These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Test Server Feedback

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

Stuck @ applying patch

First post
Author
Aisha Aeon
Viziam
Amarr Empire
#1 - 2013-12-04 01:03:26 UTC  |  Edited by: Aisha Aeon
Stuck on this and can't seem to sort it out. Repair etc won't work:

Quote:
(3/4): APPLYING EVE_ONLINE_662180-662180_WIN.PATCH: 100.0%


lf assistance

PS. Tried already:

- setting laucher as admin
- shutting down KIS
- deleteing patch file
- repair



-- solved with: repair.exe --server=sisi
Pheadra Aurilen
School of Applied Knowledge
Caldari State
#2 - 2013-12-04 21:33:01 UTC
I had the same problem, but thanks to Aisha's post I managed to solve it. It is worth noting that I had to run the repair tool (with the server set to sisi) and restart the update process several times before it successfully installed the patch.
CCP Aporia
C C P
C C P Alliance
#3 - 2013-12-04 22:16:02 UTC
FYI: We are aware of the issue. After rolling out a new launcher version for Singularity the launcher can fail a bit more violently in some case, but at the same time in a more useful way for us to debug some issues where the update process could get stuck. Hopefully we manage to fix this before the weekend.

Friend of walking avatars, currently hibernating until he gets to open that door.

Magnus Dreygon
Caldari Provisions
Caldari State
#4 - 2013-12-05 00:58:37 UTC  |  Edited by: Magnus Dreygon
My SiSi launcher hangs on load, here's the details for you dev folks.

Description:
A problem caused this program to stop interacting with Windows.

Problem signature:
Problem Event Name: AppHangB1
Application Name: launcher.exe
Application Version: 0.0.0.0
Application Timestamp: 49180193
Hang Signature: 0d98
Hang Type: 0
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Locale ID: 1033
Additional Hang Signature 1: 0d9830f069fc72025a487385f9e9593c
Additional Hang Signature 2: 7735
Additional Hang Signature 3: 7735b7be6fc1814b673c9e6592a17b2f
Additional Hang Signature 4: 0d98
Additional Hang Signature 5: 0d9830f069fc72025a487385f9e9593c
Additional Hang Signature 6: 7735
Additional Hang Signature 7: 7735b7be6fc1814b673c9e6592a17b2f

Windows 7, i7 CPU Geforce 560M, 16GB RAM

Hope this helps

EDIT: Also worth mentioning, my launcher didn't get stuck patching, it finished and then I got this issue.
Salpun
Global Telstar Federation Offices
SLYCE Pirates
#5 - 2013-12-05 01:02:09 UTC  |  Edited by: Salpun
Got these last few lines after getting stuck at 25% of check and then relaunching the launcher. cant get full logs becouse forums says no html lol.


Exception during UpdaterModule.Update
Traceback (most recent call last):
File "lib\update.pyo", line 605, in run
File "lib\update.pyo", line 752, in _Update
File "lib\update.pyo", line 725, in ApplyPatch
File "lib\update.pyo", line 504, in Run
File "zsync\zsync.pyo", line 706, in ApplyPatch
File "zsync\zsync.pyo", line 706, in ApplyPatch
File "zsync\zsync.pyo", line 659, in PatchFile
File "zsync\zsync.pyo", line 650, in PatchFile
File "zsync\fileSync.pyo", line 443, in GetBlock

launcher finally decided to work and updated.

If i dont know something about EVE. I check https://wiki.eveonline.com/en/wiki/ISK_The_Guide

See you around the universe.

CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#6 - 2013-12-05 10:29:18 UTC
Magnus Dreygon wrote:
My SiSi launcher hangs on load, here's the details for you dev folks.

Description:
A problem caused this program to stop interacting with Windows.

Problem signature:
Problem Event Name: AppHangB1
Application Name: launcher.exe
Application Version: 0.0.0.0
Application Timestamp: 49180193
Hang Signature: 0d98
Hang Type: 0
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Locale ID: 1033
Additional Hang Signature 1: 0d9830f069fc72025a487385f9e9593c
Additional Hang Signature 2: 7735
Additional Hang Signature 3: 7735b7be6fc1814b673c9e6592a17b2f
Additional Hang Signature 4: 0d98
Additional Hang Signature 5: 0d9830f069fc72025a487385f9e9593c
Additional Hang Signature 6: 7735
Additional Hang Signature 7: 7735b7be6fc1814b673c9e6592a17b2f

Windows 7, i7 CPU Geforce 560M, 16GB RAM

Hope this helps

EDIT: Also worth mentioning, my launcher didn't get stuck patching, it finished and then I got this issue.


Can you check in the following folder: %localappdata%\CrashDumps for any crash dumps that might have been made by the EVE Launcher. They will be named something simiiar to launcher.exe.XXXX.dmp, where XXXX is a number pertaining to the old processID of the (now dead) EVE Launcher.

If you do find some, could you submit a bug report with it attached, and we'll attempt to debug the crash.
CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#7 - 2013-12-05 10:29:56 UTC
Salpun wrote:
Got these last few lines after getting stuck at 25% of check and then relaunching the launcher. cant get full logs becouse forums says no html lol.


