These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

EVE Information Portal

 
  • Topic is locked indefinitely.
123Next pageLast page
 

EVE Online: Crucible 1.0.3 Issues

First post
Author
CCP Spitfire
C C P
C C P Alliance
#1 - 2011-12-20 12:44:06 UTC  |  Edited by: CCP Guard
EVE Online: Crucible 1.0.3 has been deployed. This update fixes various issues stemming from the Crucible release. Full patch notes are available here.

When reporting issues, please specify which client you are using (Mac or PC).

This thread is for reporting issues only; for general feedback please use the Crucible 1.0.3 feedback thread here.

CCP Spitfire | Marketing & Sales Team @ccp_spitfire

Muul Udonii
THORN Syndicate
Northern Coalition.
#2 - 2011-12-20 12:52:37 UTC
On a windows 7 system. The update appears to have broken my installation of eve. It went all the way through but now tells me I need to reinstall from scratch.
mindman
FIDELIS VEL MORTUUS
#3 - 2011-12-20 12:53:19 UTC
Again you've failed to fix the containers positioning and size problem.
It's a real pain so I'm no longer playing until you do.
Vakeer
The Scope
Gallente Federation
#4 - 2011-12-20 12:56:16 UTC
Hi!
I have a problem with the updater/repair tool.Running the game on a Windows 7 laptop.
After today's Down time Ran the client as normal the PopUp for Client update came,I accepted it it started the download then closed the client to run the update.
Here after patching a message came stating that the update failed would I like to run the Repair tool.
So I accepted it and the repair tool ran and came to "Downloading recipes : Initializing.."
And is stuck there.....
Task manager shows that it is running.
so I'm stuck and unable to log into the game :(
Thx for Assistance in advance :)
Gun Gun
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#5 - 2011-12-20 12:58:23 UTC
After downloading the today's patch, my ExeFile.exe failed to start producing an error like this:

Verification Failure

Your EVE client installation may have modified, damaged or corrupt files. Please run repair.exe located in the EVE game directory or re-install the game client.
Verification failed: 'C:\Program Files (x86)\CCP\EVE\bin\_trinity_deploy.dll', crc:7f2ec938, expected:aa61e845.


OK


the repair.exe tool also failed to fix that
OSError: [Errno 13] Permission denied: 'C:\\Program Files (x86)\\CCP\\EVE\\bin\\tmp3r3eoh.repair'
Total Runtime: 0h00m23s
Asta Ddu
Doomheim
#6 - 2011-12-20 13:01:46 UTC
mindman wrote:
Again you've failed to fix the containers positioning and size problem.
It's a real pain so I'm no longer playing until you do.


This!!! I love spreadsheets online but having to move and resize them every time I logon, dock, undock is getting to be a pain...
& stop asking for me to accept the EULA unless you've changed it!!!






How about locking the Devs in a room with some PCs & asking them to fix bugs, and don't let them out, or allow beer, weed or pizza into the room until they fix the most obvoius bugs! Big smile


Neuq
Aliastra
Gallente Federation
#7 - 2011-12-20 13:04:12 UTC
CCP Gangleri
C C P
C C P Alliance
#8 - 2011-12-20 13:15:11 UTC
Some of these sound like there might be a zombie EVE process in the background causing the patcher some grief, the easiest way to make sure there are no such processes running is to reboot the computer. Please try this and report back.

As for container windows moving around, yes we know about this and we have facepalmed quite hard. There is a fix in the pipes.

Check out my EVE Gate broadcast log for semi-regular updates on various EVE development: https://gate.eveonline.com/Profile/CCP%20Gangleri/StatusUpdates

CCP Gangleri
C C P
C C P Alliance
#9 - 2011-12-20 13:19:03 UTC


Does L: happen to be a valid drive letter on your system?

If you are able to reproduce this we'd very much appreciate a screenshot of the "Show Details" view as well.

Check out my EVE Gate broadcast log for semi-regular updates on various EVE development: https://gate.eveonline.com/Profile/CCP%20Gangleri/StatusUpdates

Muul Udonii
THORN Syndicate
Northern Coalition.
#10 - 2011-12-20 13:20:16 UTC
CCP Gangleri wrote:
Some of these sound like there might be a zombie EVE process in the background causing the patcher some grief, the easiest way to make sure there are no such processes running is to reboot the computer. Please try this and report back.



This was the correct solution to my issue. There turned out to be two 'exefile' processes running, which was obviously stopping the repair tool repairing, and presumably stopped the initial patch working too.
Vakeer
The Scope
Gallente Federation
#11 - 2011-12-20 13:20:44 UTC
CCP Gangleri wrote:
Some of these sound like there might be a zombie EVE process in the background causing the patcher some grief, the easiest way to make sure there are no such processes running is to reboot the computer. Please try this and report back.

As for container windows moving around, yes we know about this and we have facepalmed quite hard. There is a fix in the pipes.


I posted the issue after trying a reboot : /
but will try again in about an hours time.
CCP Gangleri
C C P
C C P Alliance
#12 - 2011-12-20 13:25:53 UTC
Vakeer wrote:
CCP Gangleri wrote:
Some of these sound like there might be a zombie EVE process in the background causing the patcher some grief, the easiest way to make sure there are no such processes running is to reboot the computer. Please try this and report back.

As for container windows moving around, yes we know about this and we have facepalmed quite hard. There is a fix in the pipes.


