These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Linux

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

Eve Crash - Opensuse 13.2

First post
Author
irgunn
Arctic Dragons
Federation of Respect Honor Passion Alliance.
#1 - 2015-12-29 20:06:39 UTC
Hi everyone, i need a bit of help-advise.

As i had no previous problems with Eve at all on OpenSuSe i dont know what is going on.

I think i do the same thing what i was doing b4.

Launcher works fine download all files etc..
I can log in and go to the character menu where i can pick my char's.

But when i am loging in to the station or space Eve crash.
Below is some of the error log.
One strange things is that in game Graphic options its says i am using Radeon HD 5600

My pc specs
Opensuse 13.2 64Bit
Amd FX 8350
Asus Radeon R9 290x
2x8GB Corsair 1866mhz + 2x8GB Patriot 1866mhz
2x SSD (eve installed on SSD)
3x HDD

Im using Fglrx GPU drivers
Wine 1.7.28


Sorry for my english its not my first lang.


Quote:
Unhandled exception: page fault on read access to 0x30c45002 in 32-bit code (0xf50ebcf1).
Register dump:
CS:0023 SS:002b DS:002b ES:002b FS:0063 GS:006b
EIP:f50ebcf1 ESP:00339e8c EBP:30c45000 EFLAGS:00210287( R- -- I S - -P-C)
EAX:00080380 EBX:30c45010 ECX:00000007 EDX:00000000
ESI:00000008 EDI:000000f0
Stack dump:
0x00339e8c: f36d9f10 00000000 00000080 0033a2d0
0x00339e9c: 00001008 00000000 00000000 00000000
0x00339eac: 00000000 00000000 00000000 00000000
0x00339ebc: 00000000 00000000 00000000 00000000
0x00339ecc: 00000000 00000000 00000000 00000000
0x00339edc: 00000000 00000000 00000000 00000000
Backtrace:
=>0 0xf50ebcf1 in fglrx_dri.so (+0xdfacf1) (0x30c45000)
0xf50ebcf1: movzbl 0x2(%ebp),%edx

Quote:

System information:
Wine build: wine-1.7.28
Platform: i386 (WOW64)
Host system: Linux
Host version: 3.16.7-29-desktop
Esrevid Nekkeg
Justified and Ancient
#2 - 2015-12-29 20:35:33 UTC  |  Edited by: Esrevid Nekkeg
I think you would get an answer quicker (and more sincere) if you post this question in the Issues, Workarounds & Localization part of the forum.

Edit:
Paranoid Loyd wrote:
If only there was a Linux section of the forums....
Ah yes of course, I forgot, that too.

Here I used to have a sig of our old Camper in space. Now it is disregarded as being the wrong format. Looking out the window I see one thing: Nothing wrong with the format of our Camper! Silly CCP......

Paranoid Loyd
#3 - 2015-12-29 20:35:36 UTC
If only there was a Linux section of the forums....

"There is only one authority in this game, and that my friend is violence. The supreme authority upon which all other authority is derived." ISD Max Trix

Fix the Prospect!

ISD Max Trix
ISD Community Communications Liaisons
ISD Alliance
#4 - 2015-12-30 02:45:00 UTC
This thread has been moved to the Linux forum.

ISD Max Trix

Lieutenant

Community Communication Liaisons (CCLs)

Interstellar Services Department

I do not respond to EVE mails about forum moderation.

irgunn
Arctic Dragons
Federation of Respect Honor Passion Alliance.
#5 - 2015-12-30 16:39:41 UTC
ISD Max Trix wrote:
This thread has been moved to the Linux forum.

Thank You
Whitehound
#6 - 2015-12-30 19:18:14 UTC
I cannot help you with a direct solution to your problem. The problem however that your card is being identified as HD5600 is not new. I suggest you start looking into why it reports it as an older card. Find out what the current state of the AMD Linux drivers is, which hardware they are supposed to support and see if you got all the latest software installed (from the kernel, to the mesa version and the AMD drivers themselves). It seems a piece of the software is not up to date. Good luck!

Loss is meaningful. Therefore is the loss of meaning likewise meaningful. It is the source of all trolling.

Torgeir Hekard
I MYSELF AND ME
#7 - 2015-12-31 09:00:48 UTC
Update wine to 1.7.55 or 1.8 and try again. I think the new shaders are acting up in older versions.

Also lol fglrx.