These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Issues, Workarounds & Localization

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

Blue tint to FRAPS footage from EVE online only

Author
Valleria Darkmoon
Bank Robbers
#1 - 2014-02-24 06:53:56 UTC
I've been trying to get some footage for the OMC (One man crew) video project but my FRAPS is coming out with a very heavy blue tint. Imagine what the game might look like if it were being played while fluorescing under black lighting and you shouldn't be too far off. Scorch records as hot pink, while the zealot firing it is dark blue with extremely bright orange engine fire, it just looks horrible.

I have been using FRAPS to record my fights in EVE for quite some time now and never had this issue and this is a fairly recent development (sometime post Rubicon 1.0, not sure exactly which patch). Additionally I noticed now that the framerate counter in the upper left which is normally yellow (red when recording) is teal when EVE online is open (blue when recording). I mention this all here because this problem seems to be restricted to EVE online only. I have recorded some test footage from at least half a dozen other games and all of them come out flawlessly. A quick search online suggested that I remove the color profiles from my monitor settings, which I did but the problem persists.

I am struggling to find anything that might be wrong with my settings either for the computer itself or in game and can find nothing wrong. If anyone might know a solution to this problem it would be greatly appreciated.

Reality has an almost infinite capacity to resist oversimplification.

seth Hendar
I love you miners
#2 - 2014-02-24 09:51:47 UTC
Valleria Darkmoon wrote:
I've been trying to get some footage for the OMC (One man crew) video project but my FRAPS is coming out with a very heavy blue tint. Imagine what the game might look like if it were being played while fluorescing under black lighting and you shouldn't be too far off. Scorch records as hot pink, while the zealot firing it is dark blue with extremely bright orange engine fire, it just looks horrible.

I have been using FRAPS to record my fights in EVE for quite some time now and never had this issue and this is a fairly recent development (sometime post Rubicon 1.0, not sure exactly which patch). Additionally I noticed now that the framerate counter in the upper left which is normally yellow (red when recording) is teal when EVE online is open (blue when recording). I mention this all here because this problem seems to be restricted to EVE online only. I have recorded some test footage from at least half a dozen other games and all of them come out flawlessly. A quick search online suggested that I remove the color profiles from my monitor settings, which I did but the problem persists.

I am struggling to find anything that might be wrong with my settings either for the computer itself or in game and can find nothing wrong. If anyone might know a solution to this problem it would be greatly appreciated.

did you tried running eve in DX9 instead of DX11?

i do run DX9 and no issues frapsing eve (didn't tried DX11, but since it's full of bugs..... wouldn't surprise me it's the cause)
Valleria Darkmoon
Bank Robbers
#3 - 2014-02-24 10:09:21 UTC
I haven't tried running the game in DX9 but I did have my RegCure Pro clean up my Windows 7 install tonight and FRAPS is now working correctly again. I have no idea what the issue was and it could have been any of the things RegCure found but apparently it's fixed now.

Thanks anyway for the suggestion.

Reality has an almost infinite capacity to resist oversimplification.