These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Issues, Workarounds & Localization

 
  • Topic is locked indefinitely.
12Next page
 

Issue after Windows 10 Creators update

Author
Stromos
Newbie Friendly Industries
CeskoSlovenska Aliance
#1 - 2017-05-15 18:36:38 UTC  |  Edited by: Stromos
Hello,

Today when i came home from work, my Windows automatically updated with Creators update and i then updated AMD Crimson drivers. And after that i have a problem with the EVE client. I'm playing all my games in fixed window, i'm used to alt+tab to win alot. But after few alt+tabs, or minutes EVE freezes. I can still hear sound from youtube, spotify or whatever program i'm using, but i can't do a thing until i hard reboot my pc. I can't even open task manager, ctrl+alt+del does nothing at all too. It pisses me off.

Does anyone else experiencing such issue, or know what to do in my case? I don't have backup point created and i already rerolled to previous AMD driver version.
Karzeus
Tri-gun
An Alliance Has No Name
#2 - 2017-05-15 20:26:12 UTC  |  Edited by: Karzeus
Having this problem aswell after the recent creators update, havent changed anything else.

im running Nvidia GPu instead of AMD though
Shawn en Tilavine
Unity of Suns
Warped Intentions
#3 - 2017-05-15 20:35:57 UTC  |  Edited by: Shawn en Tilavine
Can't say this is a definitive solution, and I've been fortunate thus far to have held off on the Creators update until I see how the deployment is going, but I've heard that the new "Game mode" in Windows 10 may be causing some issues, and that disabling it, assuming it's still possible to do so, may resolve those issues.

Just a thought. Hope it helps.

"The world ain't fair, there is no Santa Claus, and not everyone gets a F'n trophy just for showing up. Welcome to the real world. Welcome to Eve."

Stromos
Newbie Friendly Industries
CeskoSlovenska Aliance
#4 - 2017-05-15 20:40:41 UTC
I turned it off, i'll see tomorrow, i'm off to bed now. Anyway, thanks for the advice. I hope it'll help, i will inform you tomorrow.
Karzeus
Tri-gun
An Alliance Has No Name
#5 - 2017-05-15 20:46:07 UTC
Turned it off, will see how it goes tomorrow
Karzeus
Tri-gun
An Alliance Has No Name
#6 - 2017-05-16 08:44:12 UTC
No dice, still getting the freeze with game mode turned off : /
Viktor Kyon
Universalis Imperium
The Bastion
#7 - 2017-05-16 14:12:22 UTC
Having the exact same issue, I can alt tab a few times but after a while, it will lock up it the only option is to do a hard restart on my PC. I am also experiencing frequent crashes but it might be unrelated. I have an Nvidia GPU and am running in borderless window mode.
Leira Liu
Singularity Expedition Services
Singularity Syndicate
#8 - 2017-05-17 07:11:20 UTC  |  Edited by: Leira Liu
Same issue here.

Atl+Tab works fine unless i tab to something java heavy. Like Fuzzworks website or PYFA.
Only alt+tabbing to youtube does not freeze my computer.

I do run win10 64-bit with an nvidia card.
Karzeus
Tri-gun
An Alliance Has No Name
#9 - 2017-05-17 16:01:49 UTC
Rolled back the creators update and everything is working fine again.
Stromos
Newbie Friendly Industries
CeskoSlovenska Aliance
#10 - 2017-05-17 21:49:48 UTC  |  Edited by: Stromos
I found that i can reroll back that creators update, so i rerolled back to previous windows version, but still the same problem....

