These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Linux

 
  • Topic is locked indefinitely.
12Next page
 

Beta Launcher

First post First post
Author
Ban Mjolnir
Federal Navy Academy
Gallente Federation
#1 - 2015-10-06 17:06:46 UTC
The beta launcher does not work in Wine at the moment, due to missing functionality in the msvcr120.dll

Unhandled exception: unimplemented function msvcr120.dll.nextafter called in 32-bit code (0x7b83a74e).

Had to trim the rest, forum thought paths were html...
CCP Snorlax
C C P
C C P Alliance
#2 - 2015-10-06 17:15:49 UTC
https://twitter.com/CaptainCrutches/status/651423283951308800 may have a solution.

CCP Snorlax - Software Architect - Team RnB - @CCP_Snorlax - http://ccpsnorlax.blogspot.is/

Ban Mjolnir
Federal Navy Academy
Gallente Federation
#3 - 2015-10-06 17:29:43 UTC
Thanks for the fast response, I got a little further with that suggestion, but got a new error.

Unhandled exception: page fault on read access to 0x0000001c in 32-bit code (0x01e67073).
I suspect playing around with winetricks will probably get it working in any case.

Much appreciate the unofficial support!
Torgeir Hekard
I MYSELF AND ME
#4 - 2015-10-06 17:35:28 UTC
It works.
Installing runs with an error for me, but you can ignore it.

Running produces another error which is due to lacking msvcr120.dll
This is fixed by installing vcrun2013.
Do winetricks vcrun2013
An older winetricks version might not have it, so you may have to update winetricks. It's simply a script, so you can download it, chmod +x and run.

Basic functionality works.
It was able to download TQ files and launch a client.
Though the settings were lost.
This is because it creates a folder for the client in the SharedCache hiearchy, and eve client settings are applied per working directory, so the working path changes.

You have to manually copy settings from the old path. You can all client settings under $wineprefix/drive_c/users/$user/Local Settings/Application Data/CCP/EVE
Just find the directory corresponding to the old path and copy the contents to the newly created directory (the new client has to be launched at least once for the directory to be created),

The bugs I've noticed:
progress bar can get stuck on downloading files. That is, it can show "Downloading N/N" or "Please Wait..." instead of Ready with the game being playable.
If a client is not terminated cleanly (mine segfaulted on Alt+Q with alsa issues), launcher hangs.
Miao Sajuuk
Deep Core Mining Inc.
Caldari State
#5 - 2015-10-06 17:37:11 UTC
QtWebEngineProcess.exe crash.

wine: Unhandled page fault on read access to 0x0000001c at address 0x1e67073 (thread 003d), starting debugger...
Unhandled exception: page fault on read access to 0x0000001c in 32-bit code (0x01e67073).


System information:
Wine build: wine-1.7.52 (Staging)
Platform: i386 (WOW64)
Host system: Linux
Host version: 4.2.2-1-ARCH
Torgeir Hekard
I MYSELF AND ME
#6 - 2015-10-07 08:19:07 UTC
To those experiencing the segfault after installing vcrun2013 - try running in WinXP mode

PS: attempting to select Processes in the dropdown menu results in a launcher crash.
Horcrux Yassavi
Stokkie's tax haven
#7 - 2015-10-07 16:54:30 UTC
I got the launcher working on Ubuntu 15.04 with Wine 1.7.50 (installed off the PPA)

What I had to do was manually update winetricks:

wget https://raw.githubusercontent.com/Winetricks/winetricks/master/src/winetricks
sudo chmod +x winetricks
sudo mv winetricks /usr/bin/winetricks

Updating winetricks is important as the 20141130 version on winetricks.org has outdated checksums

I then ran
winetricks --force vcrun2013
I had to use force because I previously installed the redist by hand and apparently wine has a bug with unpacking it when it's executed normally. Wintricks works around the wine bug.
Ban Mjolnir
Federal Navy Academy
Gallente Federation
#8 - 2015-10-07 17:06:27 UTC
I have it working in XP mode now, I needed both vcrun2012 and vcrun2013 to finally get it working. Will keep experimenting to see exactly what is needed.
Zzaros Arreos
Grim Gambler
#9 - 2015-10-09 09:45:43 UTC
Hi to all,
anything new about running the new launcher? I tried the aforementioned tricks, but stii come out with that page fault on read access to 0x0000001c in 32-bit code (0x01e67073)
Running on Opensuse 13.2, wine-version 1.7.28
fly safe
Mister Ripley
Ministry of War
Amarr Empire
#10 - 2015-10-09 13:38:29 UTC  |  Edited by: Mister Ripley
Zzaros Arreos wrote:
Hi to all,
anything new about running the new launcher? I tried the aforementioned tricks, but stii come out with that page fault on read access to 0x0000001c in 32-bit code (0x01e67073)
Running on Opensuse 13.2, wine-version 1.7.28
fly safe

I have pretty much the same problem. vcrun2013 installed, running in XP mode. Still get that error.

Wine build: wine-1.7.51
Platform: i386
Host system: Linux
Host version: 4.2.0-1-amd64
Eklykti
Zion foundation
#11 - 2015-10-09 18:25:08 UTC  |  Edited by: Eklykti
Beta Launcher is running OK in XP mode, but has missing fonts in Vista/7/8/8.1 modes, making it unusable as no text can be read.

Also, it sometimes crashes at exit or when trying to open Processes screen.
Delt0r Garsk
Shits N Giggles
#12 - 2015-10-10 07:38:07 UTC  |  Edited by: Delt0r Garsk
So in XP mode i can get it going. But it is very slow to do things. Like 60seconds to log in. Or 60 seconds just to give me a log in window after clicking add account.

