These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Test Server Feedback

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

launcher issues

First post
Author
Lan00war
Ascendance
Goonswarm Federation
#1 - 2013-10-08 19:08:50 UTC
I have downloaded the new patch and the launcher says client is ready but when i enter login info and press play my machine thinks for a minute and then you see the client window show up on the taskbar for a second then it dissapears never to return. I have cleared the cache and wiped out the testserver folder with a new copy from my main folder but same thing keeps happening. Is anyone else having an issue with this or can suggest a fix or am i just dim????
Quincy Thibaud
Perkone
Caldari State
#2 - 2013-10-11 01:52:19 UTC
I am getting the same sort of error. The Windows event viewer shows a crash of the application in an Nvidia dll. I've updated my Nvidia driver to the latest, still crashes. Tranquility works fine and Sisi worked before the update.

Here is the event log entry:

Faulting application name: ExeFile.exe, version: 2013.9.61.1122, time stamp: 0x52386470
Faulting module name: nvwgf2um.dll, version: 9.18.13.2723, time stamp: 0x52314d3c
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0011dd5d
Faulting process id: 0x2134
Faulting application start time: 0x01cec623d890c2a6
Faulting application path: d:\evetest\bin\ExeFile.exe
Faulting module path: C:\Windows\system32\nvwgf2um.dll
Report Id: 1a61d281-3217-11e3-a9fb-001fbc090f4f

Kuarg
TITANIC INDUSTRIES INC
#3 - 2013-10-11 11:46:12 UTC
Also having issues starting Sisi.

Launcher doesn't work:
G:\Games\CCP\EVEtest\eve.exe /server:Singularity
(gives an Exception)

This doesn't fix the problem:
G:\Games\CCP\EVEtest\repair.exe --server=sisi

However, this does allow to start up and log in:
G:\Games\CCP\EVEtest\bin\exefile.exe /server:Singularity

So it seems the launcher has problems getting fixed. It doesn't fix itself and it isn't fixed with repair.
And thus bypassing the Launcher is the workaround in my case.
CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#4 - 2013-10-11 16:03:51 UTC
It is possible that it's due to the DIrectX 11 work that's ongoing. You can change the DIrectX version used by the EVE Client by changing the setting in the EVE Launcher. If that doesn't resolve the problem, please file a bug report and include all the logs you can.
Lan00war
Ascendance
Goonswarm Federation
#5 - 2013-10-22 05:47:09 UTC
This was DirectX 11 issue as it related to my drivers. I have now installed the absolute newest drivers and the problem has resolved itself
Danalee
Pandemic Horde Inc.
Pandemic Horde
#6 - 2013-10-22 12:03:26 UTC
Switching to DX9 also fixed the issue for me, thanks!

D.

Bear

Proud member of the Somalian Coast Guard Authority

Member and Juror of the Court of Crime and Punishment

miner crom
Viziam
Amarr Empire
#7 - 2013-10-22 19:18:28 UTC
Confirming also that changing to DX9 fixes the problem.





Now if CCP would link the background picture in the launcher, to one that's the same size as the launcher.

A 784x 900 launcher size (ok guesstimate) with a 4 mp 1800x2400 resolution picture for a background makes a slow loading launcher.

Or just make the background picture cached, so it doesn't have to be reloaded unless it changed, would be great.



This would probably lower the server load....

Quincy Thibaud
Perkone
Caldari State
#8 - 2013-11-06 15:08:19 UTC
This issue was resolved on Sisi about two weeks ago, then last week after a Sisi patch, I was unable to start Eve on Sisi again. Same issue. Also at the same time, the control button on the launcher to change DirectX 9 or 11 does not do anything. The button seems to be non-functional.

Eve does not launch and it gets the same windows error as above. I opened a bug report on Monday, but there is no feed back if the bug is being looked at.

I have the latest Nvidia drivers and a pair of 550Ti cards.