These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Macintosh

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

Opening in-game browser freezes Mac client (post-Mosaic)

First post
Author
Emmaline Fera
Interstellar Expeditionary Group
Einstein-Rosen Brigade
#41 - 2015-07-19 00:12:40 UTC
Adding to the list: same problem here.

Generally, I find that if I do something BEFORE using the browser -- flying around, launching probes -- the browser won't freeze. But it's not fullproof.

MBP 15" 2011
OS 10.10.3
Vincent Athena
Photosynth
#42 - 2015-07-21 23:26:22 UTC
I tried to get an issue, but failed. I used the browser for tens of minutes while flying a freighter. No issue.

Know a Frozen fan? Check this out

Frozen fanfiction

Falconsbane
School of Applied Knowledge
Caldari State
#43 - 2015-07-27 12:50:23 UTC
Same issue here, really wish they would resolve this issue...
Annette Severasse
The Scope
Gallente Federation
#44 - 2015-07-29 14:42:46 UTC
Also happening to me. It doesn't happen 100% of the time, but when it does I have to reboot to be able to launch EVE
Glade Radner
Aliastra
Gallente Federation
#45 - 2015-08-05 00:16:12 UTC
Throwing my hat into the ring as well. Ingame browser works 50% of the time for me. Otherwise it will freeze my client and I will have to re-launch.

For those who can't re-launch the client: If your comp is not totally frozen and you still have access to the activity monitor, force quit the 'wineserver' process using activity monitor. I've found that it often stays frozen after an eve crash and force-quit and prevents me from re-opening the game. If you force quit 'winserver' it should save you from having to re-boot your comp.

Anyway, I'm a frequent user of Tripwire and not being able to use the IGB and have tripwire follow me is very annoying.

CCP, please get on fixing this issue. It's been months.
Mad Mabata
Sturmgrenadier Inc
Pandemic Horde
#46 - 2015-08-11 16:12:55 UTC
Annette Severasse wrote:
Also happening to me. It doesn't happen 100% of the time, but when it does I have to reboot to be able to launch EVE


Same here. It happens every now and then and when it happens I have have to reboot my complete system to relaunch EVE again.
Planeten Schreck
Green Screen
#47 - 2015-08-14 11:47:49 UTC
Mad Mabata wrote:
Annette Severasse wrote:
Also happening to me. It doesn't happen 100% of the time, but when it does I have to reboot to be able to launch EVE


Same here. It happens every now and then and when it happens I have have to reboot my complete system to relaunch EVE again.


Hi,

you dont need to restart your mac. Just close all eve windows and use mac "activty monitor" to kill all "wineserver" processes and every remaining "eve online" processes.

After this you can restart eve with 100% succes rate.
Xerxes Fehrnah
The Fallout Shelter
#48 - 2015-08-19 19:09:07 UTC
Planeten Schreck wrote:

Hi,

you dont need to restart your mac. Just close all eve windows and use mac "activty monitor" to kill all "wineserver" processes and every remaining "eve online" processes.

After this you can restart eve with 100% succes rate.


Wrong. It freezes the entire Mac. The keyboard and mouse do not respond. You cannot open activity monitor when you can't move your mouse and the keyboard does not work.
Telkor Okel
Brutor Tribe
Minmatar Republic
#49 - 2015-08-20 02:32:05 UTC  |  Edited by: Telkor Okel
Add me to the list as having issues. I had no problems with a slightly older imac, but when I got a new retina imac with Yosemite, the ingame browser goes out to lunch 80% of the time and comes up with a black screen. If I attempt to close it, it will hang the process and I have to force quit eve. I usually have to reboot the mac at the point for eve to work again, but I'll try the activity monitor and killing eve/wine processes.

p.s. I also had a similar effect when I was running 2 eve clients and switching between the 2 in full screen mode. After a few switches, had a hang just like the in game browser problem
Manssell
OmiHyperMultiNationalDrunksConglomerate
#50 - 2015-08-21 16:37:45 UTC
Interesting note, I get this crash when opening the browser about 20% of the time on TQ, but 'm getting it 100% of the time on Sisi.

Also any update on this CCP? It's literally been MONTHS agains since you sent this issue to your 'partners' along with the ship cloaking bug, and we've got nothing not even any info back yet. Does your 'partners' still even exist?

