These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

EVE General Discussion

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

Unscheduled downtime - Sunday, June 2nd, 2013

First post First post
Author
Gon Orrhea
The Scope
Gallente Federation
#521 - 2013-06-02 07:19:46 UTC  |  Edited by: Gon Orrhea
argh, this is annoying. None of the given options that have been provided work for me to get into the game. I

The window that you are getting in the launcher is not blank, if you select it, it says

"Error -7 when loading url https://login.eveonline.com/oauth/authorize/?client_id=eveLauncherTQ&lang=en&response_type=token&redirect_uri=https://login.eveonline.com/launcher?client_id=eveLauncherTQ&scope=eveClientToken"

They should probably implement a way to return from this instead of having to re-launch the launcher.

There are 25 pages, sorry if someone already said that.

But the ExeFile.exe, I can launch that and get all the way to selecting my character, then it says "The socket was closed", twice. No matter what I do, clearing the dns, running in compatibility mode, I can't get into the game.

Very frustrating.

Funny as I type this, I finally got in.
Thegasp Cupcakes
CareBears Gone Dark
#522 - 2013-06-02 07:20:50 UTC  |  Edited by: Thegasp Cupcakes
If anyone is having issues getting the login FIELDS to show up in the launcher...

Clear the Cache

Worked for my wife..

Edit: under the Cache Tab, not the EvE client settings tab
Joe Auduin
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#523 - 2013-06-02 07:23:00 UTC  |  Edited by: Joe Auduin
Hah, so I got my friend who has a PS3 to download DUST 514 (took all day) and said we were going to play it tonight when I come over so I can try it out. So when I came over to his place, Tranquility just so happens to have an unexpected downtime. COINCIDENCE? NO, I DON'T BELIEVE IN COINCIDENCE.

CCP = ILLUMINATI Shocked

edit: now I am gone, friend texted me and said it's working fine. hrmmmm
Ella Salmon
Doomheim
#524 - 2013-06-02 07:24:03 UTC
Reboot worked for me too where 10 runs of exefile didn't.

Maybe it was simply refreshing the DNS cache, maybe it was some weird persistent socket/routing problem that can't possibly exist? The answer isn't simple or else there wouldn't be so much coffee involved.

Either way, it's worked for several people now.
Fedman Kasad
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#525 - 2013-06-02 07:24:18 UTC

with the russian language or whatever it is on the 'new' launcher

can CCP please advise us that the launcher is still under their control ?????

or has it been hijacked for some mass account stealing episode ?????



what a sh!tfight this is
Shocker Stalin
Doomheim
#526 - 2013-06-02 07:24:20 UTC
yay finally got in!
Moretic
Casual Slackers
#527 - 2013-06-02 07:28:03 UTC  |  Edited by: Moretic
CCP Falcon wrote:

OP updated again.

Unfortunately there's no more news that I can give you guys right now, other than we're working as quickly and thoroughly as we can to pinpoint and resolve ongoing issues that some of you are still experiencing.



..........................

also.. Sweden. Västerbotten if that will help.

This happens just before the release of an expansion.. I have taken a week off just to spend it in EVE and I seem to not even get the chance...

Edit: Holy crap... first times I tried some of the launcer was ... in some language other then english, and now its all in.. russian??
Johann Hemphill
KarmaFleet
Goonswarm Federation
#528 - 2013-06-02 07:28:15 UTC  |  Edited by: Johann Hemphill
I've got the same problem as "Gon Orrhea" (sorry for your unfortunate name buddy).
Get to char launching then socket error.
This is so irritating! CPP will suffer from this screwup in the form of lost revenue and increased support costs.
Karpora
Native Freshfood
Minmatar Republic
#529 - 2013-06-02 07:29:04 UTC
Fedman Kasad wrote:

with the russian language or whatever it is on the 'new' launcher

can CCP please advise us that the launcher is still under their control ?????

or has it been hijacked for some mass account stealing episode ?????



what a sh!tfight this is


Yeah that'd be great, Mr CCP Falcon or other Dev guy. I already logged in to the game and the forums with my log in, on the Russian displayed forms. I plan on changing passwords as soon as this stuff is resolved just in case...but it would give me peace of mind until that point if you can confirm that the launcher and EVE|Gate log in forms were not compromised.
Telari Satar
Beyond Divinity Inc
Shadow Cartel
#530 - 2013-06-02 07:30:13 UTC
Not a CCP screwup as far I can tell. I work with a ton of difference servers all over the world and the routing is being screwed up for half of them. Seems that one of the bigger network companies has broken something.
Guttej Echerie
Center for Advanced Studies
Gallente Federation
#531 - 2013-06-02 07:33:43 UTC
I get this message when I try to log into the forums on my main account

Quote:
Sorry, but while processing your request was an error.

