These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

EVE Technology Lab

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

[PATHFINDER] Mapping Tool [v.1.1.6]

Author
Rockvell
Russian Specnaz
Red Alliance
#81 - 2016-10-01 08:38:47 UTC  |  Edited by: Rockvell
Exodus 4D wrote:
Rockvell wrote:
Install the latest version. When you click on a link setup, after login falls "Error 500". Below is what the logs:

2016/09/25 17:06:29 [error] 8657#0: *38 FastCGI sent in stderr: "PHP message: PHP Parse error: syntax error, unexpected 'class' (T_CLASS), expecting identi
fier (T_STRING) or variable (T_VARn IABLE) or '{' or '$' in /var/www/eve/app/main/model/basicmodel.php on line 647" while reading response header from upstrea
m, client: 77.51.47.229, server: eve.openchat.ru, request: "GET /setup HTTP/1.1", upstream: "fastcgi://unix:/var/run/php5-fpm.sock:", host: "eve.openchat.ru
", referrer: "https://eve.openchat.ru/"


This is a PHP 5.x Issue PHP 7.x is working fine. I´ll check this.

Thank you. With this understood.
There is a problem in dealing with postgresql.
In log nginx:
PHP message: [index.php:14] Base->run()
PHP message: PHP Fatal error: Uncaught PDOException: SQLSTATE[42601]: Syntax error: 7 ERROR: syntax error at or near "@@"
LINE 1: SET @@session.time_zone = "+00:00";
^ in /var/www/eve/app/lib/db/sql.php:202
Stack trace:
#0 /var/www/eve/app/lib/db/sql.php(202): PDOStatement->execute()
#1 /var/www/eve/app/main/db/database.php(53): DB\SQL->exec(Array)
#2 /var/www/eve/app/main/db/database.php(18): DB\Database->setDB('PF')
#3 [internal function]: DB\Database->__construct('PF')
#4 /var/www/eve/app/lib/base.php(35): ReflectionClass->newInstanceArgs(Array)
#5 /var/www/eve/app/main/controller/controller.php(78): Prefab::instance('PF')
#6 /var/www/eve/app/lib/base.php(1669): Controller\Controller->beforeroute(Object(Base), Array)
#7 /var/www/eve/app/lib/base.php(1179): Base->call(Array, Array, Array)
#8 /var/www/eve/app/lib/base.php(2026): Base->error(5

In log postgres:
2016-10-01 11:11:53 MSK [3015-1] postgres@pathfinder ERROR: syntax error at or near "@@" at character 5
2016-10-01 11:11:53 MSK [3015-2] postgres@pathfinder STATEMENT: SET @@session.time_zone = "+00:00";
Rockvell
Russian Specnaz
Red Alliance
#82 - 2016-10-01 20:12:38 UTC
I continue to struggle with the pathfinder. After SSO authentication out this error:
Error - 500

Oooops, Something went wrong! You have experienced a technical error. We apologize.

Status: 'Internal Server Error'
Message: SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '09:24:00) AS `date` FROM `alliance` WHERE `id`=1220922756' at line 1

If once again go on the SSO authentication, all goes well.

MySQL 5.6.33
PHP 5.6
Dreadh35
Avalanche.
skill urself
#83 - 2016-10-03 18:39:55 UTC
I got some diffculties setting up pathfinder on a subdirectory.
I set it all up according to this but it still wont work a 100%.
Pathfinder is set up at [my-Domain].com/pathfinder.
Things I tried in the environment.ini.

  • Setting BASE to /pathfinder --> Loads the HTML template correctly. All other assets (scripts, images and icons) it tries to load from [my-domain].com/pathfinderpublic. I found a way around by editing the templates but that seems way to ugly and inefficient. Maybe adding a "/" to the end of the @BASE but i have no idea where to put that.
  • Setting BASE to /pathfinder/ -->Loads everything correctly but lands on the pathfinder 404 error page. Same result when leaving the the BASE blank and adding /pathfinder/ to the URL.
  • Setting RewriteBase to pathfinder/ --> Resulted in Error 500 so i decided to leave it alone.


