These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Macintosh

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

February release - Mac feedback and issues

First post
Author
CCP Phantom
C C P
C C P Alliance
#1 - 2016-02-09 09:11:45 UTC  |  Edited by: CCP Phantom
The February release has been deployed on February 9th during a regular downtime. Please use this thread for general discussion and to report issues with the release on the Mac.

By far the most important feature of this release is the ability to trade skill points between player characters with the help of Skill Extractors and Skill Injectors. We also see a new default camera (the classic camera is of course still available and can be activated in the game settings menu), visual improvements and a good amount of Quality of Life features. The release contains also bug fixes and the experimental feature of combat music during engagements.

The full details of all changes and improvements are available in the February release patch notes.


For general discussion of this release on the PC, please use the general feedback thread.
To report release related issues on the PC, please post in the PC issues thread.

CCP Phantom - Senior Community Developer

Arcdale
Doomheim
#2 - 2016-02-10 11:48:24 UTC
I can't login from the Mac after today's update. Both Eve Launcher (version 1003795) and Eve Online Launcher (v.2.2.999545) report Connection Failed "Incompatible Build". Neither seems to have updated itself.
Arcdale
Doomheim
#3 - 2016-02-10 11:54:57 UTC
OK, the launcher has finally updated. Would you please make the Mac updates available at the same point as the PC updates? It can be a disadvantage to be a few minutes behind other players after downtime because of this.
CCP Snorlax
C C P
C C P Alliance
#4 - 2016-02-10 12:00:57 UTC
There were issues in general, this was not specific to Mac users. Should all be resolved now.

CCP Snorlax - Software Architect - Team RnB - @CCP_Snorlax - http://ccpsnorlax.blogspot.is/

Amarisen Gream
Pleasant Peninsula Productions
Cauldron of Ecstasy
#5 - 2016-02-12 08:03:21 UTC
Hello my favorite forum

So after trying to get my computers SMC to reset due to plugging in a USB hub that messed it up - with Apple's guide not seeming to work, I tried a total clean and reinstall of my HDD to see if that would do any thing - big fat cup of nope - and as I don't wanna spend 700$ for my motherboard I will just continue to shutdown my computer and unplug it every day.

But to the good news - after doing this total clean install - EVE runs wonderfully. From launcher to character selection takes less than like 30 seconds. Market loads faster. Industrial window is about the same. But all in all, it seems the game just runs better. Have not had a chance to test the IGB will do that soon.

Just want to say CCP guys (even though some of my other post this week have been filled with fire and damnation - the little things you all have been doing have been rather nice. The Mac client isn't 100% like the Windows client yet, but it seems to work better for me.
Please keep up the hard work.

"The Lord loosed upon them his fierce anger All of his fury and rage. He dispatched against them a band of Avenging Angels" - The Scriptures, Book II, Apocalypse 10:1

#NPCLivesMatter #Freetheboobs

W0rEnjin
Ascendance
Goonswarm Federation
#6 - 2016-02-14 12:22:41 UTC
Mac client crashes regularly since the update. Every time I undock for a hub, as soon as I'm in space it crashes.

This is with the old launcher. I'd try it with the new launcher except with the new launcher the game crashes every time I open the in game browser.

How about a little quality control?
Azamat Baganatow
Adversity.
Snuffed Out
#7 - 2016-02-15 00:04:21 UTC
Id like to bring to you're attention that A lot of Mac Clients are having and issue after jumping thru most gates in EVE
it seems that after jumping thru a gate there is a 45-50 second Delay where a pilot can see the ship in space but does not respond to commands like warp and align too!

This is really bad when you need to run from a bigger gang or are trying to catch something jumping thru a gate behind someone you are trying to Point

can CCP please look into this i have reason the believe that this is only on a Mac since i know of someone who tried to recreate this on a linux and worked fine and the same with Window
Makkuro Tatsu
Spontaneous Massive Existence Failure
#8 - 2016-02-16 01:30:23 UTC
W0rEnjin wrote:
I'd try it with the new launcher except with the new launcher the game crashes every time I open the in game browser.

Have you tried the IGB workaround explained in https://redd.it/3wi8sl yet?
Azamat Baganatow
Adversity.
Snuffed Out
#9 - 2016-02-20 02:55:08 UTC  |  Edited by: Azamat Baganatow
Azamat Baganatow wrote:
Id like to bring to you're attention that A lot of Mac Clients are having and issue after jumping thru most gates in EVE
it seems that after jumping thru a gate there is a 45-50 second Delay where a pilot can see the ship in space but does not respond to commands like warp and align too!

This is really bad when you need to run from a bigger gang or are trying to catch something jumping thru a gate behind someone you are trying to Point

can CCP please look into this i have reason the believe that this is only on a Mac since i know of someone who tried to recreate this on a linux and worked fine and the same with Window



Anyone else having this problem still?
Maya DeReneau
Amazing Super Slackers
Requiem Eternal
#10 - 2016-02-21 19:33:57 UTC
Azamat Baganatow wrote:
Azamat Baganatow wrote:
Id like to bring to you're attention that A lot of Mac Clients are having and issue after jumping thru most gates in EVE
it seems that after jumping thru a gate there is a 45-50 second Delay where a pilot can see the ship in space but does not respond to commands like warp and align too!

