These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Test Server Feedback

 
  • Topic is locked indefinitely.
123Next page
 

Rubicon 1.3 on Singularity - General Feedback thread

First post
Author
CCP Habakuk
C C P
C C P Alliance
#1 - 2014-02-26 13:16:51 UTC  |  Edited by: CCP Goliath
Hi everyone,

Singularity has been updated to Rubicon 1.3 and is ready for first public testing. Some features are still missing and some others are still not polished. This thread will be the general feedback thread for all features, which have no separate feedback threads.

Balance changes by Game of Drones and Five 0:


Tri Lambda
Asteroids, TCUs, Tristan, linear lighting

Little Things by CCP karkur, CCP Punkturis and CCP Merc


Known Issues:

  • Mac client is broken. It will very likely crash and you need to kill the process "wineserver" before being able to start any other EVE client.
  • chat is broken
  • client settings are being reset at first start
  • mail cache is broken, temporary workaround: reset client cache

CCP Habakuk | EVE Quality Assurance | Team Five 0 | (Team Gridlock)

Bug reporting | Mass Testing

Commissar Kate
NulzSec
#2 - 2014-02-26 14:59:35 UTC
Chat does not work.

Also any reason why the patch so so big?
Seldarine
Resolute Supremacy
#3 - 2014-02-26 15:00:40 UTC
Can't see text in any chat channel. When I type something and press enter, nothing appears. Have verified this with a friend who has same issue.
CCP Habakuk
C C P
C C P Alliance
#4 - 2014-02-26 15:05:39 UTC
We are investigating the broken chat and other (probably related) issues

CCP Habakuk | EVE Quality Assurance | Team Five 0 | (Team Gridlock)

Bug reporting | Mass Testing

Commander Ding
Doomheim
#5 - 2014-02-26 15:40:17 UTC  |  Edited by: Commander Ding
The transition for undock is like 30-50 seconds for me........all settings are reset on EVERY log off. (chats overview, color settings etc...) Right now its a very very unpleasant experience attempting to do anything in game.
big miker
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#6 - 2014-02-26 15:52:46 UTC
Apperently the Tristan has a new model Shocked

Tristan front


Tristan back
Commissar Kate
NulzSec
#7 - 2014-02-26 15:57:04 UTC
big miker wrote:
Apperently the Tristan has a new model Shocked

Tristan front


Tristan back



Well that explains the large patch, I wonder if anything else got a new model, time to look.
Darkblad
Doomheim
#8 - 2014-02-26 15:58:28 UTC  |  Edited by: Darkblad
So this explaines something Woop Woop!

And there's a host of custom paint ships. From Frig to BS, plus Industrials. A recon here and there plus an interceptor. At first sight all just generic versions attribute (and description) wise. But fun to observe. Love that Rorqualdot!

Also, it appears like Account/Character settings are ignored?

NPEISDRIP

Alvatore DiMarco
Capricious Endeavours Ltd
#9 - 2014-02-26 16:24:57 UTC  |  Edited by: Alvatore DiMarco
Going one by one through the ships in the market, the preview window is telling me that shaders got a massive tweak and the paint jobs themselves seem to have been upgraded. Some ships are darker, a lot of ships are shinier, all Sansha ships now look incredible and Gal/Cal navy ships have this curious metallic sheen to the paint.
CCP Fozzie
C C P
C C P Alliance
#10 - 2014-02-26 16:33:08 UTC
Alvatore DiMarco wrote:
Going one by one through the ships in the market, the preview window is telling me that shaders got a massive tweak and the paint jobs themselves seem to have been upgraded. Some ships are darker, a lot of ships are shinier, the Succubus looks incredible and Gal/Cal navy ships have this curious metallic sheen to the paint.


If you see any ships where the textures seem to be far darker than before or otherwise broken please file a bug report so we can look into it. You're correct that a lot has changed behind the scenes, the art guys will be posting more info soon.

Game Designer | Team Five-0

Twitter: @CCP_Fozzie
Twitch chat: ccp_fozzie

Commander Ding
Doomheim
#11 - 2014-02-26 17:03:10 UTC
Keep getting this gem every time I dock or undock......
http://puu.sh/7bj1B.jpg
Meadowvale
0rder of the Golden Dawn
#12 - 2014-02-26 17:06:24 UTC
Errors found so far on first inspection