Exception during UpdaterModule.Update
Traceback (most recent call last):
File "lib\update.pyo", line 605, in run
File "lib\update.pyo", line 752, in _Update
File "lib\update.pyo", line 725, in ApplyPatch
File "lib\update.pyo", line 504, in Run
File "zsync\zsync.pyo", line 706, in ApplyPatch
File "zsync\zsync.pyo", line 706, in ApplyPatch
File "zsync\zsync.pyo", line 659, in PatchFile
File "zsync\zsync.pyo", line 650, in PatchFile
File "zsync\fileSync.pyo", line 443, in GetBlock

launcher finally decided to work and updated.

This is the same error we're debugging in another thread; we'll publish a new version once we've resolved the issue.
Magnus Dreygon
Caldari Provisions
Caldari State
#8 - 2013-12-05 16:47:04 UTC
CCP Atropos wrote:
Can you check in the following folder: %localappdata%\CrashDumps for any crash dumps that might have been made by the EVE Launcher. They will be named something simiiar to launcher.exe.XXXX.dmp, where XXXX is a number pertaining to the old processID of the (now dead) EVE Launcher.

If you do find some, could you submit a bug report with it attached, and we'll attempt to debug the crash.


Nothing from the eve launcher, unfortunately. it barely gets to load before it freezes up. Straight
MAJOR POPPAGE
Weeaboo Heart Symbols
#9 - 2013-12-06 05:35:19 UTC
heres what I do

1. GOTO MY SISI FOLDER INSTALL
2. GOTO LAUNCHER FOLDER
3. DELETE EVERYTHING IN IT
4. RUN REPAIR TOOL
5.LOG IN AFTER REPAIT COMPLETED
CCP Aporia
C C P
C C P Alliance
#10 - 2013-12-06 10:27:43 UTC
Magnus Dreygon wrote:
CCP Atropos wrote:
Can you check in the following folder: %localappdata%\CrashDumps for any crash dumps that might have been made by the EVE Launcher. They will be named something simiiar to launcher.exe.XXXX.dmp, where XXXX is a number pertaining to the old processID of the (now dead) EVE Launcher.

If you do find some, could you submit a bug report with it attached, and we'll attempt to debug the crash.


Nothing from the eve launcher, unfortunately. it barely gets to load before it freezes up. Straight


And just to make sure: Reinstalling from http://content.eveonline.com/EveOnlineLauncher/release/EVEOnlineLauncher_2_1_655130.exe does not fix the issue either?

Friend of walking avatars, currently hibernating until he gets to open that door.

Maximus Aerelius
PROPHET OF ENIGMA
#11 - 2013-12-15 22:21:40 UTC
CCP Aporia wrote:
Magnus Dreygon wrote:
CCP Atropos wrote:
Can you check in the following folder: %localappdata%\CrashDumps for any crash dumps that might have been made by the EVE Launcher. They will be named something simiiar to launcher.exe.XXXX.dmp, where XXXX is a number pertaining to the old processID of the (now dead) EVE Launcher.

If you do find some, could you submit a bug report with it attached, and we'll attempt to debug the crash.


Nothing from the eve launcher, unfortunately. it barely gets to load before it freezes up. Straight


And just to make sure: Reinstalling from http://content.eveonline.com/EveOnlineLauncher/release/EVEOnlineLauncher_2_1_655130.exe does not fix the issue either?


This fixed the issue I was having where neither of my SiSi clients would display "Validating Client" or download the patch if one was available. Thank you for posting this up.
kilyun
Star Frontiers
#12 - 2013-12-19 19:03:43 UTC
CCP Aporia wrote:
Magnus Dreygon wrote:
CCP Atropos wrote:
Can you check in the following folder: %localappdata%\CrashDumps for any crash dumps that might have been made by the EVE Launcher. They will be named something simiiar to launcher.exe.XXXX.dmp, where XXXX is a number pertaining to the old processID of the (now dead) EVE Launcher.

If you do find some, could you submit a bug report with it attached, and we'll attempt to debug the crash.


Nothing from the eve launcher, unfortunately. it barely gets to load before it freezes up. Straight


And just to make sure: Reinstalling from http://content.eveonline.com/EveOnlineLauncher/release/EVEOnlineLauncher_2_1_655130.exe does not fix the issue either?


yup this worked for me as well thanks

http://i792.photobucket.com/albums/yy204/Star-Frontiers/Posters/SFBaby.jpg

Sarcozi
Reclamation Fighters Group PLC
#13 - 2013-12-25 22:52:36 UTC
MAJOR POPPAGE wrote:
heres what I do

1. GOTO MY SISI FOLDER INSTALL
2. GOTO LAUNCHER FOLDER
3. DELETE EVERYTHING IN IT
4. RUN REPAIR TOOL
5.LOG IN AFTER REPAIT COMPLETED


I've been having major issues getting my SiSi client to run recently and would like to say, just seen the above post, followed it and have now been able to login so a big tyvm for your help Smile
Amak Boma
Dragon Factory
#14 - 2014-01-07 12:49:56 UTC
got a strange problem i have installed one time eve client , tried run singularity with launcher shortcut and adding command line --args /server:87.237.38.50" after this launcher downloaded some patch and i played singularity , after some time i went back to tranquility launcher not allow me play as button to play is not accessable.

