These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Test Server Feedback

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

Can't patch singularity

First post
Author
Stilgar Haklar
Brutor Tribe
Minmatar Republic
#1 - 2013-01-19 09:32:29 UTC
My singularity client can't patch, client is fresh installed . It run to 95% and pops up this window http://scr.hu/0qrb/l211j

Strata Maslav
V0LTA
WE FORM V0LTA
#2 - 2013-01-19 18:49:30 UTC
I am also having this issue. I have tried copying over a fresh version and checking the shortcut is setup correctly, neither having any effect.
Gogela
Krigmakt Elite
Safety.
#3 - 2013-01-20 20:33:10 UTC
Also having this problem

Signatures should be used responsibly...

Stilgar Haklar
Brutor Tribe
Minmatar Republic
#4 - 2013-01-21 10:49:02 UTC
I don't know how but singularity working, patching correctly.
Bugsy VanHalen
Society of lost Souls
#5 - 2013-01-21 17:42:27 UTC  |  Edited by: Bugsy VanHalen
I am having a slightly different problem.

Made a full copy of the EVE client to CCP/Singularity folder, While EVE client is in CCP/EVE folder.

I did the shortcut change. Client patches fine to SiSi. But know my main client also patches to SiSi. I have triple checked everything and it all seems right. The new shortcut is only in the client in the singularity folder. But when I launch EVE from the original folder it connects to SiSi as well now.

I have no idea WTF I did wrong.

Edit: For some reason some of the files in the SiSi folder were still directing to the EVE TQ folder. Changed the directory in the EVE.exe, Deleted the file for the server scripts that was directing the launcher to the old folder. Repatched. and all seems fine now.
AngelFood
#6 - 2013-01-23 11:54:33 UTC  |  Edited by: AngelFood
Stilgar Haklar wrote:
My singularity client can't patch, client is fresh installed . It run to 95% and pops up this window http://scr.hu/0qrb/l211j



Same.

Tried one more time; repair, recreate shortcut, same as usual 5 previous times.

worked though.
CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#7 - 2013-01-27 11:58:04 UTC
If any of you could supply the Launcher logs, that would be very helpful.
Dis Ploutos
Dynastic Tendencies
#8 - 2013-01-28 20:19:26 UTC
Exception in thread Thread-5:
Traceback (most recent call last):
File "threading.pyc", line 530, in __bootstrap_inner
File "threading.pyc", line 483, in run
File "zsync\readFromUrl.pyc", line 239, in DownloadPart
File "zsync\readFromUrl.pyc", line 328, in ReadRemoteData
File "zsync\zsync.pyc", line 1087, in callback
CreatePatchError: data corruption
CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#9 - 2013-01-29 10:24:02 UTC
Dis Ploutos wrote:
Exception in thread Thread-5:
Traceback (most recent call last):
File "threading.pyc", line 530, in __bootstrap_inner
File "threading.pyc", line 483, in run
File "zsync\readFromUrl.pyc", line 239, in DownloadPart
File "zsync\readFromUrl.pyc", line 328, in ReadRemoteData
File "zsync\zsync.pyc", line 1087, in callback
CreatePatchError: data corruption

If you've got the full log that would be better, since the exception alone doesn't provide any context. Thanks!
Dis Ploutos
Dynastic Tendencies
#10 - 2013-01-29 11:38:28 UTC
CCP Atropos wrote:
Dis Ploutos wrote:
Exception in thread Thread-5:
Traceback (most recent call last):
File "threading.pyc", line 530, in __bootstrap_inner
File "threading.pyc", line 483, in run
File "zsync\readFromUrl.pyc", line 239, in DownloadPart
File "zsync\readFromUrl.pyc", line 328, in ReadRemoteData
File "zsync\zsync.pyc", line 1087, in callback
CreatePatchError: data corruption

If you've got the full log that would be better, since the exception alone doesn't provide any context. Thanks!


Where can I find the full log?
CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#11 - 2013-01-30 09:57:08 UTC
In the EVE folder, goto launcher\cache and it will be the log marked for the corresponding day.
Dis Ploutos
Dynastic Tendencies
#12 - 2013-01-30 10:36:25 UTC
Luncher log

Here I put a link for the log as it is too long to post on the forum.
CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#13 - 2013-01-30 10:42:00 UTC
That's a log from this morning, that says it's unable to reach our content servers. It doesn't contain the exception that you pasted before, so are you sure it's the correct one? Also, for sharing those logs, I would recommend http://pastebin.com/
Dis Ploutos
Dynastic Tendencies
#14 - 2013-01-30 13:54:18 UTC
ok here I tried it again, this is what I get http://scr.hu/0hl9/m29ew

and this is the log:

http://pastebin.com/VSGn0xPh
CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#15 - 2013-01-30 15:17:35 UTC
Ok, so looking at your log, I believe the issue is two fold.

Firstly, you're unable to receive the partial data downloads from our Content Delivery Network (CDN) since it relies upon parts of the HTTP/1.1 protocol. This is supposition on my part, because this is the most common cause of people having corrupted downloads.

Usually, the EVE Launcher would be able to download a premade patch that would circumvent this problem, allowing you to patch and connect, however this patch appears to not be present. This is shown in the logs as "WARNING - premade patch was unavailable" The update process then explodes, and incorrectly attributes it to corruption.

I would recommend you recopy your Tranquility build and attempt to re-patch from that.
Dis Ploutos
Dynastic Tendencies
#16 - 2013-01-30 18:49:53 UTC
I re-copied the Tanquility build again now and still the same problem.
What funny is I have no problem patching the Tranquility server just the singularity.