These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

EVE Information Portal

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

EVE Launcher update on May 21, 2013

First post First post
Author
Enochia Starr
Caldari Provisions
Caldari State
#101 - 2013-05-21 15:05:21 UTC
Please revert to old launcher, this one's having so many errors it's stupid..
Chillya
Sanctuary of Shadows
Dock Workers
#102 - 2013-05-21 15:05:22 UTC  |  Edited by: Chillya
CCP Atropos wrote:
For those reporting connection errors, are you able to connect to https://client.eveonline.com/launcherv3 and http://client.eveonline.com/patches/win_launcherinfoTQ_inc.txt

Nope, neither.

Edit: the second one opened.
Edit2: and after a 20-second wait the first one opened. It doesn't look like my current version of the launcher :3
Dez Affinity
Caldari Provisions
Caldari State
#103 - 2013-05-21 15:05:55 UTC
Lucas Quaan wrote:
Besides not being able to connect, the launcher still fails to exit gracefully, just as was reported and acknowledged by devs in the SiSi feedback...


You want them to fix identified bugs on the test server before launching on the main server? You're crazy
Nicram Starfall
Ultimate Space Technicians League
#104 - 2013-05-21 15:06:11 UTC
Shall we all use bin folder shortcut and make riot in jita?
Zent
Centers for Intergalactic Mercantile Acquisition
#105 - 2013-05-21 15:06:11 UTC
Is there any update as when this is going to be fixed???
Domitianvs
Khanid Heavy Industrial
#106 - 2013-05-21 15:06:12 UTC
Quote:
Runtime Error!

Program: C:\Program Files (x86)\CCP\EVE\launcher\.exe

R6034
An application has made an attempt to load the C runtime library
incorrectly.
Please contact the application`s support team for more information


I am having flashbacks of boot.ini ......What?
Nifong Vong
Federal Navy Academy
Gallente Federation
#107 - 2013-05-21 15:06:19 UTC
Well, the launcher is screwed. First auto updated...screwed.
Forced the update from here...still screwed.
I get the launcher box filled with a webpage from Media.com with a search box saying I searched for NONE.
Any idea when the launcher may be fixed, or rolled back? Don't care which, but I'd really like to be able to play sometime today.
Hunter Maricadie
The Scope
Gallente Federation
#108 - 2013-05-21 15:07:18 UTC
It first downloaded the new launcher and then I was getting the offline messages. I restarted the launcher and got an error and an error code. I went to the launcher settings to initiate repair. We shall see if that fixes anything. I am kind of concerned that this is released and everyone is having problems ...

Noddy Comet
Lysdexic Agnostics - Thier is no Dog
#109 - 2013-05-21 15:07:19 UTC
CCP Atropos wrote:
For those reporting connection errors, are you able to connect to https://client.eveonline.com/launcherv3 and http://client.eveonline.com/patches/win_launcherinfoTQ_inc.txt



First link: after about a minute or more the page finally loaded, after logging in I get "SERVER: Tranquility (UNKNOWN) "and a greyed out play button.

Second liink: Opened a text file after about 30 seconds.

[i]"The biggest problem with quotes on the Internet, is that just because it's on the Internet too many believe them to be real" -[/i]Abraham Lincoln's "Berlin Wall" speech at the 1984 Winter Olympics.

The Great Leader
#110 - 2013-05-21 15:07:38 UTC
Nice update finally I can play in offline mode. Thanks!

The voice of truth.

Chribba
Otherworld Enterprises
Otherworld Empire
#111 - 2013-05-21 15:07:47 UTC  |  Edited by: Chribba
So that's why it didn't launch...

Not that it works though because it doesn't seem to patch up very good at all..

★★★ Secure 3rd party service ★★★

Visit my in-game channel 'Holy Veldspar'

Twitter @ChribbaVeldspar

Meritsa
Caldari Provisions
Caldari State
#112 - 2013-05-21 15:07:52 UTC
I wrote how I fixed the problem at General Discussion. Might help others too.

:P

Donathan Slade
Death By Consequence
#113 - 2013-05-21 15:08:49 UTC  |  Edited by: Donathan Slade
CCP,

I am also getting the EVE Launcher failed OFFLINE mode issue.

I attempted to launch the game directly and it prompted me for an update, I proceeded to update and it re-patched and updated the launcher again. Once this was all complete the launcher was still in offline mode. I attempted to launch the game client directly and all I am getting is "Download complete press OK to update".

Needless to say, I can't get on like everybody else.

Are we all going to get a free Day of EVE for this mess like you have provided in the past?

-=-=-=-

Edit: Maybe I guess this is a time to play Dust 514?

Kills self and awakes in Dust clone and starts doing "Dust" things...
Baby Deserth
State War Academy
Caldari State
#114 - 2013-05-21 15:08:53 UTC
omg, "Offline mode" nice.

I Hope my Settings not destroyed What?
Phil Mavenone
Federal Navy Academy
Gallente Federation
#115 - 2013-05-21 15:08:56 UTC
the launcher will not connect to find the patch, so my build is incompatible..
GodsSoldier Aideron
Slam Pig Syndicate
#116 - 2013-05-21 15:08:57 UTC
cant log into my frigin game and play as the launcher keeps telling me im in "offlline mode" FIX THIS ****
Kira Deschain
Arcane Odyssey
Electus Matari
#117 - 2013-05-21 15:09:06 UTC  |  Edited by: Kira Deschain
CCP Atropos wrote:
For those reporting connection errors, are you able to connect to https://client.eveonline.com/launcherv3 and http://client.eveonline.com/patches/win_launcherinfoTQ_inc.txt


Both URLs load in a browser, the first I can see what looks like the new launcher UI, and the seconds is obviously just a text file with lots of text.

My installed launcher still displays Offline Mode. I tried running repair.exe and that did not resolve the issue.


Update: Where are the launcher logs located?
Cassandra Wong
Ministry of War
Amarr Empire
#118 - 2013-05-21 15:09:06 UTC  |  Edited by: Cassandra Wong
CCP Atropos wrote:
For those reporting connection errors, are you able to connect to https://client.eveonline.com/launcherv3 and http://client.eveonline.com/patches/win_launcherinfoTQ_inc.txt


Taken me over 5 minutes to connect to client.eveonline.com the text file loaded after maybe 4 minutes.

I started the repair tool, but it took several minutes to start.

Ran ping/traceroute and saw no errors or any latency.

When I run EVE, if I can get the client to come up I get a incompatible (protocol) error next to the TQ status.

EDIT:

After running the repair tool, launching eve manually has started to work.
Matthias Aaron
The Scope
Gallente Federation
#119 - 2013-05-21 15:09:14 UTC
Mirel Dystoph wrote:
Matthias Aaron wrote:
Ok Im nto home so I can't check on my PC if I have issues aswell. But I have an important question, if we're logging-in in the launcher with SSO, does this mean no more multi-boxing or am I just being daft?

They just made it hilarious "complicated"/annoying to log in multiple accounts.
The best solution is, to start eve directly from the /bin folder.



Thanks Mirel! It's amazing how CPP advances ala crab. Two steps forward, one step back.
Noddy Comet
Lysdexic Agnostics - Thier is no Dog
#120 - 2013-05-21 15:09:19 UTC
Meritsa wrote:
I wrote how I fixed the problem at General Discussion. Might help others too.



Thanks for not putting any of the info you found in the official feedback thread..

[i]"The biggest problem with quotes on the Internet, is that just because it's on the Internet too many believe them to be real" -[/i]Abraham Lincoln's "Berlin Wall" speech at the 1984 Winter Olympics.