These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Linux

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

Flickering after 04/02/2014 [Fixed 06/02/2014]

First post
Author
djentropy Ovaert
The Conference Elite
CODE.
#41 - 2014-02-04 13:16:20 UTC
Ffazzam wrote:

Could you please also tell the driver version, so that we can compare to above?




Nvidia 338.31
Bambulko McCloud
Alcoholocaust.
Test Alliance Please Ignore
#42 - 2014-02-04 13:28:57 UTC
If I start EVE without the optirun on my laptop, I don't see the flashing, and the neocon works fine.
Arthie-Thellere Erquilenne
The Scope
Gallente Federation
#43 - 2014-02-04 13:31:35 UTC  |  Edited by: Arthie-Thellere Erquilenne
i have the same issues, the patch notes for this update does say there are updates to both AMD and Nvidia cards.

how are you starting without optirun?


**update, quick search on google, seems I dont have optirun installed. still the same flickering
Bambulko McCloud
Alcoholocaust.
Test Alliance Please Ignore
#44 - 2014-02-04 13:37:40 UTC
You get only a white screen when you undock, and the station is just black, but the neocom works fine :-)
Torgeir Hekard
I MYSELF AND ME
#45 - 2014-02-04 13:38:05 UTC
Bambulko McCloud wrote:
If I start EVE without the optirun on my laptop, I don't see the flashing, and the neocon works fine.

Starting without optirun on ivy bridge does not fix the problem
Ffazzam
Hightek Candy
#46 - 2014-02-04 13:42:42 UTC
Cpt Pugwash wrote:


....

Could you please also tell the driver version, so that we can compare to above?




319.32


djentropy Ovaert wrote:

Could you please also tell the driver version, so that we can compare to above?




Nvidia 338.31


and I also have 319.32 like Cpt Pugwash with Mint. The packages name is nvidia-331-updates and its the "highest" one I can see at the package manager.

I just searched around a bit and I believe the name isnt "338.31" but "331.38" thats being the newest driver from january the 13. I'll see if I'm able to install it...
djentropy Ovaert
The Conference Elite
CODE.
#47 - 2014-02-04 13:47:03 UTC
Ffazzam wrote:


I just searched around a bit and I believe the name isnt "338.31" but "331.38" thats being the newest driver from january the 13. I'll see if I'm able to install it...


Confirmed - I am @ 331.38 - sorry, been awake WAAAY too long. xD
Booster Krabov
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#48 - 2014-02-04 13:49:00 UTC
Kubuntu 13.10 x64
Wine 1.6 / 1.7

both intel and nvidia render UI flickering.
Lele Ita Maulerant
The Scope
Gallente Federation
#49 - 2014-02-04 13:51:01 UTC
I can confirm that, same issue here with latest
- wine-1.7.11 64 bit
- Xubuntu 13.10 64bit
- NVIDIA Driver Version: 331.20
- GeForce GT 220
Mycael
Perkone
Caldari State
#50 - 2014-02-04 13:56:27 UTC
Just wanted to report that changing interval option(I had one, set it to immediate now) changes the flickering considerably. From one to immediate, I can now see my characters there without having to move my mouse around. Background still flickering badly.
Illaren Zinfandel
3rd Fleet
#51 - 2014-02-04 13:59:09 UTC
Same problem here ....

Wine 1.61
Geforce 8700m gt

Drivers: 325.15


was till now stable .... problem since patch today ..
Tarunik Raqalth'Qui
Native Freshfood
Minmatar Republic
#52 - 2014-02-04 14:01:53 UTC
Confirming.

Mint 14 x64 MATE
Wine 1.7.11-0ubuntu1 from the Ubuntu Wine PPA
nVidia binary drivers 304.88-0ubuntu1
3.5.0-44-generic kernel

[Software\\Wine\\Direct3D] 1294085070
"DirectDrawRenderer"="opengl"


(Using 304.88 as newer nVidia drivers caused random X11/driver hangs under heavy 3D load)
Mycael
Perkone
Caldari State
#53 - 2014-02-04 14:03:46 UTC
Just checking one thing. Do we have a mix of dualscreen users and single monitor users, or are we all using dualscreen?
Yuriy T
Mining Build and Research
#54 - 2014-02-04 14:03:53 UTC
Same problem Ugh
Rimfus
Real Enemy
UNREAL Alliance
#55 - 2014-02-04 14:04:00 UTC  |  Edited by: Rimfus
+1 with problem on 2 random pc :/
nvidia drivers 331.38
wine-1.7.0
Torgeir Hekard
I MYSELF AND ME
#56 - 2014-02-04 14:08:16 UTC
Update: using LIBGL_ALWAYS_SOFTWARE=1 seems to "fix" the issue.

That is, while there's no flickering with software rendering, it being software kinda exemplifies the rendering part. You can see every frame of it. Not really hard, having 1 fps and all.
Karak Terrel
Foundation for CODE and THE NEW ORDER
#57 - 2014-02-04 14:08:41 UTC
Mycael wrote:
Just checking one thing. Do we have a mix of dualscreen users and single monitor users, or are we all using dualscreen?

single screen user here and I got the same problem
Bjor Talvanen
State War Academy
Caldari State
#58 - 2014-02-04 14:08:42 UTC
Mycael wrote:
Just checking one thing. Do we have a mix of dualscreen users and single monitor users, or are we all using dualscreen?


I'm using dualscreen, but I disabled my second monitor and it made no difference.
Mihnea Tepes
Marvinovi pratele
The Bastion
#59 - 2014-02-04 14:15:26 UTC
I still have client crashes and on the top of that whole graphic is messed up (graphic is just jumping, flashing lines across whole screen, ...)

Win XP, DirectX9
ATI Radeon 3200
caindlazz
The Scope
Gallente Federation
#60 - 2014-02-04 14:17:17 UTC
Multiple screen and multiple xservers on multiple GPU (All nvidia) = Flickering on all screens/cards

Single card, two monitors, twinview = Flickering

Single card single monitor = You guessed, flickering!