These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Macintosh

 
  • Topic is locked indefinitely.
123Next page
 

Rhea Macintosh Issues

First post
Author
CCP Falcon
#1 - 2014-12-09 10:01:48 UTC  |  Edited by: ISD Dorrim Barstorlode
The Rhea release has been successful deployed!

The Rhea release brings a long list of changes to the world of EVE Online, including User Interface updates, new exploration content, 101 new wormhole systems, manual flight control, changes to cloning mechanics and a new opt in beta starmap that we're looking to gather feedback on!

For more information on the Rhea release, and to see a full list of features, take a look at the Rhea release page, and read more about what's coming in CCP Seagull's "Coming to EVE in the Rhea release" dev blog. For a full and detailed breakdown of changes please see the patch notes for Rhea.

Please provide details of any issues you encounter with the mac client in this thread.

For issues relating to the PC build of Rhea, please see this thread, and please leave general feedback regarding the Rhea release here.

CCP Falcon || EVE Universe Community Manager || @CCP_Falcon

Happy Birthday To FAWLTY7! <3

Ian Blackbird
Imperial Shipment
Amarr Empire
#2 - 2014-12-09 13:42:54 UTC  |  Edited by: Ian Blackbird
The Multiboxing-Client-Quit-Freeze-Bug is still there.
Absolutely reproducable and immanent since 5(?) expansions now.
Often mentioned here - nothing happened patchwise - it's starting to get rediculous.

Try it yourself:

- Open at least 2 EVE Online clients on OS X with the EVE Online Launcher
- Quit one client via "Escape" and the "Quit" button, so that the other EVE Client get's focused.
- See the other EVE Client freeze until you force-quit it.

Workaround: Prevent the other EVE Client from getting focus after quitting the first one (for example by bringing some other App to front before quitting an EVE Client).

Hell, can it be that complicated to get one guy figuring this out and PATCH THAT SH...iney little Issue?
Back to work!

To stay positive: The new Starmap, PBR and UI/Icons are hilarious! Good Expansion!
Selena Cadelanne
Temp Corporation
#3 - 2014-12-09 17:16:31 UTC
confirming previous post is spot on. issue is annoying as hell, please fix :)
Tahnil
Gunboat Commando
#4 - 2014-12-09 18:53:28 UTC
Ian Blackbird wrote:
The Multiboxing-Client-Quit-Freeze-Bug is still there.


Workaround: Prevent the other EVE Client from getting focus after quitting the first one (for example by bringing some other App to front before quitting an EVE Client).


There is a second workaround: kill the client via ALT-CMD-Esc. I think this is easier.

---

Another issue: the graphics are broken as soon as I resize the BETA starmap.
Gandin Grothe
Perkone
Caldari State
#5 - 2014-12-09 18:57:09 UTC
Ian Blackbird wrote:
The Multiboxing-Client-Quit-Freeze-Bug is still there.
Absolutely reproducable and immanent since 5(?) expansions now.
Often mentioned here - nothing happened patchwise - it's starting to get rediculous.

Try it yourself:

- Open at least 2 EVE Online clients on OS X with the EVE Online Launcher
- Quit one client via "Escape" and the "Quit" button, so that the other EVE Client get's focused.
- See the other EVE Client freeze until you force-quit it.

Workaround: Prevent the other EVE Client from getting focus after quitting the first one (for example by bringing some other App to front before quitting an EVE Client).

Hell, can it be that complicated to get one guy figuring this out and PATCH THAT SH...iney little Issue?
Back to work!

To stay positive: The new Starmap, PBR and UI/Icons are hilarious! Good Expansion!


This only happens to me if I use the launcher to open two instances of eve. If I open a second or third client with a clone made by Eve clonemaker second or third instance doesn't freeze when I quit the first.
Tahnil
Gunboat Commando
#6 - 2014-12-09 19:38:11 UTC
Tahnil wrote:

Another issue: the graphics are broken as soon as I resize the BETA starmap.


I think this might be a more general problem. When I resize a ship preview window, I also get broken graphics.
Vincent Athena
V.I.C.E.
#7 - 2014-12-09 19:55:57 UTC
Tahnil wrote:
Ian Blackbird wrote:
The Multiboxing-Client-Quit-Freeze-Bug is still there.


