These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

EVE Information Portal

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

Update to the EVE Launcher (beta)

First post
Author
CCP Snorlax
C C P
C C P Alliance
#181 - 2015-12-09 10:30:01 UTC
Another thing to try is to go to Setttings, Shared Cache Settings and hit Verify. That will clear out any corrupt files from the cache. You may need to restart the launcher after running that (something I need to improve).

CCP Snorlax - Software Architect - Team RnB - @CCP_Snorlax - http://ccpsnorlax.blogspot.is/

Natasha Veritas
Doomheim
#182 - 2015-12-09 11:13:43 UTC
Hello,

since yesterdays patch i can not use the beta launcher, after launching its just a not available website, if i go to "servers" i can launch the exe but something is wrong, would be nice to give us a solution for this.

Here a picture about the visual: http://i.imgur.com/mu7cB7n.png
CCP Snorlax
C C P
C C P Alliance
#183 - 2015-12-09 11:19:30 UTC
Natasha Veritas wrote:
Hello,

since yesterdays patch i can not use the beta launcher, after launching its just a not available website, if i go to "servers" i can launch the exe but something is wrong, would be nice to give us a solution for this.

Here a picture about the visual: http://i.imgur.com/mu7cB7n.png

Can you access that URL from your web browser? https://launcher.eveonline.com/1.732/

CCP Snorlax - Software Architect - Team RnB - @CCP_Snorlax - http://ccpsnorlax.blogspot.is/

Natasha Veritas
Doomheim
#184 - 2015-12-09 11:30:27 UTC
Yes i can
Jack Tronic
borkedLabs
#185 - 2015-12-09 12:58:51 UTC
CCP Snorlax wrote:
Jack Tronic wrote:
I am no longer able to use the launcher post patch today.

It complains SharedCache\tq\bin\staticdata\mapObjects.db is corrupted but the original launcher is able to start EVE just fine.
http://i.imgur.com/2OYa0d6.png

Could you look in %LOCALAPPDATA%\VirtualStore, see if there are any files there? Specifically under CCP - if there are any files there, delete them and restart the launcher.

Please let me know if you find any files there, and if this helps.


Yes there were files and that helped.
CCP raRaRa
C C P
C C P Alliance
#186 - 2015-12-09 13:31:31 UTC
Natasha Veritas wrote:
Yes i can


Is this still a problem? It seems like the launcher is having difficulties decoding the gzip compressed file (index.html). This error usually happens when the file is not gzip compressed but the website tells you its gzip compressed. Might be some hiccup on Amazon.

CCP raRaRa // Web Developer // Team Webster

Natasha Veritas
Doomheim
#187 - 2015-12-09 13:50:54 UTC
CCP raRaRa wrote:
Natasha Veritas wrote:
Yes i can


Is this still a problem? It seems like the launcher is having difficulties decoding the gzip compressed file (index.html). This error usually happens when the file is not gzip compressed but the website tells you its gzip compressed. Might be some hiccup on Amazon.


Im not the developer Big smile

But yes its still a problem.
CCP Snorlax
C C P
C C P Alliance
#188 - 2015-12-09 15:26:09 UTC
Natasha Veritas wrote:
CCP raRaRa wrote:
Natasha Veritas wrote:
Yes i can


Is this still a problem? It seems like the launcher is having difficulties decoding the gzip compressed file (index.html). This error usually happens when the file is not gzip compressed but the website tells you its gzip compressed. Might be some hiccup on Amazon.


Im not the developer Big smile

But yes its still a problem.

Maybe there is something going on with caching done by the QtWebEngine. It lives in %LOCALAPPDATA%\CCP\EVE\QtWebEngine. Close the launcher, rename this folder to something else, then restart the launcher. See if that helps.

The drawback is that you lose the accounts you had remembered - you can either add them again, or put the folder back, deleting everything but the LocalStorage folder.

CCP Snorlax - Software Architect - Team RnB - @CCP_Snorlax - http://ccpsnorlax.blogspot.is/

Natasha Veritas
Doomheim
#189 - 2015-12-09 16:11:44 UTC
After renaming the folder like you told it works again, thanks for the solution Big smile
Narkos Fera
KarmaFleet
Goonswarm Federation
#190 - 2015-12-09 18:21:48 UTC
i got the problem that the BETA launcher seems to have problems with downloads or the shared data.

it want to download 240MB but only download nearly 1% /hour. i have 50mbit/s and all the other stuff (you know, porn for...research) works fine.

restart or search for corrupted data didnt work, still the same slow download.
Bienator II
madmen of the skies
#191 - 2015-12-09 18:56:21 UTC  |  Edited by: Bienator II
i have the same problem. diagnostics sais client.eveonline.com is not reachable. rest was fine.

