These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Issues, Workarounds & Localization

 
  • Topic is locked indefinitely.
123Next pageLast page
 

Gray Play button, not downloading anything.

First post
Author
Erik chupacabra
Military Gamers
#1 - 2015-05-14 07:02:40 UTC
A few of my corp mates have been having some variation of this issue, as well as myself. For me I log in and the button grays out, as if it has something to download but nothing ever downloads, and my launcher/client seem to be current. I'm using the .exe to work around for it, but I would like to ask CCP please fix this issue, as we lost some people to it.

Thanks
Caylin Brak
Shadows of Angels
#2 - 2015-05-14 11:03:19 UTC
I started having that issue a little while ago. Now the exe doesn't work and the launcher totally freezes and I can't even enter login or password.

Seems I need to reinstall, but If I do, what files do I need to back up to keep my in game settings?
Moflyng
EldarRiders
#3 - 2015-05-15 01:08:43 UTC
I am having the same dang problem.

I cannot get my launcher to show anything but a grayed out button.

I have submitted numerous tickets, and this has been going on for a couple weeks now.

I am unable to log into the client, anything.

First I had problems with downloading the client, then I had problems with e-mail verification, now this...

CCP needs to get their crap together on the technical side of the house.

Mof
Moflyng
EldarRiders
#4 - 2015-05-16 00:12:47 UTC
Frustrating that there doesn't seem to be a response from CCP on this issue.

No information, no explanation, no work-around, nothing.

So many problems with the connectivity of the launcher and eve download servers, I can't even sort out what is going on here.

I have had no response to my tickets that I have submitted either.

They sure took my damn money to re-start my accounts though.

They sure-as-hell made sure THAT part of this thing is working.

heyva
Libertatem Venatores Consortium
#5 - 2015-05-16 00:29:42 UTC
Same problem when i use my dail up internet or 3G internet ( Australian )


but when i use 4g it isnt grey

so for me it seems to be a internet speed problem. what is sad cause i have unlimited internet on my 3g network.


im using a macbook ive tried reinstall of eve and repair none of these where working.

still looking for a fix of this
Andronaxus
Greed is Good Inc.
#6 - 2015-05-16 09:51:10 UTC
What you (and others) have described...I'm having the SAME problem.

It started after the latest patch, where the client downloads EVE updates in pieces.

Yes, I followed the instructions and told the Launcher to download the entire update (clicked that checkbox), and yes, it's running as Administrator.

Today, I had to wait 20-25 minutes for the Launcher to slowly ready itself.


I've played EVE for years, never had this problem.

For me, the latest Launcher was a big step BACKWARD. I don't like it. Evil
Erik chupacabra
Military Gamers
#7 - 2015-05-19 00:39:58 UTC
Just happened again, I'm supposed to be helping my corp with some stuff, buuuut I can't. CCP please fix it. This time not even the .exe workaround is working.

Jeven HouseBenyo
Vanity Thy Name Is
#8 - 2015-05-19 01:07:20 UTC  |  Edited by: Jeven HouseBenyo
An occasional workaround with positive results on the Grey Button/Bar of ForeverWait...

Change the language on the Launcher to one that's not the usual, then back to say, English. Sometimes this will jumpstart it into finishing to load and allow a login.

No guarantees mind you, but an occasional temporary fix.

>Jeven

Memo!: Sometimes you have to keep the mouse cursor over the Launch window for Anything to update, recheck, etc. So if the language switch does help you, keep that pointer very close or it just might have you waiting multiple minutes anyways...

Minny boat flyer, unofficial squeaky wheel.

'Game Ethics and Morality Monitor' I remember promises.

Snark at 11-24/7/365.25. Overshare? Yup.

Yes it's my fault. And if you don't staap it I'll do it again. ;-P

No you can't has my stuffs OR my SPs.

Stitch Kaneland
The Tuskers
The Tuskers Co.
#9 - 2015-05-19 02:31:48 UTC
Jeven HouseBenyo wrote:
An occasional workaround with positive results on the Grey Button/Bar of ForeverWait...

Change the language on the Launcher to one that's not the usual, then back to say, English. Sometimes this will jumpstart it into finishing to load and allow a login.

No guarantees mind you, but an occasional temporary fix.

>Jeven

Memo!: Sometimes you have to keep the mouse cursor over the Launch window for Anything to update, recheck, etc. So if the language switch does help you, keep that pointer very close or it just might have you waiting multiple minutes anyways...


