These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Issues, Workarounds & Localization

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

offline launcher

First post
Author
Jean Pagette
The Scope
Gallente Federation
#1 - 2013-08-03 18:09:40 UTC
I have windows 8 and trying to get the eve client to work.... So far no matter what I do the launcher is always in offline mode. I have three eve accounts but can't get to them unless I get past the launchers issue. Hope someone can toss a few tips as a work around. New laptop from a hotel. Kaperski is the virus protection. windows eight platform. hope some one can help. thanks in advance.
Jean Pagette
The Scope
Gallente Federation
#2 - 2013-08-04 01:52:41 UTC
bump
Jean Pagette
The Scope
Gallente Federation
#3 - 2013-08-04 17:29:12 UTC
Still looking for resolution.
seth Hendar
I love you miners
#4 - 2013-08-05 13:09:20 UTC
create a new shortcut that point to the exefile located within the /bin folder in the eve install folder instead of the launcher, this will launch the game te old way (without the launcher).

i do it since day one launcher arrived, and so far, i have n issue launching the game

in case of patch, set "yes" to all questinos, let the launcher do it's stuff, and once launcher says "ready", close it and launch using the new shortcut
CCP Aporia
C C P
C C P Alliance
#5 - 2013-08-07 11:59:04 UTC
If your launcher is constantly showing as offline then apart from actual internet connection problems it could be that you set up a shortcut incorrectly, which then caused a corrupted launcher installation. Can you link one of the launcher log files here? Thanks!

Friend of walking avatars, currently hibernating until he gets to open that door.

Dythius Anthar
Imperial Shipment
Amarr Empire
#6 - 2013-08-09 01:26:16 UTC
Don't mean to hijack, but this issue is the exact same thing happening to me.

Here is my launcher log:

