These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Macintosh

 
  • Topic is locked indefinitely.
12Next page
 

EVE Launcher Corruped/Crashes in all start ups

Author
Call Rollard
Caldari Provisions
Caldari State
#1 - 2014-01-08 17:33:30 UTC  |  Edited by: Call Rollard
So today, I tried to get online and noticed there was a patch. I go on my launcher to do this patch but the Launcher completely crashes on start up. No patching messages, it just shows up and completely crashes; my mac says the launcher is not responding and therefore I need to force quit it.

I've tried multiple to start up the launcher and still it keeps crashing, bypassing the launcher just means I can't patch therefore I can't play at all

This issue seems similar to this current issue https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&t=285918&find=unread
However the major difference is I can't even start up the launcher, therefore I made a different thread.

I'll keep updated here, please respond if you have the issue and can fix it. All I want to do is just get online.
Call Rollard
Caldari Provisions
Caldari State
#2 - 2014-01-08 17:50:28 UTC
I ran the EVE Repair tool and now I can launch EVE! (Bypassing the launcher) (I use EVE Clones anyway)

But the launcher is still broken for me however I managed to patch the client using the EVE Repair.
Rag Rean
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#3 - 2014-01-08 20:34:38 UTC
Did you try to clear this folder /Applications/EVE Online.app/Contents/Resources/cache ?
Call Rollard
Caldari Provisions
Caldari State
#4 - 2014-01-08 20:54:23 UTC
Rag Rean wrote:
Did you try to clear this folder /Applications/EVE Online.app/Contents/Resources/cache ?


Yes, and it fixed the launcher. Ty Big smile
Catrell
Smuggler's Cove
#5 - 2014-01-13 22:43:45 UTC
Rag Rean wrote:
Did you try to clear this folder /Applications/EVE Online.app/Contents/Resources/cache ?


Hurray! This also fixed my spinning beach ball and unresponsive launcher in OSX.
Tarek Hakaari
Caldari Provisions
Caldari State
#6 - 2014-02-04 21:20:07 UTC
I had just the same Problem as Call Rollard with my launcher but the trick with clearing the cache worked for me aswell, but sadly that didn't solve my Problem.
Today after downloading the patch I wanted to logg in, but after I enter my informations and klick "login" in the laucher I see the usual massages at the other loading screen, but just before I could choose one of my 3 characters my screen goes Black and can't do anything. I hear the music but can't do anything...
Did/does someone have Problems like this?
I ran the repair tool, but it didn't do anything.

I play on a mac and the game worked until now, didn't change any settings so im kind of confused...
Scrymjaw Dazai
Native Freshfood
Minmatar Republic
#7 - 2014-02-04 22:17:04 UTC  |  Edited by: Scrymjaw Dazai
Tarek Hakaari wrote:
I had just the same Problem as Call Rollard with my launcher but the trick with clearing the cache worked for me aswell, but sadly that didn't solve my Problem.
Today after downloading the patch I wanted to logg in, but after I enter my informations and klick "login" in the laucher I see the usual massages at the other loading screen, but just before I could choose one of my 3 characters my screen goes Black and can't do anything. I hear the music but can't do anything...
Did/does someone have Problems like this?
I ran the repair tool, but it didn't do anything.

I play on a mac and the game worked until now, didn't change any settings so im kind of confused...


I am having the same problem. After the loading bar finishes the screen stays black instead of the character selection screen showing up. I can still see the cursor and move it around and it even sounds like I'm mousing over the character selection boxes but the screen is black.
Ingrid Pitt
Furious Curious Mammals
#8 - 2014-02-05 22:05:43 UTC  |  Edited by: Ingrid Pitt
Tarek Hakaari wrote:
I had just the same Problem as Call Rollard with my launcher but the trick with clearing the cache worked for me aswell, but sadly that didn't solve my Problem.
Today after downloading the patch I wanted to logg in, but after I enter my informations and klick "login" in the laucher I see the usual massages at the other loading screen, but just before I could choose one of my 3 characters my screen goes Black and can't do anything. I hear the music but can't do anything...
Did/does someone have Problems like this?
I ran the repair tool, but it didn't do anything.

I play on a mac and the game worked until now, didn't change any settings so im kind of confused...


Same issue here...
Sabot G Smith
Center for Advanced Studies
Gallente Federation
#9 - 2014-02-06 04:47:10 UTC
I'm in the same boat. I cleared the cache manually, deleted old patches, etc..

I can't afford to re-download the whole Eve install, as I am on a limited connection (it would take the better part of a day..)

I hope there is an update tomorrow to resolve this, or at least some acknowledgement from CCP that they know of the issue.
cc Sinullf
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#10 - 2014-02-06 13:17:45 UTC
Ingrid Pitt wrote:
Tarek Hakaari wrote:
I had just the same Problem as Call Rollard with my launcher but the trick with clearing the cache worked for me aswell, but sadly that didn't solve my Problem.
Today after downloading the patch I wanted to logg in, but after I enter my informations and klick "login" in the laucher I see the usual massages at the other loading screen, but just before I could choose one of my 3 characters my screen goes Black and can't do anything. I hear the music but can't do anything...
Did/does someone have Problems like this?
I ran the repair tool, but it didn't do anything.

