These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Issues, Workarounds & Localization

 
  • Topic is locked indefinitely.
Previous page12
 

Framerate drops when moving camera when near a gate

First post
Author
Heimotz
Sentinel Event
404 Alliance Not Found
#21 - 2015-03-26 21:49:52 UTC  |  Edited by: Heimotz
Here's a short vid of what I've been seeing sometimes.

https://vid.me/m4vv

can't really fight like this, notice how the cache loading thingy appears as it exits the freeze.
Inir Ishtori
Perkone
Caldari State
#22 - 2015-03-26 22:51:24 UTC  |  Edited by: Inir Ishtori
I've got similar issues.

What i also noticed is a loss of 20-30 fps while inside the Jita 4-4 station. Usually it seemed that the amount in people/spam in the open chat window was the main ressource hog there and it was enough to minimize/hide the local for a vast performance improval. Minimizing the local chat doesn't help anymore.

p.s.: I guess I need to correct myself: lost performance everywhere. As long as I keep running in window mode as i always did, no more than 45 fps in a station. 2-3 days ago everything was fine, 60 fps in stations and in space(i use interval one instead of immediate).
ACESsiggy
The Scope
#23 - 2015-03-26 23:45:23 UTC  |  Edited by: ACESsiggy
Inir Ishtori wrote:
I've got similar issues.

What i also noticed is a loss of 20-30 fps while inside the Jita 4-4 station. Usually it seemed that the amount in people/spam in the open chat window was the main ressource hog there and it was enough to minimize/hide the local for a vast performance improval. Minimizing the local chat doesn't help anymore.

p.s.: I guess I need to correct myself: lost performance everywhere. As long as I keep running in window mode as i always did, no more than 45 fps in a station. 2-3 days ago everything was fine, 60 fps in stations and in space(i use interval one instead of immediate).



Averaged prb. 30-40fps today anywhere (pve missions, stations, etc) on Low Settings. Windows7 64bit dx11 Nvidia 560gtxUgh

edit: window mode.

edit#2: Full Screen a steady 60fps.

“The open-minded see the truth in different things: the narrow-minded see only the differences.”

Anjuna-Pl Nickson
Useless Idea
#24 - 2015-03-27 00:39:35 UTC
I have the same problem with a decrease in fps when approaching the gate . In addition, the Caldari star gates freeze and cause the entire screen I see different colored triangles etc. Sometimes it unlocks and sometimes you have to reset the game. I read that it was a problem with the Vectors.
jimbolina
Doomheim
#25 - 2015-03-27 05:58:53 UTC
CCP Snorlax wrote:
We are investigating the performance impact of the loading indicator, hope to have a fix soon.


Any ETA on this ? :) kinda sucks not being able to play game since patch...
Inir Ishtori
Perkone
Caldari State
#26 - 2015-03-27 14:21:34 UTC
Everyone with performance issues may want to go into launcher settings, open the "Download" tab on the left and then check the "Download all the resource files" box at the bottom. For me it improved performance significantly.
Anjuna-Pl Nickson
Useless Idea
#27 - 2015-03-27 15:07:08 UTC
I also have it on, but no change .
Nalia White
Tencus
#28 - 2015-03-27 19:17:46 UTC
+1

Syndicate - K5-JRD

Home to few, graveyard for many

My biggest achievement

Droidyk
Maniacal Miners INC
#29 - 2015-03-27 20:49:08 UTC  |  Edited by: Droidyk
Edit: It seems to be all fixed on SiSi.
Majed TheShrewd
Nanitek Industries
#30 - 2015-03-28 04:11:07 UTC
+1
jimbolina
Doomheim
#31 - 2015-03-28 13:16:46 UTC
just sorted out SISI client, and there is no lag there, sisi using same shared cache folder as TQ client. TQ clinet lags like hell, sisi doesnt!
John Wolfsson
BAND of MAGNUS
#32 - 2015-03-28 14:47:11 UTC
have this issue also on anomalies or in small fights .... , pretty unplayable for me , pls fix this asap :)
Bienator II
madmen of the skies
#33 - 2015-03-28 21:01:10 UTC  |  Edited by: Bienator II
Droidyk wrote:
Edit: It seems to be all fixed on SiSi.

your post made me curious so i tested it.. and it indeed looks like it has the old smoothness again on SISI. Thought i get some eve quality time this WE but i have to wait till TQ is uptaded :(

in any case.. nice to see it fixed!

edit: i guess i can't play with the SISI client on tq, right?

how to fix eve: 1) remove ECM 2) rename dampeners to ECM 3) add new anti-drone ewar for caldari 4) give offgrid boosters ongrid combat value

Nightfox BloodRaven
SQUIDS.
#34 - 2015-03-29 08:12:31 UTC
same issue lags like hell around gates.
BoerdeOrk
ABSURD Wormhole Travellers
#35 - 2015-03-29 12:51:50 UTC
turn off Sound under DX11 helps, but... meh
Anjuna-Pl Nickson
Useless Idea
#36 - 2015-03-29 15:44:38 UTC
"turn off Sound under DX11 helps, but... meh"

How to turn off in windows 7 ?
Talyn Soone
Deep Core Mining Inc.
Caldari State
#37 - 2015-04-02 09:21:08 UTC
installed the latest nvidia drivers, seems to have fixed it, or maybe they patched it. anyway seems much improved on my end
Anjuna-Pl Nickson
Useless Idea
#38 - 2015-04-03 10:52:16 UTC
It's ok now :) No lags enymore.
Previous page12