Error code: 88C980D6-DF03-46D6-8DF6-8938F8F24D53


and this message when I try to log in with the launcher

Quote:
Sorry, but while processing your request was an error.

Error code: F0F90B4B-D897-4EE4-828D-54E4B71F217A
Draskin Feybrant
Caldari Provisions
Caldari State
#532 - 2013-06-02 07:34:11 UTC  |  Edited by: Draskin Feybrant
Shocked Urania, Louisiana, US. Using dish network internet (which blows).
Xygatrix
Koukaku Kidoutai.
#533 - 2013-06-02 07:34:34 UTC
Karpora wrote:
Fedman Kasad wrote:

with the russian language or whatever it is on the 'new' launcher

can CCP please advise us that the launcher is still under their control ?????

or has it been hijacked for some mass account stealing episode ?????

what a sh!tfight this is

Yeah that'd be great, Mr CCP Falcon or other Dev guy. I already logged in to the game and the forums with my log in, on the Russian displayed forms. I plan on changing passwords as soon as this stuff is resolved just in case...but it would give me peace of mind until that point if you can confirm that the launcher and EVE|Gate log in forms were not compromised.

This is literally the most misguided series of posts I have ever read.
Liquid Morphine
Native Freshfood
Minmatar Republic
#534 - 2013-06-02 07:35:08 UTC
I've finally got online. with the launcher being in Russian after i put my password in, i switched to another language and switched back to English and it came up in English, and it logged me in to the launcher, then kept hitting play and after about the 7 time it loaded fine.
Arcoril
Freedom-Technologies
#535 - 2013-06-02 07:36:53 UTC
Ella Salmon wrote:
Reboot worked for me too where 10 runs of exefile didn't.

Maybe it was simply refreshing the DNS cache, maybe it was some weird persistent socket/routing problem that can't possibly exist? The answer isn't simple or else there wouldn't be so much coffee involved.

Either way, it's worked for several people now.



I was experiencing the closed socket issue and clearing the DNS cache worked for me. I'm using Windows 8 and doing an "ipconfig /flushdns" in an administrator command prompt took care of everything. Thanks!
Malcanis
Vanishing Point.
The Initiative.
#536 - 2013-06-02 07:36:57 UTC
Thegasp Cupcakes wrote:
If anyone is having issues getting the login FIELDS to show up in the launcher...

Clear the Cache

Worked for my wife..

Edit: under the Cache Tab, not the EvE client settings tab


Did that, now my launcher is in Russian.

Wut?

"Just remember later that I warned against any change to jump ranges or fatigue. You earned whats coming."

Grath Telkin, 11.10.2016

Octoven
Noir Holdings
#537 - 2013-06-02 07:37:45 UTC
Viktoria Bitter wrote:
OMG!!! There has been a computer crash. I'm gonna take a chill pill and do some RL for a while. When I get back in a few hours all will be fixed....easy.


Actually, you doing what you are suggesting everybody do does NOT help the situation. CCP needs feedback from various people all over the world to ensure the connection is reaching them, along with some witty comments, this is exactly what the players are doing. It's important to express problems ith the connection as it's being fixed so they have conformation it is fixed...walking away from the computer for a while nullifies any attempt at obtaining that conformation.

Sooo...keep up the angst guys!!!
Lucretia Mortis
Totalis bellum
#538 - 2013-06-02 07:38:03 UTC
Gon Orrhea wrote:
argh, this is annoying. None of the given options that have been provided work for me to get into the game. I

The window that you are getting in the launcher is not blank, if you select it, it says

"Error -7 when loading url https://login.eveonline.com/oauth/authorize/?client_id=eveLauncherTQ&lang=en&response_type=token&redirect_uri=https://login.eveonline.com/launcher?client_id=eveLauncherTQ&scope=eveClientToken"

They should probably implement a way to return from this instead of having to re-launch the launcher.

There are 25 pages, sorry if someone already said that.

But the ExeFile.exe, I can launch that and get all the way to selecting my character, then it says "The socket was closed", twice. No matter what I do, clearing the dns, running in compatibility mode, I can't get into the game.

Very frustrating.

Funny as I type this, I finally got in.



Same,....except for the getting in part
Atheennaa
Athena Consortium
#539 - 2013-06-02 07:38:37 UTC
This is getting stupid... CCP what are you doing about this what are we paying for.
Telari Satar
Beyond Divinity Inc
Shadow Cartel
#540 - 2013-06-02 07:39:49 UTC
Just did a Trace Route, Over 30 hops from England and around Europe. Expected from a Routing issue.