These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Issues, Workarounds & Localization

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

Launcher Uh Oh! Error 502

First post
Author
Naneimury
Imperial Shipment
Amarr Empire
#1 - 2014-10-11 01:16:00 UTC  |  Edited by: Naneimury
So here is what I have tried so far:
1) changed Internet Explorer's LAN Connection to unchecked as that was a temporary fix, but after every startup of my computer the settings would just re-check the LAN Connection from the Advanced connections window. After a while I just disabled it all together, but still got the same error.
2) Reinstall EVE multiple times
3) Use the repair to that is current version (3.52)
4) Tried
CCP Atropos wrote:
You can also install the EVE Launcher itself from this: http://cdn1.eveonline.com/EveOnlineLauncher/release/EVEOnlineLauncher_2_1_826897.exe

5) None of these seem to work, I have no anti-virus that is impeding this game from installing or dling updates.

~ I do NOT have much money to spare but when I do I pay for a 1 month non-reoccurring subscription to play with my corp mates and for the past 3-4 days I've been unable to play correctly without getting that bloody irritating error "Uh-Oh! Something Went Wrong! 502 Error
It appears the website you are trying to visit is having technical difficulties or is no longer available.
Please go back and try your request again or try searching Google to find another website with what you're looking for!
"
~ I also do not know where the logs are kept to post why I keep getting this error to put into a pastebin for you guys to see what is up.



*EDIT tried a few new things, will see if it works, will post after a few.
Lynne Rankin
Deep Core Mining Inc.
Caldari State
#2 - 2014-10-11 04:50:27 UTC
This is unfortunate, but at least I'm not the only one.

I have the same issues as Naneimury.
Minmatar Citizen 953102
Luv Gun
#3 - 2014-10-13 08:53:09 UTC
I have posted in another post but this is what is happening to me exactly
CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#4 - 2014-10-13 11:40:52 UTC
Where are you seeing the 502 error? HTTPStatusDogs list this as a Bad Gateway error and I'm wondering which part of the infrastructure is throwing this.
Minmatar Citizen 953102
Luv Gun
#5 - 2014-10-13 19:31:56 UTC  |  Edited by: Minmatar Citizen 953102
Sometimes it will be in the launcher its self and sometimes it will create a new internet window or tab displaying 502. I'm not sure if that was what you were asking for =S

is there any fix to this, i have towers to fuel at some point
Naam n'Erfuula
Swiss Investment Bank
#6 - 2014-10-15 18:00:03 UTC
Exactly same problem here :/ Any solution ?
Minmatar Citizen 953102
Luv Gun
#7 - 2014-10-15 21:36:59 UTC
I tried launching from the bin and this is what i get
https://imagizer.imageshack.us/v2/1258x709q90/661/pareqQ.png
CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#8 - 2014-10-16 10:04:55 UTC
Minmatar Citizen 953102 wrote:
Sometimes it will be in the launcher its self and sometimes it will create a new internet window or tab displaying 502. I'm not sure if that was what you were asking for =S

is there any fix to this, i have towers to fuel at some point

Could you provide me with a screen shot of it? Additionally, can you traceroute to the server? The image you provided of the client seems to imply that the server can't be reached.
Minmatar Citizen 953102
Luv Gun
#9 - 2014-10-17 03:37:41 UTC  |  Edited by: Minmatar Citizen 953102
http://imageshack.com/a/img912/9820/w4HkpU.png

I get the feeling ill have to re install windows soon =[
Odin Viking
Brutor Tribe
Minmatar Republic
#10 - 2014-10-23 09:30:19 UTC
i have the same problem.

still waiting on a workaround or something.

only thing that is working for me is to open eve from the bin folder, "evefile.exe"

but wath will happen if there is an update? can i update the game if i go around the launcher?




Odin Viking
Brutor Tribe
Minmatar Republic
#11 - 2014-10-23 09:53:40 UTC  |  Edited by: Odin Viking
Odin Viking wrote:
i have the same problem.

still waiting on a workaround or something.

only thing that is working for me is to open eve from the bin folder, "evefile.exe"

but wath will happen if there is an update? can i update the game if i go around the launcher?






update:
deleted "rockettab" from programs and features, and now every thing is working fine.
Minmatar Citizen 953102
Luv Gun
#12 - 2014-10-27 06:50:13 UTC
REJOICE!!! I'm an idiot first off. so apparently i had to check my internet options go to connections and lan settings a server proxy was check which suggested male-ware. booted windows in safe mode and removed it. As of no fault to ccp of course. Weird how eve was the only thing that didnt work though. guess a little positive came out of a month of no play =]
Jugs Malone
Sky Net Industries
Artificial Intellagence
#13 - 2014-10-31 20:39:42 UTC
Odin Viking wrote:

update:
deleted "rockettab" from programs and features, and how every thing is working fine.


This worked for me. Cheers.
Brigand AlThor
Science and Trade Institute
Caldari State
#14 - 2014-11-01 23:19:11 UTC
Yup, rocket tab was the issue. Thanks for the fix
Chereta Vendeta
Perkone
Caldari State
#15 - 2014-11-02 17:22:26 UTC
Ok I am getting this error as well, but there isn't a file named rockettab in my programs.
Trog Blotto
Aliastra
Gallente Federation
#16 - 2014-12-20 22:39:24 UTC
The same issue occurred for me after I somehow magically installed Rocket tab. I just uninstalled it and now all good again Cool
Aehrel Veelar
Aliastra
Gallente Federation
#17 - 2015-01-11 12:09:32 UTC
fyi planetside 2 has the same problem ... only fix for me is to manually uncheck the box in the windows LAN settings
Pulse XXX
Chuck Norris Roundhouse Kick.
#18 - 2015-01-12 17:26:07 UTC  |  Edited by: Pulse XXX
I have saved a picture but i don't know how to add it to my message sorry, :S (rookie). When i run the launcher the window opens but inside the window is a white screen with black writing that says:

Uh-Oh! Something Went Wrong!

502 Error
It appears the website you are trying to visit is having technical difficulties or is no longer available.

Please go back and try your request again or try searching Google to find another website with what you're looking for!

And immediately under that writing there is a search bar on the left and "search google", "try again" buttons to the right of the search bar.


Also at the top left section of the window it says "Eve Online Launcher v.2.1.826897

I hope this helps. :)




**Edit** I looked in control panel and found 'Rocket tab' aswell. No idea where it came from but i uninstalled it and now the launcher is working! :)