These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

EVE Technology Lab

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

phpBB 3.x API Registration Mod v6+

Author
ISuper
State War Academy
Caldari State
#541 - 2012-11-19 13:46:23 UTC  |  Edited by: ISuper
Cyerus wrote:
Hereby I'm releasing version 6.1.1


  • Improved error-handling to avoid disabled accounts caused by connection issues


Default update instructions apply, and don't forget to clear your cache.

Download can be found in the first post of this topic as usual.
Let me know if you come across any other issues.



Hi, any progress with jabber?
Gidgets
Sons of the Confederacy
#542 - 2012-11-19 17:53:12 UTC
ISuper wrote:
Gidgets wrote:
When I try to run eveapi_cron.php I get the following error message. Do you happen to know how to fix it?

Fatal error: Uncaught exception 'TeamSpeak3_Transport_Exception' with message 'Connection refused' in /home/content/55/8780655/html/5otc/includes/eveapi/TeamSpeak3/Transport/TCP.php:54 Stack trace: #0 /home/content/55/8780655/html/5otc/includes/eveapi/TeamSpeak3/Transport/TCP.php(108): TeamSpeak3_Transport_TCP->connect() #1 /home/content/55/8780655/html/5otc/includes/eveapi/TeamSpeak3/Adapter/ServerQuery.php(76): TeamSpeak3_Transport_TCP->readLine() #2 /home/content/55/8780655/html/5otc/includes/eveapi/TeamSpeak3/Adapter/Abstract.php(60): TeamSpeak3_Adapter_ServerQuery->syn() #3 /home/content/55/8780655/html/5otc/includes/eveapi/TeamSpeak3/TeamSpeak3.php(310): TeamSpeak3_Adapter_Abstract->__construct(Array) #4 /home/content/55/8780655/html/5otc/eveapi_cron.php(277): TeamSpeak3::factory('serverquery://a...') #5 {main} thrown in /home/content/55/8780655/html/5otc/includes/eveapi/TeamSpeak3/Transport/TCP.php on line 54


you could try to restart TS server first



I restarted the TS server and that did not work so I downloaded a new server and started over. Still the same error.
Cyerus
Eternal Strife
#543 - 2012-11-19 18:58:19 UTC
rylia Crestfall wrote:
is it possible to automatic assign users with a certain role within a corp to a group?

No, that's currently not possible.


Allorria wrote:
My TS3 host requires that I use a virtual server ID number when issuing commands to the query port. Any advise on how to set this up to work with this mod?

I think it already works this way.
When it connects to the server, it checks your username / password.
After which the Virtual Server is selected using the server_port you supplied.

If it's not working, let me know.


ISuper wrote:
Hi, any progress with jabber?

Jabber is as it was before. Package is uploaded to add basic support, but no video has been made yet.


Gidgets wrote:
When I try to run eveapi_cron.php I get the following error message. Do you happen to know how to fix it?

Fatal error: Uncaught exception 'TeamSpeak3_Transport_Exception' with message 'Connection refused' in /home/content/55/8780655/html/5otc/includes/eveapi/TeamSpeak3/Transport/TCP.php:54 Stack trace: #0 /home/content/55/8780655/html/5otc/includes/eveapi/TeamSpeak3/Transport/TCP.php(108): TeamSpeak3_Transport_TCP->connect() #1 /home/content/55/8780655/html/5otc/includes/eveapi/TeamSpeak3/Adapter/ServerQuery.php(76): TeamSpeak3_Transport_TCP->readLine() #2 /home/content/55/8780655/html/5otc/includes/eveapi/TeamSpeak3/Adapter/Abstract.php(60): TeamSpeak3_Adapter_ServerQuery->syn() #3 /home/content/55/8780655/html/5otc/includes/eveapi/TeamSpeak3/TeamSpeak3.php(310): TeamSpeak3_Adapter_Abstract->__construct(Array) #4 /home/content/55/8780655/html/5otc/eveapi_cron.php(277): TeamSpeak3::factory('serverquery://a...') #5 {main} thrown in /home/content/55/8780655/html/5otc/includes/eveapi/TeamSpeak3/Transport/TCP.php on line 54

Uncaught exception 'TeamSpeak3_Transport_Exception' with message 'Connection refused'.
Connection Refused means that the script is unable to connect to the TeamSpeak Server Console.
So double check the firewall if the port is open to able to the TeamSpeak Server Console.
ISuper
State War Academy
Caldari State
#544 - 2012-11-19 19:16:49 UTC
Is it possible to make `forsed` names in TS like ingame? [ally][corp][Nickname]
Atm any user can set nick manually, so easy for spy's
Cyerus
Eternal Strife
#545 - 2012-11-19 20:55:11 UTC
ISuper wrote:
Is it possible to make `forsed` names in TS like ingame? [ally][corp][Nickname]
Atm any user can set nick manually, so easy for spy's

No, you can't force nicknames, it's not supported by TeamSpeak.

