000343b0
Faulting process id: 0x1904
Faulting application start time: 0x01ccbaa82529350d
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\CCP\EVE\bin\ExeFile.exe
Faulting module path: C:\Windows\SysWOW64\ntdll.dll
Report Id: a6fc41d3-269b-11e1-a35e-8c89a532edcb

Then about 4 hours later I received:

The program ExeFile.exe version 7.20.32.5274 stopped interacting with Windows and was closed. To see if more information about the problem is available, check the problem history in the Action Center control panel.
Process ID: 1a54
Start Time: 01ccbaa834c5f0aa
Termination Time: 72
Application Path: C:\Program Files (x86)\CCP\EVE2\bin\ExeFile.exe
Report Id: 880a4455-26bb-11e1-a35e-8c89a532edcb

The computer has been stable running two clients for almost a month now with no issues

Computer I7-2600K; 16gigs DDR3; Gigabyte 570GTX

Psy
spacekillers
Federation Industrialist
#112 - 2011-12-15 03:11:13 UTC
running window7, loaded new patch, and now everytime i undock or jump thru an gate my screen with blank out and /or will cause eve to crash. this was fixed right before this new patch.
cap Mal
Defense Advanced Research Program Agency
#113 - 2011-12-15 03:24:47 UTC
Using windows 7, on loading the game my graphics card freezes and restarts, and the same thing happens every time I undock or jump through a gate. This was happening with incarna, was fixed with the advent of crucible and has now returned with the latest patch. Eventually, after a while of doing this, I just black screen and have to reboot my totally unresponsive laptop.

Just yesterday I was Lol and now im Cry please fix eve. i would like to keep giving you money
katesh malderan
Tsasoni Wowi Ind.
#114 - 2011-12-15 04:19:34 UTC
Before the patch I had enough cpu to run 3 shield amps on my hulk, now I can only run 2. Please explain why !!!!!!!!
katesh malderan
Tsasoni Wowi Ind.
#115 - 2011-12-15 04:21:48 UTC
Psy Smythe wrote:
With todays patch I've ended up with two random crashes. The 1st was after I logged in and received application error:

Faulting application name: ExeFile.exe, version: 7.20.32.5274, time stamp: 0x4ee1ff9e
Faulting module name: ntdll.dll, version: 6.1.7601.17514, time stamp: 0x4ce7ba58
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x000343b0
Faulting process id: 0x1904
Faulting application start time: 0x01ccbaa82529350d
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\CCP\EVE\bin\ExeFile.exe
Faulting module path: C:\Windows\SysWOW64\ntdll.dll
Report Id: a6fc41d3-269b-11e1-a35e-8c89a532edcb

Then about 4 hours later I received:

The program ExeFile.exe version 7.20.32.5274 stopped interacting with Windows and was closed. To see if more information about the problem is available, check the problem history in the Action Center control panel.
Process ID: 1a54
Start Time: 01ccbaa834c5f0aa
Termination Time: 72
Application Path: C:\Program Files (x86)\CCP\EVE2\bin\ExeFile.exe
Report Id: 880a4455-26bb-11e1-a35e-8c89a532edcb

The computer has been stable running two clients for almost a month now with no issues

Computer I7-2600K; 16gigs DDR3; Gigabyte 570GTX

Psy

Ussell
Auski
#116 - 2011-12-15 04:33:49 UTC
Althalus Stenory wrote:
luvmehard wrote:
Grimpak wrote:
arg.


STOP.
RESETTING.
THE.
GADDAMNED.
WINDOWS.
EVERY.
PATCH.
FFS.



Evil

+1 and bolded the important parts...Evil

+2, even if my post is "worthless" (depending on the point of view) but we never say it enough..

+1 And again. Really CCP? Really?!
Sturmwolke
#117 - 2011-12-15 04:34:21 UTC
Quindaster wrote:
Can you imagine, how annoing it for 7 accounts...
Usually, first day after patch - you sit in dock and do nothing, just set your all settings back on all accounts...and for this "game in dock" we pay.


