These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Issues, Workarounds & Localization

 
  • Topic is locked indefinitely.
12Next page
 

Failure to Patch - MORE Launcher Issues

First post
Author
The Aggressor
Sniggerdly
Pandemic Legion
#1 - 2013-12-03 12:05:35 UTC  |  Edited by: The Aggressor
Hey,

Yesterday I had issues with my launcher, it would refuse to update and spit out an Exception error. As a result it broke my launcher to the point it would not even open any more, forcing me to reinstall the whole game.

Reinstalling fixed this issue, however today I do not want to start playing with it again or I will probably have to reinstall it yet again >.>

Also, launching repair.exe is useless, it completed then gives me an error too... oh and it did not solve any issues.

The Exception Error:
http://pastebin.com/VHx0jBzC

EDIT: I should really add, that I am running Windows 8 64bit (Crappy OS, Windows 7 here I come!)
The Aggressor
Sniggerdly
Pandemic Legion
#2 - 2013-12-03 13:37:23 UTC
Manually reinstalled the launcher using the instructions here: https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=3894280#post3894280

Started Patching again, hit 15% and then the same error occurs. Back to square 1.
CCP Aporia
C C P
C C P Alliance
#3 - 2013-12-03 16:06:00 UTC
The Aggressor wrote:
Manually reinstalled the launcher using the instructions here: https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=3894280#post3894280

Started Patching again, hit 15% and then the same error occurs. Back to square 1.


Can you do me a favour and check the file permission of the "manifest.dat" file? After that try deleting the manifest.dat file in your installation and then run the launcher again. If it gets stuck again we may need to look into that as well.

Friend of walking avatars, currently hibernating until he gets to open that door.

The Aggressor
Sniggerdly
Pandemic Legion
#4 - 2013-12-03 16:21:33 UTC
CCP Aporia wrote:
The Aggressor wrote:
Manually reinstalled the launcher using the instructions here: https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=3894280#post3894280

Started Patching again, hit 15% and then the same error occurs. Back to square 1.


Can you do me a favour and check the file permission of the "manifest.dat" file? After that try deleting the manifest.dat file in your installation and then run the launcher again. If it gets stuck again we may need to look into that as well.


I deleted the file, it launches still, however the patch does not even get to 15% anymore. It instantly fails dumping another Exception Error out.

Error: http://pastebin.com/Q6V3P53q

Image of File Permissions: https://dl.dropboxusercontent.com/u/96421540/Pictures2013-12-03_16-17.jpg
CCP Aporia
C C P
C C P Alliance
#5 - 2013-12-03 16:37:27 UTC
The Aggressor wrote:
CCP Aporia wrote:
The Aggressor wrote:
Manually reinstalled the launcher using the instructions here: https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=3894280#post3894280

Started Patching again, hit 15% and then the same error occurs. Back to square 1.


Can you do me a favour and check the file permission of the "manifest.dat" file? After that try deleting the manifest.dat file in your installation and then run the launcher again. If it gets stuck again we may need to look into that as well.


I deleted the file, it launches still, however the patch does not even get to 15% anymore. It instantly fails dumping another Exception Error out.

Error: http://pastebin.com/Q6V3P53q

Image of File Permissions: https://dl.dropboxusercontent.com/u/96421540/Pictures2013-12-03_16-17.jpg


That's an incomplete exception, cannot really say what is going wrong now. :-/

Friend of walking avatars, currently hibernating until he gets to open that door.

The Aggressor
Sniggerdly
Pandemic Legion
#6 - 2013-12-03 16:43:49 UTC
CCP Aporia wrote:
The Aggressor wrote:
CCP Aporia wrote:
The Aggressor wrote:
Manually reinstalled the launcher using the instructions here: https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=3894280#post3894280

Started Patching again, hit 15% and then the same error occurs. Back to square 1.


Can you do me a favour and check the file permission of the "manifest.dat" file? After that try deleting the manifest.dat file in your installation and then run the launcher again. If it gets stuck again we may need to look into that as well.