2013-08-08 18:24:45,315 - root - initialization - INFO - ######################################### Logging Started ##########################################
2013-08-08 18:24:45,319 - root - info - INFO - server address: 'Tranquility'
2013-08-08 18:24:45,334 - root - info - INFO - server unknown
2013-08-08 18:24:45,334 - overrides - overrides - ERROR - No value set for resource u'DEFAULTDOMAIN'
2013-08-08 18:24:45,334 - overrides - overrides - INFO - Using domain: https://client.eveonline.com/patches/
2013-08-08 18:24:45,335 - root - info - INFO - Getting info file from https://client.eveonline.com/patches/win_launcherinfoTQ_inc.txt
2013-08-08 18:24:45,339 - requests.packages.urllib3.connectionpool - connectionpool - INFO - Starting new HTTPS connection (1): client.eveonline.com
2013-08-08 18:24:46,517 - root - info - ERROR - Got a connection error when attempting to query https://client.eveonline.com/patches/win_launcherinfoTQ_inc.txt
Traceback (most recent call last):
File "lib\info.pyo", line 79, in GetInfoFromUrl
File "lib\http.pyo", line 70, in get
File "requests\api.pyo", line 55, in get
File "requests\api.pyo", line 44, in request
File "requests\sessions.pyo", line 354, in request
File "requests\sessions.pyo", line 460, in send
File "requests\adapters.pyo", line 250, in send
SSLError: [Errno 1] _ssl.c:499: error:14090086:SSL routines:SSL3_GET_SERVER_CERTIFICATE:certificate verify failed
2013-08-08 18:24:46,519 - root - initialization - INFO - Initialized launcher info for server: 'Tranquility'
2013-08-08 18:24:46,519 - root - usersettings - INFO - Cache dir: u'E:\\SteamLibrary\\SteamApps\\common\\Eve Online\\launcher\\cache'
2013-08-08 18:24:46,519 - ch_exceptions - log - CH_LOG - Unable to load any user-settings.
2013-08-08 18:24:46,519 - overrides - overrides - ERROR - No value set for resource u'FORCELANGUAGE'
2013-08-08 18:24:46,520 - root - initialization - INFO - Initializing app with language: 'en'
2013-08-08 18:24:46,522 - ch_startup - log - CH_LOG - Launcher started
2013-08-08 18:24:46,522 - root - initialization - INFO - Sending logs True
2013-08-08 18:24:46,522 - root - initialization - INFO - Running from u'E:\\SteamLibrary\\SteamApps\\common\\Eve Online'
2013-08-08 18:24:46,522 - root - initialization - INFO - Working directory u'E:\\SteamLibrary\\SteamApps\\common\\Eve Online\\launcher'
2013-08-08 18:24:46,526 - root - initialization - INFO - {'LauncherSettings': {'Launcher Version': '2.1.569300', 'Game Client Version': '578717', 'Platform': 'Windows 7', 'Default Language': 'en-us', 'Game Server Name': 'Tranquility', 'Chosen Language': 'en'}}
2013-08-08 18:24:46,631 - root - controller - INFO - Steam API initialized? False
2013-08-08 18:24:46,667 - browser - browser - INFO - cefbrowser initialized
2013-08-08 18:24:46,668 - root - assets - WARNING - cwd doesn't contain assets: u'E:\\SteamLibrary\\SteamApps\\common\\Eve Online\\launcher'
2013-08-08 18:24:46,683 - root - selfupdate - INFO - Running update cleanup...
2013-08-08 18:24:46,683 - root - selfupdate - INFO - appdata: E:\SteamLibrary\SteamApps\common\Eve Online\launcher\appdata
2013-08-08 18:24:46,684 - root - selfupdate - INFO - rightFolderName = EVE_Online_Launcher-2.1.569300.win32
2013-08-08 18:24:46,684 - root - selfupdate - INFO - Local version: 2.1.569300
2013-08-08 18:24:46,684 - root - selfupdate - INFO - cache dir: E:\SteamLibrary\SteamApps\common\Eve Online\launcher\cache
2013-08-08 18:24:46,684 - root - selfupdate - ERROR - Version finder never initiated! SelfUpdate failed
2013-08-08 18:24:46,687 - root - controllerfunctions - WARNING - Could not retrieve steam token
2013-08-08 18:24:46,687 - overrides - overrides - WARNING - Detected region as ccp
2013-08-08 18:24:46,687 - root - controllerfunctions - INFO - landing page: 'None/en?steam_token=&server=tranquility' backup page: u'E:\\SteamLibrary\\SteamApps\\common\\Eve Online\\launcher\\appdata\\EVE_Online_Launcher-2.1.569300.win32\\html\\Launcher_{languageID}.html'
2013-08-08 18:24:46,687 - browser - browser - INFO - Loading Url: u'None/en?steam_token=&server=tranquility'
2013-08-08 18:24:46,687 - browser - browser - INFO - Registered backupUrl base as u'E:\\SteamLibrary\\SteamApps\\common\\Eve Online\\launcher\\appdata\\EVE_Online_Launcher-2.1.569300.win32\\html\\Launcher_{languageID}.html'
2013-08-08 18:25:00,599 - browser - browser - ERROR - Received error code 2 when loading 'http://none/en?steam_token=&server=tranquility'
2013-08-08 18:25:00,599 - browser - browser - INFO - Loading backupUrl u'file:///E:/SteamLibrary/SteamApps/common/Eve%20Online/launcher/appdata/EVE_Online_Launcher-2.1.569300.win32/html/Launcher_en.html'
2013-08-08 18:25:26,680 - root - controllerfunctions - INFO - Exiting launcher
2013-08-08 18:25:26,680 - root - controllerfunctions - INFO - disable
2013-08-08 18:25:26,680 - root - controllerfunctions - INFO - done exiting
2013-08-08 18:25:26,713 - ch_status - log - CH_LOG - Launcher run successful
2013-08-08 18:25:26,713 - analytics - objects - ANALYTICS - event=runtime;process=10936;started=1376011485.27;ended=1376011526.71;duration=41.4470000267
2013-08-08 18:25:26,714 - root - controller - INFO - running cleanup: False
2013-08-08 18:25:26,714 - root - log - INFO - Shutting down launcher
Dythius Anthar
Imperial Shipment
Amarr Empire
#7 - 2013-08-14 04:56:50 UTC
This is still an issue for me. :(
CCP Aporia
C C P
C C P Alliance
#8 - 2013-08-14 11:21:26 UTC
Dythius Anthar wrote:
This is still an issue for me. :(


Your logfile shows that you are running an outdated launcher version. How are you starting the launcher?

Friend of walking avatars, currently hibernating until he gets to open that door.

Dythius Anthar
Imperial Shipment
Amarr Empire
#9 - 2013-08-14 16:17:01 UTC
I had an up-to-date launcher at some point but between running the repair.exe and browsing the forums, looking at other threads and trying to manually update the launcher/client it got reverted.