Thanks! First time i ran into it was tonight, did that and it worked.
Jeven HouseBenyo
Vanity Thy Name Is
#10 - 2015-05-19 04:17:43 UTC
The credit for finding this specific workaround actually goes to a pilot named Hegh Batlh.

I'm just the one that keeps passing it out, it was 'her' find for a temp fix on the Grey Bar/Button of EverWait.

I found it in a thread that's about to get bumped off the first page here due to the sheer number of Launcher issues cropping up and are not getting (so far) any official responses on this section of the forums.

So far for the last 5-8 days of Launcher based compliants: (some are mine, some from other threads therefore other players)

1. Grey Bar/Button of EverWait.

2. Checking shared resources cache loop of every login.

3. Unable to login due to Launcher just plain kludging out.

4. The occasional suicidal Launcher that eats and deletes itself from the HDD/SSD.

5. Launcher updating with putting an out of date (therefore broken with current client) repair.exe in place of current 'working' (hahahahaaaa! repair.exe tool.

6. Download on Demand setting to full download is no guarantee of getting full download.

7. Verification additional steps having it's own set of headaches for some players.

If anyone has additional Launcher based bugs, glitches, headaches, rage and despair, welcome to the club and list them. Might be time to consolidate this into 1-2 threads instead of it eating nearly all on first page. I put some of mine in the Launcher Sticky but considering the sheer number of pages on that thread, probably was a partial waste of finger stamina. Ugh

>Jeven

P.S. When do we get t-shirts for putting up with the Launcher from Hek local chat???

Minny boat flyer, unofficial squeaky wheel.

'Game Ethics and Morality Monitor' I remember promises.

Snark at 11-24/7/365.25. Overshare? Yup.

Yes it's my fault. And if you don't staap it I'll do it again. ;-P

No you can't has my stuffs OR my SPs.

Skull Crossbones
Caldari Provisions
Caldari State
#11 - 2015-05-19 14:20:35 UTC
Jeven HouseBenyo wrote:
An occasional workaround with positive results on the Grey Button/Bar of ForeverWait...

Change the language on the Launcher to one that's not the usual, then back to say, English. Sometimes this will jumpstart it into finishing to load and allow a login.

No guarantees mind you, but an occasional temporary fix.

>Jeven

Memo!: Sometimes you have to keep the mouse cursor over the Launch window for Anything to update, recheck, etc. So if the language switch does help you, keep that pointer very close or it just might have you waiting multiple minutes anyways...



This worked instantly for me.. Kudos
Logan Revelore
Symbiotic Systems
#12 - 2015-05-19 16:11:28 UTC
Erik chupacabra wrote:
A few of my corp mates have been having some variation of this issue, as well as myself. For me I log in and the button grays out, as if it has something to download but nothing ever downloads, and my launcher/client seem to be current. I'm using the .exe to work around for it, but I would like to ask CCP please fix this issue, as we lost some people to it.

Thanks


Same exact issue. Yesterday I "only" had the "checking cache"-loop bug. But right now it says "creating patch" but does nothing, just sits at 0.0%.

Update, after waiting 1-2 mins it started updating. Now it's ready with the play button.
CCP Bartender
C C P
C C P Alliance
#13 - 2015-05-20 16:51:35 UTC  |  Edited by: CCP Bartender
Hey all!

CCP Nestor, CCP Mechanic and I are aware of this issue and are actively hunting it down. We have deployed a patch to the Singularity server and are looking for feedback. As we have been unable to reproduce this issue in-house, we are dependent on you for the final word on whether the fix is working!

Because your launcher cannot update, you can't use the launcher to get the patch, so you'll need to download a new version of the launcher by following these steps:

1. Download the new launcher from: As of launcher version 896719, this fix is now included in the TQ launcher.
2. Delete your launcher folder (typically C:\Program Files (x86)\CCP\EVE\launcher)
3. Install the new version of the launcher
4. Point it at singularity by following these instructions: http://wiki.eveuniversity.org/How_to_connect_to_the_test_server#Step_2_-_Creating_a_shortcut

If this solves the problem for you, you may also use this version of the launcher to connect to TQ. It will warn you that you have a pre-release launcher, but you can just click ok and log in.

Please let us know the results!