One feature i really really liked was the preview windows of what each account has. This was shown at evesterdam. Is that in this build?

[edit]
So the speed may be the default high level graphics, as in the past i have very low settings (5 accounts). It was fast the last time i tried. However it always crashes when i try the "view process" in the E menu. And that is the super awesome feature i am hoping for. I was hacking up an applet for KDE to do something similar. Also restarting the Launcher doesn't connect to open clients.

Obvously this may all be a linux problem. We do really love the the unofficial support.

AKA the scientist.

Death and Glory!

Well fun is also good.

CCP Snorlax
C C P
C C P Alliance
#13 - 2015-10-10 10:27:19 UTC  |  Edited by: CCP Snorlax
The process view relies on DWM features. I would not be surprised if that is not supported by Wine.

I also find it ironic that you have to run in XP mode as the new launcher is not supported on XP...

CCP Snorlax - Software Architect - Team RnB - @CCP_Snorlax - http://ccpsnorlax.blogspot.is/

ISD IonCharge
ISD STAR
#14 - 2015-10-15 11:25:11 UTC
I would like to also add that if you are on one of the latest wine versions, i.e. 1.7.5x (possibly only on the wine-staging branch), you must add 'd3d11' and set it to disabled, as a library override in winecfg.
Failing to do this will cause the launcher to attempt to launch EVE in DX11 mode, whereupon it will crash before even starting the client.

ISD IonCharge

Executive, ISD:STAR

HuGo87
Caldari Provisions
Caldari State
#15 - 2015-10-23 05:50:39 UTC
Seeing the launcher is in Qt, it makes me wish me has a native launcher. Blink

CCP Snorlax wrote:
https://twitter.com/CaptainCrutches/status/651423283951308800 may have a solution.


That was my first instinct too, but I get the same error Miao Sajuuk described above.

Torgeir Hekard wrote:
To those experiencing the segfault after installing vcrun2013 - try running in WinXP mode

PS: attempting to select Processes in the dropdown menu results in a launcher crash.


This did not fix it for me Sad

Ban Mjolnir wrote:
I have it working in XP mode now, I needed both vcrun2012 and vcrun2013 to finally get it working. Will keep experimenting to see exactly what is needed.


vcrun2012 didn't help in my case either.

---

Unhandled exception: page fault on read access to 0x0000001c in 32-bit code (0x01e67073).
Register dump:
...


QtWebEngineProcess.exe is the last thing listed in the crash report.
Mister Ripley
Ministry of War
Amarr Empire
#16 - 2015-11-03 19:30:12 UTC
Any news from someone who has it working?
Kismeteer
Bat Country
Pandemic Horde
#17 - 2015-11-04 22:36:25 UTC
Beta launcher usage on my machine, Ubuntu 14.04 LTS (Never use non-LTS):
wget https://binaries.eveonline.com/EveLauncher-969236.exe # 44 meg, this is the installer
#Let it install it somewhere. (Mine is C:\games\EVE\Launcher)
#Based on the twitter recommendation: winetricks vcrun2013 # breaks on Ubuntu's version
#Get the latest:
wget https://raw.githubusercontent.com/Winetricks/winetricks/master/src/winetricks
#
bash ./winetricks vcrun2013 # this runs the latest version easily, can remove it afterwards.

# This gets everything ready to play. Test it with:
wine ~/.wine/drive_c/Games/EVE/Launcher/evelauncher.exe

# clean up:
rm EveLauncher-969236.exe ./winetricks

Realize this breaks most of the Ubuntu threads scripts as we use different windows to play rather than a single wine window. So I don't know how much I'll be using it.
Kaliba Mort
Dark-Rising
Wrecking Machine.
#18 - 2015-11-17 07:13:53 UTC  |  Edited by: Kaliba Mort
New launcher works very well


  • Add msvcr120.dll native override - you will get segfaul in webkit without it.
  • Can't kill clients from the launcher, but state (whether client is running or not) is tracked


So far I have no issues.

I've enabled Window Manager to handle Wine windows in `winecfg` and stopped using virtual desktop in Wine. Then there is no problems Alt-Tab'ing between Eve instances.

Great job CCP!
Adara Starkiss
Argentum Holdings
#19 - 2015-11-17 17:18:59 UTC
For me, it opens up and inmediately I get a "QtWebEngineProcess.exe has encountered a serious problem and needs to close" and when I close the dialog, I get a bluish window with the EVE menu on the top right. I just select on that menu "servers" and I can see how the patching is going and when its done I can launch the game, but other than that... I cant see nothing else on that window.

Its interesting, because I can launch multiple clients from there (just hitting the PLAY button) and I can alt tab (with some issues) between them.

I havent done any of the winetricks stuff.

I do know that when I originally installed wine and ran the config (to see version and such) it had to download a few stuff, but somehow I think I lost my connection and it cancelled after a few done, but I cant see where to make it so that wine restarts doing those downloads, if it really needs them.

Other than that, I can play and looks great.

Ubuntu Mate 16.04.2 64bit // Amd A8-5600K with RX460 4GB // 6GB DDR3 // Sandisk 120GB SSD Plus // Wine Stable 2.01 // Native Linux Launcher // TS3 working // Happy to be back in Ubuntu :)

Gabriel Leeth
#20 - 2015-11-22 04:49:34 UTC  |  Edited by: Gabriel Leeth
I can't get past "err:wintab32:LoadTablet LoadTabletInfo(0x30072) failed" does anyone else get this error?

Edit: I take that back. The process is still alive, but I can't see anything.
12Next page