These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

EVE Information Portal

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

Proteus Release Issues

First post
Author
Sissy Fuzz
Sissy Fuzz Communications
#21 - 2015-01-13 16:33:37 UTC
When I create a new filter in the Probe Scanner - i.e. to only show Mobile Scan Inhibitor and Mobile Warp Disruptor - it has no effect when used. I simply get everything instead. The built in filters function as expected.
Plexico inDuress
Capital Wormhole
#22 - 2015-01-13 16:38:51 UTC  |  Edited by: Plexico inDuress
Deleted
CCP Habakuk
C C P
C C P Alliance
#23 - 2015-01-13 16:48:18 UTC
Muk Makbema wrote:
Haluzka wrote:
Pacek Jon wrote:
perhaps it's just me, but i can't get aggro on me, while ratting, and rats are trying to kill drones only. even when i take them back in cargo, they don't shoot me, they only shoot again when i drop drones.


i have same problem, first wave is okey, but new spawn aggress only my drones, i try fit cloak on my ship and when i cloak and decloak they started shooting me again but after next rats spawn, they aggress only my drones again... but i had this before, its not new problem, but looks like more ppl have that now



Hi, never had this problem before, but same story here after the first spawn, ship is invisible to rats. They only see the drones, that's weird.



We are currently investigating this problem.

CCP Habakuk | EVE Quality Assurance | Team Five 0 | (Team Gridlock)

Bug reporting | Mass Testing

Hooride707
Project Nemesis
Touch Fiberoptic
#24 - 2015-01-13 16:56:11 UTC
I am having the same problem as meka,i cant get ingame.

Could not connect to the specified address. Odds are that you have not established an internet connection, the server isn't running, or the server address or port number was wrong.
Schwa Nuts
GoonWaffe
Goonswarm Federation
#25 - 2015-01-13 17:05:53 UTC
CCP Habakuk wrote:
Muk Makbema wrote:
Haluzka wrote:
Pacek Jon wrote:
perhaps it's just me, but i can't get aggro on me, while ratting, and rats are trying to kill drones only. even when i take them back in cargo, they don't shoot me, they only shoot again when i drop drones.


i have same problem, first wave is okey, but new spawn aggress only my drones, i try fit cloak on my ship and when i cloak and decloak they started shooting me again but after next rats spawn, they aggress only my drones again... but i had this before, its not new problem, but looks like more ppl have that now



Hi, never had this problem before, but same story here after the first spawn, ship is invisible to rats. They only see the drones, that's weird.



We are currently investigating this problem.


This is a rather old bug. It seems to happen when someone is ratting in an anomaly at down time. The next day, the system will experience this bug. I have submitted bug reports and opened petitions on it in the past.
Dangeresque Too
Pistols for Pandas
#26 - 2015-01-13 17:43:12 UTC  |  Edited by: Dangeresque Too
Since there hasn't been any dev responses in any of the Proteus feedback threads I guess I will extend my chances of my issue/question being read and post it here too:

I saw there was another patch to sisi yesterday so I decided to check to see if anything has been fixed with the new asteroid belt effects.

1) Asteroid debris sprite blob (screenshots with dx9, dx11 really doesn't look much better to be honest):

http://imgur.com/DjuHoeO

http://imgur.com/GUg4M2v

Nope, still looks like an awful blob of duplicated sprites. Does not make belts feel more real or look neater, at all. I've seen better more realistic sprite blobs in older games. And yes, I have my graphics all the way up. A better way to do this might be just spawn many much smaller asteroids that can actually be mined, or add small bits to the larger asteroids that float around them depending on size. And ice belts need ice chunks floating around, not rock sprites cluttering the screen(granted they aren't the same brown color as the asteroid sprites but still don't look like they quite belong), it is a ice field after all, not an asteroid belt. Yes technically the dx11 version is not a sprite, but it might as well be, looks no better.

2) Light Rays:

In order to be able to see the light rays, you also have to have the Asteroid Sprite Blob enabled as well. Why advertise these as 2 separate features if one requires the other? I don't see why we shouldn't be able to see the light rays if we don't want to see the sprite blob. I mean they don't have sprite blobs in Incursion systems yet we get to see the light rays, should be no different here.

Please separate these 2 features. If you don't believe me go and turn off the asteroid sprite blob but leave light rays on, you will not see the light rays. Unless this is a bug and they are supposed to be visible on their own without the sprite blob?