You can *manually* propagate the settings of one account (or even char now) by copying an renaming the settings file. It won't be 100% perfect, but it's definitely less painful. However, by large this sort of hack isn't known to the average player. It's more or less unofficial since you don't want to encourage players to archive their settings and then carry them over to a new patches for fear of any unintended effects/code reaction.
Joe Risalo
State War Academy
Caldari State
#118 - 2011-12-15 05:24:00 UTC  |  Edited by: Joe Risalo
CCP Goliath wrote:
OldWolf69 wrote:
Using WinXp, downloaded the Patch, says it's broken, and loading Repair Tool. Nothing more happens. So i cannot apply the Patch.Sad


To confirm - is the the patch from the most recent version?


Went to update from the most recent version to this version and am getting the same issue this guy gets.

Except when I tried to run the repair.exe. The repair disappeared from the file and was replaced with repair.exe_afibzr which can't be ran.

Edit.....I got it to work, but I had to go into my file for the test server and copy the repair.exe over to my main folder. Then I had to go into my task manager and end the process for one of the .exe for the repair to work.
Lone Gunman
Forhotea Corporation
#119 - 2011-12-15 07:13:38 UTC
CCP Goliath wrote:
OldWolf69 wrote:
Using WinXp, downloaded the Patch, says it's broken, and loading Repair Tool. Nothing more happens. So i cannot apply the Patch.Sad


To confirm - is the the patch from the most recent version?


I am getting the same thing using WinXP x64 multi partition. I can update EvE from another partition and EvE will then run on the WinXP x64 partition. I get the same error if I try to run the SiSi launcher:

Event Viewer/System

Event Type: Error
Event Source: SideBySide
Event Category: None
Event ID: 32
Date: 12/14/2011
Time: 10:47:45 PM
User: N/A
Computer: GAMES
Description:
Dependent Assembly Microsoft.VC90.CRT could not be found and Last Error was The referenced assembly is not installed on your system.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Event Type: Error
Event Source: SideBySide
Event Category: None
Event ID: 59
Date: 12/14/2011
Time: 10:47:45 PM
User: N/A
Computer: GAMES
Description:
Resolve Partial Assembly failed for Microsoft.VC90.CRT. Reference error message: The referenced assembly is not installed on your system.

Event Type: Error
Event Source: SideBySide
Event Category: None
Event ID: 59
Date: 12/14/2011
Time: 10:47:45 PM
User: N/A
Computer: GAMES
Description:
Generate Activation Context failed for F:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\nsk4.tmp\repair.exe. Reference error message: The referenced assembly is not installed on your system.

Jade Nexia
CHON
THE R0NIN
#120 - 2011-12-15 07:33:29 UTC
Quindaster wrote:
Sturmwolke wrote:
Dear CCP,

For the 1.0.2 patch, the need to REDO EVERY CHARACTER'S WINDOWS SETTINGS is bordering on the **** off level.
Infact, you're threading on thin ice here. Do it one more time, I can almost guarantee a never ending uproar.

Please revert it back to the per account setting as per 1.0.1.
I don't need to stress how annoying it is to redo 3 characters' windows settings per account.



Can you imagine, how annoing it for 7 accounts...
Usually, first day after patch - you sit in dock and do nothing, just set your all settings back on all accounts...and for this "game in dock" we pay.


As I posted earlier in this thread. Windows settings are stored per char base not per account base. I have 6 accounts and I did manage my settings by setting windows (basicaly everything including settings for overview) on one account and then cloning core_user_(acount-id).dat to other account_ids.

I have no idea what smart programer did decide that windows settings could be moved to character core_char_(character-id).dat file, and leave rest settings like short-cuts, overview tabs and other settings as well in core_user_(acount-id).dat. I think it is accindent, because if it was planned it should be in patch notes and other settings would be moved as well. In this patch only windows settings did move to per-character settings file.

BTW: CCP you should in next patch if you decide move these settings, make some automatic migration or you will have really pissedoff EVE comunity. We aren't trained monkey for moving windows all around on all characters. It cost me yesterday over 4 hours to setup all back even I use trick with cloning!