debug file says this

[0107/132535:ERROR:backend_impl.cc(2139)] Corrupt Index file
[0107/132535:ERROR:cache_util_win.cc(48)] Unable to move the cache: 5
[0107/132535:ERROR:backend_impl.cc(146)] Unable to move cache folder
[0107/132535:ERROR:backend_impl.cc(287)] Unable to create cache
[0107/133458:ERROR:backend_impl.cc(2139)] Corrupt Index file
[0107/133458:ERROR:cache_util_win.cc(48)] Unable to move the cache: 5
[0107/133458:ERROR:backend_impl.cc(146)] Unable to move cache folder
[0107/133458:ERROR:backend_impl.cc(287)] Unable to create cache


i try run repair tool with admin rights and it ask for 25mb patch , patch downloaded and applied
then i run launcher and ...... no effect

i run repair tool again and it ask for same patch like before. i decided to delete entire eve folder and reinstall client into three separated folders (3 eve clients) i used first one to play on tranquility and it worked then i tried to use second copy of eve client and try run singularity, i was shocket as it asked for patch (!sic) patch downloaded and i try run launcher .. button play dont appear to be clickable

what i do wrong???
CCP Aporia
C C P
C C P Alliance
#15 - 2014-01-07 13:06:06 UTC
Amak Boma wrote:
got a strange problem i have installed one time eve client , tried run singularity with launcher shortcut and adding command line --args /server:87.237.38.50" after this launcher downloaded some patch and i played singularity , after some time i went back to tranquility launcher not allow me play as button to play is not accessable.

debug file says this

[0107/132535:ERROR:backend_impl.cc(2139)] Corrupt Index file
[0107/132535:ERROR:cache_util_win.cc(48)] Unable to move the cache: 5
[0107/132535:ERROR:backend_impl.cc(146)] Unable to move cache folder
[0107/132535:ERROR:backend_impl.cc(287)] Unable to create cache
[0107/133458:ERROR:backend_impl.cc(2139)] Corrupt Index file
[0107/133458:ERROR:cache_util_win.cc(48)] Unable to move the cache: 5
[0107/133458:ERROR:backend_impl.cc(146)] Unable to move cache folder
[0107/133458:ERROR:backend_impl.cc(287)] Unable to create cache


i try run repair tool with admin rights and it ask for 25mb patch , patch downloaded and applied
then i run launcher and ...... no effect

i run repair tool again and it ask for same patch like before. i decided to delete entire eve folder and reinstall client into three separated folders (3 eve clients) i used first one to play on tranquility and it worked then i tried to use second copy of eve client and try run singularity, i was shocket as it asked for patch (!sic) patch downloaded and i try run launcher .. button play dont appear to be clickable

what i do wrong???


By connecting to Singularity your launcher also updated to a more recent version than the launcher version that is running on TQ. The Singularity launcher is currently not compatible with TQ, you´ll have to fix this problem by reinstalling the launcher from the version that is currently on TQ: http://content.eveonline.com/EveOnlineLauncher/release/EVEOnlineLauncher_2_1_655130.exe

Friend of walking avatars, currently hibernating until he gets to open that door.

Amak Boma
Dragon Factory
#16 - 2014-01-07 13:20:24 UTC  |  Edited by: Amak Boma
i have reinstalled entire eve client in case of using singularity decided to do three eve client copies.
new problem is that i used 1 copy for singularity and it downloaded patch , singularity runned and played some time then i quit .

i opened copy of eve launcher where i play tranquility it asked for patch and downloaded it then try launch game and it not works , repair tool still downloading same patch had to delete two copied eve clients to run third copy on tranquility.

i wondering why using copied one eve client affect the second copy of eve client and render both unplayabe. if i touch singularity in another copy, it affects my main copy where i play tranquility ever if they are installed on separated hard disks (one copy on C drive one on D drive one in E drive)

it looks like this

copy 1 tranquility
copy 2 singularity
copy 3 not used

using copy 2 affecting copy 1. repairing copy 1 cause downloading patch in copy2 running launcher in copy 2 downloading patch in copy 1. after long fights with launcher both copies are unplayable and must use copy 3 to play on tranquility..
CCP Aporia
C C P
C C P Alliance
#17 - 2014-01-07 15:43:38 UTC
They should not interfere with each other, unless you mixed up your short cuts or installation directories. If this is a reproducible problem then please supply us with a bug report.

Friend of walking avatars, currently hibernating until he gets to open that door.

Sable Moran
Moran Light Industries
#18 - 2014-01-07 20:43:03 UTC
Confirming that two separate eve installs in two separate directories work perfectly well. As I'm typing this I have both TQ and SiSi clients open and doing stuff on both.

Sable's Ammo Shop at Alentene V - Moon 4 - Duvolle Labs Factory. Hybrid charges, Projectile ammo, Missiles, Drones, Ships, Need'em? We have'em, at affordable prices. Pop in at our Ammo Shop in sunny Alentene.