These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Linux

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

December relesse

Author
Jad Crosman
Reckless-Endangerment
Manifesto.
#61 - 2015-12-09 02:20:12 UTC  |  Edited by: Jad Crosman
A complete reinstall from scratch leads me back to a exefile.exe crash from the Launcher. This is a freshly downloaded copy on a new disk area, It should be perfect. Near as I can tell, this is the error from the logger:

1162 2015.12.09 02:19:06:973 Couldn't open cached file - C:\users\Public\Application Data\CCP\EVE\SharedCache\ResFiles/0b/0b577d4609680827_2027ad5388f3c39b6c9c1b1c95ac6880


Ran repair tool once more. Launcher now re-downloads updates. Realized that that it has reverted back to DX11 in the settings so changed that back to DX9. Noted that the downloading updates progress info line has some obvious programming errors as to progress. Finally, back in business.

But really, CCP, why so difficult?
Demowulf
Das Brauhaus
#62 - 2015-12-09 05:58:24 UTC
CoffinQueen wrote:
Alexander Kaan wrote:


I have received reports about people using wine 1.8rc3 and having no problem at all with today's patch, but I can't verify it just yet.



I installed wine 1.8rc3 using the instructions here http://linuxdaddy.com/blog/install-wine-on-ubuntu/ and it seems to work so far here. I'm playing since 10 minutes now and docked/undocked... nothing terrible happened until now Big smile
Thanks Alexander Kaan for hinting to that.



Hey folks,

updated my used wine 1.6xx to wine 1.8rce ....
For NOW it EvE is running and looking OK but i have to test some more (Graphic settings all LOW / disabled (atm) )

Anyway: thanks so far ! Great community here !!!

Demowulf
Zerzzes Markarian
McCloud and Markarian Trade and Logistics Corp.
#63 - 2015-12-09 09:00:27 UTC
Updating to 1.8 works partly for me. I can run Eve, but only without optirun. When I use a wine higher than 1.6, optirun will not work Sad
MAnuOmNama
All-Out
#64 - 2015-12-09 10:53:53 UTC
Zerzzes Markarian wrote:
Updating to 1.8 works partly for me. I can run Eve, but only without optirun. When I use a wine higher than 1.6, optirun will not work Sad


Why do you use optirun over primusrun?
Syrix Death
24th Imperial Crusade
Amarr Empire
#65 - 2015-12-09 11:14:13 UTC
I want also to give the advice to just use the install script of playonlinux. It works like this:
a.) install playonlinux
b.) copy&paste the posted scipt into a text file https://www.playonlinux.com/en/app-1630-EVE_online.html
c.) want to change the name of wineprefix? If yes, modify the line PREFIX="EVEonline" into PREFIX="new_name"
d.) open playonlinux and go to Tools -> Run a local script
e.) during the install process it asks you to either download the installer or to choose a local installer. Pick the option download the installer. I dunno why but if you dont download the installer it crashes

done
Zerzzes Markarian
McCloud and Markarian Trade and Logistics Corp.
#66 - 2015-12-09 11:22:27 UTC
MAnuOmNama wrote:

Why do you use optirun over primusrun?


Same problem with primusrun, and the primusrun performance is not better than the Intel card.
Raabe
Omni-InternOps
#67 - 2015-12-09 19:39:58 UTC
Syrix Death wrote:
Raabe wrote:
hi,

@Sytix Death
"...just used PLAYONLINUX to install wine 1.8-rc3"
how???



Easy

PlayOnLinux GUI
first https://i.imgur.com/qTS5FPc.png
than https://i.imgur.com/q1HWb51.png

Done wine 1.8-rc3 installed. choose it to be used in the respective WINEPREFIX


danke schön.
download läuft gerde...
report tomorrow :)

never change a running system!

Mr M
Sebiestor Tribe
#68 - 2015-12-09 20:59:19 UTC  |  Edited by: Mr M
EVE under wine is a moving target and will break now and then. When things stops to work try using a clean wineprefix. (And it doesn't hurt to clean the cache in EVE now and then.) A lot of the fixes and workarounds mentioned at WineHQ are for earlier versions of wine and is no longer needed.