CCP How long do you think it's reasonable for your "partners" to take to fix one or two major bugs? Weeks, months, years? Ever?
Glade Radner
Aliastra
Gallente Federation
#51 - 2015-08-22 23:56:57 UTC
Manssell wrote:
CCP How long do you think it's reasonable for your "partners" to take to fix one or two major bugs? Weeks, months, years? Ever?

^^^ This.
Methea Selenis
Dead Game.
HYDRA RELOADED
#52 - 2015-08-26 11:55:36 UTC
Damn, your "Partners" need more pizza CCP.
Brutal Maximus
Blood Blind
Short Bus Syndicate
#53 - 2015-08-26 14:22:36 UTC
I've been having this problem too. Hoping that it'll stop after today's patch but not holding my breath.
Raya Ayas
Aliastra
Gallente Federation
#54 - 2015-08-29 01:15:40 UTC
I have this problem. When I open the game for the first time in a day, opening the browser freezes it. I have to force quit the client, quit the wineserver, and then restart the client. The browser usually works after that. I've been spending a lot of time in wormholes lately, so I need the browser for the mapper, otherwise I wouldn't use it.
Rayr Thornton
Deep Core Mining Inc.
Caldari State
#55 - 2015-09-05 19:21:50 UTC
Hello,
My issue is when i open any ingame window my client temporarily freezes for few seconds and works again, especially when i open the Market tab.

Computer specs:

iMac (27-inch, Late 2013)

OS X Yosemite 10.10.5

3.5 GHz Intel Core i7

16 GB 1600 MHz DDR3

NVIDIA GeForce GTX 780M 4096 MB
Kukotorie
Science and Trade Institute
Caldari State
#56 - 2015-09-09 04:35:32 UTC
Yeah it's been happening for me as well for a while now. It's maddening. Is this on the bug list to get fixed?
Jaden Shephard
Doomheim
#57 - 2015-09-11 10:10:12 UTC
i got the same issue.
Ingame Browser opening on OSX 10.10.5 and on my mac mini runnning OSX el capitain crashes the game like 1 out of 3 times. But it happens so often that i kinda had to stop using the ingame Browser...
Lothian Scykle
Nasty-Boyz
Templis CALSF
#58 - 2015-09-15 16:11:48 UTC
Rayr Thornton wrote:
Hello,
My issue is when i open any ingame window my client temporarily freezes for few seconds and works again, especially when i open the Market tab.

Computer specs:

iMac (27-inch, Late 2013)

OS X Yosemite 10.10.5

3.5 GHz Intel Core i7

16 GB 1600 MHz DDR3

NVIDIA GeForce GTX 780M 4096 MB


I'd like to add my +1 to this issue, in addition to the periodic browser window freezing problem.

Late 2013 15-inch Retina MacBook Pro
2.6 GHx Core i7
16GB 1600 MHz DDR3
NVIDIA GeForce GT 750M 2048 MB
OS X 10.9.5

Jimronius
Exiled Kings
Pain And Compliance
#59 - 2015-09-27 12:25:27 UTC
Yep ++1 to that list.

Late 2013 15-inch Retina MacBook Pro
2.6 GHx Core i7
16GB 1600 MHz DDR3
NVIDIA GeForce GT 750M 2048 MB
OS X 10.9.5

I notice that when someone gives me a URL the game freezes.. Mouse still moves but I cannot Alt+tab out of the game to close it.. I have to hold down the power button and restart the computer.

Is there a way to force close the game at that point? REALLLY fustrating.. been going on for a while.
Manssell
OmiHyperMultiNationalDrunksConglomerate
#60 - 2015-09-29 12:44:26 UTC
So seriously CCP it's really time for a statement on this (and a few other Mac problems).

From the CSM summit notes on page 1 FoxFour talks about CCP wanting to kill the IGB sooner rather than latter. Fine, whatever I'm not getting into that debate. BUT as FoxFour mentions there is a lot of functionality and tools that still needs to be added to CREST before you can remove the IGB, but you will not work on the IGB at all anymore.

Great, but this is now begging the question... are you even trying to fix the crashing Mac IGB at all while we wait for the new CREST tools?

Or have your Mac users just been abandoned early while the rest of EVE gets to still use the IGB and it's related tools while they wait for CREST to catch up?