Here is a new log file with the most recent launcher (still same issue):

2013-08-14 09:13:39,115 - root - initialization - INFO - ######################################### Logging Started ##########################################
2013-08-14 09:13:39,119 - root - info - INFO - server address: 'Tranquility'
2013-08-14 09:13:39,131 - root - info - INFO - server unknown
2013-08-14 09:13:39,131 - overrides - overrides - ERROR - No value set for resource u'DEFAULTDOMAIN'
2013-08-14 09:13:39,131 - overrides - overrides - INFO - Using domain: https://client.eveonline.com/patches/
2013-08-14 09:13:39,131 - root - info - INFO - Getting info file from https://client.eveonline.com/patches/win_launcherinfoTQ_inc.txt
2013-08-14 09:13:39,138 - requests.packages.urllib3.connectionpool - connectionpool - INFO - Starting new HTTPS connection (1): client.eveonline.com
2013-08-14 09:13:40,309 - root - info - ERROR - Got a connection error when attempting to query https://client.eveonline.com/patches/win_launcherinfoTQ_inc.txt
Traceback (most recent call last):
File "lib\info.pyo", line 79, in GetInfoFromUrl
File "lib\http.pyo", line 70, in get
File "requests\api.pyo", line 55, in get
File "requests\api.pyo", line 44, in request
File "requests\sessions.pyo", line 354, in request
File "requests\sessions.pyo", line 460, in send
File "requests\adapters.pyo", line 250, in send
SSLError: [Errno 1] _ssl.c:499: error:14090086:SSL routines:SSL3_GET_SERVER_CERTIFICATE:certificate verify failed
2013-08-14 09:13:40,309 - root - initialization - INFO - Initialized launcher info for server: 'Tranquility'
2013-08-14 09:13:40,309 - root - usersettings - INFO - Cache dir: u'E:\\SteamLibrary\\steamapps\\common\\Eve Online\\launcher\\cache'
2013-08-14 09:13:40,309 - ch_exceptions - log - CH_LOG - Unable to load any user-settings.
2013-08-14 09:13:40,312 - overrides - overrides - ERROR - No value set for resource u'FORCELANGUAGE'
2013-08-14 09:13:40,312 - root - initialization - INFO - Initializing app with language: 'en'
2013-08-14 09:13:40,312 - ch_startup - log - CH_LOG - Launcher started
2013-08-14 09:13:40,312 - root - initialization - INFO - Sending logs True
2013-08-14 09:13:40,312 - root - initialization - INFO - Running from u'E:\\SteamLibrary\\steamapps\\common\\Eve Online'
2013-08-14 09:13:40,312 - root - initialization - INFO - Working directory u'E:\\SteamLibrary\\steamapps\\common\\Eve Online'
2013-08-14 09:13:40,316 - root - initialization - INFO - {'LauncherSettings': {'Launcher Version': '2.1.571330', 'Game Client Version': '578717', 'Platform': 'Windows 7', 'Default Language': 'en-us', 'Game Server Name': 'Tranquility', 'Chosen Language': 'en'}}
2013-08-14 09:13:40,398 - root - controller - INFO - Steam API initialized? True
2013-08-14 09:13:40,434 - browser - browser - INFO - cefbrowser initialized
2013-08-14 09:13:40,437 - root - assets - WARNING - cwd doesn't contain assets: u'E:\\SteamLibrary\\steamapps\\common\\Eve Online'
2013-08-14 09:13:40,451 - root - selfupdate - INFO - Running update cleanup...
2013-08-14 09:13:40,451 - root - selfupdate - INFO - appdata: E:\SteamLibrary\steamapps\common\Eve Online\launcher\appdata
2013-08-14 09:13:40,451 - root - selfupdate - INFO - rightFolderName = EVE_Online_Launcher-2.1.571330.win32
2013-08-14 09:13:40,453 - root - selfupdate - INFO - Local version: 2.1.571330
2013-08-14 09:13:40,453 - root - selfupdate - INFO - cache dir: E:\SteamLibrary\steamapps\common\Eve Online\launcher\cache
2013-08-14 09:13:40,453 - root - selfupdate - ERROR - Version finder never initiated! SelfUpdate failed
2013-08-14 09:13:40,456 - overrides - overrides - WARNING - Detected region as ccp
2013-08-14 09:13:40,456 - root - controllerfunctions - INFO - landing page: 'None/en?steam_token=14000000b4d94c65ecb065091dbc6800010010018bac0b5218000000010000000200000039264ac600000000e0cb000001000000b800000038000000040000001dbc6800010010013421000039264ac68f20820a000000008b0509520bb524520100436e000001006a990300000000004895fa050a7aa7802c61d44551a2d80444f9e032b3503a0cb691189c45c6a3d48e1012527e95a45aa191f38b3d705ef93bc6519675852b5bdfdf2a31ed803e32fe88240b541f7500f9eb50619ff312664a2296d27b53894d5b1dac65eaae7795a39560a262bba3e40631816e35c6b0fe9d0a353b29e848d9463285865685fddf&server=tranquility' backup page: u'E:\\SteamLibrary\\steamapps\\common\\Eve Online\\launcher\\appdata\\EVE_Online_Launcher-2.1.571330.win32\\html\\Launcher_{languageID}.html'
2013-08-14 09:13:40,456 - browser - browser - INFO - Loading Url: u'None/en?steam_token=14000000b4d94c65ecb065091dbc6800010010018bac0b5218000000010000000200000039264ac600000000e0cb000001000000b800000038000000040000001dbc6800010010013421000039264ac68f20820a000000008b0509520bb524520100436e000001006a990300000000004895fa050a7aa7802c61d44551a2d80444f9e032b3503a0cb691189c45c6a3d48e1012527e95a45aa191f38b3d705ef93bc6519675852b5bdfdf2a31ed803e32fe88240b541f7500f9eb50619ff312664a2296d27b53894d5b1dac65eaae7795a39560a262bba3e40631816e35c6b0fe9d0a353b29e848d9463285865685fddf&server=tranquility'
2013-08-14 09:13:40,456 - browser - browser - INFO - Registered backupUrl base as u'E:\\SteamLibrary\\steamapps\\common\\Eve Online\\launcher\\appdata\\EVE_Online_Launcher-2.1.571330.win32\\html\\Launcher_{languageID}.html'
2013-08-14 09:13:54,355 - browser - browser - ERROR - Received error code 2 when loading 'http://none/en?steam_token=14000000b4d94c65ecb065091dbc6800010010018bac0b5218000000010000000200000039264ac600000000e0cb000001000000b800000038000000040000001dbc6800010010013421000039264ac68f20820a000000008b0509520bb524520100436e000001006a990300000000004895fa050a7aa7802
CCP Aporia
C C P
C C P Alliance
#10 - 2013-08-14 19:03:16 UTC
So, the problem is that for some reason your client cannot do the SSL handshake anymore. We've seen this internally when the installation got corrupted and the SSL certificate file could no longer be located. However, since you are now running the most recent launcher, this is probably not the case, can I assume that you updated the launcher by running the downloadable installer?

