These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Test Server Feedback

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

Winter 2011 expansion now on Sisi - leave your feedback here

First post
Author
ISquishWorms
#301 - 2011-11-21 11:03:48 UTC  |  Edited by: ISquishWorms
Items recently purchased do not always show in hanger
User pain: Moderate
Workaround: Using the filter will allow you to see the items in your hanger.

‘No, this isn't it at all. Make it more... psssshhhh’.

Leucy Kerastase
650BN
#302 - 2011-11-21 11:11:07 UTC
About Japanese UI

  • "Agent Conversation" window : System security indicator numbers are using a comma as decimal marks. Security levels shown in other areas of the client are using dots so I guess there are inconsistencies here.

  • "Agent Conversation" window : The reward number has a comma as decimal mark and a dot as thousands separator. In Japan, we usually use a dot as decimal mark and a comma to group digits. Well, at least Wikipedia says so.

  • "Ships Permitted" window (from the "ship restrictions" link in "Agent Conversation" window) : There are no spaces, commas or line breaks in between each ship types listed and is rather illegible.

  • Suggestion : "Incursion" is translated as "侵略". The existing Japanese players already refer to incursions as "インカージョン (inkahjon)", and I feel the Japanese word "侵略 (invasion)" is rather too general and doesn't sound that much special. We can't tell if we want to do the Incursion or just want to go out and "invade (侵略)" somewhere ourselves when we say "let's do a 侵略 (in Japanese)" . I think it's just fine not to translate "Incursion" to a particular Japanese word and just call it "インカージョン".

  • I switched to CQ and took a look at the screen object. It was so cool seeing (most) everything flowing in Japanese :) I noticed some text are overlapping and some are sticking out of its bounds so I took pictures of them.
  • http://i.imgur.com/BI53v.jpg
    http://i.imgur.com/t9E1p.jpg
CCP Shiny
C C P
C C P Alliance
#303 - 2011-11-21 11:21:57 UTC
Leucy Kerastase wrote:
About Japanese UI

  • "Agent Conversation" window : System security indicator numbers are using a comma as decimal marks. Security levels shown in other areas of the client are using dots so I guess there are inconsistencies here.

  • "Agent Conversation" window : The reward number has a comma as decimal mark and a dot as thousands separator. In Japan, we usually use a dot as decimal mark and a comma to group digits. Well, at least Wikipedia says so.

  • "Ships Permitted" window (from the "ship restrictions" link in "Agent Conversation" window) : There are no spaces, commas or line breaks in between each ship types listed and is rather illegible.

  • Suggestion : "Incursion" is translated as "侵略". The existing Japanese players already refer to incursions as "インカージョン (inkahjon)", and I feel the Japanese word "侵略 (invasion)" is rather too general and doesn't sound that much special. We can't tell if we want to do the Incursion or just want to go out and "invade (侵略)" somewhere ourselves when we say "let's do a 侵略 (in Japanese)" . I think it's just fine not to translate "Incursion" to a particular Japanese word and just call it "インカージョン".

  • I switched to CQ and took a look at the screen object. It was so cool seeing (most) everything flowing in Japanese :) I noticed some text are overlapping and some are sticking out of its bounds so I took pictures of them.
  • http://i.imgur.com/BI53v.jpg
    http://i.imgur.com/t9E1p.jpg


Hi, thank you for your comments - I have passed this on to our Japanese localization team.

CCP Shiny \ Producer NES Localization Services \ @ccp_shiny

Salpun
Global Telstar Federation Offices
SLYCE Pirates
#304 - 2011-11-21 12:05:48 UTC
Overview, chat and station services can not be moved in the current build.Cry

If i dont know something about EVE. I check https://wiki.eveonline.com/en/wiki/ISK_The_Guide

See you around the universe.

CCP Gangleri
C C P
C C P Alliance
#305 - 2011-11-21 13:12:21 UTC
Salpun wrote:
Overview, chat and station services can not be moved in the current build.Cry


I can move them just fine, please file a report with some logs so we can look into what is causing this issue for you. After that please also check if resetting windows to default position or clearing cache fixes the issue for you.