And why is it easy for spies? If a person get's permissions on TS the user already has permissions on the forum. To get permissions on the forum, the user is part of a certain in-game entity. In other words; the problem lies with your (or other people's) recruitement policy.
ISuper
State War Academy
Caldari State
#546 - 2012-11-20 01:08:44 UTC  |  Edited by: ISuper
Cyerus wrote:
ISuper wrote:
Is it possible to make `forsed` names in TS like ingame? [ally][corp][Nickname]
Atm any user can set nick manually, so easy for spy's

No, you can't force nicknames, it's not supported by TeamSpeak.

And why is it easy for spies? If a person get's permissions on TS the user already has permissions on the forum. To get permissions on the forum, the user is part of a certain in-game entity. In other words; the problem lies with your (or other people's) recruitement policy.



You are right but in a big alliance you are always have spy's. And the most important information is going in Teamspeak (like roaming, cta or meeting). And if a member could set the name of director or fleet commander in TS it's mean that he can easily get it.

ps. I know that in SMF api registration mode (TEA https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&t=8284) you couldn't change TS nickname and it assign automatically. May be we can use that xp for your mode.
Gidgets
Sons of the Confederacy
#547 - 2012-11-20 15:45:47 UTC  |  Edited by: Gidgets
Gidgets wrote:
When I try to run eveapi_cron.php I get the following error message. Do you happen to know how to fix it?

Fatal error: Uncaught exception 'TeamSpeak3_Transport_Exception' with message 'Connection refused' in /home/content/55/8780655/html/5otc/includes/eveapi/TeamSpeak3/Transport/TCP.php:54 Stack trace: #0 /home/content/55/8780655/html/5otc/includes/eveapi/TeamSpeak3/Transport/TCP.php(108): TeamSpeak3_Transport_TCP->connect() #1 /home/content/55/8780655/html/5otc/includes/eveapi/TeamSpeak3/Adapter/ServerQuery.php(76): TeamSpeak3_Transport_TCP->readLine() #2 /home/content/55/8780655/html/5otc/includes/eveapi/TeamSpeak3/Adapter/Abstract.php(60): TeamSpeak3_Adapter_ServerQuery->syn() #3 /home/content/55/8780655/html/5otc/includes/eveapi/TeamSpeak3/TeamSpeak3.php(310): TeamSpeak3_Adapter_Abstract->__construct(Array) #4 /home/content/55/8780655/html/5otc/eveapi_cron.php(277): TeamSpeak3::factory('serverquery://a...') #5 {main} thrown in /home/content/55/8780655/html/5otc/includes/eveapi/TeamSpeak3/Transport/TCP.php on line 54



Cyerus wrote:
Uncaught exception 'TeamSpeak3_Transport_Exception' with message 'Connection refused'.
Connection Refused means that the script is unable to connect to the TeamSpeak Server Console.
So double check the firewall if the port is open to able to the TeamSpeak Server Console.



I have tried it with the ts3 server on 2 different computers on to different networks. I get the same error message. Neither computer has a firewall enabled and both networks have no active firewall. My ts3 server works good. My corp mates have no problem connecting to my server. I only have a problem getting eveapi_cron.php to work.
Cyerus
Eternal Strife
#548 - 2012-11-20 18:47:02 UTC  |  Edited by: Cyerus
ISuper wrote:
Cyerus wrote:
ISuper wrote:
Is it possible to make `forsed` names in TS like ingame? [ally][corp][Nickname]
Atm any user can set nick manually, so easy for spy's

No, you can't force nicknames, it's not supported by TeamSpeak.

And why is it easy for spies? If a person get's permissions on TS the user already has permissions on the forum. To get permissions on the forum, the user is part of a certain in-game entity. In other words; the problem lies with your (or other people's) recruitement policy.



You are right but in a big alliance you are always have spy's. And the most important information is going in Teamspeak (like roaming, cta or meeting). And if a member could set the name of director or fleet commander in TS it's mean that he can easily get it.

ps. I know that in SMF api registration mode (TEA https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&t=8284) you couldn't change TS nickname and it assign automatically. May be we can use that xp for your mode.

