These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Issues, Workarounds & Localization

 
  • Topic is locked indefinitely.
Previous page123
 

The socket was closed

First post First post
Author
Robot Robot
What.
#41 - 2016-10-17 13:01:53 UTC
I was also able to log in this morning for the first time since Thursday.
Gizzie Haslack
4249003
#42 - 2016-10-17 13:27:38 UTC
Gizzie Haslack wrote:
Alebrelle Kuatu wrote:
Looks to me as though it probably isn't CCP's fault on this one.

https://www.reddit.com/r/Eve/comments/57v9jq/socket_closed_i_think_i_figured_it_out/





Yes, but CCP have to raise the alert that there is a fault somewhere in the 'cloud'. So it is them.


I am working on a gamer-end fix using this software:

https://netbalancer.com


Like how you tune a home Broadband connection ( on a copper cable ) if you are getting a lot of errors then slow it down a bit.

Limiting exe.file to 350 kb/s up & down gives me a stable server connection, but clunky gameplay. I'm trying 700 kb/s at present. 1 MB/s was too fast for me, and I was dropped after 1 hour. 4mb/s just would not fly.


The game client tries to connect at the maximum speed. That is not always a good thing. Especially in a TCP-heavy game like EVE.

Dungeons & Dragons Online has a throttle built into the game client that allows you to control the speed that the client connects at, so CCP could build a fix here and fit it into the Launcher ( for example ).




Just a quick update on this one. The fastest I can let file.exe ( the EVE client, NOT the launcher ) run at is 450 kb/s up and down. That gives me a connection that hasn't dropped for 2 hours, and fairly smooth gameplay on a crappy laptop ( quad core, 8 gig, win 7, 4 yrs old ).

The Routing Gods are having a hissy-fit sure, but I still get my fix.



Happy flying :)
Shin Kudo Udan
Caldari Independent Navy Reserve
Curatores Veritatis Alliance
#43 - 2016-10-17 15:54:30 UTC
Looks like it's been fixed for me too.

Thx o7
Galvixor
Doomheim
#44 - 2016-10-17 16:41:38 UTC
Fixed for me too after 3 days...

Strange thing was i could log onto Singularity but not Tranquility......poor customer service tho for sure...

Oops
Airwolf
Corellian Business Tycoons
Mystic Dawn Alliance
#45 - 2016-10-17 17:51:58 UTC
fixed for me as well now after 3 days

could not sign in to the forums or my accounts

test server was too quiet for me during this time :D
Gektor Davo
Imperial Shipment
Amarr Empire
#46 - 2016-10-17 19:26:15 UTC  |  Edited by: Gektor Davo
Donno works it for usual gameplay or not, but didnt work for character creation. Still get's DCed, cant create damned char. I havent so much time to test it for hours.
PS. I tired.
PPS. CCP, my favorite mmo dont gives me fun anymore just because of that fcing disconnects . And if that fix is real, can't you just fix your game client by yourself, not by your community?

Yeah, dcies still here, socket was closed when i was planning planet buildings.
Gizzie Haslack
4249003
#47 - 2016-10-19 12:04:08 UTC
I can now connect at full speed again. No need to throttle the game client to 450 kb/s anymore :)
Robot Robot
What.
#48 - 2016-10-19 13:35:14 UTC
Gizzie Haslack wrote:
I can now connect at full speed again. No need to throttle the game client to 450 kb/s anymore :)


I know it's against the EULA to quote GM communication, but I hope I'm in the clear to say that a ticket response I got admitted that this was caused by back-end changes at CCP, which they've now rolled back. I expect it is fine for everyone now.
Dolorous Tremmens
The Scope
Gallente Federation
#49 - 2016-10-20 07:53:44 UTC
fine for some. I'm still getting socket closure. not as bad as it was, but still unreliable. About every 45 minutes-2 hours there is a socket closure on at least one of my clients.

Get some Eve. Make it yours.

Grognard Commissar
GoonWaffe
Goonswarm Federation
#50 - 2016-10-22 01:00:13 UTC  |  Edited by: Grognard Commissar
Robot Robot wrote:
Gizzie Haslack wrote:
I can now connect at full speed again. No need to throttle the game client to 450 kb/s anymore :)


I know it's against the EULA to quote GM communication, but I hope I'm in the clear to say that a ticket response I got admitted that this was caused by back-end changes at CCP, which they've now rolled back. I expect it is fine for everyone now.

nope. still getting quite frequent SC's from he US. seriously, i can't go more than 20 minutes without a socket closing. makes it really hard to do anything, even mine....
Gektor Davo
Imperial Shipment
Amarr Empire
#51 - 2016-10-27 15:01:39 UTC
Can't create new capsuler still =)
Algarion Getz
Aideron Corp
#52 - 2016-10-27 17:52:03 UTC  |  Edited by: Algarion Getz
I had only 3-4 socked closed errors since they upgraded the servers in January, but today i had 2 within 1h and since the last socket closed error my client is acting weird, for exampe i cant open skill queue and everything is laggy.

Ill restart teh comp and veryfiy teh game cache.
EDIT: I have done the above and everything runs smooth again, but getting into game after character selection took 10-15s. Usually it takes only like 2s.
Nana Skalski
Taisaanat Kotei
#53 - 2016-11-03 09:01:55 UTC  |  Edited by: Nana Skalski
Why it feels random is sometimes your last-mile ISP doesnt have infrastructure to handle a lot of traffic and the data is dropped on the way from EVE to you.
Lethalya
Perkone
Caldari State
#54 - 2016-11-05 20:21:43 UTC  |  Edited by: Lethalya
i just had 10 «socket was closed» error in a couple of hours. 5 in the last minutes making it unplayable.
Win 7 professionnal. New client.
radkid10
Universal Exos
#55 - 2016-11-05 21:31:56 UTC  |  Edited by: radkid10
I got attacked by a stealth bomber I lost my ******* Drake to the stupid ****

normally I do not complain about losing a spaceship but I lost it to ******* bull ****

I can't play the game at all anymore because of this crap every 5 minutes I get kicked out of the game
Lethalya
Perkone
Caldari State
#56 - 2016-11-10 17:29:15 UTC
i ve no more sockets closed. While i am always connected via cable to my internet box, i recently activated the wifi option on my box for some other device and deactivated it monday. This period is well correlated to my sockets closed problems. I ve not made any test to confirm or disconfirm but it might be an idea for some people having the same problem to test deactivating wifi even if they use their cable. maybe i ll test later.

or maybe ccp made a fix monday evening to sth.
Previous page123