These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

EVE Information Portal

 
  • Topic is locked indefinitely.
123Next pageLast page
 

EVE Online: Rubicon 1.4 Issues Thread

First post
Author
CCP Gargant
C C P
C C P Alliance
#1 - 2014-04-28 11:26:20 UTC  |  Edited by: CCP Phantom
EVE Online: Rubicon 1.4 has been published on April 28th, 2014.

This release mainly focuses on a slew of bug fixes and minor tweaks as we approach Fanfest 2014, along with all of the information that will be revealed there!

Click here to read the full patch notes.

This thread is for reporting issues only. For general feedback, please use the EVE Online: Rubicon 1.4 feedback thread.
For Mac specific feedback and issues, please use the EVE Online: Rubicon 1.4 Mac Issues and Feedback thread

Known Issues:
• Mobile Cynosural Inhibitors and Encounter Surveillance Systems have extremely bright lights.

CCP Gargant | EVE Universe esports Coordinator

Dilligafmofo
3WAYFOUNDATIONS
Job's Done.
#2 - 2014-04-28 11:31:28 UTC
Link to patch notes fail?
Jim Parsons
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#3 - 2014-04-28 11:44:21 UTC
Link is right, but date on that page is wrong. April 9st (both the number and the suffix).
Droidyk
Maniacal Miners INC
The Legends In The Game
#4 - 2014-04-28 11:47:48 UTC  |  Edited by: Droidyk
Audio issue:
Planetary Interaction environmental sounds still doesn't work when docked in a station. They work without a problem when in space. In space everything else but PI sounds mutes down to background as it is with ISIS or Star Map. Should be the same in station with PI.
Makkuro Tatsu
Spontaneous Massive Existence Failure
#5 - 2014-04-28 11:56:05 UTC
Rubicon 1.4 stability issue on Windows 8.1: client crashes when docking at stations. I undocked and docked twice -- in different star systems -- and the client crashed twice. I rebooted my machine between the crashes. I don't feel like trying a third time. What?
Nac Iron
Avanto
Hole Control
#6 - 2014-04-28 12:05:57 UTC  |  Edited by: Nac Iron
no problems atm, btw: nice layout!

win 7
CCP Habakuk
C C P
C C P Alliance
#7 - 2014-04-28 12:11:47 UTC
Makkuro Tatsu wrote:
Rubicon 1.4 stability issue on Windows 8.1: client crashes when docking at stations. I undocked and docked twice -- in different star systems -- and the client crashed twice. I rebooted my machine between the crashes. I don't feel like trying a third time. What?


Could you please try to find if any crash dump was generated and send it through a bug report to us? You can also try to run logserver while trying to reproduce this crash and then send the log to us.

We are currently investigating a possible crash related to audio, so it might be interesting to disable audio and see if this helps as workaround.

CCP Habakuk | EVE Quality Assurance | Team Five 0 | (Team Gridlock)

Bug reporting | Mass Testing

Stormlockee
Scharlachrote Schlaechter
#8 - 2014-04-28 12:18:20 UTC  |  Edited by: Stormlockee
I get this error: Could not connect to the specified address. Odds are that you have not established an internet connection, the server isn't running, or the server address or port number was wrong.


I was playing before the downtime, after downloading the patch suddenly the game does not go ...........

what is the problem?
Paou Compli
Pants and other utensils
#9 - 2014-04-28 12:27:16 UTC
Hi, I also get a crash every time I attempt to dock... will see if I can figure out how to generate a crash dump.
Paou Compli
Pants and other utensils
#10 - 2014-04-28 12:50:30 UTC
Paou Compli wrote:
Hi, I also get a crash every time I attempt to dock... will see if I can figure out how to generate a crash dump.


Ok, seems the crash doesn't want to happen when I run the log server, will keep trying - although the UI is messed up in station (like vertex buffers incorrectly filled / length wrong, or a timing issue with texture uploads - effect: the textures on UI items flash randomly on mouse movements, and I get occasional random vertex positions pulling polys out to where they shouldn't be) - have noticed this also sometimes in chat during normal play, but much more infrequently.

will reply again if I can get it to crash while logging.
Harvey James
The Sengoku Legacy
#11 - 2014-04-28 12:55:35 UTC
hurricane fleet issue doesn't have the support icon on ship characteristics..
and i suppose since angels are going to be omni tanked it should get the armour icon restored too it.

