These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Issues, Workarounds & Localization

 
  • Topic is locked indefinitely.
12Next page
 

Map is taking ages to open

First post
Author
Marko box
Atomic Bank
#1 - 2011-11-30 22:22:39 UTC
And is not remembering my last selected options. Can u look into this so i dont have to safe spot everytime i want to change destination?
Djakku
Magister Mortalis.
Undead Nation
#2 - 2011-11-30 22:39:11 UTC
Same problem, really annoying, the worst part is that the game is unresponsive whilst the map is loading, not great when warping on top of a hostile fleet!
ALTOTHEIX
Aliastra
Gallente Federation
#3 - 2011-12-01 03:53:00 UTC
Same problem here. Map takes ages to load. Straight
Khalidah Kassab
Caldari Provisions
Caldari State
#4 - 2011-12-01 06:59:42 UTC
I can confirm that.
Marko box
Atomic Bank
#5 - 2011-12-01 13:52:17 UTC
Bump
Problem still persists afther this patch.
Are u unable to reproduce the issue or you are just ignoring it completly since not enough ppl are complaining?
oizo
Brutor Tribe
Minmatar Republic
#6 - 2011-12-01 14:09:15 UTC
Yea I got the same issue!

The map takes about 15seconds to load and in the mean while the game is unresponsive.
Normally it would only take 1 second max for me to load the map!

I would rly like a fix for this. I think its only with a few people because most guys in my corp dont have this issue.
Junko Sideswipe
Love Squad
Confederation of xXPIZZAXx
#7 - 2011-12-01 16:24:52 UTC
An incredibly annoying bug during fleets. Being stuck on a gate unable to jump through with the rest of your fleet watching the map "Building model" for 30 seconds is more infuriating than changing corp wallet divisions and getting a session timer.

PIZZA CEO

Rocinantae
A Blessed Bean
Pandemic Horde
#8 - 2011-12-01 20:31:36 UTC
Same issue. Press map and takes forever to load.
Darvec
Deep Core Mining Inc.
Caldari State
#9 - 2011-12-01 23:57:13 UTC
same here, map takes 15-20 seconds to generate "per session".

Not that anyone will get to read this, every time I post on this ******** forum the the post disapears into thin air...
Gorion Wassenar
Stimulus
Rote Kapelle
#10 - 2011-12-02 00:08:29 UTC
I too am also having significantly longer load times to using this critical tool!

Rote Kapelle - NOW IN SLIGHTLY MORE LAW ABIDING FLAVOR!

"DRINK STARSI!" ©®™Ownership Group Chairman

Bayushi Tamago
Sect of the Crimson Eisa
#11 - 2011-12-02 04:16:41 UTC
They redid the map model. It has to load JBs for people now and probably pre-loads sov as well, for everyone.

I would approve of it being returned to it's previous state+JBs, but not preloading sov
Rugs
Clown Punchers.
Clown Punchers Syndicate
#12 - 2011-12-04 00:52:19 UTC
Suprised there aren't more replies to this, everyone I've asked has this issue.

Needs a fix asap.
Dream Five
Renegade Pleasure Androids
#13 - 2011-12-04 01:23:46 UTC
yes this is super annoying and highly dangerous as it completely locks out all the controls. do it at a wrong moment and you'll get podded 50 times. At least make it so you can still control the ship........
Controller Vrelk
The Scope
Gallente Federation
#14 - 2011-12-04 01:26:37 UTC
Yes, I have the same issue, and it is dangerous since you are unable to do anything else for this period of time.
non judgement
Without Fear
Flying Burning Ships Alliance
#15 - 2011-12-04 01:27:12 UTC  |  Edited by: non judgement
Yep, I have this problem. Takes about 16 seconds he first time I open the map. The second time I load the map it doesn't take long at all, maybe a second at most. Does anyone have a slow map loading if they travel to another system then dock and it takes a while again? or is it still fast?
holding pattern58
Science and Trade Institute
Caldari State
#16 - 2011-12-04 04:10:42 UTC
Confirming that going to another system and docking resets to the 15-20 second 'building model' screen + freeze. Do regular session changes affect this?
Jonas Xiamon
#17 - 2011-12-04 04:14:36 UTC
Same here, and it's not a PC Issue, my PC is golden.

I usally write one of these and then change it a month later when I reread it and decide it sounds stupid.

K1RTH G3RS3N
Doomheim
#18 - 2011-12-04 04:52:28 UTC
confirming, am getting this one too.
funny, it only started today though and i have been using map lots since expansion
Onictus
Capital Fusion.
Pandemic Horde
#19 - 2011-12-04 09:05:38 UTC
K1RTH G3RS3N wrote:
confirming, am getting this one too.
funny, it only started today though and i have been using map lots since expansion



I didn't really have the issue with it at all until I started using the sov and standing features......SERIOUS pain in the ass when I damn near got blown up because I managed to warp completely across a 140AU system before I could control my ship.


Previously, it was slow to load the first time and then fine unless I was trying to load it in station.....out in space it was fine.
Kallie Rae
Deep Core Mining Inc.
Caldari State
#20 - 2011-12-04 17:48:33 UTC
Same problem here, though the map isn't always slow to open, but when it's slow, its always using the most time on "initialized map" and "building model".
12Next page