I deleted the file, it launches still, however the patch does not even get to 15% anymore. It instantly fails dumping another Exception Error out.

Error: http://pastebin.com/Q6V3P53q

Image of File Permissions: https://dl.dropboxusercontent.com/u/96421540/Pictures2013-12-03_16-17.jpg


That's an incomplete exception, cannot really say what is going wrong now. :-/


This should really have been something I could have tried earlier, but I just tethered my Mobile 3G Connection to the PC to see if it was an Router, Firewall or ISP issue, and it happily downloaded and installed the 15MB patch with no issues...

I will check on my end to see if something is being blocked that should not be.

Thanks for the help anyway and sorry about the inconvenience.
Amber7Rose Patzillia
Equal Opportunity Haterz
#7 - 2013-12-03 16:50:37 UTC  |  Edited by: Amber7Rose Patzillia
Was able to patch, but it won't allow me to connect to the servers. error message...

The URL that could not be reached was:

http://cdn1.eveonline.com/662888/RepairData_662888.dat

client won't validate.

Any suggestions?
CCP Aporia
C C P
C C P Alliance
#8 - 2013-12-03 17:17:56 UTC
Amber7Rose Patzillia wrote:
Was able to patch, but it won't allow me to connect to the servers. error message...

The URL that could not be reached was:

http://cdn1.eveonline.com/662888/RepairData_662888.dat

client won't validate.

Any suggestions?


That's TQ and should be available, if not check if you can actually reach that file in your browser (warning: that's about 7 GB in size, so make sure to cancel a download if one should start), or if you can reach cdn1.eveonline.com via a trace route.

If you can reach it but the server cannot find it, chances are that something is fiddling with the launcher connection (firewalls, anti virus software, etc.)

Friend of walking avatars, currently hibernating until he gets to open that door.

Amber7Rose Patzillia
Equal Opportunity Haterz
#9 - 2013-12-03 17:39:04 UTC  |  Edited by: Amber7Rose Patzillia
Have windows 8.1, and can't find my anti-virus software anymore. Looks like i'm outta game for a bit. Thanks for the help.

I even shut off my firewall and it won't let me connect. I am unsure what to do at this point . I know i can't log in at all.
Wairui
POS Party
Ember Sands
#10 - 2013-12-03 19:01:17 UTC
My patches to rubicon worked fine until yesterday with 1.0.5. Then I got the same exception error at about 43.5% of the way through on the Launcher. Fails. Rebooted several times, tried repair tool, nothing worked. Sent in petition and attached log file yesterday.


Today, same exception failure with the new patch 1.0.6. Sent in a this second exception log. Finally a hour of so ago, CCP replied with a message: reboot computer computer and try again, send log. Duh!! That's why I'm here hoping I can find a solution. Just a few weeks ago, I just subsribed to E ve for a whole year. I didn't pay to mess around with the launcher, if this is going to drag out - can I get my money back?

Anyone find a solution?
CCP Aporia
C C P
C C P Alliance
#11 - 2013-12-03 19:33:05 UTC  |  Edited by: CCP Aporia
Wairui wrote:
My patches to rubicon worked fine until yesterday with 1.0.5. Then I got the same exception error at about 43.5% of the way through on the Launcher. Fails. Rebooted several times, tried repair tool, nothing worked. Sent in petition and attached log file yesterday.


Today, same exception failure with the new patch 1.0.6. Sent in a this second exception log. Finally a hour of so ago, CCP replied with a message: reboot computer computer and try again, send log. Duh!! That's why I'm here hoping I can find a solution. Just a few weeks ago, I just subsribed to E ve for a whole year. I didn't pay to mess around with the launcher, if this is going to drag out - can I get my money back?

Anyone find a solution?


I've just looked up your petition about this. While we are not sure what is causing the issue you are seeing, could you do me a favour and check the permissions on the file resLocalization.stuff in your EVE installation folder? It seems to fail reading that file for some reason.
Note that we have an internal version that has a potential fix for this issue, and I'll see if we can deploy a new version of the launcher in the near future that includes it. Without a guarantee that this resolves the issue, though, since we cannot reproduce this internally.