T3's need to be versatile so no rigs are necessary ... they should not have OP dps and tank

ABC's should be T2, remove drone assist, separate HAM's and Torps range, -3 HS for droneboats

Nerf web strength, Make the blaster Eagle worth using

Nosleepy
Center for Advanced Studies
Gallente Federation
#12 - 2014-04-28 13:39:31 UTC
Hi, I'm also getting client crashes when docking at stations. Seems to be 100% reliable when running two concurrent clients on my PC with both chars in fleet, doesn't happen as much when running a single client. I was able to run multiple concurrent clients before the patch with no trouble at all. Running windows 8.1. I'll try logserver and turning audio off.
Vorago Ignius
Chasm of Liberty
#13 - 2014-04-28 13:57:24 UTC
Makkuro Tatsu wrote:
Rubicon 1.4 stability issue on Windows 8.1: client crashes when docking at stations. I undocked and docked twice -- in different star systems -- and the client crashed twice. I rebooted my machine between the crashes. I don't feel like trying a third time. What?


same happens here, also using windows 8.1.

cpu amd fx 8320
gpu r9 290

also crashed once when i had my eve game in window and not fixed window out of station.

quite odd.
GOB the Magician
State War Academy
Caldari State
#14 - 2014-04-28 14:10:22 UTC
Eve crashes on both dock and undock. This is not goodWhat?
Nosleepy
Center for Advanced Studies
Gallente Federation
#15 - 2014-04-28 14:13:30 UTC
Nosleepy wrote:
Hi, I'm also getting client crashes when docking at stations. Seems to be 100% reliable when running two concurrent clients on my PC with both chars in fleet, doesn't happen as much when running a single client. I was able to run multiple concurrent clients before the patch with no trouble at all. Running windows 8.1. I'll try logserver and turning audio off.

It crashes reliably on dock so was quite easy to get /minidump and logserver records. I've submitted a bug report with them attached.

Hope they help.
Makkuro Tatsu
Spontaneous Massive Existence Failure
#16 - 2014-04-28 14:24:09 UTC  |  Edited by: Makkuro Tatsu
CCP Habakuk wrote:
Could you please try to find if any crash dump was generated and send it through a bug report to us? You can also try to run logserver while trying to reproduce this crash and then send the log to us.

We are currently investigating a possible crash related to audio, so it might be interesting to disable audio and see if this helps as workaround.

I did a couple of tests and observed a number of client crashes, but unfortunately it does not look like crash reports are generated. What I can tell now is this:

  1. No crashes occurred when the logserver was running.
  2. No crashes occurred when audio was switched off.
  3. With audio active, my client seems to crash in at least 50% of the docking attempts.
  4. My suspicion that I had to jump through a stargate before docking to provoke a crash turned out to be false.

Unfortunately I yet have to find a reliable way to always reproduce a client crash, but it happens far too often to be a random event.
Nicen Jehr
Subsidy H.R.S.
Xagenic Freymvork
#17 - 2014-04-28 14:24:35 UTC
From patch notes:

Worlds Collide lvl first room got a re-balance of npc's in it.

sorry which level? didnt catch that
CCP Habakuk
C C P
C C P Alliance
#18 - 2014-04-28 14:35:30 UTC
Nosleepy wrote:
Nosleepy wrote:
Hi, I'm also getting client crashes when docking at stations. Seems to be 100% reliable when running two concurrent clients on my PC with both chars in fleet, doesn't happen as much when running a single client. I was able to run multiple concurrent clients before the patch with no trouble at all. Running windows 8.1. I'll try logserver and turning audio off.

It crashes reliably on dock so was quite easy to get /minidump and logserver records. I've submitted a bug report with them attached.

Hope they help.



Makkuro Tatsu wrote:

I did a couple of tests and observed a number of client crashes, but unfortunately it does not look like crash reports are generated. What I can tell now is this:

  1. No crashes occurred when the logserver was running.
  2. No crashes occurred when audio was switched off.
  3. With audio active, my client seems to crash in at least 50% of the docking attempts.
  4. My suspicion that I had to jump through a stargate before docking to provoke a crash turned out to be false.

Unfortunately I yet have to find a reliable way to always reproduce a client crash, but it happens far too often to be a random event.


Thank you! The dumps from Nosleepy and the additional information from Makkuro Tatsu seem to confirm, that these crashes are indeed audio-related and we have a fix already in the pipeline. We hope that we will be able to deploy it tomorrow. For today please feel free to disable audio, if you get too many crashes.

CCP Habakuk | EVE Quality Assurance | Team Five 0 | (Team Gridlock)

Bug reporting | Mass Testing

Alex Blaine
151 - Stella Draconis Inc.
#19 - 2014-04-28 14:57:32 UTC
Not as important as the crashes, but in multiple item contracts the item listing shows BPO icons for BPCs.
Yumla Cos
CORP NAME UNKNOWN
#20 - 2014-04-28 15:11:02 UTC
My EVE crashes after the character selection on the Mac OS Client.
123Next pageLast page