Should you run into problems with this, you may restore to the current TQ version of the launcher by following the instructions on this page:

https://ccpcommunity.zendesk.com/hc/en-us/articles/202664365-Reinstalling-the-Launcher
Baron Spank
Lords of Fail
#14 - 2015-05-20 17:16:21 UTC  |  Edited by: Baron Spank
I just tried.

First try did nothing new, then i closed the launcher and started again and it worked perfectly.

I came grumpy,
I leave happy,
Devs Fixed it for me !

Thank you, I hope it stays like that.
Angelica Scatterbrain
WH United
#15 - 2015-05-20 21:10:04 UTC  |  Edited by: CCP Phantom
I would try this but I can't download anything from YOUR server. I get 150 mb/s going to any other server on the damn planet, but I get f&$k from yours.

CCP Bartender wrote:
Hey all!

CCP Nestor, CCP Mechanic and I are aware of this issue and are actively hunting it down. We have deployed a patch to the Singularity server and are looking for feedback. As we have been unable to reproduce this issue in-house, we are dependent on you for the final word on whether the fix is working!

Because your launcher cannot update, you can't use the launcher to get the patch, so you'll need to download a new version of the launcher by following these steps:

1. Download the new launcher from: http://cdn1.eveonline.com/EveOnlineLauncher/beta/EVEOnlineLauncher_2_2_884420.exe
2. Delete your launcher folder (typically C:\Program Files (x86)\CCP\EVE\launcher)
3. Install the new version of the launcher
4. Point it at singularity by following these instructions: http://wiki.eveuniversity.org/How_to_connect_to_the_test_server#Step_2_-_Creating_a_shortcut

If this solves the problem for you, you may also use this version of the launcher to connect to TQ. It will warn you that you have a pre-release launcher, but you can just click ok and log in.

Please let us know the results!

Should you run into problems with this, you may restore to the current TQ version of the launcher by following the instructions on this page:

https://ccpcommunity.zendesk.com/hc/en-us/articles/202664365-Reinstalling-the-Launcher




Edit: The link to the EVE Launcher has been updated on May 21, CCP Phantom
Mourados Denver
Lone Wolf Union
The Rogue Consortium
#16 - 2015-05-20 21:14:24 UTC
Beta launcher worked well for me. Waiting behaviour for updates.
Kyouhou
Native Freshfood
Minmatar Republic
#17 - 2015-05-21 03:04:53 UTC
Installed launcher and tried it without doing anything and nothing happened.
Made shortcut to sisi and it patched fine, so I changed Singularity in shortcut to Tranquility and it also patched and loaded in to game fine.
Moflyng
EldarRiders
#18 - 2015-05-21 03:10:35 UTC  |  Edited by: Moflyng
Cannot download launcher.

I cannot seem to download anything from your server.

Sigh.

This whole game is just going straight in the pooper.

Am I missing something that prevents me from downloading ANYTHING from your servers?

There seems to be alot of talk about MEDIACOM service provider.

Is anything being done to investigate any connectivity problems with MEDIACOM?
Jeven HouseBenyo
Vanity Thy Name Is
#19 - 2015-05-21 05:01:33 UTC
Once I figure out HOW to login to Sisi, I'll update if this fix is working for me then. The instructions are reading, for me, as backwards upside down Classical Greek, but then again I'm a computer hardware jockey, not a software guru. If anything this is teaching me one of the reasons the number that login to Sisi are so low for quality testing before a mini-expansion... Not very end user friendly to those of us that don't speak software shorthand. Counterintuitive, but hey, what do I know about programming?

Nuthin'! ha!

Now gimme a tote of hardware parts, a case, and all the needed connections, and I'll whomp up a nice desktop. Just don't ask for software beyond "Install, Update, Restart" okies?

>Jeven

Minny boat flyer, unofficial squeaky wheel.

'Game Ethics and Morality Monitor' I remember promises.

Snark at 11-24/7/365.25. Overshare? Yup.

Yes it's my fault. And if you don't staap it I'll do it again. ;-P

No you can't has my stuffs OR my SPs.

Baron Spank
Lords of Fail
#20 - 2015-05-21 07:20:21 UTC
Baron Spank wrote:
I just tried.

First try did nothing new, then i closed the launcher and started again and it worked perfectly.

I came grumpy,
I leave happy,
Devs Fixed it for me !

Thank you, I hope it stays like that.


I just realised that i did not do the singularity switch and it worked.
123Next pageLast page