Workaround: Prevent the other EVE Client from getting focus after quitting the first one (for example by bringing some other App to front before quitting an EVE Client).


There is a second workaround: kill the client via ALT-CMD-Esc. I think this is easier.

---

Another issue: the graphics are broken as soon as I resize the BETA starmap.

A third workaround is to use clones made with the clonemaker. I typically run three clients of clones and have no issue quitting any one.

Know a Frozen fan? Check this out

Frozen fanfiction

Tahnil
Gunboat Commando
#8 - 2014-12-09 20:39:55 UTC
My client seems to crash when I open my industry window, tab "Jobs".
Frightstar
Rolling Static
No Vacancies.
#9 - 2014-12-10 00:46:30 UTC
im finding the game to be incredibly slower then it was running under pheobe and i run with all settings at the absolute minimum before and after the patch anyone else finding the same thing?
Ian Blackbird
Imperial Shipment
Amarr Empire
#10 - 2014-12-10 08:13:12 UTC
Vincent Athena wrote:
Tahnil wrote:
Ian Blackbird wrote:
The Multiboxing-Client-Quit-Freeze-Bug is still there.


Workaround: Prevent the other EVE Client from getting focus after quitting the first one (for example by bringing some other App to front before quitting an EVE Client).


There is a second workaround: kill the client via ALT-CMD-Esc. I think this is easier.

A third workaround is to use clones made with the clonemaker. I typically run three clients of clones and have no issue quitting any one.


I've read about those workarounds.
Nice to see, there are several of them.

But C'mon! I either have to use some Third-Party-Tools or Force-Quit to prevent the clients from freezing?To workaround an issue known for about half a year now? If i use the official CCP-Launcher the clients are freezing?

I stick to it: it's starting to get ridiculous!
Aya Hikage
256th Shadow Wing
Phantom-Recon
#11 - 2014-12-10 14:01:09 UTC
Speaking of multiboxing in Rhea, , I was multiboxing when one of my toons suddenly froze. I mistakenly force-quit the toon that was still working, and then force-quit the frozen one.

I then tried to log back onto the game on the toon that froze first, but it would not do anything (I was told that the game showed that toon was still logged in). So I tried to log in with a different toon. The game would load, but everything was black (and my computer seemed to be a little slower). I had no graphics

I deleted my cache and tried to log in, everything was still black.

I deleted and reinstalled the game client, everything was still black.

Ugh.
Quetz Alkoatl
#12 - 2014-12-10 18:56:35 UTC  |  Edited by: Quetz Alkoatl
Hello pilots,

I have few issues with Rhea.

1. Selected item window icons changes size by themselves.
It happens very fast so sometimes instead of warping to or approaching you accidentally press remove target or orbit icons. Below is a screen shot of how Select window looks after and before.

https://www.dropbox.com/s/0gr2k85yl1cazya/Screen%20Shot%202014-12-10%20at%2020.37.13.png?dl=0

2. Every now and then I freeze and get an error report : Exception raised. Unhandled page fault on read access to 0x0000000c at address 0x918a7740. Would you like to create a crash report? After that I have to force quit the client. This only happens on CIDER client.

3. Oh, and map on CIDER looks like this.

So far only those three for me. Hope that's it.

Regards,
Quetz

Mac client still messed up.

DingieSan
Fury Tech Industries LTD
KIA Alliance
#13 - 2014-12-10 19:54:45 UTC
I can't even login to the game. The launcher is showing a grey bar at the bottom. So is the PC version.

Very very very unacceptable!
DingieSan
Fury Tech Industries LTD
KIA Alliance
#14 - 2014-12-10 19:57:29 UTC
And now it works… what happened? No indication whatsoever
Mharius Skjem
Opacity Circles
#15 - 2014-12-10 22:10:30 UTC
Tonight is the first chance I've had to play Eve since patch day and on my 3 month old imac i have the following:

Random freezes for no reason.
Random freezes for clicking the market icon, the wallet icon or indeed anything that requires the internet connection.
Random freezes that crash the client completely.