At the moment I'm at wine 1.7.55 and 358.16 Nvidia drivers and my wineprefix contains
vcrun2005 vcrun2008 vcrun2010 corefonts
and nothing else. No overrides needed. DirectX is set to DirectX 9 in the EVE launcher.

Also stay out of captains quarters, it's known to fail.

Share your experience

Write for the EVE Tribune

www.eve-tribune.com

Rastuasi
Native Freshfood
Minmatar Republic
#69 - 2015-12-10 04:55:30 UTC
Game works, but can no longer see shield and armor effects, like hardeners and boosters/reps. I also cannot see the dirt, kill counts, nor the new camera options like first person view. I can see the new engine boost effects however.

Arch linux
Wine 1.8rc3
GTX 770 358.16 drivers

Maxed eve graphics (everything turned up).
Jodi Degree
C-ontrol
#70 - 2015-12-10 16:13:47 UTC
Hi.

I have the same problem since the patch. Client is crashing after character selection with all
wine versions < / = 1.6.


Log:


...
fixme:d3d_surface:surface_load_texture Downloading RGB surface 0x2caa85d0 to reload it as sRGB.
fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
Service skinSvc: 35.335s
fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
fixme:dbghelp:elf_search_auxv can't find symbol in module
wine: Unhandled page fault on read access to 0x2d1c0000 at address 0x6b065c69 (thread 0009), starting debugger...
Unhandled exception: page fault on read access to 0x2d1c0000 in 32-bit code (0x6b065c69).
Register dump:
CS:0073 SS:007b DS:007b ES:007b FS:0033 GS:003b
EIP:6b065c69 ESP:0032a490 EBP:00000034 EFLAGS:00210202(  R- --  I   - - - )
EAX:00000000 EBX:00000000 ECX:00000004 EDX:00000000
ESI:2d1c0000 EDI:ae670a38
Stack dump:
0x0032a490:  00000040 0000002b 0032a58c 6963b300
0x0032a4a0:  69640c1c 2d1bffd0 ae670a08 00000040
0x0032a4b0:  ae670a08 0032a4c4 00000011 00000040
0x0032a4c0:  00000000 69640f00 0032a58c 00000000
0x0032a4d0:  696470fa b2a14000 0032a58c 0032a4f8
0x0032a4e0:  00000000 00000000 69640bc0 00000000
Backtrace:
=>0 0x6b065c69 (0x00000034)
0x6b065c69: movl    0x0(%esi),%ebx
Modules:
Module    Address            Debug info    Name (203 modules)
PE      3d0000-  3e3000    Deferred        physxloader
PE      400000-  487000    Deferred        exefile
PE     18a0000- 197d000    Deferred        _ssl.pyd
PE     1980000- 1aa2000    Deferred        ccpbrowserhost.pyd
...



And with all versions > 1.6 (e. g. 1.8-rc3 / 1.7.55 / 1.7.52 / 1.7.46) the client does't start.


Log:


...
fixme:msvcp:locale__Locimp__Makewloc (0x32a970 63 0x15ddc880 (nil)) semi-stub
fixme:msvcp:locale__Locimp__Makeushloc (0x32a970 63 0x15ddc880 (nil)) semi-stub
EVE Client version 13.11 build 990550 started 12/10/2015 16:21:15
fixme:heap:RtlSetHeapInformation 0xe050000 0 0x3292ec 4 stub
fixme:ntdll:NtLockFile I/O completion on lock not implemented yet
fixme:heap:RtlSetHeapInformation 0x490000 0 0x327314 4 stub
Starting services
Service counter: 0.000s
Service sessionMgr: 0.000s
Service settings: 0.055s
Service dataconfig: 0.238s
Service machoNet: 0.010s
Service objectCaching: 0.002s
Service addressbook: 0.000s
Service clientStatsSvc: 0.004s
Service godma: 0.000s
Service photo: 0.000s
Service mailSvc: 0.000s
Service notificationSvc: 0.000s
Service LSC: 0.000s
Service inv: 0.000s
Service pwn: 0.000s
Service focus: 0.000s
Service debug: 0.000s
Service jumpQueue: 0.000s
Service device: 0.224s
Service scanSvc: 0.001s
Service browserHostManager: 0.000s
Service localizationClient: 0.000s
Service launcher: 0.000s
Service jumpMonitor: 0.000s
Service calendar: 0.000s
Service LiveUpdateSvc: 0.000s
Service monitor: 0.000s
Service processHealth: 0.000s
Service planetInfo: 0.007s
Service district: 0.000s
Service browserCache: 0.016s
Service bookmarkSvc: 0.000s
Service invCache: 0.000s
Service michelle: 0.000s
Service sceneManager: 0.016s
Service browserImage: 0.001s
Service prefetchSvc: 0.008s
Service crimewatchSvc: 0.001s
err:ole:CoInitializeEx Attempt to change threading model of this apartment from multi-threaded to apartment threaded
ALSA lib pcm_pulse.c:1008:(_snd_pcm_pulse_open) Unknown field handle_underrun
err:winediag:AUDDRV_GetAudioEndpoint PulseAudio "default" -22 without handle_underrun. Audio may hang. Please upgrade to alsa_plugins >= 1.0.24
err:ole:CoInitializeEx Attempt to change threading model of this apartment from multi-threaded to apartment threaded
err:ole:CoInitializeEx Attempt to change threading model of this apartment from multi-threaded to apartment threaded
err:ole:CoInitializeEx Attempt to change threading model of this apartment from multi-threaded to apartment threaded
err:ole:CoInitializeEx Attempt to change threading model of this apartment from multi-threaded to apartment threaded
err:ole:CoInitializeEx Attempt to change threading model of this apartment from multi-threaded to apartment threaded
err:ole:CoInitializeEx Attempt to change threading model of this apartment from multi-threaded to apartment threaded
err:ole:CoInitializeEx Attempt to change threading model of this apartment from multi-threaded to apartment threaded
err:ole:CoInitializeEx Attempt to change threading model of this apartment from multi-threaded to apartment threaded
Service audio: 0.891s
Service war: 0.001s
Service facwar: 0.001s
Service corp: 0.003s
Service visualEffect: 0.001s
Service sofService: 8.596s
Starting services - Done
Service viewState: 0.000s
Service loading: 0.000s
Service gameui: 0.001s
Service neocom: 0.000s
Service infoPanel: 0.000s
Service shipTreeUI: 0.000s
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x329c78,0x00000000), stub!
Terminating process by request - returning 0



Can someone help, please?


Active overrides in winecfg:
*d3dx9_36 n
*iexplorer.exe n, b
*itircl n, b
*itss n, b
*jscript n, b
*mshtml b, n
*msimtf b, n
*msvcr100 b, n
*msvcr80 n, b
*msvcr90 n, b
*shdoclc n, b
*shdocvw n, b
*shlwapi n, b
*updspapi n, b
*urlmon n, b
*xmlite n, b
Torgeir Hekard
I MYSELF AND ME
#71 - 2015-12-10 18:30:28 UTC  |  Edited by: Torgeir Hekard
For starters, try a clean prefix.

With DoD you don't even need to mangle with sharedcache locations. Just run the exefile with a different prefix, and it will download whatever it needs to at least start up.

I checked with 1.8rc1, and a completely clean prefix (only d3d11 override) should work out of the box without installing or overriding anything.

From there you can try to work out what's messing with you.
Misticrevalation
#72 - 2015-12-10 19:51:23 UTC
Hey guys I can't launch EVE and I'm using Mint. I tried uninstalling Wine using the link provided but it doesn't actually do anything about removing it from my system (I still get "Browse virtual C Drive" and "Configure Wine" options when I go into my start menu. From what I understand it's just a case of uninstalling EVE, uninstalling Wine, then installing the latest Wine and installing EVE onto it again? But how do I completely get rid of wine first on Mint. Really big thanks to anyone who can help me out, you may find an Ashimmu makes its way to your guy in game if you can.
Boyamin
Kill at Will
Socket Closed.
#73 - 2015-12-10 22:14:50 UTC
Obviously, with the last release, CCP have improved their shaders/engine, which is now incompatible with the some common releases of wine, or even in some cases edge releases of wine.