i am trying the old launcher as we speak and it seems like its stuck too.
edit: old launcher worked after closing and opening it again :P

how to fix eve: 1) remove ECM 2) rename dampeners to ECM 3) add new anti-drone ewar for caldari 4) give offgrid boosters ongrid combat value

Narkos Fera
KarmaFleet
Goonswarm Federation
#192 - 2015-12-09 19:29:25 UTC  |  Edited by: Narkos Fera
Bienator II wrote:
i have the same problem. diagnostics sais client.eveonline.com is not reachable. rest was fine.

i am trying the old launcher as we speak and it seems like its stuck too.
edit: old launcher worked after closing and opening it again :P



sadly, this wont work for me, old launcher is also very slow, cant build up all the pictures and wont even try to connect for updates

edit: and it seems also all my patch datas where deleted. at least in my patch folder.
Casey Ambraelle
The Scope
Gallente Federation
#193 - 2015-12-09 22:16:44 UTC
Reinstalled beta launcher again yesterday after getting nothing but a blank white or black screen and having the same issue again today. Can we acknowledge that this is an issue?
Zhoelm
The Scope
Gallente Federation
#194 - 2015-12-09 22:17:46 UTC
Jack Tronic wrote:
CCP Snorlax wrote:
Jack Tronic wrote:
I am no longer able to use the launcher post patch today.

It complains SharedCache\tq\bin\staticdata\mapObjects.db is corrupted but the original launcher is able to start EVE just fine.
http://i.imgur.com/2OYa0d6.png

Could you look in %LOCALAPPDATA%\VirtualStore, see if there are any files there? Specifically under CCP - if there are any files there, delete them and restart the launcher.

Please let me know if you find any files there, and if this helps.


Yes there were files and that helped.



Same here: deleted those files and have no problems so far.
Thanks.

Jack Tronic
borkedLabs
#195 - 2015-12-10 00:12:33 UTC  |  Edited by: Jack Tronic
Something else that is driving me insane.

I use my clients in "windowed" mode. But launching the clients results in them not taking their previous window resolution.

My profiles are setup:
http://i.imgur.com/NttB2bp.png
http://i.imgur.com/iUPMg4y.png

This is how it looks when launched.
http://i.imgur.com/wQ08PKb.png

These are the display settings before I expand:
http://i.imgur.com/Jr89fKA.png

These are the eve settings after I expand the window.
http://i.imgur.com/292PA7i.png

But after I close the client they reset back to the 1024. BUT settings for other things get remembered just fine per client.

I expand the window by "maximizing" it rather than stretching.
Kal'Han
Kador Trade Company
#196 - 2015-12-10 00:33:58 UTC  |  Edited by: Kal'Han
Jack Tronic wrote:
Something else that is driving me insane.
I use my clients in "windowed" mode. But launching the clients results in them not taking their previous window resolution.
------snip
I expand the window by "maximizing" it rather than stretching.


welcome to the club. windowed mode, full screen. best way to play multi client on a single screen and not spam alt+tab all day long.

CCP has somewhere, somewhat decided that "windowed" mode needed a resolution setting instead of windows status setting
no one else does, but did that ever stop ccp? ;)

so windowed mode has a stupid dropdown setting for resolution... AND IT CANNOT BE SET. infuriating.
and of course it doesn't rememeber the "maximized" status, only a default resolution that is changeable through a lot of clics...

I'm going to offer you "my" version of the workaround : a script that will maximize the all the eve clients launched
with a bonus, it also minimize backround client (unfocused ones) to save the earth by consuming less cpu and gpu
this is optional but ideal for mono screen.
just copy the script in the launcher folder, run it to launch the launcher (yeah, lol, a launcher's launcher.... but hey, you do what you can as you can, the post explains how to make a shortcut to the make a nice icon and make it look like the real launcher)
this link to another post, follow the instructions

if you don't want minimizing : put a sharp (#) before this line
 [UserWindows]::ShowWindowAsync($hwnd, 2)|out-null # 6 = we minimize the windows 

near the bottom

not fun stuff about that : new eve launcher is clearing all the files in the launcher folder, so each patch you need to re-copy the script in the launcher folder.
I did ask a few times here to stop deleting files from my computer, bah, I worked around that

alternatively, you could put the script wherever you want and change the line
$app = Start-Process EveLauncher.exe -passthru

by adding the fullpath to EveLauncher.exe
$app = Start-Process "c:\stupid path with spaces\somewhere\notice_the_quotes\EveLauncher.exe" -passthru


have fun, if you want to discuss this further, use the post I gave above, also there player project of multi screen launch in the tech lab forum.
Jack Tronic
borkedLabs
#197 - 2015-12-10 02:34:42 UTC  |  Edited by: Jack Tronic
Kal'Han wrote:
Jack Tronic wrote:
Something else that is driving me insane.
I use my clients in "windowed" mode. But launching the clients results in them not taking their previous window resolution.
------snip
I expand the window by "maximizing" it rather than stretching.


welcome to the club. windowed mode, full screen. best way to play multi client on a single screen and not spam alt+tab all day long.

