These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Issues, Workarounds & Localization

 
  • Topic is locked indefinitely.
12Next page
 

Orca Boost Bug - Really, read this

Author
Tamas Bekker
Falcoes Peregrinos
Goonswarm Federation
#1 - 2015-12-20 10:26:42 UTC
First of all, i am sorry for creating another topic about this, the first oneis here: https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=6232361#post6232361

Could not find if this was posted already.

Sometimes, suddenly, my boost stop but the modules still running.

This is happening to me while using the Orca in Hsec (cant say about other ships in other spaces)


Turning it off, then on, seems to solve the problem.

Like one every 20 minutes.

Whats wrong?

Thats happening to you?

This is REALLY annoying.


- It might be related with the peak of players

- It do not happen with rorqual (using for 6 days, no bug noticed)

- 3 hours ago i had like six times in less than one hour

- It's not my connection or pc - happens to a friend of mine in another continent

Had around 10 of this today.


Its happening with some friends too, i see nobody talking about this in forum, whats wrong?


AFK Orca boost belongs to the past

Valar Morghulis, Valar Dohaeris

Kal'Han
Win or Die
#2 - 2015-12-20 11:13:52 UTC
bugs were open during parallax releases
and then 2 weeks or so, a patch for fleet booster being fixed was released

I haven't heard anyone complain about it since this patch so what you are describing is a "bug", yes, but a really situational one.

writing here may make other players react, but if you want CCP to know about it and fix it : open a bug report, in game with F12 when this happens, they will be able to extract the logs and see what's behind it
or open a ticket in the web assistance, there may already be case and a GM will give you an answer

Tamas Bekker
Falcoes Peregrinos
Goonswarm Federation
#3 - 2015-12-24 14:57:28 UTC
Ok, did it two times already.

Still nothing in "submitted tickets".

Someone do this for me? This alt just do not opens tickets it seems.

Whats wrong now?

Never had a problem to opening new tickets.

Valar Morghulis, Valar Dohaeris

Kal'Han
Win or Die
#4 - 2015-12-24 23:32:41 UTC
I did a bit of orca mining yesterday

the bonuses worked ok for about the 1h30/2h I spent on it (I did fill the about 3-4 times so warping out and having to relaunch the fleet boost each time

I don't do long orca sitting in one place as I don't do fleet with a ore hauler so I can't really be sure your issue is there

as for a ticket it is this url

https://support.eveonline.com/hc/en-us/requests/new?ticket_form_id=51462

and you should "sign in" before creating the request (and hit the yellow submit button)
Ikarus Cesaille
Strategic Exploration and Development Corp
Silent Company
#5 - 2015-12-25 09:12:01 UTC
we are also having problems with the boost in our 24/7 mining fleet. so far only thing i have been able to figure out that if you revoke and give the booster back it keeps on working. However it is strange that as we have 2 wing commanders with orcas with similar setups only the wing commander that is set as the boss keeps breaking down, the other one works as it should and the boosts always works out nicely.
Tamas Bekker
Falcoes Peregrinos
Goonswarm Federation
#6 - 2015-12-25 23:15:01 UTC
Kal'Han wrote:
I did a bit of orca mining yesterday

the bonuses worked ok for about the 1h30/2h I spent on it (I did fill the about 3-4 times so warping out and having to relaunch the fleet boost each time

I don't do long orca sitting in one place as I don't do fleet with a ore hauler so I can't really be sure your issue is there

as for a ticket it is this url

https://support.eveonline.com/hc/en-us/requests/new?ticket_form_id=51462

and you should "sign in" before creating the request (and hit the yellow submit button)


I am a 18/7 orca booster while in hsec, the boost crash is actually very common for me, as i told before.

I did already 2 tickets, they keep failing, i even received the code, but did not take a note of them ):

Ikarus Cesaille wrote:

we are also having problems with the boost in our 24/7 mining fleet. so far only thing i have been able to figure out that if you revoke and give the booster back it keeps on working. However it is strange that as we have 2 wing commanders with orcas with similar setups only the wing commander that is set as the boss keeps breaking down, the other one works as it should and the boosts always works out nicely.


Thats very weird too. I think you dont need to revoke that boost, just turn off the boost cycles and then, turn it on again

This is so annoying, i know more people that have this problem.

People got this bug and dont even notice i think...

Valar Morghulis, Valar Dohaeris

Kal'Han
Win or Die
#7 - 2015-12-26 11:05:14 UTC
Tamas Bekker wrote:

I did already 2 tickets, they keep failing, i even received the code, but did not take a note of them ):



okay, if you have numbers you made a bug report, this will not provides you feedback from a GM but you can check their status here
https://community.eveonline.com/support/bug-reports/my-bug-reports/ (again you need to be signed in)

if the status says "Attached" then you need to wait as the bug is identified and a team of 2087 devs are working on it 23.5/7 to fix it, with a 30 minute pizza break

if you opened a support request, the history is here https://support.eveonline.com/hc/en-us/requests, and maybe there was an answer

good luck for all of eve miners
Tamas Bekker
Falcoes Peregrinos
Goonswarm Federation
#8 - 2015-12-27 16:00:53 UTC
Kal'Han wrote:
Tamas Bekker wrote:

