These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Linux

 
  • Topic is locked indefinitely.
123Next pageLast page
 

New EVE Launcher in testing on Singularity

First post
Author
CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#1 - 2013-05-07 15:00:51 UTC
HI guys, just a heads up regarding incoming changes that we're working on for the EVE Launcher. Whilst the usual caveats apply regarding supporting Linux, I would appreciate it if you could give it a whirl, and let me know if there's anything that could be an easy fix.

Here's the thread in the Test Server forum.
After Shok
Ruthenia Co
#2 - 2013-05-07 15:36:21 UTC
New EVE Launcher work fine under linux.
http://clip2net.com/s/51VOAX
what button "???" in pic ?

Правдой нельзя оскорбить, уважаемый адвокат!

Тот самый Мюнхгаузен

Золотая орка

CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#3 - 2013-05-07 15:45:55 UTC
After Shok wrote:
New EVE Launcher work fine under linux.
http://clip2net.com/s/51VOAX
what button "???" in pic ?

That's not the new Launcher though. Please read the first post in the thread I linked.

The version you're using is v.1.32 which is NOT v.2.1.528861-beta.3.
After Shok
Ruthenia Co
#4 - 2013-05-07 16:30:37 UTC  |  Edited by: After Shok
setup has no errors
installer start lancher with errors - http://pastebin.com/xJPbCbpD

after restart lancher
button to videreports not work
Login was correct on left side but - http://clip2net.com/s/51WUwy

to start use command - env LANG=en_US.UTF-8 LC_ALL=en_US.UTF-8 WINEARCH=win64 WINEPREFIX="/mnt/disk-3/game/.wine_SISI" wine explorer /desktop=after_shok_SISI,1280x1005 "E:\\EVE\\eve.exe" --args "/server:87.237.38.50"
wine dll settings
msvcr100 (builtin, native)
msvcr80 (builtin, native)
msvcr90 (builtin, native)

Fedora 18 , kernel 3.8.9-200.fc18.x86_64 , wine 1.5.28 (build myself) . amd R6900 13.1 driver

Правдой нельзя оскорбить, уважаемый адвокат!

Тот самый Мюнхгаузен

Золотая орка

After Shok
Ruthenia Co
#5 - 2013-05-07 16:53:38 UTC
i close lancher and wait 5 min
after start http://clip2net.com/s/51Xmh0
button ""PLAY" don`t work.

Правдой нельзя оскорбить, уважаемый адвокат!

Тот самый Мюнхгаузен

Золотая орка

Katrina Bekers
A Blessed Bean
Pandemic Horde
#6 - 2013-05-07 16:55:10 UTC
This is the proof everyone wanted about Devs not officially supporting Linux (as their right to), but still caring for our tiny island in the middle of the Altantic... :-P

<< THE RABBLE BRIGADE >>

After Shok
Ruthenia Co
#7 - 2013-05-07 16:59:47 UTC  |  Edited by: After Shok
VERY high cpu usage - http://clip2net.com/s/51XUkv

Правдой нельзя оскорбить, уважаемый адвокат!

Тот самый Мюнхгаузен

Золотая орка

Merende Macaco
Tr0pa de elite.
Test Alliance Please Ignore
#8 - 2013-05-07 20:54:32 UTC
Heads up greatly appreciated, updating my Sisi folder, will report any difficulties, though it looks like there is already a new patch in the works for tomorrow
After Shok
Ruthenia Co
#9 - 2013-05-08 05:27:02 UTC  |  Edited by: After Shok
after manually download from https://web.ccpgamescdn.com/launcher/singularity/selfupdates.htm
into EVE/launcher/cacheb - restart lancher - lancher start download and install updates (~210MB)

launcher.2013.05.07.log - http://pastebin.com/tbVsJ1uT

Правдой нельзя оскорбить, уважаемый адвокат!

Тот самый Мюнхгаузен

Золотая орка

After Shok
Ruthenia Co
#10 - 2013-05-08 22:26:14 UTC  |  Edited by: After Shok
EVE_Online_Launcher-2.1.531588-beta.3.win32
if close lancher before start updating - http://pastebin.com/yyrGU3wc

after updating - http://clip2net.com/s/52nYUE - and launcher.2013.05.09.log http://pastebin.com/HyXaNH59

Правдой нельзя оскорбить, уважаемый адвокат!

Тот самый Мюнхгаузен

Золотая орка

Kontalaa
New Eden Trading Association
#11 - 2013-05-10 19:42:28 UTC
currently updating sisi, will install launcher, test and give feedback.

old launcher (the sisi-one, not the tq-one) worked flawlessly without any overrides.

expect a detailed report if stuff goes wrong :D
After Shok
Ruthenia Co
#12 - 2013-05-11 00:15:24 UTC
Kontalaa wrote:

old launcher (the sisi-one, not the tq-one) worked flawlessly without any overrides.