That's not how that works at all. TEA can only assign permissions when an user has set a special nickname (most likely with alliance/corp ticker in front of their nickname). Once the user has received permissions (has to be done only once), the user can still change their nickname to whatever they want.
The way I implemented the TeamSpeak feature is based around the user's TeamSpeak UID. This way you don't have to worry about user's writing their nicknames wrong, forgetting their corporation/alliance tickers or don't like using brackets.
Much simpler, much more stable.


Gidgets wrote:
I have tried it with the ts3 server on 2 different computers on to different networks. I get the same error message. Neither computer has a firewall enabled and both networks have no active firewall. My ts3 server works good. My corp mates have no problem connecting to my server. I only have a problem getting eveapi_cron.php to work.


You are not correctly reading my replies. I'm mentioning the TeamSpeak Server Console (also known as the TeamSpeak Query Console) which by default operates on port 11001. As far as I can tell you are testing default connections to the server on the default TeamSpeak port, being 9987.
The script is unable to connect to the TeamSpeak Query Console (port 11001), most likely caused by a firewall.
I think it should throw a different error when your IP is blacklisted, but you might as well double-check.
Aron Fox
Tranquillian Imperial Navy
#549 - 2012-11-20 19:01:51 UTC
Cyerus wrote:


Aron Fox wrote:
Which of the different API parts do you need to have enabled for the registration to work? becaus id does not work only with character sheet.


Public Information -> CharacterInfo = 8388608
Public Information -> FacWarStats = 64



it does not work

could you please provide the minimal access mask you need and what to enable to get that access mask as FacWarStats and CharacterInfo is not sufficent
ISuper
State War Academy
Caldari State
#550 - 2012-11-20 19:17:30 UTC  |  Edited by: ISuper
Quote:

That's not how that works at all. TEA can only assign permissions when an user has set a special nickname (most likely with alliance/corp ticker in front of their nickname). Once the user has received permissions (has to be done only once), the user can still change their nickname to whatever they want.
The way I implemented the TeamSpeak feature is based around the user's TeamSpeak UID. This way you don't have to worry about user's writing their nicknames wrong, forgetting their corporation/alliance tickers or don't like using brackets.




Could we combile this 2 options for example? Custom nicknames are terrible, we have ~ 600 registered users and 5+ spy's in Teamspeak3 and we can't control all corporations if you understand.
Cyerus
Eternal Strife
#551 - 2012-11-20 20:43:21 UTC  |  Edited by: Cyerus
Aron Fox wrote:
Cyerus wrote:

Public Information -> CharacterInfo = 8388608
Public Information -> FacWarStats = 64

it does not work

could you please provide the minimal access mask you need and what to enable to get that access mask as FacWarStats and CharacterInfo is not sufficent

Those are the minimum accessMask needed.

Public Information -> CharacterInfo = 8388608
Public Information -> FacWarStats = 64

If those permissions aren't working for you, you are doing something wrong.


ISuper wrote:
Quote:

That's not how that works at all. TEA can only assign permissions when an user has set a special nickname (most likely with alliance/corp ticker in front of their nickname). Once the user has received permissions (has to be done only once), the user can still change their nickname to whatever they want.
The way I implemented the TeamSpeak feature is based around the user's TeamSpeak UID. This way you don't have to worry about user's writing their nicknames wrong, forgetting their corporation/alliance tickers or don't like using brackets.


Could we combile this 2 options for example? Custom nicknames are terrible, we have ~ 600 registered users and 5+ spy's in Teamspeak3 and we can't control all corporations if you understand.

Like I said before; It doesn't matter which type of initial registration is implemented, as all users have the ability to change nicknames anytime they want.
It's the way TeamSpeak 3 is designed; It's based around TeamSpeak UID being Unique (as the U stands for), while nicknames can be changed anytime.
ISuper
State War Academy
Caldari State
#552 - 2012-11-20 21:05:08 UTC
I understand, thank you for your answers. P
Abdool
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#553 - 2012-11-21 21:51:53 UTC  |  Edited by: Abdool
Cyerus,

Thankyou very much for your continued work on this mod !

Two issues I'd like to report back to you on.

01
The first is with the cronjob script. It doesn't work unless I've applied the default forum style, prosilver. I've chosen to use a custom style called 'LanParty'. The following is the error I get back from the cronjob script.