Php 5.6
Apache2

It worked when i used it on [my-domain].com.
I symlinked the pathfinder directory in the DocumentRoot, maybe its because of that.
Stormbringer999s
Aliastra
Gallente Federation
#84 - 2016-10-11 04:43:44 UTC
Question: when I load pathfinder everything is out of focus, I hit the MAP button(top right) and she's sweet. Is there something I'm missing here? I'm relatively new to Pathfinder but can't find any information on this particular issue. Friends who use it offer only mixed results, some do and some don't have this issue.
Lady Aesir
Ghost Recon Inc
#85 - 2016-10-11 15:55:54 UTC
Is Pathfinder / Tripwire now dead due to In-Game browser removal?
Seraph Essael
Anomalous Existence
Spatial Instability
#86 - 2016-10-11 18:47:59 UTC
Lady Aesir wrote:
Is Pathfinder / Tripwire now dead due to In-Game browser removal?

Pathfinder works via CREST. (and if anything works better outside of game).
You can set dest from pathfinder and map jumps via the CREST.
As for Tripwire, I don't know. But Pathfinder works.

Quoted from Doc Fury: "Concerned citizens: Doc seldom plays EVE on the weekends during spring and summer, so you will always be on your own for a couple days a week. Doc spends that time collecting kittens for the on-going sacrifices, engaging in reckless outdoor activities, and speaking in the 3rd person."

Lighti
Anarchist Dawn
U N K N O W N
#87 - 2016-10-12 07:07:49 UTC
I have problem with PF.

Nothing happening when I login. Just nothing. I just go back to PF site with Login button. What do I need to do?
Grookshank
The Scope
Gallente Federation
#88 - 2016-10-13 08:55:49 UTC
Lighti wrote:
I have problem with PF.

Nothing happening when I login. Just nothing. I just go back to PF site with Login button. What do I need to do?

The latest PF does not work in FireFox with private browsing enabled. Could be that this is your problem.
Qtema Hamu
Anarchist Dawn
U N K N O W N
#89 - 2016-10-15 12:56:27 UTC
Add please define signatures for different client languages (fr de ru).

VNU-120 Cosmic Signature Gas Site Minor Perimeter Reservoir 100,00% 21,25 AU
VNU-120 Источники сигналов ГАЗ: район добычи газа Minor Perimeter Reservoir 100,00% 21,25 а.е.
VNU-120 Signature cosmique Site de collecte de gaz Réservoir de périmètre mineur 100,00 % 21,25 UA
VNU-120 Kosmische Signatur Gasgebiet Geringfügiges Gasvorkommen 100,00 % 21,25 AE

I can help with the Russian client.
Commander Spurty
#90 - 2016-10-19 16:39:01 UTC  |  Edited by: Commander Spurty
Solved
2016-11-11 04:13:59  earth:/home/www/eve/pathfinder/app
$ cat routes.ini
; Route config

[routes]
DB setup setup
; IMPORTANT: remove/comment this line after setup/update is finished!
;GET @setup:         /setup                      [sync]  =   Controller\Setup->init


How do I contact you with 'issues'?

Ok, read all of that lot.

This is my issue:

improved `/setup` admin configuration panels


Attempts to navigate here after a 'git pull' to upgrade from 1.1.5 to 1.1.6 result in the 404 page not found message :-/

Now, I can't switch back on Alliance wide maps!

There are good ships,

And wood ships,

And ships that sail the sea

But the best ships are Spaceships

Built by CCP

Exodus 4D
Ministry of War
Amarr Empire
#91 - 2016-10-20 08:47:12 UTC
Grookshank wrote:
Lighti wrote:
I have problem with PF.

Nothing happening when I login. Just nothing. I just go back to PF site with Login button. What do I need to do?

The latest PF does not work in FireFox with private browsing enabled. Could be that this is your problem.



