These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

EVE Probe

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

EVE Probe Installer 0.83.3079.0

First post
Author
CCP Maxwell
C C P
C C P Alliance
#1 - 2014-10-07 10:29:42 UTC  |  Edited by: CCP Maxwell
Ever-probing Capsuleers!

You can find a link to a new version of EVE Probe below:

http://files.eveprobe.ccpgames.com/eveprobe-0.83.3079.0.msi


Release Notes:
- Fixed an issue that caused frame-stuttering in first two scenes.
- Fixed a freeze on low-end machines.
- Improved start-up time on first run.

Known issue:
- Doesn't start up on Windows XP.

We are anxious to see the results of the frame-stuttering fix. If the results are as expected, we would like to get that fix into the EVE Client as soon as possible.

CCP Maxwell - QA Engineer - Team RnB

TheSmokingHertog
Julia's Interstellar Trade Emperium
#2 - 2014-10-07 11:02:25 UTC
New test successfully completed

"Dogma is kind of like quantum physics, observing the dogma state will change it." ~ CCP Prism X

"Schrödinger's Missile. I dig it." ~ Makari Aeron

-= "Brain in a Box on Singularity" - April 2015 =-

Lair Osen
#3 - 2014-10-07 12:10:13 UTC
Overall performance seems quite better, except the zoom out from fleet 2 frig to titan scene, which just becomes high frequency stuttering and not smooth at all after zooming out past the 1st provi.
Circumstantial Evidence
#4 - 2014-10-07 12:28:05 UTC
I did not notice very much frame stuttering with this version (compared to the first release) Seemed smooth overall.
nVidia GTX 660

Festival launcher scene - at the end when scene is zooming out to full, I see three "smoke trails" of different colors and a white snowball effect on the right just fine, but don't see firework explosion FX at the end of the trails for left and center.

No difference from the first release. I wondered if it was because the size of the effect was too small relative to the camera distance from the objects... in which case maybe I shouldn't be seeing a white snowball effect on the right.

The "firing rate" seems much higher than TQ, but maybe you're not using all of that "code stuff" for a particle effect test ;)
CCP Snorlax
C C P
C C P Alliance
#5 - 2014-10-07 12:46:34 UTC
Circumstantial Evidence wrote:

The "firing rate" seems much higher than TQ, but maybe you're not using all of that "code stuff" for a particle effect test ;)

We're focusing purely on the engine performance - we're not using the real values for firing rate.

CCP Snorlax - Software Architect - Team RnB - @CCP_Snorlax - http://ccpsnorlax.blogspot.is/

Lors Dornick
Kallisti Industries
Solar Assault Fleet
#6 - 2014-10-07 12:52:38 UTC
CCP Snorlax wrote:
Circumstantial Evidence wrote:

The "firing rate" seems much higher than TQ, but maybe you're not using all of that "code stuff" for a particle effect test ;)

We're focusing purely on the engine performance - we're not using the real values for firing rate.

It also works quite nice as part of a burn-in test ;)

CCP Greyscale: As to starbases, we agree it's pretty terrible, but we don't want to delay the entire release just for this one factor.

Jarnis McPieksu
Habitual Euthanasia
Pandemic Legion
#7 - 2014-10-07 13:50:39 UTC
CCP Maxwell wrote:
Ever-probing Capsuleers!

You can find a link to a new version of EVE Probe below:

http://files.eveprobe.ccpgames.com/eveprobe-0.83.3079.0.msi


Release Notes:
- Fixed an issue that caused frame-stuttering in first two scenes.
- Fixed a freeze on low-end machines.
- Improved start-up time on first run.

Known issue:
- Doesn't start up on Windows XP.

We are anxious to see the results of the frame-stuttering fix. If the results are as expected, we would like to get that fix into the EVE Client as soon as possible.


I happen to run a sizable PC test lab and I guess I could put this through it just for fun (of seeing large number of monitors running EVE pew pew in unison...) Cool

Any official way to do unattended install? (does normal MSIEXEC.exe on the MSI package with /quiet /install work? does also /quiet /uninstall?)

Any official way to run from the command line?
Lors Dornick
Kallisti Industries
Solar Assault Fleet
#8 - 2014-10-07 14:04:22 UTC  |  Edited by: Lors Dornick
Jarnis McPieksu wrote:
CCP Maxwell wrote:
Ever-probing Capsuleers!

You can find a link to a new version of EVE Probe below:

http://files.eveprobe.ccpgames.com/eveprobe-0.83.3079.0.msi


Release Notes:
- Fixed an issue that caused frame-stuttering in first two scenes.
- Fixed a freeze on low-end machines.
- Improved start-up time on first run.

Known issue:
- Doesn't start up on Windows XP.

We are anxious to see the results of the frame-stuttering fix. If the results are as expected, we would like to get that fix into the EVE Client as soon as possible.


I happen to run a sizable PC test lab and I guess I could put this through it just for fun (of seeing large number of monitors running EVE pew pew in unison...) Cool

Any official way to do unattended install? (does normal MSIEXEC.exe on the MSI package with /quiet /install work? does also /quiet /uninstall?)

Any official way to run from the command line?

As a very in-official solution, install the msi (which should be scriptable), then run the program on one machine and copy the directory to all client (or use a network drive).
That way every client doesn't have to download all the resources.