Quote:

FILE: (not given by php)
LINE: (not given by php)
CALL: msg_handler()

FILE: [ROOT]/includes/functions_template.php
LINE: 63
CALL: trigger_error()

FILE: [ROOT]/includes/template.php
LINE: 437
CALL: template_compile->_tpl_load_file()

FILE: [ROOT]/includes/template.php
LINE: 224
CALL: template->_tpl_load()

FILE: [ROOT]/includes/functions.php
LINE: 4842
CALL: template->display()

FILE: [ROOT]/myCron.php
LINE: 356
CALL: page_footer()


02
The second issue is with the fittings bbcode. Apparently it requires TWO full carriage returns after rigs for drones to show up on the graphical fitting diagram. If more or less than two lines are made, the drones do not appear. It's also case sensitive which is a little too unforgiving ... perhaps the case sensitiving is too hard to implement. But it took me a few minutes to figure out why a "10MN MicroWarpdrive II" wasn't recognized. (For those who can't see the issue, it's actually a "10MN Microwarpdrive II", hint: small w)
Cyerus
Eternal Strife
#554 - 2012-11-21 23:15:05 UTC  |  Edited by: Cyerus
Abdool wrote:
Cyerus,

Thankyou very much for your continued work on this mod !

Two issues I'd like to report back to you on.

01
The first is with the cronjob script. It doesn't work unless I've applied the default forum style, prosilver. I've chosen to use a custom style called 'LanParty'. The following is the error I get back from the cronjob script.

Quote:

FILE: (not given by php)
LINE: (not given by php)
CALL: msg_handler()

FILE: [ROOT]/includes/functions_template.php
LINE: 63
CALL: trigger_error()

FILE: [ROOT]/includes/template.php
LINE: 437
CALL: template_compile->_tpl_load_file()

FILE: [ROOT]/includes/template.php
LINE: 224
CALL: template->_tpl_load()

FILE: [ROOT]/includes/functions.php
LINE: 4842
CALL: template->display()

FILE: [ROOT]/myCron.php
LINE: 356
CALL: page_footer()


02
The second issue is with the fittings bbcode. Apparently it requires TWO full carriage returns after rigs for drones to show up on the graphical fitting diagram. If more or less than two lines are made, the drones do not appear. It's also case sensitive which is a little too unforgiving ... perhaps the case sensitiving is too hard to implement. But it took me a few minutes to figure out why a "10MN MicroWarpdrive II" wasn't recognized. (For those who can't see the issue, it's actually a "10MN Microwarpdrive II", hint: small w)


The reason the cronjob script doesn't work is because you haven't applied the MOD-changes to your custom template.
This post can help you with that. Besides the file editing, you must also upload new files to your template, contained in the new_files/templates/prosilver folder.

The fittings are suppose to have the following format, seperated by 1 empty line.
Low -> Mid -> High -> Rig -> Subsystem -> Drone.
Since you aren't linking a tech 3 ship, the Subsystems are not used, showing as 2 empty lines.

As for the case sensitivity; It's hard to implement. The applications (and websites) still showing Microwarpdrive written with an uppercase W are using an out-of-date databasedump. There's not much I can do about that.
Abdool
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#555 - 2012-11-22 02:02:59 UTC  |  Edited by: Abdool
Quote:

Your second problem comes from using a different template. You'll have to manually change some of the files in order to make that template work with the EVE API mod.
A guide on how to let AutoMOD install the changes for you can be found here;
http://phpbbandbbcodes.com/viewtopic.php?f=7&t=945

These forums aren't working for me atm. I guess I have to register an account to view the link you provided?
Their registration doesn't like me ... ugh.

Quote:

If you want to do it manually, follow these steps instead.
First you need to unpackage the EVE API AutoMOD zipfile and open the install.xml in a browser.
Scroll down to the files containing changes inside the styles-folder, and manually add them into your template.

I don't quite follow this explination. There is no file called "install.xml" that comes with AutoMOD.
There is a file called "install_mod.xml" ... is this what you're referring to?

If I scroll down (and the file is quite small so there isn't much scrolling involved) I don't see anything of use.

Can you quote the areas I'm supposed to copy from and be specific about what files in the 'template' I'm supposed to paste into?
Phoenix BlackThunder
Viziam
Amarr Empire
#556 - 2012-11-23 10:50:37 UTC
Hi,
I just only started using your mod, It is very nice indeed, But there is a feature missing, or maybe i don't know where to find it. I wanted to see each persons skill points under its avatars and what is he currently training. If this feature is already in the mod, Kindly tell how enable it.

Thanks
Cyerus
Eternal Strife
#557 - 2012-11-23 16:01:22 UTC  |  Edited by: Cyerus
Abdool wrote:
Quote:

Your second problem comes from using a different template. You'll have to manually change some of the files in order to make that template work with the EVE API mod.
A guide on how to let AutoMOD install the changes for you can be found here;
http://phpbbandbbcodes.com/viewtopic.php?f=7&t=945

These forums aren't working for me atm. I guess I have to register an account to view the link you provided?
Their registration doesn't like me ... ugh.