I play on a mac and the game worked until now, didn't change any settings so im kind of confused...


Same issue here...

...and here
NoDak Hilitari
Native Freshfood
Minmatar Republic
#11 - 2014-02-06 15:53:22 UTC
cc Sinullf wrote:
Ingrid Pitt wrote:
Tarek Hakaari wrote:
I had just the same Problem as Call Rollard with my launcher but the trick with clearing the cache worked for me aswell, but sadly that didn't solve my Problem.
Today after downloading the patch I wanted to logg in, but after I enter my informations and klick "login" in the laucher I see the usual massages at the other loading screen, but just before I could choose one of my 3 characters my screen goes Black and can't do anything. I hear the music but can't do anything...
Did/does someone have Problems like this?
I ran the repair tool, but it didn't do anything.

I play on a mac and the game worked until now, didn't change any settings so im kind of confused...


Same issue here...

...and here



Same issue here. It looks like the active user numbers have been down since the new patch. I don't think too many mac users can log in right now. I'm trying to find a PC to use so I can keep training. I'm hoping they'll allot us some SP to make up for idle training queues. I opened a service ticket for it, hopefully I'll get some sort of response.
Jchehy Nbhryt
TALIBAN EXPRESS
#12 - 2014-02-06 20:47:25 UTC
Rag Rean wrote:
Did you try to clear this folder /Applications/EVE Online.app/Contents/Resources/cache ?



That's a big folder. Clear everything, including sub folders?
Rashasha Imshee
Dreddit
Test Alliance Please Ignore
#13 - 2014-02-07 02:32:07 UTC
I just tried some other workaround a in this forum, but instill get a black screen instead of my character selection. Frustrating!
Rag Rean
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#14 - 2014-02-07 07:45:27 UTC  |  Edited by: Rag Rean
Jchehy Nbhryt wrote:
Rag Rean wrote:
Did you try to clear this folder /Applications/EVE Online.app/Contents/Resources/cache ?



That's a big folder. Clear everything, including sub folders?


Yes, you can delete all the content of the cache folder, including subfolders.
Xexexe Xe
Ministry of War
Amarr Empire
#15 - 2014-02-09 00:58:57 UTC
Same issue here.
Klanshaman
Stop Exploding You Cowards
#16 - 2014-02-09 21:50:28 UTC
I'm trying to launch/play and when I do the eve online mac client app simply launches another instance of the app - I've cleared the cache - where do I find 'the eve repair tool'? And doe stat do the trick. AS mentioned already It's annoying not being able to log in having paid!

Hypersleep for 3 years 6 months. Where am I?

Call Rollard
Caldari Provisions
Caldari State
#17 - 2014-02-09 22:05:36 UTC
Klanshaman wrote:
I'm trying to launch/play and when I do the eve online mac client app simply launches another instance of the app - I've cleared the cache - where do I find 'the eve repair tool'? And doe stat do the trick. AS mentioned already It's annoying not being able to log in having paid!


I'm unsure if it's the same issue you are experiencing to what I had last month, I should really say my problem is an old problem.

However, try running the repair tool and try see if it fixes it for you.
https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=1368900 This here leads to the download link.
Kwahom Toblat
Glitched Connection
#18 - 2014-02-10 10:59:21 UTC
Tarek Hakaari wrote:
I had just the same Problem as Call Rollard with my launcher but the trick with clearing the cache worked for me aswell, but sadly that didn't solve my Problem.
Today after downloading the patch I wanted to logg in, but after I enter my informations and klick "login" in the laucher I see the usual massages at the other loading screen, but just before I could choose one of my 3 characters my screen goes Black and can't do anything. I hear the music but can't do anything...
Did/does someone have Problems like this?
I ran the repair tool, but it didn't do anything.

I play on a mac and the game worked until now, didn't change any settings so I'm kind of confused...


I had the same problem today after patching. Had no real problems last week. Patched today through launcher, same symptoms as Tarek Hakaari had logging in.
Major Backwater
Arakyd Industries
#19 - 2014-02-10 22:27:42 UTC
I've traded the black screen of death to simply locking up on the character screen (after an hour, **** it! I'm giving up). The few times I've managed to login since the last patch, has taken an average of 8-10 login attempts.

If I can't login, I can't buy a plex to keep my acct. from running out. So forget any threats of quitting EVE, CCP is apparently booting me out, but hey! How bout that new SoE BS???

Ah yes, CCP's new BS...

Evil
Klanshaman
Stop Exploding You Cowards
#20 - 2014-02-10 23:12:45 UTC
sorted the issue on my macbook pro - lowered the screen resolution and now it works fine. Amusingly the support ticket is still lost in space.

Now all I have to do it start again from the very beginning.

If anyone else is into exploration or mining one day I'll be averagly rubbish instead of simply totally incompetent I could do with finding a few buddies once I start getting out

Hypersleep for 3 years 6 months. Where am I?

12Next page