Edit: the probe only bothers with fps, disk/network loading is irrelevant to graphics-dudes.

CCP Greyscale: As to starbases, we agree it's pretty terrible, but we don't want to delay the entire release just for this one factor.

Jarnis McPieksu
Habitual Euthanasia
Pandemic Legion
#9 - 2014-10-07 14:10:58 UTC
Hmm, true, I guess it doesn't really install anything important so just a copy of one installed folder on a network drive should do the trick.

So, command line running?
Bienator II
madmen of the skies
#10 - 2014-10-07 15:26:40 UTC
zip file alternative download would be nice.

how to fix eve: 1) remove ECM 2) rename dampeners to ECM 3) add new anti-drone ewar for caldari 4) give offgrid boosters ongrid combat value

Funless Saisima
Apotheosis.
Rejection Of Sovereignty
#11 - 2014-10-07 15:45:09 UTC
Froze after the first scene. Runs without issue after restarting Probe.

Quote:
WIndows 7 64 bit
Intel Core i5-2500k
16 GB RAM
Radeon HD 6800
Nam Dnilb
Universal Frog
#12 - 2014-10-07 19:28:42 UTC
Two runs completed, less, almost no, stuttering than with the first release. (GTX660)

It showed "not responding" after completion, when in fact it was just uploading the results. Maybe add some feedback or some people may get trigger happy and kill it during upload.
CCP Snorlax
C C P
C C P Alliance
#13 - 2014-10-07 19:46:51 UTC
Jarnis McPieksu wrote:
CCP Maxwell wrote:
Ever-probing Capsuleers!

You can find a link to a new version of EVE Probe below:

http://files.eveprobe.ccpgames.com/eveprobe-0.83.3079.0.msi


Release Notes:
- Fixed an issue that caused frame-stuttering in first two scenes.
- Fixed a freeze on low-end machines.
- Improved start-up time on first run.

Known issue:
- Doesn't start up on Windows XP.

We are anxious to see the results of the frame-stuttering fix. If the results are as expected, we would like to get that fix into the EVE Client as soon as possible.


I happen to run a sizable PC test lab and I guess I could put this through it just for fun (of seeing large number of monitors running EVE pew pew in unison...) Cool

Any official way to do unattended install? (does normal MSIEXEC.exe on the MSI package with /quiet /install work? does also /quiet /uninstall?)

Any official way to run from the command line?

We have plans of providing ways of automating runs in test labs. I´ll post an update here in the near future. We would very much appreciate the added coverage :)

CCP Snorlax - Software Architect - Team RnB - @CCP_Snorlax - http://ccpsnorlax.blogspot.is/

CCP Snorlax
C C P
C C P Alliance
#14 - 2014-10-07 19:49:30 UTC
Nam Dnilb wrote:
Two runs completed, less, almost no, stuttering than with the first release. (GTX660)

It showed "not responding" after completion, when in fact it was just uploading the results. Maybe add some feedback or some people may get trigger happy and kill it during upload.

I´ll look into ensuring the launcher stays responsive during uploads. Unfortunately there is a small error in this build that causes excessive logging, so the results are larger than usual, causing the upload to take longer than before. We´ll fix that in the next update, probably in the next day or two.

CCP Snorlax - Software Architect - Team RnB - @CCP_Snorlax - http://ccpsnorlax.blogspot.is/

TheSmokingHertog
Julia's Interstellar Trade Emperium
#15 - 2014-10-07 20:55:32 UTC
CCP Snorlax wrote:
Nam Dnilb wrote:
Two runs completed, less, almost no, stuttering than with the first release. (GTX660)

It showed "not responding" after completion, when in fact it was just uploading the results. Maybe add some feedback or some people may get trigger happy and kill it during upload.

I´ll look into ensuring the launcher stays responsive during uploads. Unfortunately there is a small error in this build that causes excessive logging, so the results are larger than usual, causing the upload to take longer than before. We´ll fix that in the next update, probably in the next day or two.


Same here.

"Dogma is kind of like quantum physics, observing the dogma state will change it." ~ CCP Prism X

"Schrödinger's Missile. I dig it." ~ Makari Aeron

-= "Brain in a Box on Singularity" - April 2015 =-

Mara Rinn
Cosmic Goo Convertor
#16 - 2014-10-07 22:07:33 UTC
This is a Windows-only thing for the moment isn't it?
CCP Maxwell
C C P
C C P Alliance
#17 - 2014-10-08 08:56:36 UTC
Mara Rinn wrote:
This is a Windows-only thing for the moment isn't it?


Afraid so.

CCP Maxwell - QA Engineer - Team RnB

Thurifer Censer
Virtus Crusade
Curatores Veritatis Alliance
#18 - 2014-10-08 11:35:47 UTC
The .exe will run for about 10 seconds then....nothing. Ran as administrator....still nothing. Ugh
Andre Vauban
Aideron Robotics
Federation Uprising
#19 - 2014-10-08 12:38:24 UTC
Funless Saisima wrote:
Froze after the first scene. Runs without issue after restarting Probe.

Quote:
WIndows 7 64 bit
Intel Core i5-2500k
16 GB RAM
Radeon HD 6800


Same thing happened to me. Froze on the first scene. I killed the processes, restarted, then it ran fine.

.