These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

EVE Information Portal

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

EVE Launcher update on May 21, 2013

First post First post
Author
Dreadeye
Deliverance.
#301 - 2013-05-21 15:40:55 UTC
bypassing the launcher appears to have saved all settings - channels, overview etc.
ELiMiN4Ti0N
House of Freedom
#302 - 2013-05-21 15:41:30 UTC
Disable all unused Network-Adapters and restart the Laucher
Raziphan Rebular
Path of Dooppa
#303 - 2013-05-21 15:42:11 UTC
CCP Aporia wrote:
The connection issues are being investigated. This is a simple (but extremely annoying) case of our webservers not responding.

If your settings are gone then please restart the client/launcher. This apparently was an issue that could happen with the old launcher update mechanism that we replaced with a better version.



Don't you think tying the launcher into the web servers is a mistake? Not only is the main eve site sort of prone to time outs, errors and general finickiness but this provides a convenient target for anyone who would want to DDOS your player base.
Nuvalo Dunier
We Make You Thing
#304 - 2013-05-21 15:42:35 UTC
Matthew97 wrote:
Selmak Kado wrote:
Only way I found to start eve without getting a offline prompt by launcher, is to start eve from the "bin" folder.. Pirate


Only issue is I'm getting a Incorrect (Protocol) Error D:


Same here. I've bypassed the launcher and yet I get this now.

Shocked Training queue is empty. Panic imminent.
ctx2007
Industrial Mining and Mayhem HS
Brave United
#305 - 2013-05-21 15:42:45 UTC
I think the boot.ini is missing again Ugh

You only realise you life has been a waste of time, when you wake up dead.

Joe McCrackman
Vanishing Point.
The Initiative.
#306 - 2013-05-21 15:42:54 UTC
repair.exe saved my day.
That launcher is supposed to patch the game but it is failing at this, but repair.exe still works, at least mine did and having multiple backups from the installation helps a lot.

Also running client directly from the bin directory takes about 1 sec and running the launcher takes 10 maybe 15
Last Ninja
Diversity 101
Domain Research and Mining Inst.
#307 - 2013-05-21 15:43:07 UTC
Anariasis wrote:
Hey, at least your repair tool is starting! Mine is just saying "starting" for 5 minutes now, not even able to crash!



have you right clicked on the repair tool and chose run as administrator?
IkKris
Transdimensional Spector
#308 - 2013-05-21 15:43:16 UTC
Same problem. Launcher not updating and i got incompatible (protocol) SadSadSadSadSadWhat?Ugh
Ala Bamma
Virtual Democracy
Ferrata Victrix
#309 - 2013-05-21 15:43:36 UTC
repair tool and then exe file worked, and I'm stubborn as a mule. if you hit the back button from the exefile screen the repair tool is there.
Reza Najafi
SniggWaffe
Shadow Cartel
#310 - 2013-05-21 15:43:39 UTC
Been here since open beta phase and I must say that some things never change CCP, at least you are consistent Twisted
Matthew97
#311 - 2013-05-21 15:44:07 UTC
Incompatible Protocol workaround guide in general discussion

(Can't link for some reason)
Protocol3
We Broke The Game
Brave Collective
#312 - 2013-05-21 15:44:50 UTC
what a pile of f* garbage, (lets make a launcher that doesn't work secretly) the only way ccp wins is that they offer lots of sjit for free ei expansion packs but you suffer with their random bugs.

everyone is posting the same results, offline mode repair tools etc... but non work and ccp dev requests bug reports that everyone has the exact same ones yet they disregard them
Kai Doska
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#313 - 2013-05-21 15:44:54 UTC
This is how I fixed the problem here:-

1) Go to the directory where Eve is installed (for me its d:\eve)

2) Run Uninstall.exe

3) No more issues.
Donathan Slade
Death By Consequence
#314 - 2013-05-21 15:45:11 UTC
***ATTENTION*** -- TEMPORARY FIX

Repair and play.

1) C:\CCP\EVE\repair.exe

1a) If the repairer fails - re-run it until it completes.

2) C:\CCP\EVE\bin\ExeFile.exe

The game should load and let you connect without issue..

DO NOT under any circumstances re-run the patcher or this will break and you will have to do it over again.

-=-=-=-

Note - This took me about 5 minutes for the repairer to run.
Xandra Salome
Caldari Provisions
Caldari State
#315 - 2013-05-21 15:45:25 UTC
I am in "Offline Mode" and the game gives me "incompatible protocol" when I try to launch without the launcher.

I cannot access either of the sites in the previous DEV post.
Mike Kisiel
Scythe Corporation
#316 - 2013-05-21 15:46:39 UTC
UltraNoobian wrote:
For those people bypassing the launcher and getting Incompatible protocol

USE THE REPAIR.exe


Repair.exe didn't fix anything...
Snake Tsukaya
Doomheim
#317 - 2013-05-21 15:46:52 UTC
Sir HyperChrist wrote:
Run

\program files\CCP\eve\bin\exefile.exe

if you want to skip the launcher in general, or if you want to play now that this update borked up the launcher :)


funktioniert

thx
Moebeus
KarmaFleet
Goonswarm Federation
#318 - 2013-05-21 15:47:22 UTC
If your settings are gone then please restart the client/launcher. This apparently was an issue that could happen with the old launcher update mechanism that we replaced with a better version.


how can this possibly be "better" when it doesnt even work? please explain CCP....
Richard TheLordOfDance
Operation Fishbowl Inc.
#319 - 2013-05-21 15:47:34 UTC
Oh the shitstorm... seems to be a sneaky little bug, from what I can guess with my limited insight, the server holding the launcher content (https://client.eveonline.com/launcherv3) takes too long to respond when the launcher makes a request and therefore the launcher assumes that you don't have a internet connection and sends you to Offline mode.

I can connect to both links but the one to the launcher content is slow as hell, takes about 3-4 minutes to load. could simply be a overload issue with too many requests or something like that.
Rahvin Dex
The Scope
Gallente Federation
#320 - 2013-05-21 15:47:40 UTC
CCP Atropos wrote:
For those reporting connection errors, are you able to connect to https://client.eveonline.com/launcherv3 and http://client.eveonline.com/patches/win_launcherinfoTQ_inc.txt


1) Still loading after 5 minutes
2) "This service is unavailable"

I can bypass the launcher to get to the login screen, but when I do it says:

Server: Tranquility
Status: Incompatible (protocol)

When I try to log on anyway I get:

Connection Failed
Incompatible (protocol)