3) These are going to be a terrible drag to some of the missions that were already hugely taxing to most systems with all of their hundreds of structures to form a simple wall next to a billion washed out bright gas clouds inside a widespread asteroid belt with other structures all over. Yeah, you can barely see anything now, let alone not being able to see through the combined clouds or its exaggerated effect on framerate. My guess is in mission effects weren't taken into consideration when this was being thought up. Another example of unfinished features and ignored feedback. And to think the mission I loaded was normally a very light mission in terms of environment effects/clouds, I can't imagine how awful this is in what was a more heavy mission effect wise.
Pittsburgh2989
Original Sinners
Northern Coalition.
#27 - 2015-01-13 17:58:51 UTC
Schwa Nuts wrote:
CCP Habakuk wrote:

We are currently investigating this problem.

This is a rather old bug. It seems to happen when someone is ratting in an anomaly at down time. The next day, the system will experience this bug. I have submitted bug reports and opened petitions on it in the past.


I have experienced this problem several times in Fountain as well. The bug when it occurs also completely ignores ewar or other typical techniques to draw rat aggro.

As stated before your ship is literally invisible after the first spawn. Would be extremely convinient for a full gank ratting ship, but as it is a bug and does not occur 100% of the time, serves no purpose. The type of ship, fitting of ship, warp in range, and technique (orbit something, approach rats, burn away, etc) does not correct the issue either.
Vacant Stare
Nefariam Cementarii
#28 - 2015-01-13 18:07:24 UTC
Unable to play anymore game was crashing every few minutes since patch applied. So tried to re-install however CCP server is completing the offline files after 300m and online installer crashes after about 1 minute.
omgdutch2005
The Scope
Gallente Federation
#29 - 2015-01-13 18:11:59 UTC
CCP Habakuk wrote:
Muk Makbema wrote:
Haluzka wrote:
Pacek Jon wrote:
perhaps it's just me, but i can't get aggro on me, while ratting, and rats are trying to kill drones only. even when i take them back in cargo, they don't shoot me, they only shoot again when i drop drones.


i have same problem, first wave is okey, but new spawn aggress only my drones, i try fit cloak on my ship and when i cloak and decloak they started shooting me again but after next rats spawn, they aggress only my drones again... but i had this before, its not new problem, but looks like more ppl have that now



Hi, never had this problem before, but same story here after the first spawn, ship is invisible to rats. They only see the drones, that's weird.



We are currently investigating this problem.



confirming to have this drone agro issue aswell...
Paulo Selegato
Aliastra
Gallente Federation
#30 - 2015-01-13 18:13:59 UTC
Local list dont update correctly.

BUG

there is a neutral docked on station and online but dont appears on local chat.
Jenn aSide
Worthless Carebears
Test Alliance Please Ignore
#31 - 2015-01-13 18:26:05 UTC
omgdutch2005 wrote:
CCP Habakuk wrote:
Muk Makbema wrote:
Haluzka wrote:
Pacek Jon wrote:
perhaps it's just me, but i can't get aggro on me, while ratting, and rats are trying to kill drones only. even when i take them back in cargo, they don't shoot me, they only shoot again when i drop drones.


i have same problem, first wave is okey, but new spawn aggress only my drones, i try fit cloak on my ship and when i cloak and decloak they started shooting me again but after next rats spawn, they aggress only my drones again... but i had this before, its not new problem, but looks like more ppl have that now



Hi, never had this problem before, but same story here after the first spawn, ship is invisible to rats. They only see the drones, that's weird.



We are currently investigating this problem.



confirming to have this drone agro issue aswell...


Confirming this confirmation of confirmed buggery as well. Replicated it twice, once with carrier once with Dominix. The drone aggro is one thing, but not being able to draw aggro from npcs even after pulling drones is another.

Hell, you could "drone tank" major complexes like this, fix this asap as it doesn't just mean lost drones, but rather affects all pve.
TigerXtrm
The Scope
Gallente Federation
#32 - 2015-01-13 18:31:09 UTC
When using the new beta map, I can't seem to drag the map around. Could have sworn I was able to do this before by holding the right mouse button. Now I'm locked to whatever system I have selected, which is very annoying.

My YouTube Channel - EVE Tutorials & other game related things!

My Website - Blogs, Livestreams & Forums

Mitch Crawford
Diggers Corporation
#33 - 2015-01-13 19:14:32 UTC
I can not log in after this patch.

Connection Failed
Could not connect to the specified address. Odds are that you have not established an internet connection, the server isn't running, or the server address or port number was wrong.