Another question: Are you behind a proxy or firewall that might have port 443 blocked? I could imagine this to cause the SSL handshake to fail as well.

Last but not least: You are not running Steam from within Wine, are you? Some people that try to run EVE on Linux using Wine see this error as well, since not all Wine versions have proper support for SSL.

Friend of walking avatars, currently hibernating until he gets to open that door.

Dythius Anthar
Imperial Shipment
Amarr Empire
#11 - 2013-08-14 23:09:04 UTC  |  Edited by: Dythius Anthar
CCP Aporia wrote:
So, the problem is that for some reason your client cannot do the SSL handshake anymore. We've seen this internally when the installation got corrupted and the SSL certificate file could no longer be located. However, since you are now running the most recent launcher, this is probably not the case, can I assume that you updated the launcher by running the downloadable installer?

Another question: Are you behind a proxy or firewall that might have port 443 blocked? I could imagine this to cause the SSL handshake to fail as well.

Last but not least: You are not running Steam from within Wine, are you? Some people that try to run EVE on Linux using Wine see this error as well, since not all Wine versions have proper support for SSL.



Yes I'm behind a proxy (while at work). I can update just fine at home.

And yeah, I've patched the launcher by using a downloaded installer found on the forums from another CCP member.

I use Steam running on Windows 7 x64 to launch Eve and was able to download, patch and play just fine until the August 1st 2013 patch. After that time I was no longer able to launch the game.

I can launch the game through the exe file located in the bin folder, but seeing how I use Steam to authenticate my credentials I can't log in without first going through the launcher and steam.