CCP has somewhere, somewhat decided that "windowed" mode needed a resolution setting instead of windows status setting
no one else does, but did that ever stop ccp? ;)

so windowed mode has a stupid dropdown setting for resolution... AND IT CANNOT BE SET. infuriating.
and of course it doesn't rememeber the "maximized" status, only a default resolution that is changeable through a lot of clics...

I'm going to offer you "my" version of the workaround : a script that will maximize the all the eve clients launched
with a bonus, it also minimize backround client (unfocused ones) to save the earth by consuming less cpu and gpu
this is optional but ideal for mono screen.
just copy the script in the launcher folder, run it to launch the launcher (yeah, lol, a launcher's launcher.... but hey, you do what you can as you can, the post explains how to make a shortcut to the make a nice icon and make it look like the real launcher)
this link to another post, follow the instructions

if you don't want minimizing : put a sharp (#) before this line
 [UserWindows]::ShowWindowAsync($hwnd, 2)|out-null # 6 = we minimize the windows 

near the bottom

not fun stuff about that : new eve launcher is clearing all the files in the launcher folder, so each patch you need to re-copy the script in the launcher folder.
I did ask a few times here to stop deleting files from my computer, bah, I worked around that

alternatively, you could put the script wherever you want and change the line
$app = Start-Process EveLauncher.exe -passthru

by adding the fullpath to EveLauncher.exe
$app = Start-Process "c:\stupid path with spaces\somewhere\notice_the_quotes\EveLauncher.exe" -passthru


have fun, if you want to discuss this further, use the post I gave above, also there player project of multi screen launch in the tech lab forum.


I am not even trying to multiscreen launch most of the time. It affects a single client which is the most infuriating. I play windowed mode because I multitask to ****. Fullscreen is a horrible mode for multitasking and "Fixed window" may as well have its own monitor.
Rainbow Prism Colorblind
United Electro-Magnetic Federation
Business Alliance of Manufacturers and Miners
#198 - 2015-12-10 06:12:27 UTC
A small suggestion for the beta client if it not come up before.

I like the idea of have multiple log in at the same time.
But is it possible to have an option to add a master login key into the client locally on your machine?

For the people who plan to perhaps save there different passwords for there different clients and just use one master password every
time they start the game?

No need to have the master key saved on the server sense its just a extra security for us paranoid eve people!
Narkos Fera
KarmaFleet
Goonswarm Federation
#199 - 2015-12-10 06:33:52 UTC
Narkos Fera wrote:
Bienator II wrote:
i have the same problem. diagnostics sais client.eveonline.com is not reachable. rest was fine.

i am trying the old launcher as we speak and it seems like its stuck too.
edit: old launcher worked after closing and opening it again :P



sadly, this wont work for me, old launcher is also very slow, cant build up all the pictures and wont even try to connect for updates

edit: and it seems also all my patch datas where deleted. at least in my patch folder.



yeah, for some reason the beta deleted all my saved patches. their isnt even any option in the beta launcher for deleting all patches after the download. and even if so, why the hell where they all deleted?
now i have to patch again with a 30GB data traffic internet connection.
im really pissed right now, he even deleted them in my backup file.
Tarsas Phage
Freight Club
#200 - 2015-12-10 09:20:48 UTC
Launcher version 990283 on Windows 10 Pro

Two errant behaviors:

1) Immediately upon startup, the launcher will enter into a "Not responding" state and the user is prompted by Windows to kill it. evelauncher.exe nor its child processes consume any CPU during this time according to Task Manager. The mouse cursor is a spinning ring of death when moved over the UI.

and on the rare occasion that it doesn't do that:

2) The UI will be sluggish. Mousing over the UI elements which highlight themselves becomes a laggy afair. If I watch evelauncher.exe in Task Manager while I scrub my mouse over the face of the Launcher window, regardless of the location of the mouse cursor, the process consumes up to 20% CPU until I stop scubbing my mouse. Actually trying to launch a client fails to happen.

However, the right-click context menu for the task tray icon reacts speedily.

One minor issue:

1) The network test function where it pings client.eveonline.com will fail in all cases as ICMP appears to be blocked for that address.