Check out my EVE Gate broadcast log for semi-regular updates on various EVE development: https://gate.eveonline.com/Profile/CCP%20Gangleri/StatusUpdates

Utremi Fasolasi
La Dolce Vita
#306 - 2011-11-21 16:40:16 UTC
ISquishWorms wrote:
Ship does not spin in hanger
User pain: Moderate
Workaround: No known workaround. Hoping for a fix soon.


Do you have station environment on or off? The thread has covered this a couple times already, the way it works was changed and you need station environment active in your Esc menu to spin your ship. Having it off gives the old pre-Incarna behavior of a static screen.
Salpun
Global Telstar Federation Offices
SLYCE Pirates
#307 - 2011-11-21 16:45:03 UTC
CCP Gangleri wrote:
Salpun wrote:
Overview, chat and station services can not be moved in the current build.Cry


I can move them just fine, please file a report with some logs so we can look into what is causing this issue for you. After that please also check if resetting windows to default position or clearing cache fixes the issue for you.


cleared cache and it started working again. did not try it before clearing cache after the mid day update.

If i dont know something about EVE. I check https://wiki.eveonline.com/en/wiki/ISK_The_Guide

See you around the universe.

Jim Luc
Deep Core Mining Inc.
Caldari State
#308 - 2011-11-21 19:46:18 UTC
I'm really digging these updates, but I've seen you've made updates to the Map(F10), which are great however the map is still completely unusable. Rolling over each star should not automatically select them, but rather show a small "over" effect. Clicking on that star should show its info, but only after selecting that star.

Or, simply add an option to set a delay for the star selection on rollover. If you made the map a bit more usable, then I might use it more often.

Also, and this would be really great - make the map transparent with an option for us to set the transparency right on the map itself. Hell, put the map in its own re-sizable window.
Lek Arthie
Doomheim
#309 - 2011-11-21 21:13:32 UTC
Very bad fps with the latest SISI patch. My computer is low end but i have around 40 fps drop compared to TQ. Nebula backgrounds weren't causing that fps drop with the previous SISI builds. No idea what happened with latest patch. Hope its temporary.
ISquishWorms
#310 - 2011-11-21 23:31:27 UTC
Utremi Fasolasi wrote:
ISquishWorms wrote:
Ship does not spin in hanger
User pain: Moderate
Workaround: No known workaround. Hoping for a fix soon.


Do you have station environment on or off? The thread has covered this a couple times already, the way it works was changed and you need station environment active in your Esc menu to spin your ship. Having it off gives the old pre-Incarna behavior of a static screen.


Thanks that worked my mistake. Smile Once again I can spin my ship and watch the counter.

‘No, this isn't it at all. Make it more... psssshhhh’.

CCP Gangleri
C C P
C C P Alliance
#311 - 2011-11-22 10:00:53 UTC
Lek Arthie wrote:
Very bad fps with the latest SISI patch. My computer is low end but i have around 40 fps drop compared to TQ. Nebula backgrounds weren't causing that fps drop with the previous SISI builds. No idea what happened with latest patch. Hope its temporary.


It would help immensely to know something more about your computer, please consider filing a bug report with logs and hardware data attached.

Check out my EVE Gate broadcast log for semi-regular updates on various EVE development: https://gate.eveonline.com/Profile/CCP%20Gangleri/StatusUpdates

BBJ Shepard
#312 - 2011-11-22 11:27:46 UTC
With this last build my FPS was lowered too (same for a bunch of spergy whiners in local)

?(:

Jack bubu
Caldari Provisions
Caldari State
#313 - 2011-11-22 12:00:09 UTC
BBJ Shepard wrote:
With this last build my FPS was lowered too (same for a bunch of spergy whiners in local)