Graphical errors that turn UI windows yellow, bright yellow...
View any person or ship in the game, resize the window and bam... Bright Yellow all over.
View any person or ship in the game, resize the window and bam... Horribly broken graphics that look like electrical static.

Try the fix the above by altering shader settings and get a permanent cloak effect!

Yes by fiddling with your shaders you get the ghost ship effect. You really can see through your ship even if you don't run a cloak.

Open the new map, resize the window and you get all of the above.
Open the new map and look for useful information. There is none.
Go back to using the old map as it actually ******* tells you things...

Decide to cheer myself up and visit the nex store to buy some nice new clothes for my lovely looking female alts, click the button and bam...

The NES store opens up. All items show as black silhouettes, go for a closer look only to see heavily pixellated items that look like 1990's clip art.

I decide not to purchase.
I decide whether or not to ask for a refund of my sub as clearly this game is unplayable on a mac.

It makes me wonder if CCP actually tests the mac client prior to release.

My spec is as follows:

iMac (27 inch, Late 2013 model)
Processor 3.2Ghz Intel Core i5
Memory 8GB 1600 Mhz DDr 3
Graphics NVIDIA Geforce GT 755M 1024 MB

I would actually have gone for the I7 had there been one in the shop and I needed a computer in a hurry as my old one died.


Finally: Everything worked perfectly on high settings (with only the occasional minor glitch) before the last patch.

Now I love Eve so I'm not going to rage quit or threaten to, but I feel like I should as I simply can't play and have spent the last two hours submitting over 5 bug reports in between client crashes.



A recovering btter vet,  with a fresh toon and a determination to like everything that CCP does to Eve...

Don't take me too seriously though, I like to tease a bit on the forums, but that's only because I love you...

Ximenyr Cossont
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#16 - 2014-12-11 04:21:02 UTC
DingieSan wrote:
I can't even login to the game. The launcher is showing a grey bar at the bottom. So is the PC version.

Very very very unacceptable!


Same issue. Same reaction. Restarted, force quit launcher... no joy. I can log in, but the bar at the bottom and the play button remain a solid grey.

Funny thing is that 24 hours ago I was running in Rhea just fine after the patch. Switched to new star map before I quit?
Ximenyr Cossont
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#17 - 2014-12-11 04:28:26 UTC
DingieSan wrote:
And now it works… what happened? No indication whatsoever


Same! Browsed the forums, filed a support ticket. Now it works! Maybe just have to wait longer than the 15 minutes that I did.
Vincent Athena
V.I.C.E.
#18 - 2014-12-11 16:18:49 UTC
I am having very poor performance. Before Rhea I could run three clients and get reasonable fps with medium settings. Now, even on low, the fps is about half (15 vs 30) of what it was. Sitting outside a station the fps drops to as low as 2. Yes, two.

In addition, the micro-freezes are back. These are short 5 to 10 second freezes that effect the entire computer. I believe they are associated with memory management.

Finally, I have had one full on freeze. It was the classic freeze, one client stops responding, while the others keep going, and the ship of the frozen client stays in space until I force quit the frozen client. This is the first of these freezes I have had in months.

Look, I like Elsa, but could you please keep her out of the Eve client?

Know a Frozen fan? Check this out

Frozen fanfiction

Rowells
Blackwater USA Inc.
Pandemic Horde
#19 - 2014-12-11 16:27:26 UTC
im having an issu after trying to start up the client.

I open the launcher and type in user info and log in.
client opens, but i only a blank screen.
every other app i use experiences massive slowdown and lag.

I have tried everything from clearing the cache to redownloading the client fresh with no effect. The client was working fine after rhea patch and the unexpected dt, but ut suddenly froze and is now acting weird.
Quetz Alkoatl
#20 - 2014-12-11 17:00:42 UTC
I have also noticed the drop in FPS. More strange (or maybe not to whom such things are well known) is that on CIDER i get 55-60 FPS but laggy/stringy gameplay but on WINE everything is smooth but FPS is capped at 30.

Mac client still messed up.

123Next page