I did already 2 tickets, they keep failing, i even received the code, but did not take a note of them ):



okay, if you have numbers you made a bug report, this will not provides you feedback from a GM but you can check their status here
https://community.eveonline.com/support/bug-reports/my-bug-reports/ (again you need to be signed in)

if the status says "Attached" then you need to wait as the bug is identified and a team of 2087 devs are working on it 23.5/7 to fix it, with a 30 minute pizza break

if you opened a support request, the history is here https://support.eveonline.com/hc/en-us/requests, and maybe there was an answer

good luck for all of eve miners


O thank you, i am so stupid

I was searching it in tickets tab, not the bug tab.

Thank you buddy

Both are under analysis, hope they find how to fix it soon (:

Valar Morghulis, Valar Dohaeris

Tamas Bekker
Falcoes Peregrinos
Goonswarm Federation
#9 - 2016-01-01 07:06:30 UTC
Updating this:

Not sure if they already fixed it, but i kept my boost running for some good hours already and no problems happened.

Can say the same for some contacts.

Hope this is already something of the past

Will keep this updated if any problem is observed.

Valar Morghulis, Valar Dohaeris

Algarion Getz
Aideron Corp
#10 - 2016-01-04 23:06:27 UTC
It is definitly not fixed. I had this bug only a few times in the past weeks, but today the boost system is going crazy. (The boosts randomly stop working, although all modules are still running.) I have to turn the boosts off and on again every few minutes to keep it working.
Aliana Heartborne
Center for Advanced Studies
Gallente Federation
#11 - 2016-01-10 11:08:41 UTC
Boosts dropping and them being fixed by restarting modules is because a skill finished training, its been around ever since parallax and the fact they havent fixed it is super amazing cause it seems like it would be a super easy fix.


There is also another boost-loss bug where if you disconnect you might not be able to boost for the wing you were in (if you were wing commander), recreating or moving to another wing fixes this problem.
Algarion Getz
Aideron Corp
#12 - 2016-01-12 00:19:34 UTC  |  Edited by: Algarion Getz
Aliana Heartborne wrote:
Boosts dropping and them being fixed by restarting modules is because a skill finished training, its been around ever since parallax and the fact they havent fixed it is super amazing cause it seems like it would be a super easy fix.

That reason sounds really weird, but its true. It just happened on my Orca alt.

It also explains why i get this bug so often lately: I injected many new skills in the last weeks.
TheSmokingHertog
Julia's Interstellar Trade Emperium
#13 - 2016-01-14 09:00:10 UTC
Its an after effect of Brain in the Box, name the dev team in your bug reporting.

"Dogma is kind of like quantum physics, observing the dogma state will change it." ~ CCP Prism X

"Schrödinger's Missile. I dig it." ~ Makari Aeron

-= "Brain in a Box on Singularity" - April 2015 =-

Scarface Iwka
Caldari Provisions
Caldari State
#14 - 2016-01-30 20:43:52 UTC
the bug affect me too.
my orca boost seems to stop every some time. I have to restart module to fix the problem.
I read its about the finish of a skill traning? yes it is?
Pathas
The Scope
Gallente Federation
#15 - 2016-02-04 06:04:46 UTC
I can also confirm that the SKILL TRAINING COMPLETE causes the mining boosts to stop functioning. The links are still on, but the boosts do not work. The workaround is to stop and restart the links - but this should be fixed.

Not sure, but I would guess that this would also affect combat boosts.
Aliana Heartborne
Center for Advanced Studies
Gallente Federation
#16 - 2016-02-07 13:00:35 UTC
yeah it should have been fixed ages ago, but nope :\
Aliana Heartborne
Center for Advanced Studies
Gallente Federation
#17 - 2016-02-09 14:14:47 UTC
Another patch, still the same skill training bug, this is amazing.
Tamas Bekker
Falcoes Peregrinos
Goonswarm Federation
#18 - 2016-02-10 12:14:22 UTC
Wow weird. I was training a very long skill to 5 meanwhile.

Still did not observed nothing related to the skill completed

Valar Morghulis, Valar Dohaeris

TheSmokingHertog
Julia's Interstellar Trade Emperium
#19 - 2016-02-11 13:10:50 UTC
Just checked my bug reports, the bug report still says Attached. Seems its on a list somewhere.

"Dogma is kind of like quantum physics, observing the dogma state will change it." ~ CCP Prism X

"Schrödinger's Missile. I dig it." ~ Makari Aeron

-= "Brain in a Box on Singularity" - April 2015 =-

Tamas Bekker
Falcoes Peregrinos
Goonswarm Federation
#20 - 2016-02-21 22:28:33 UTC
This just happened to me. One skill come to level 5, and boom, no more boost, even while modules still running.

Is weird, i completed some skills some days before, and got no bug

Cant say if its related to completing lvl 5 skills, or just to complete skill tough

Valar Morghulis, Valar Dohaeris

12Next page