Yes im getting the same, from (v-sync capped) 60fps down to 30-35 fps :-/
Raid'En
#314 - 2011-11-22 12:05:05 UTC  |  Edited by: Raid'En
same for me, i saw a drop, but maybe not that big as them

Quote:
Operating System: Windows Vista™ Professionnel (6.0, Build 6002) Service Pack 2 (6002.vistasp2_gdr.110617-0336)
Language: French (Regional Setting: French)
System Manufacturer: System manufacturer
System Model: P5K
BIOS: BIOS Date: 07/03/07 10:01:10 Ver: 08.00.12
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6750 @ 2.66GHz (2 CPUs), ~2.7GHz
Memory: 3326MB RAM
Page File: 1159MB used, 5731MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 7.00.6002.18107 32bit Unicode
CCP Gangleri
C C P
C C P Alliance
#315 - 2011-11-22 12:07:59 UTC
Please file bug reports for these FPS drops so we can start looking into which hardware configurations are having this issue.

Check out my EVE Gate broadcast log for semi-regular updates on various EVE development: https://gate.eveonline.com/Profile/CCP%20Gangleri/StatusUpdates

Salpun
Global Telstar Federation Offices
SLYCE Pirates
#316 - 2011-11-22 12:08:38 UTC
Jack bubu wrote:
BBJ Shepard wrote:
With this last build my FPS was lowered too (same for a bunch of spergy whiners in local)

Yes im getting the same, from (v-sync capped) 60fps down to 30-35 fps :-/


Got a drop of 15 FPS on a rig that could handle 4 clients lol odd. bug report in

If i dont know something about EVE. I check https://wiki.eveonline.com/en/wiki/ISK_The_Guide

See you around the universe.

Raid'En
#317 - 2011-11-22 12:19:40 UTC
guys can you tell me where you had these drop ? i remember seeing some yesterday, but didn't saw something drastic today by checking on minmatar space

or was it also on previous build for you ? (there a new one today)
Salpun
Global Telstar Federation Offices
SLYCE Pirates
#318 - 2011-11-22 12:21:11 UTC  |  Edited by: Salpun
Raid'En wrote:
guys can you tell me where you had these drop ? i remember seeing some yesterday, but didn't saw something drastic today by checking on minmatar space

or was it also on previous build for you ? (there a new one today)


current build 6-CZ49 Think its a wreck issue becouse of all the ships that have been destroyed there jump over a system and its okay again. Like wrecks are being tracked even if off grid.

If i dont know something about EVE. I check https://wiki.eveonline.com/en/wiki/ISK_The_Guide

See you around the universe.

Jack bubu
Caldari Provisions
Caldari State
#319 - 2011-11-22 12:34:03 UTC
Salpun wrote:
Raid'En wrote:
guys can you tell me where you had these drop ? i remember seeing some yesterday, but didn't saw something drastic today by checking on minmatar space

or was it also on previous build for you ? (there a new one today)


current build 6-CZ49 Think its a wreck issue becouse of all the ships that have been destroyed there jump over a system and its okay again. Like wrecks are being tracked even if off grid.

Yes you are correct, i jumped to reblier and the performance is perfectly fine again
Blue Harrier
#320 - 2011-11-22 14:05:32 UTC
Just reporting a bug I have and wonder if anyone else could check their systems please.

The bug is in CQ (any station), if I click any ‘Science and Industry’ button, or the large ‘World’ icon on the display wall to open the ‘Science and Industry’ window it opens ok.

If I now select a planet from the list and click ‘View Planet’ the planet loading bar activates and ‘loads’ the planet but the background goes black, the planet does not display and any window relevant to the background if dragged will smear across the screen.

Closing the planet window with the X button returns everything to normal.

I’ve traced this to having Anti-Aliasing turned on. Having it on at any level causes this (but has a side effect of increasing FPS), turn it off and the planet loading works fine (it also works fine in hanger view with it on or off), turning it off also causes a large fps drop in the CQ.

"You wait - time passes, Thorin sits down and starts singing about gold." from The Hobbit on ZX Spectrum 1982.