Server: Tranquility
Unable to connect to 87.237.38.200 on port 26000



Circumstantial Evidence
#34 - 2015-01-13 19:14:54 UTC
On one hand asteroid debris adds visual interest to belts, but on other hand it calls attention to itself, because the debris is fixed in space. Debris elements do not rotate (on my system, at least) like the mineable asteroids do. Please upgrade this upgrade :)
meka priebe
PRIM4RY
#35 - 2015-01-13 19:54:20 UTC
Mitch Crawford wrote:
I can not log in after this patch.

Connection Failed
Could not connect to the specified address. Odds are that you have not established an internet connection, the server isn't running, or the server address or port number was wrong.

Server: Tranquility
Unable to connect to 87.237.38.200 on port 26000




same wtf and your looking into a drone issue first ? r u kidding me
Dorna Loone
Dark Star Demolition
#36 - 2015-01-13 20:36:03 UTC  |  Edited by: Dorna Loone
Same issue as others that can''t connect to the server following the patch. Shouldn't sorting this out be a PRIORITY OVER GAME PLAY ISSUES ?

Any Devs care to respond ? At least let us know it's on the radar ? Maybe give us a workaround ?


HELLO ANYBODY HOME ?
Alice Saraki
Norton Innovations
#37 - 2015-01-13 20:43:09 UTC
CCP Habakuk wrote:
Muk Makbema wrote:
Haluzka wrote:
Pacek Jon wrote:
perhaps it's just me, but i can't get aggro on me, while ratting, and rats are trying to kill drones only. even when i take them back in cargo, they don't shoot me, they only shoot again when i drop drones.


i have same problem, first wave is okey, but new spawn aggress only my drones, i try fit cloak on my ship and when i cloak and decloak they started shooting me again but after next rats spawn, they aggress only my drones again... but i had this before, its not new problem, but looks like more ppl have that now



Hi, never had this problem before, but same story here after the first spawn, ship is invisible to rats. They only see the drones, that's weird.



We are currently investigating this problem.

I have same problem as described before. Its so annoying, please fix this bug ^^
CCP Habakuk
C C P
C C P Alliance
#38 - 2015-01-13 21:09:58 UTC
Dorna Loone wrote:
Same issue as others that can''t connect to the server following the patch. Shouldn't sorting this out be a PRIORITY OVER GAME PLAY ISSUES ?

Any Devs care to respond ? At least let us know it's on the radar ? Maybe give us a workaround ?


HELLO ANYBODY HOME ?


Unfortunately we have no idea on why you are unable to connect to the server and it is quite likely that it is not caused by the EVE client or EVE server (but I cannot rule it out). I assume it will be best to create a support ticket. You can also try to gather logs and similar information and send a bug report (for details see the link in my signature).

CCP Habakuk | EVE Quality Assurance | Team Five 0 | (Team Gridlock)

Bug reporting | Mass Testing

Quanah Comanche
#39 - 2015-01-13 21:13:28 UTC  |  Edited by: Quanah Comanche
TigerXtrm wrote:
When using the new beta map, I can't seem to drag the map around. Could have sworn I was able to do this before by holding the right mouse button. Now I'm locked to whatever system I have selected, which is very annoying.


Reading patch notes. It's the new black.

From the patch notes:

New Map: Added standalone solar system view for Wormhole systems
• New Map: Changed panel header to be full-width except while in full screen
• New Map: Added search functionality
• New Map: Added focus current location button
• New Map: Changed appearance of autopilot jump route
• New Map: Added mouse over info on stars
• New Map: Animated group mode change
• New Map: Right mouse button no longer pans the map. For now, players must click on different systems to center on them, effectively panning the map.
Dorna Loone
Dark Star Demolition
#40 - 2015-01-13 21:17:35 UTC
CCP Habakuk wrote:
Dorna Loone wrote:
Same issue as others that can''t connect to the server following the patch. Shouldn't sorting this out be a PRIORITY OVER GAME PLAY ISSUES ?

Any Devs care to respond ? At least let us know it's on the radar ? Maybe give us a workaround ?


HELLO ANYBODY HOME ?


Unfortunately we have no idea on why you are unable to connect to the server and it is quite likely that it is not caused by the EVE client or EVE server (but I cannot rule it out). I assume it will be best to create a support ticket. You can also try to gather logs and similar information and send a bug report (for details see the link in my signature).



Thanks CCP Habakuk for replying.Am I then to understand thatServer: Tranquility
Unable to connect to 87.237.38.200 on port 26000 is, in fact, where things are supposed to be pointing ?