These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Issues, Workarounds & Localization

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

Blue Screen when I try to play eve

First post
Author
Kaz Mafaele
THE AESIR.
Hostile Probes
#1 - 2013-12-03 17:11:17 UTC  |  Edited by: Kaz Mafaele
After the last round of downtimes done yesterday whenever I try to launch eve i get a blue screen and my computer crashes. This happens whether I hit the play button on the launcher or the exe in bin. I also after reading some on here tried to use the setting button on the launcher and got the same results. I have tried uninstalling and re installing both Eve and the Nvidia Driver and get the same result. Here is the problem report I found.

Description
A problem with your video hardware caused Windows to stop working correctly.

Problem signature
Problem Event Name: LiveKernelEvent
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Locale ID: 1033

Files that help describe the problem
WD-20131203-0951.dmp
sysdata.xml
WERInternalMetadata.xml

View a temporary copy of these files
Warning: If a virus or other security threat caused the problem, opening a copy of the files could harm your computer.

Extra information about the problem
BCCode: 117
BCP1: FFFFFA800785D010
BCP2: FFFFF8800F212520
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 768_1


Let me know if there is any other info i can post that would help. I appreciate any help you guys can give me.

I found that the crashes from hitting the settings button gave me a different report.

Description
The computer has rebooted from a bugcheck. The bugcheck was: 0x00000116 (0xfffffa800748a4e0, 0xfffff8800f1bfa88, 0x0000000000000000, 0x0000000000000002). A dump was saved in: C:\Windows\MEMORY.DMP. Report Id: 120313-40029-01.
CCP Snorlax
C C P
C C P Alliance
#2 - 2013-12-03 19:48:13 UTC
Kaz Mafaele wrote:
After the last round of downtimes done yesterday whenever I try to launch eve i get a blue screen and my computer crashes. This happens whether I hit the play button on the launcher or the exe in bin. I also after reading some on here tried to use the setting button on the launcher and got the same results. I have tried uninstalling and re installing both Eve and the Nvidia Driver and get the same result. Here is the problem report I found.

Description
A problem with your video hardware caused Windows to stop working correctly.

Problem signature
Problem Event Name: LiveKernelEvent
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Locale ID: 1033

Files that help describe the problem
WD-20131203-0951.dmp
sysdata.xml
WERInternalMetadata.xml

View a temporary copy of these files
Warning: If a virus or other security threat caused the problem, opening a copy of the files could harm your computer.

Extra information about the problem
BCCode: 117
BCP1: FFFFFA800785D010
BCP2: FFFFF8800F212520
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 768_1


Let me know if there is any other info i can post that would help. I appreciate any help you guys can give me.

I found that the crashes from hitting the settings button gave me a different report.

Description
The computer has rebooted from a bugcheck. The bugcheck was: 0x00000116 (0xfffffa800748a4e0, 0xfffff8800f1bfa88, 0x0000000000000000, 0x0000000000000002). A dump was saved in: C:\Windows\MEMORY.DMP. Report Id: 120313-40029-01.

Did you install the latest driver? You mention re-installing the driver - just want to make sure you have the latest one.

Have you tried changing to the DX9 setting in the launcher?

Do other games run without issues? Or benchmarks?

CCP Snorlax - Software Architect - Team RnB - @CCP_Snorlax - http://ccpsnorlax.blogspot.is/

Kaz Mafaele
THE AESIR.
Hostile Probes
#3 - 2013-12-03 19:56:09 UTC
yep i have direct x 11

no i have not tried that because when i click the settings button on the launcher it also causes my computer to crash. (see second problem report) Is there a way to do this without using the settings button on the launcher?

I have tried running a few other games none of them have crashed so far.
CCP Snorlax
C C P
C C P Alliance
#4 - 2013-12-03 20:03:34 UTC
Kaz Mafaele wrote:
yep i have direct x 11

no i have not tried that because when i click the settings button on the launcher it also causes my computer to crash. (see second problem report) Is there a way to do this without using the settings button on the launcher?

I have tried running a few other games none of them have crashed so far.

You can create a shortcut to exefile.exe and add

/triPlatform=dx9 /noconsole

to the command line.

You wouldn't happen to have a DisplayLink driver installed on your machine? If so, try uninstalling that.

CCP Snorlax - Software Architect - Team RnB - @CCP_Snorlax - http://ccpsnorlax.blogspot.is/

Kaz Mafaele
THE AESIR.
Hostile Probes
#5 - 2013-12-03 21:15:51 UTC
no luck with Dx9

and I do not have displaylink driver installed or at least search turned nothing up
CCP Snorlax
C C P
C C P Alliance
#6 - 2013-12-03 21:28:19 UTC
Kaz Mafaele wrote:
no luck with Dx9

and I do not have displaylink driver installed or at least search turned nothing up

When you say no luck, do you mean that it blue-screens as well? If so, I'm not sure what to try next, other than wait for the next update of EVE. We have a couple of crash fixes in the works, it's possible they may address this issue.

A couple of long shots to try:

CCP Snorlax - Software Architect - Team RnB - @CCP_Snorlax - http://ccpsnorlax.blogspot.is/

Kaz Mafaele
THE AESIR.
Hostile Probes
#7 - 2013-12-04 16:09:54 UTC
yes i tried adding that command line to the short cut and it still blue screened when i hit play on the launcher

I can also confirm that the last patch did not solve the problem