I posted the issue after trying a reboot : /
but will try again in about an hours time.



Please try using the generic patcher instead, is basically does the same thing as the repair tool. You can download it here:
http://content.eveonline.com//327748/evepremiumpatch327748.exe

Simply run it and select the client you want to update to the 327748 (current TQ) version.

Check out my EVE Gate broadcast log for semi-regular updates on various EVE development: https://gate.eveonline.com/Profile/CCP%20Gangleri/StatusUpdates

Neuq
Aliastra
Gallente Federation
#13 - 2011-12-20 13:31:35 UTC
CCP Gangleri wrote:


Does L: happen to be a valid drive letter on your system?

If you are able to reproduce this we'd very much appreciate a screenshot of the "Show Details" view as well.


With show details

FYI hitting show details was a pain cause the error occurs almost instantly and hitting retry/cancel/X will just make it pop back up straight way.

L: is a valid drive and is the drive where EVE is installed

On a side note, the L partition is 3.5TB, something which seems to cause problems with the installer recently. I tried running setup from scratch cause of these patch problems but L: shows as having -1539.-35 GB or something.. has a long been downgraded to int somewhere? heh
CCP Gangleri
C C P
C C P Alliance
#14 - 2011-12-20 13:52:35 UTC
Neuq wrote:
CCP Gangleri wrote:


Does L: happen to be a valid drive letter on your system?

If you are able to reproduce this we'd very much appreciate a screenshot of the "Show Details" view as well.


With show details

FYI hitting show details was a pain cause the error occurs almost instantly and hitting retry/cancel/X will just make it pop back up straight way.

L: is a valid drive and is the drive where EVE is installed

On a side note, the L partition is 3.5TB, something which seems to cause problems with the installer recently. I tried running setup from scratch cause of these patch problems but L: shows as having -1539.-35 GB or something.. has a long been downgraded to int somewhere? heh


Thanks for taking the time to report these, we have a pretty good idea of what is causing your problems and are going to work on fixing them. In the meantime you should be able to use the newer generic patcher instead:
http://content.eveonline.com//327748/evepremiumpatch327748.exe

Check out my EVE Gate broadcast log for semi-regular updates on various EVE development: https://gate.eveonline.com/Profile/CCP%20Gangleri/StatusUpdates

Chribba
Otherworld Enterprises
Otherworld Empire
#15 - 2011-12-20 14:19:04 UTC
Still crashes my laptop's Intel HD graphics card on startup and every other jump... I was so happy when you fixed it in 1.0.1...

★★★ Secure 3rd party service ★★★

Visit my in-game channel 'Holy Veldspar'

Twitter @ChribbaVeldspar

Vakeer
The Scope
Gallente Federation
#16 - 2011-12-20 14:26:34 UTC
CCP Gangleri wrote:
Vakeer wrote:
CCP Gangleri wrote:
Some of these sound like there might be a zombie EVE process in the background causing the patcher some grief, the easiest way to make sure there are no such processes running is to reboot the computer. Please try this and report back.

As for container windows moving around, yes we know about this and we have facepalmed quite hard. There is a fix in the pipes.


I posted the issue after trying a reboot : /
but will try again in about an hours time.



Please try using the generic patcher instead, is basically does the same thing as the repair tool. You can download it here:
http://content.eveonline.com//327748/evepremiumpatch327748.exe

Simply run it and select the client you want to update to the 327748 (current TQ) version.


k it patched and works fine :)
Stari Srba
The Eldars
#17 - 2011-12-20 14:40:32 UTC
I have reported 3 bugs 18 days ago and they are still marked as "Not filtered". Two of them seem to be fixed but one that really annoys me is still there. When opening the Fitting window, I can hear the associated sound effect multiple times. It seems to cause some small lag while opening the window and displaying everything in it.
Amun Khonsu
Ice Fire Warriors
#18 - 2011-12-20 15:47:46 UTC
Amun Khonsu wrote:
***t

this patch completely destroyed my client. repair wouldnt even work and nearly destroyed my system software (windows 7). My machine would not even start up for 30 minutes after this update crashed my EVE client.

Now, I finally got my system up and running again, I had to unisntall EVE altogether and reinstall.

Fight them until turmoil is no more and strike terror into their hearts. www.ross-fw.net

CCP Bella Bee
C C P
C C P Alliance
#19 - 2011-12-20 15:50:29 UTC
mindman wrote:
Again you've failed to fix the containers positioning and size problem.
It's a real pain so I'm no longer playing until you do.

This will be fixed in tomorrow's downtime.
Hakaru Ishiwara
Republic Military School
Minmatar Republic
#20 - 2011-12-20 15:57:10 UTC  |  Edited by: Hakaru Ishiwara
I am currently experiencing a problem where showing info on a character renders the info window contents only as far as the avatar's forehead or right below the character's title text. The loading indicator is still spinning after a minute or so.

In fact, this problem is manifesting itself on all attempts to show info on characters regardless of whether I close the show info window or not.

CCP's love of spinning indicators (aka session timers) is strong.

Addenda: Logged off the problematic toon and logged into another char. The issue did not manifest itself on the newly logged in account. Perhaps the problem was node / location based?

+++++++ I have never shed a tear for a fellow EVE player until now. Mark “Seleene” Heard's Blog Honoring Sean "Vile Rat" Smith.

123Next pageLast page