1. Creation, download and application of new build took 1hr on 40Mb fibre connection using 60Mb ethernet connection to hub - no download tab available on launcher to change # of threads used to download updates (extremely slow DL). Sad
2. F12 doesnt work ! Sad
3. Client has been reset to new account settings (inc tutorial run thru) although ships etc appear to be correct - cannot access assets icon to check other locations. Sad
4. Unable to edit any chat channel settings or load any MOTD. Sad
5. Neocom icons only partially functional - not all icons open. Sad
6. Relog doesn't solve items 2-5.
7. Total of unapplied Masstest SP is correct. Smile
Alvatore DiMarco
Capricious Endeavours Ltd
#13 - 2014-02-26 17:39:38 UTC
I don't know about other people, but when I dock in a Gallente station, it's very very... foggy. It's as if a containment valve has leaked or a chemical transport pipe has ruptured and flooded the docking area with ... well.. strange white mist.
Luscius Uta
#14 - 2014-02-26 17:46:42 UTC
My settings got reset, as in size and position of chat windows etc. Also Aura wants me do to the freaking Tutorial. Is this happening for anyone? I would rather copy my old setting than recreate them, if CCP decided to store them in a new location.

Workarounds are not bugfixes.

Alvatore DiMarco
Capricious Endeavours Ltd
#15 - 2014-02-26 18:09:41 UTC
Luscius Uta wrote:
My settings got reset, as in size and position of chat windows etc. Also Aura wants me do to the freaking Tutorial. Is this happening for anyone? I would rather copy my old setting than recreate them, if CCP decided to store them in a new location.


Known issue. Happening for everyone. It's in the OP at the top of the thread, even.
CCP Habakuk
C C P
C C P Alliance
#16 - 2014-02-26 18:13:14 UTC
Well, this patch was a "bit" less smooth than expected. Fixes are being worked on and will be released to Sisi asap.

The main chat issue is already fixed and will get to Sisi with the next patch (as soon as it finishes building and passes a rough smoke test).

We have several issues related to reading cache files. These are being worked on - workaround for most of them is to clear the client cache + settings.


Meadowvale wrote:
Errors found so far on first inspection

1. Creation, download and application of new build took 1hr on 40Mb fibre connection using 60Mb ethernet connection to hub - no download tab available on launcher to change # of threads used to download updates (extremely slow DL). Sad
2. F12 doesnt work ! Sad
3. Client has been reset to new account settings (inc tutorial run thru) although ships etc appear to be correct - cannot access assets icon to check other locations. Sad
4. Unable to edit any chat channel settings or load any MOTD. Sad
5. Neocom icons only partially functional - not all icons open. Sad
6. Relog doesn't solve items 2-5.
7. Total of unapplied Masstest SP is correct. Smile


ad 1: Slow download: You might want to try to copy the launcher version from TQ to your Sisi folder (copy the whole /launcher/ folder). We found that the launcher version on Singularity was way slower in some cases and we are allowing now both versions for some time.

ad 2: Hmmm, it works for me. A bug report with a log from logserver.exe would be useful (assuming you find no way to open the bugreporting window).

ad 3, 4: See above

ad 5: Which ones are failing to open? So far I know only about the mail window being broken, if the mail cache cannot be read.

CCP Habakuk | EVE Quality Assurance | Team Five 0 | (Team Gridlock)

Bug reporting | Mass Testing

CCP Habakuk
C C P
C C P Alliance
#17 - 2014-02-26 18:13:51 UTC
Commander Ding wrote:
Keep getting this gem every time I dock or undock......
http://puu.sh/7bj1B.jpg


Known issue, you can try to clear your client cache.

CCP Habakuk | EVE Quality Assurance | Team Five 0 | (Team Gridlock)

Bug reporting | Mass Testing

scimichar
Deep Hole Explorers of New Eden
#18 - 2014-02-26 18:18:47 UTC
Alvatore DiMarco wrote:
I don't know about other people, but when I dock in a Gallente station, it's very very... foggy. It's as if a containment valve has leaked or a chemical transport pipe has ruptured and flooded the docking area with ... well.. strange white mist.


All high settings. I'm fairly sure this is not what it's supposed to look like. http://i.imgur.com/Vmaai76.jpg
Commissar Kate
NulzSec
#19 - 2014-02-26 18:27:37 UTC
Right clicking on names in chat does not work. Nothing happens.
Luscius Uta
#20 - 2014-02-26 18:28:21 UTC
Alvatore DiMarco wrote:
Luscius Uta wrote:
My settings got reset, as in size and position of chat windows etc. Also Aura wants me do to the freaking Tutorial. Is this happening for anyone? I would rather copy my old setting than recreate them, if CCP decided to store them in a new location.


Known issue. Happening for everyone. It's in the OP at the top of the thread, even.


It says they are being reset at first start. Restarting the client doesn't fix the problem (in my case), which I would imply from the first post. I've tried copying files from my TQ folder to Sisi folder, but that also doesn't seem to work.

Workarounds are not bugfixes.

123Next page