These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Issues, Workarounds & Localization

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

Eve clients freeze and not responding

Author
Zosius
Epicentre Syndicate
The Singularity.
#1 - 2017-01-30 22:01:53 UTC
Time to time, randomly, my EVE clients freeze and become not responsive. It does not crash or lose connection to the server, because my pilots stay active, until I force close the clients. It's something you would expect to happen when updating video drivers with game launched.

All clients are in windowed mode. It really bugs me off. I play on multiple accounts and sometimes all clients will crash and sometimes just one. I got GTX980ti with latest drivers updated. Cleared cache but nothing helps. I can't reproduce bug either. Seems to happen randomly.
Cyrina Manto
RBS Inc.
#2 - 2017-02-01 00:57:10 UTC  |  Edited by: Cyrina Manto
Having this issue on a laptop.

Seems like something is leaking memory in my case as the game reports using only ~1gb of ram while memory usage climbs until all 16gb are used (reports modified memory making up a huge chunk of it, so it does not show up under a specific applications memory allocation). Once that happens, I can kill the game and restart but it continues the same behavior.
Grymwulf
GoonWaffe
Goonswarm Federation
#3 - 2017-02-01 21:28:51 UTC
What is weird is that this just started happening, and the client that hangs is COMPLETELY locked - unable to be closed, can't force close - can't even kill the process. Logging off and back in shows that it remains in memory with 0% CPU utilization and 0% disk writing - it's almost as if it is hung on a kernel-level process. It has only started happening in the past 2-3 days for me - and I can't think of any drivers I've updated in that time, other than updating McAfee - so I'm going to dump that after the next occurrence and fall-back to windows defender.

Windows 10 Edu

I'm a jerk.  Get used to it.

Traxxel
Traxxel Corporation
#4 - 2017-02-02 03:02:13 UTC
Same exact thing happening to me as well. Also getting extreme UI lag minutes leading up to the eventual freeze