Is this something that I can download manually or will I need to get the port unblocked to have things work?
Huaman Chung
The Scope
Gallente Federation
#12 - 2013-08-15 09:18:11 UTC
My launcher is busted too. Blank and says it won't connect to the content server. Running exefile directly it wants to download a patch but the patch won't download and sends me to a manual download page. The repair tool seems to be behaving better, so far. Downloaded hash index ok and is hashing. It downloaded some stuff (not much of a download) and did another scan (have 16GB of ram, 2nd scan was nearly instant). Got this error

Warning:
Traceback (most recent call last):
File "zsync\zsync.pyc", line 732, in ChecksumFiles
File "checksum.pyc", line 384, in Sync
File "shelve.pyc", line 165, in sync
File "shelve.pyc", line 133, in __setitem__
File "bsddb\__init__.pyc", line 279, in __setitem__
File "bsddb\dbutils.pyc", line 68, in DeadlockWrap
File "bsddb\__init__.pyc", line 278, in wrapF
DBRunRecoveryError: (-30974, 'DB_RUNRECOVERY: Fatal error, run database recovery -- PANIC: fatal region error detected; run recovery')
(3/7) Downloading recipes: Initializing ...
Huaman Chung
The Scope
Gallente Federation
#13 - 2013-08-15 09:21:47 UTC
Restarted the repair tool, got this error:

Traceback (most recent call last):
File "repairTool\progressPanel.pyc", line 82, in _TaskRun
File "repairTool\repairUI.pyc", line 97, in Start
File "repairTool\repairLogic.pyc", line 199, in Repair
File "repairTool\repairLogic.pyc", line 331, in Restore
File "repairTool\repairLogic.pyc", line 403, in GetRepairUrl
File "repairTool\repairTools.pyc", line 185, in GetServerBuildNumber
File "repairTool\repairTools.pyc", line 146, in SafeUrlOpen
URLError: urlopen error [Errno 10054] An existing connection was forcibly closed by the remote host: 'http://client.eveonline.com/patches/premium_patchinfoTQ_inc.txt'
Total Runtime: 0h00m42s
Huaman Chung
The Scope
Gallente Federation
#14 - 2013-08-15 09:23:48 UTC
Restarting the launcher through a similar error. Otherwise same behavior. No proxy servers here.

OFFLINE MODE
You are seeing this because no connection could be made to the content server or something went wrong while loading the online content.

Restart Launcher
Huaman Chung
The Scope
Gallente Federation
#15 - 2013-08-15 09:30:01 UTC
Launcher is still busted, but looks like the repair tool 'updated' the game and it logs in now when running exefile directly.
Huaman Chung
The Scope
Gallente Federation
#16 - 2013-08-15 09:44:07 UTC
Got skill queues updated on 3 accounts (2 were idol, 1 had 5hrs left). Good enough. Launcher still broken, but direct exefile launch worked after two runs of the repair tool.
CCP Aporia
C C P
C C P Alliance
#17 - 2013-08-15 13:24:37 UTC
Dythius Anthar wrote:



Yes I'm behind a proxy (while at work). [...]
Is this something that I can download manually or will I need to get the port unblocked to have things work?


So, if I understand you correctly then the launcher only fails for you at work. In that case, you can download updates manually, though I do not have the links available right now. If you want the launcher to be usable at work you'd have to ask for port 443 to be available.

Friend of walking avatars, currently hibernating until he gets to open that door.

CCP Aporia
C C P
C C P Alliance
#18 - 2013-08-15 13:26:04 UTC
Huaman Chung wrote:
Restarting the launcher through a similar error. Otherwise same behavior. No proxy servers here.

OFFLINE MODE
You are seeing this because no connection could be made to the content server or something went wrong while loading the online content.

Restart Launcher


Can you post a full launcher log? Also, how are you launching the launcher? Are you using a short-cut that you created?

Friend of walking avatars, currently hibernating until he gets to open that door.

Grug
ZiTek
#19 - 2013-08-15 21:11:13 UTC
Yup. launcher is broken again...
Achronatar
Z to A Industries
#20 - 2013-08-16 14:56:40 UTC
seth Hendar wrote:
create a new shortcut that point to the exefile located within the /bin folder in the eve install folder instead of the launcher, this will launch the game te old way (without the launcher).

i do it since day one launcher arrived, and so far, i have n issue launching the game

in case of patch, set "yes" to all questinos, let the launcher do it's stuff, and once launcher says "ready", close it and launch using the new shortcut


Worked for me