Friend of walking avatars, currently hibernating until he gets to open that door.

Wairui
POS Party
Ember Sands
#12 - 2013-12-03 19:42:11 UTC  |  Edited by: Wairui
Thanks CCP Aporia for looking at my petition. :)

The file resLocalization.stuff has full control i.e. all 'Allow' boxes checked and not grayed out, by Administrators(CED-PC\Administrators). I only have the one account I use on my standalone pc and it obviously has administrator control since I've been playing Eve for some time on it.
CCP Aporia
C C P
C C P Alliance
#13 - 2013-12-03 19:48:50 UTC
Wairui wrote:
Thanks CCP Aporia for looking at my petition. :)

The file resLocalization.stuff has full control i.e. all 'Allow' boxes checked and not grayed out, by Administrators(CED-PC\Administrators). I only have the one account I use on my standalone pc and it obviously has administrator control since I've been playing Eve for some time on it.


OK, are you running any anti-virus software that might have gotten a recent update?

And sorry about the inconvenience with the updates, we're trying our best to make this work for everyone.

Friend of walking avatars, currently hibernating until he gets to open that door.

Wairui
POS Party
Ember Sands
#14 - 2013-12-03 20:09:46 UTC
Last anti-virus update on the the 28th. Ooops, thanks for reminding to update it Lol
CCP Aporia
C C P
C C P Alliance
#15 - 2013-12-03 20:10:55 UTC
Wairui wrote:
Last anti-virus update on the the 28th. Ooops, thanks for reminding to update it Lol


I was more wondering if said anti-virus software might interfere with the update process. (-:

Friend of walking avatars, currently hibernating until he gets to open that door.

Wairui
POS Party
Ember Sands
#16 - 2013-12-03 20:38:23 UTC
Well if the Eve patch is badly coded, potentially anything on my computer could make the patch throw a fit. I'm using AVG free and no software update for a long time.
CCP Aporia
C C P
C C P Alliance
#17 - 2013-12-03 20:46:22 UTC
Wairui wrote:
Well if the Eve patch is badly coded, potentially anything on my computer could make the patch throw a fit. I'm using AVG free and no software update for a long time.


AVG is known to cause issues with multiple programs, for instance Steam lists it as a program that may infer with Steam at https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=9828-SFLZ-9289 (-:

Friend of walking avatars, currently hibernating until he gets to open that door.

Iakim Akrelthor
Skipper Logistics
#18 - 2013-12-03 22:25:42 UTC
Had the same problem. Decided to go medieval on it and uninstalled the client. Now I'm trying to download it fresh, but it's taking aeons even to download the Installer.

Never happened before. Any info about that?

Cheers!

Ike
Talbrys Narentyr
Ministry of War
Amarr Empire
#19 - 2013-12-03 22:42:29 UTC
CCP Aporia wrote:
Amber7Rose Patzillia wrote:
Was able to patch, but it won't allow me to connect to the servers. error message...

The URL that could not be reached was:

http://cdn1.eveonline.com/662888/RepairData_662888.dat

client won't validate.

Any suggestions?


That's TQ and should be available, if not check if you can actually reach that file in your browser (warning: that's about 7 GB in size, so make sure to cancel a download if one should start), or if you can reach cdn1.eveonline.com via a trace route.

If you can reach it but the server cannot find it, chances are that something is fiddling with the launcher connection (firewalls, anti virus software, etc.)



Can't reach the site via my browser but I can successfully ping cdn1.eveonline.com via cmd and do a traceroute on the cdn1.eveonline.com. Turned off my Antivirus zonealarm and it works fine. Will have to look into it later but at least can go back to lanching straight from the .exe once it finishes patching.
Thaddea
Clive's Crew
#20 - 2013-12-04 05:06:13 UTC
Same issue here with the last two Eve patches. I run ZoneAlarm and I had to turn it off to get the launcher to download and install the patch. Once downloaded I can restart ZoneAlarm, restart the launcher and everything is fine.
12Next page