Quote:

If you want to do it manually, follow these steps instead.
First you need to unpackage the EVE API AutoMOD zipfile and open the install.xml in a browser.
Scroll down to the files containing changes inside the styles-folder, and manually add them into your template.

I don't quite follow this explination. There is no file called "install.xml" that comes with AutoMOD.
There is a file called "install_mod.xml" ... is this what you're referring to?

If I scroll down (and the file is quite small so there isn't much scrolling involved) I don't see anything of use.

Can you quote the areas I'm supposed to copy from and be specific about what files in the 'template' I'm supposed to paste into?

The link works for me, although it loads very slowly. No registering required.

I don't mean the package of AutoMOD, I meant the AutoMOD package contained inside my mod's package. It should be a zip-file containing the word [AutoMOD]. Unpackage that zipfile, and you should notice install.xml, which you should open in your favorite web browser. Once reading the xml file in your browser, find the edits for the files inside the styles/prosilver folder and manually add them to your favorite template.

As for the new files, copy the files inside the new_files/styles/prosilver folder to your favorite template.


Phoenix BlackThunder wrote:
Hi,
I just only started using your mod, It is very nice indeed, But there is a feature missing, or maybe i don't know where to find it. I wanted to see each persons skill points under its avatars and what is he currently training. If this feature is already in the mod, Kindly tell how enable it.

Thanks

Such functionality isn't build into this mod.
Abdool
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#558 - 2012-11-23 23:28:30 UTC  |  Edited by: Abdool
http://phpbbandbbcodes.com/viewtopic.php?f=7&t=945
These links are acting buggy in chrome but work fine in internet explorer ...
Since I cannot touch IExplorer without throwing up ...
I went to http://phpbbandbbcodes.com and did a search for AutoMod
Found "Re: Using AutoMOD to install onto other styles" ...

Following the tutorial I've got the cron job to work using the custom PHPBB style.
BUT
The registration page for new users no longer includes the EVE API information for first registration.
ugh.

I've been asked by AutoMOD to edit the contents of 6 files:

overall_footer.html
overall_header.html
posting_buttons.html
ucp_profile_reg_details.html
ucp_register.html
ucp_avatar_options.html (ERROR: file not found)

Any suggestions?
I'm wondering at this point if I should try a different sytle (is this style immune to conforming to your mod?)
It's based on SUBSILVER and not PROSILVER ... does that have any bearing on my difficulties?

Thanks for you help.
Phoenix BlackThunder
Viziam
Amarr Empire
#559 - 2012-11-23 23:42:03 UTC
Phoenix BlackThunder wrote:
Hi,
I just only started using your mod, It is very nice indeed, But there is a feature missing, or maybe i don't know where to find it. I wanted to see each persons skill points under its avatars and what is he currently training. If this feature is already in the mod, Kindly tell how enable it.

Thanks

Such functionality isn't build into this mod.[/quote]

Ok Thanks, Can u suggest where i can get this function?
Cyerus
Eternal Strife
#560 - 2012-11-24 18:01:49 UTC  |  Edited by: Cyerus
Abdool wrote:
http://phpbbandbbcodes.com/viewtopic.php?f=7&t=945
These links are acting buggy in chrome but work fine in internet explorer ...
Since I cannot touch IExplorer without throwing up ...
I went to http://phpbbandbbcodes.com and did a search for AutoMod
Found "Re: Using AutoMOD to install onto other styles" ...

Following the tutorial I've got the cron job to work using the custom PHPBB style.
BUT
The registration page for new users no longer includes the EVE API information for first registration.
ugh.

I've been asked by AutoMOD to edit the contents of 6 files:

overall_footer.html
overall_header.html
posting_buttons.html
ucp_profile_reg_details.html
ucp_register.html
ucp_avatar_options.html (ERROR: file not found)

Any suggestions?
I'm wondering at this point if I should try a different sytle (is this style immune to conforming to your mod?)
It's based on SUBSILVER and not PROSILVER ... does that have any bearing on my difficulties?

Thanks for you help.

That could be where that problem is coming from.

Both Subsilver and Prosilver use a different style of presenting information. Where Subsilver used tables, Prosilver uses divs (Or something similar).
You'll have to change the html code to coincide with the Subsilver way of presenting the information.


Phoenix BlackThunder wrote:
Ok Thanks, Can u suggest where i can get this function?

What do you mean with "Where I can get this function?".
It isn't build/made, basicly it doesn't exist.