Only one option left, factory reset...
Viktor Kyon
Universalis Imperium
The Bastion
#11 - 2017-05-18 00:39:21 UTC
I reinstalled EVE and deleted the "/*WindowsUserNameHere*/AppData/Local/CCP" file which was over 1GB in size and it seems to have fixed the issue. Make sure to back up the "settings_Default" folder located in "/*WindowsUserNameHere*/AppData/Local/CCP/EVE/e_program_files_(x86)_eve_sharedcache_tq_tranquility" as this contains all your in-game settings. You might want to try doing this before reinstalling EVE. Best of luck.
Stromos
Newbie Friendly Industries
CeskoSlovenska Aliance
#12 - 2017-05-21 04:47:36 UTC
Viktor Kyon wrote:
I reinstalled EVE and deleted the "/*WindowsUserNameHere*/AppData/Local/CCP" file which was over 1GB in size and it seems to have fixed the issue. Make sure to back up the "settings_Default" folder located in "/*WindowsUserNameHere*/AppData/Local/CCP/EVE/e_program_files_(x86)_eve_sharedcache_tq_tranquility" as this contains all your in-game settings. You might want to try doing this before reinstalling EVE. Best of luck.


I don't have folder like that on my disk. There is no AppData in my User folder.
Sinarie Simalia
Endgegner.
Kids With Guns Alliance
#13 - 2017-05-21 19:20:21 UTC
for me ( Nvidia GPU), it helps to reinstall the driver, after this i go to the launcher and in Settings, Shared Cache, i Verify my client ... now it works fine for me.
Sinarie Simalia
Endgegner.
Kids With Guns Alliance
#14 - 2017-05-21 19:21:40 UTC
Stromos wrote:
Viktor Kyon wrote:
I reinstalled EVE and deleted the "/*WindowsUserNameHere*/AppData/Local/CCP" file which was over 1GB in size and it seems to have fixed the issue. Make sure to back up the "settings_Default" folder located in "/*WindowsUserNameHere*/AppData/Local/CCP/EVE/e_program_files_(x86)_eve_sharedcache_tq_tranquility" as this contains all your in-game settings. You might want to try doing this before reinstalling EVE. Best of luck.


I don't have folder like that on my disk. There is no AppData in my User folder.



you need to show Hidden Folders in Windows .. to see this in your User Folder.
Harkon An
Aliastra
Gallente Federation
#15 - 2017-05-22 17:25:41 UTC
Same issue (Nvidia card) here I have tried the following:
- Deleting eves appdata
- Verifying Shared Cache
- Updating graphics driver

So far no luck fixing it for me.
Stromos
Newbie Friendly Industries
CeskoSlovenska Aliance
#16 - 2017-05-22 18:14:29 UTC
Ok, there we go:

Reinstalled Windows
Reinstalled EVE
Deleted CCP folder in appdata
Verified Shared Cache

So far, still experiencing same problem.
Kefur Hellspade
Ministry of War
Amarr Empire
#17 - 2017-05-22 18:56:51 UTC
Hey,

had the same issue. For me doing this fixed it:

right click the eve.exe
go to compatibility
check "deactivate fullscreenoptimization"


Actual option names migth have been suspect to creative translation.
Harkon An
Aliastra
Gallente Federation
#18 - 2017-05-23 16:44:33 UTC  |  Edited by: Harkon An
Kefur Hellspade wrote:

check "deactivate fullscreenoptimization"


Sadly this did not work for me :(.
Stromos
Newbie Friendly Industries
CeskoSlovenska Aliance
#19 - 2017-05-23 17:26:25 UTC  |  Edited by: Stromos
Kefur Hellspade wrote:
Hey,

had the same issue. For me doing this fixed it:

right click the eve.exe
go to compatibility
check "deactivate fullscreenoptimization"


Actual option names migth have been suspect to creative translation.


Playing for an hour atm, alt+tabing like crazy. Seems like this worked for me. But we'll see.

Edit: OK, it didn't worked. Got freeze again.
Harkon An
Aliastra
Gallente Federation
#20 - 2017-05-23 19:49:55 UTC
I've switched to windowed mode as apposed to fullscreen windowed and it seems to have worked for now. Will update if I crash again.
12Next page