By default in wine - builtin.

Правдой нельзя оскорбить, уважаемый адвокат!

Тот самый Мюнхгаузен

Золотая орка

Nebu Retski
Lead Farmers
#13 - 2013-05-11 13:55:30 UTC
I gave the new launcher a try and unfortunately it doesn't work fully.

Some of my system information:
Quote:
$ inxi -F
System: Host: zero Kernel: 3.8.11-1-ARCH x86_64 (64 bit) Desktop: Xfce 4.10.2 Distro: Arch Linux
Machine: Mobo: Gigabyte model: 965P-DQ6 version: x.x Bios: Award version: F7 date: 11/08/2006
CPU: Dual core Intel Core2 CPU 6600 (-MCP-) cache: 4096 KB flags: (lm nx sse sse2 sse3 ssse3 vmx)
Clock Speeds: 1: 1600.00 MHz 2: 1600.00 MHz
Graphics: Card: NVIDIA GF114 [GeForce GTX 560 Ti]
X.Org: 1.14.1 driver: nvidia Resolution: 1920x1200@60.0hz, 1680x1050@59.9hz
GLX Renderer: GeForce GTX 560 Ti/PCIe/SSE2 GLX Version: 4.3.0 NVIDIA 313.30



  • Launcher runs at both CPU cores to 100%
  • Can login
  • Could accept the EULA
  • Pressing the play button makes it say launching, but the client does not launch
  • Setting the option "close launcher when client runs" bypasses the launcher on up to date client and thus the client gets started
  • debug.log pretty much empty due to my WINEDEBUG=-all , will try again without the WINEDEBUG variable
  • cache/launcher log


The client itself is able to connect to Sisi and had no issues.
Mikail Thiesant
Catiz is NOT my empress
#14 - 2013-05-11 18:10:21 UTC  |  Edited by: Mikail Thiesant
I gave it a go too and hers the result about how it went with the dev response about the errors I had.

https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=3008001#post3008001

Basically I ended up like this (just eng localisation):

http://clip2net.com/s/51WUwy
(Image borrowed from After Shok. Thanks for testing mate :-) )

So where to move from this point? About chrome and secure sides. Well when I tried to install windows version of chrome browser it crashed so cant really find out how does chrome behave under wine.
Neuntausend
Rens Nursing Home
#15 - 2013-05-12 11:13:03 UTC
Anun Hen
Perkone
Caldari State
#16 - 2013-05-12 11:18:31 UTC
CCP Aporia's response in the other thread is not helpful.

Are you really considering breaking 10 continuous years of eve working on Linux for the sake of some cosmetic updates to your launcher?

Seriously guys, think about this one again please and try to help resolve the issue(s).
Anun Hen
Perkone
Caldari State
#17 - 2013-05-12 11:21:02 UTC


I'm not a programmer but sounds like it's linked to some authentication process failing somewhere. When it fails, content is not displayed, connection is not being established etc.

Not sure why CCP felt the need to change the current auth system.
Neuntausend
Rens Nursing Home
#18 - 2013-05-12 11:27:28 UTC
Don't panic.

I also don't get why we need yet another useless launcher, but for now it's just on singularity and still a beta. This is what beta versions are for, so don't catastrophise.
CCP Aporia
C C P
C C P Alliance
#19 - 2013-05-14 10:36:02 UTC  |  Edited by: CCP Aporia
Posting this here as well since it is most likely of interest to you:

We have pushed out a new launcher version that includes update certificates which fixed a similar issue with the mac launcher. Please give this version a try to see if it addresses the Error -7 issue you guys are seeing. :-)

It might be worthwhile trying to replace the certificate file found in the (launcher path)/appdata/EVE_Online_Launcher-2.1.(version)-beta.3.win32 folder with a more recent one, for example with the one located at http://curl.haxx.se/ca/cacert.pem - hope this helps. :-)

The reason is that the certificate file we were shipping up to now seems to have some issues on Mac.

Friend of walking avatars, currently hibernating until he gets to open that door.

Mr M
Sebiestor Tribe
#20 - 2013-05-14 14:44:33 UTC  |  Edited by: Mr M
EVE launcher 2.1.534643
launcher.exe still uses a silly amount of cpu and I'm still getting an Error -7.

https://client.testeveonline.com/launcherv3/en?steam_token=&server=tranquility loads as it should
https://sisilogin.testeveonline.com/oauth/authorize/?client_id=eveLauncherTQ&lang=en&response_type=token&redirect_uri=https://sisilogin.testeveonline.com/launcher?client_id=eveLauncherTQ&scope=eveClientToken in the iframe sso-frame only loads sometimes, the rest of the time it gives an error -7

Also, it seems like it's way too easy to find small html-parsers these days Smile

Share your experience

Write for the EVE Tribune

www.eve-tribune.com

123Next pageLast page