This is really bad when you need to run from a bigger gang or are trying to catch something jumping thru a gate behind someone you are trying to Point

can CCP please look into this i have reason the believe that this is only on a Mac since i know of someone who tried to recreate this on a linux and worked fine and the same with Window



Anyone else having this problem still?



Yes. It's a common problem with numerous bug reports filed on it and complete silence from CCP, which is not a good sign. I'm not sure if they are unable to reproduce it, don't know what's causing it, or understand it but don't have any way of fixing it.
Azamat Baganatow
Adversity.
Snuffed Out
#11 - 2016-02-22 15:59:25 UTC
Maya DeReneau wrote:
Azamat Baganatow wrote:
Azamat Baganatow wrote:
Id like to bring to you're attention that A lot of Mac Clients are having and issue after jumping thru most gates in EVE
it seems that after jumping thru a gate there is a 45-50 second Delay where a pilot can see the ship in space but does not respond to commands like warp and align too!

This is really bad when you need to run from a bigger gang or are trying to catch something jumping thru a gate behind someone you are trying to Point

can CCP please look into this i have reason the believe that this is only on a Mac since i know of someone who tried to recreate this on a linux and worked fine and the same with Window



Anyone else having this problem still?



Yes. It's a common problem with numerous bug reports filed on it and complete silence from CCP, which is not a good sign. I'm not sure if they are unable to reproduce it, don't know what's causing it, or understand it but don't have any way of fixing it.



This is absolutely not okay for this to happen not a word for anyone not even feed back on they are looking for the problem or something
Amarisen Gream
Pleasant Peninsula Productions
Cauldron of Ecstasy
#12 - 2016-02-25 06:33:01 UTC
IGB - even wth clean install of game launches and dies upon trying to change websites.

"The Lord loosed upon them his fierce anger All of his fury and rage. He dispatched against them a band of Avenging Angels" - The Scriptures, Book II, Apocalypse 10:1

#NPCLivesMatter #Freetheboobs

Bast Antollare
The Scope
Gallente Federation
#13 - 2016-02-28 09:29:46 UTC
So, I'm getting frequent freezes and lock-ups since the last update. Usually at very crucial times, like in the middle of a fleet fight. I have submitted a few support tickets already but no response from CCP. Even with logs from Log-Lite.

What is going on with the Mac Launcher? Can we please get some idea of a timeline, because I am ready to cancel all my accounts.
Brokk Witgenstein
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#14 - 2016-02-28 17:09:50 UTC
Azamat Baganatow wrote:
Azamat Baganatow wrote:
Id like to bring to you're attention that A lot of Mac Clients are having and issue after jumping thru most gates in EVE
it seems that after jumping thru a gate there is a 45-50 second Delay where a pilot can see the ship in space but does not respond to commands like warp and align too!

This is really bad when you need to run from a bigger gang or are trying to catch something jumping thru a gate behind someone you are trying to Point

can CCP please look into this i have reason the believe that this is only on a Mac since i know of someone who tried to recreate this on a linux and worked fine and the same with Window



Anyone else having this problem still?


Yup. I've currently told the launcher to use DirectX 9 (because word has it DX11 doesn't work) -- still grasping at straws.
Dutchman Flaying
Orange Leeuw Corporation
The Bastion
#15 - 2016-03-03 16:16:38 UTC
Brokk Witgenstein wrote:
Azamat Baganatow wrote:
Azamat Baganatow wrote:
Id like to bring to you're attention that A lot of Mac Clients are having and issue after jumping thru most gates in EVE
it seems that after jumping thru a gate there is a 45-50 second Delay where a pilot can see the ship in space but does not respond to commands like warp and align too!

This is really bad when you need to run from a bigger gang or are trying to catch something jumping thru a gate behind someone you are trying to Point

can CCP please look into this i have reason the believe that this is only on a Mac since i know of someone who tried to recreate this on a linux and worked fine and the same with Window



Anyone else having this problem still?


Yup. I've currently told the launcher to use DirectX 9 (because word has it DX11 doesn't work) -- still grasping at straws.




Yes im having the same problems...The game logs in about 4 a 5 minutes. Then everthing get slower en with delay about 30 a 45 sec. So this is not the game play....
Brokk Witgenstein
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#16 - 2016-03-03 16:30:08 UTC
Should I continue reporting in The Freezing Issues Thread or would you rather I post updates on the matter here? I'm running the client with full logging nowadays trying to figure stuff out; as it is conceivable there was nothing wrong with the November patch but it might have coincided with an OS "upgrade". App nap and all that shennanigans.

Current system setup: OS/X Yosemite (10.10.5), running on an early 2009 iMac dualcore, NVIDIA GeForce GT 130 (512 Mb).

My wife, running on a 2012 iMac does not seem to have the same issues.

I am willing to help resolve this - be your guinea pig - but so far I'm getting nothing but silence. I find this somewhat disturbing.
Skyler65
Nascent Omega
Pirate Lords of War
#17 - 2016-03-04 23:41:15 UTC  |  Edited by: Skyler65
Hey: i have a duplicate thread here of my issue: https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&t=472183&find=unread

If you guys are experiencing similar things maybe echo there.. so it'll get better visibility. I also sent support tickets to CCP.

I just reactivated after 3-4 years, So, this is a bit disappointing. Some replier on my post on General Discussion sent me here.. but i dont seem to see any answers.