This is fixed on 1.1.6

PATHFINDER the next generation mapping tool for EVE ONLINE

> "Open Source", Free, Join Now

Exodus 4D
Ministry of War
Amarr Empire
#92 - 2016-10-20 08:50:47 UTC
v.1.1.6 deployed (issues) - 10/18/2016


Changelog:
- NEW added "*Statistics module*" (character activity logging) #280
- NEW added signature type filter to signature table #349
- fixed not refreshing connections on "type" change #317
- fixed cut off pilots names in system #309
- fixed "expanded pilot info box hidden by signature" #341
- fixed missing signature types in *C4* wormholes #348
- fixed *Firefox* bug with private browsing enabled #337
- fixed broken page scroll in "full screen" mode #336
- fixed broken character select panels on login page #332

PATHFINDER the next generation mapping tool for EVE ONLINE

> "Open Source", Free, Join Now

Stormbringer999s
Aliastra
Gallente Federation
#93 - 2016-10-22 13:29:35 UTC
Stormbringer999s wrote:
Question: when I load pathfinder everything is out of focus, I hit the MAP button(top right) and she's sweet. Is there something I'm missing here? I'm relatively new to Pathfinder but can't find any information on this particular issue. Friends who use it offer only mixed results, some do and some don't have this issue.


So it's just me experiencing this out of focus ****???

Moving on then, are there plans to fix the box where your supposed to be able to add information. All I get is the circle in the middle continuously cycling and can't click on the edit button : I
Explorus
Military Technology Development
#94 - 2016-10-23 16:25:18 UTC
Where setup folder? i do not see it from github
Neftaran
Dread Guard
#95 - 2016-10-25 14:03:12 UTC  |  Edited by: Neftaran
Do you need to have an SSL for this to run? -

NM
Neftaran
Dread Guard
#96 - 2016-10-25 22:09:25 UTC
Same issue (other than I'm running php7) - Ever figure it out?


Dreadh35 wrote:
I got some diffculties setting up pathfinder on a subdirectory.
I set it all up according to this but it still wont work a 100%.
Pathfinder is set up at [my-Domain].com/pathfinder.
Things I tried in the environment.ini.

  • Setting BASE to /pathfinder --> Loads the HTML template correctly. All other assets (scripts, images and icons) it tries to load from [my-domain].com/pathfinderpublic. I found a way around by editing the templates but that seems way to ugly and inefficient. Maybe adding a "/" to the end of the @BASE but i have no idea where to put that.
  • Setting BASE to /pathfinder/ -->Loads everything correctly but lands on the pathfinder 404 error page. Same result when leaving the the BASE blank and adding /pathfinder/ to the URL.
  • Setting RewriteBase to pathfinder/ --> Resulted in Error 500 so i decided to leave it alone.


Php 5.6
Apache2

It worked when i used it on [my-domain].com.
I symlinked the pathfinder directory in the DocumentRoot, maybe its because of that.

Moe Alabel
SniggWaffe
WAFFLES.
#97 - 2016-11-07 14:38:56 UTC
The website is not reachable

https://www.pathfinder-w.space/
Rory Wolf
Repo Industries
#98 - 2016-11-07 17:36:13 UTC
I think Pathfinder has a ton of promise. The UX is gorgeous and the availability of information is excellent. I have used Siggy and Vippy and this is a superior tool. That said it is just not ready for active use. There are too many little annoying issues that drive many people (particularly vets) nuts. I am a developer and understand it is a beta product. At some point though if the expectation is for people to actively use it the beta label needs to come off and it needs to be treated and supported like a real service. The site has been down for over 24 hours and that is a deal breaker for our corp. Some simple things that need addressing:

1) Snap back - sometimes you have to drag and drop a system multiple times for it to stop moving back to its previous location
2) System renaming - you often have to rename it several times for the new name to stick
3) I would love the ability to mark a hole and have some visual representation of it appear without having to jump into it
Commander Spurty
#99 - 2016-11-11 09:41:20 UTC
Explorus wrote:
Where setup folder? i do not see it from github


See my post above!

There are good ships,

And wood ships,

And ships that sail the sea

But the best ships are Spaceships

Built by CCP

Vindico Malus
Motus Est Infirmitas
#100 - 2016-11-20 21:48:31 UTC
I've been using this recently and got 2 issues-

No matter how many times I move systems in my map, they get moved back into some crazy ******* mess. How the hell do I stop that?

And I can't add other people. No matter what I type in that box on map config, it just says "searching" forever. How do I actually add people?