Even though linux is not officially supported for eve, it would be great from both a customer support and marketing point of view, to have more information from any CCP developers about what has changed internally, so that the community who cares about tinkering with linux can work to fix these issues.
Woo Mi
Federal Navy Academy
Gallente Federation
#74 - 2015-12-10 22:37:15 UTC
Ok, after a friend notified me of the problems i immediately my wine version. This took some time to compile.
I did fly around a bit so the following setup seems to work:
CPU AMD 4850e
Nvidia gt640
debian jessie
wine 1.8-rc3
dx9
low graphics settings (already needed this with previous version)
Misticrevalation
#75 - 2015-12-11 00:19:16 UTC
Woo Mi wrote:
Ok, after a friend notified me of the problems i immediately my wine version. This took some time to compile.
I did fly around a bit so the following setup seems to work:
CPU AMD 4850e
Nvidia gt640
debian jessie
wine 1.8-rc3
dx9
low graphics settings (already needed this with previous version)


Can you help me please? I completely purged wine from my system (Mint) and did an apt-get install for Wine1.8 , and now whenever I try to launch from the command line (or the launcher) it stops and gives me this error message

"winediag:SECUR32_initNTLMSP ntlm_auth was not found or is outdated. Make sure that ntlm_auth >= 3.0.25 is in your path. Usually, you can find it in the winbind package of your distribution."

PLEASE if anyone has figured out how to get EVE working on Wine, please let me know. Thanks.
Woo Mi
Federal Navy Academy
Gallente Federation
#76 - 2015-12-11 10:01:35 UTC
Misticrevalation wrote:


Can you help me please? I completely purged wine from my system (Mint) and did an apt-get install for Wine1.8 , and now whenever I try to launch from the command line (or the launcher) it stops and gives me this error message

"winediag:SECUR32_initNTLMSP ntlm_auth was not found or is outdated. Make sure that ntlm_auth >= 3.0.25 is in your path. Usually, you can find it in the winbind package of your distribution."

PLEASE if anyone has figured out how to get EVE working on Wine, please let me know. Thanks.


I did build wine from scratch and installed it in /usr/local (after deleting all old wine stuff there).
In my experience with debian the wine package is always behind.

However, my winbind package is 2:4.1.17+dfsg-2.
Which version does your Mint distribution have?
Torgeir Hekard
I MYSELF AND ME
#77 - 2015-12-11 10:23:57 UTC
Wild guess. x64 prefix maybe? Usually you have to specify WINEARCH=win32
ASTORBG
Pandemic Horde Inc.
Pandemic Horde
#78 - 2015-12-11 15:34:54 UTC
Ai ai ai ai CCP what have you done again?! :)
Same symtoms as many other players.

Login, selecting toon, starts loading station aaand crashhhh after 2 sec! (wine 1.7.30 and 1.6)

No playing for now.
Rastuasi
Native Freshfood
Minmatar Republic
#79 - 2015-12-11 22:53:43 UTC
ASTORBG wrote:
Ai ai ai ai CCP what have you done again?! :)
Same symtoms as many other players.

Login, selecting toon, starts loading station aaand crashhhh after 2 sec! (wine 1.7.30 and 1.6)

No playing for now.


You've confirmed you are not loading into CQ correct? Disable station environment via esc menu before you load the game just to make sure something in your settings changed without warning.
Boyamin
Kill at Will
Socket Closed.
#80 - 2015-12-12 12:35:46 UTC  |  Edited by: Boyamin
Can confirm wine-1.8-rc3 works after plenty of ShockedOopsCry. Some notes if it helps anyone:

- I'm on debian x86_64 jessie.
- The apt wine and wine-development packages do not work, so compile everything from the wine github repo and tag, make sure to install dev packages for i386 before compiling.
- Use a new WINEPREFIX and use the on-demand-installer to bootstrap eve. The full download installer fails to get past the first dialog.
- Once the launcher starts, disable dx11 in the settings BEFORE you login and start eve. The exefile does not work for me anymore, even when disabling dx11 with dll overrides in winecfg, because the windows API will still try to use backported and unsupported dx11 features in previous drivers.
- I did not use winetricks.