These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Macintosh

 
  • Topic is locked indefinitely.
Previous page123Next page
 

Launcher not launching...

First post
Author
Hannibal Taranogas
State War Academy
Caldari State
#21 - 2013-07-16 15:22:58 UTC
problem solved... i uninstalled the client ,downloaded the new one, reinstalled... works fine now...

still kinda annoying Ugh
Gorlish
Extinction Enterprizes
#22 - 2013-07-16 16:34:47 UTC
CCP Atropos wrote:
Are you able to supply some more console logs? The popup doesn't give any context for whats failing. Additionally, what version OS are running?


I've tried to post the console logs but the forums keep saying I cannot input HTML. I eve mailed you the logs Atropos. I'll keep trying post them in here as well. I'm currently running 10.5.8 OS. I was having no issues up until about 3-5 days ago.
Verity Sovereign
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#23 - 2013-07-16 17:55:35 UTC  |  Edited by: Verity Sovereign
Well.... crap... first they killed my ability to dual box... now I can't even single box...

I've been considering quitting anyway (Busy with work, will move in with GF soon), I'm really not in the mood to re-install eve.

I may do a raffle for someone that "can haz my stuff"

Quote:
Did you try deleting files at
User/Library/Saved Application State/com.ccpgames.eveonline.savedState/


I deleted the other one you listed, but I can't even find this folder....
Hannibal Taranogas
State War Academy
Caldari State
#24 - 2013-07-17 12:32:26 UTC
this is really getting annoying... new update new problem....

console logs
CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#25 - 2013-07-17 13:08:45 UTC
Hannibal Taranogas wrote:
this is really getting annoying... new update new problem....

console logs

Are you running OSX 10.5.x?
Hannibal Taranogas
State War Academy
Caldari State
#26 - 2013-07-17 15:18:27 UTC
yes 10.5.8

but still: just the launcher doesnt work....

the game itself works after downloading the new client and installing it... Ugh
CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#27 - 2013-07-17 15:38:18 UTC
The minimum specifications for running EVE start at OSX 10.6.7, and I don't have access to a machine with an OS that old.
Kosutic
BSG Mining Group
#28 - 2013-07-17 19:50:44 UTC  |  Edited by: Kosutic
Me too can't get the Launcher to launch. Deleted everything, reinstalled everything, nothing happens. Launcher wants to download update, that works but there is an error message about an IO Error: ErrNo 2 No such file or directory: ' /users/myname/library/application support/eve online/repair_download_cache/tmpwpg9jg_4.datapile' while applying the update.

Eve works great when I open the file inside the App Package, but the launcher suc... err... is a problem for some days now. I even completely reinstalled the macbook from scratch and it did not help.

Any ideas?

I'm running 10.8.4 on a 15" MacBook Pro Retina
Kosutic
BSG Mining Group
#29 - 2013-07-17 20:00:47 UTC
(5/7) Loading cache: Initializing ...
(5/7) Loading cache: 100.0%, 00m00s
(6/7) Downloading patch: Initializing ...
(6/7) Downloading patch: 100.0%, 52.12 MB/52.12 MB, 1.33 MB/s, 00m31s
(7/7) Applying patch: Initializing ...
Restoring: Contents/Frameworks/Python.framework/Versions/2.7/Python
Traceback (most recent call last):
File "repairTool/progressPanel.pyc", line 82, in _TaskRun
File "repairTool/repairUI.pyc", line 97, in Start
File "repairTool/repairLogic.pyc", line 199, in Repair
File "repairTool/repairLogic.pyc", line 355, in Restore
File "zsync/zsync.pyc", line 407, in RestoreFolder
File "zsync/zsync.pyc", line 464, in ReconstructFiles
File "zsync/zsync.pyc", line 491, in ReconstructFile
File "zsync/fileSync.pyc", line 390, in CompileToCallback
File "zsync/fileSync.pyc", line 419, in __enter__
File "zsync/fileSync.pyc", line 431, in OpenHandlers
IOError: [Errno 2] No such file or directory: '/users/myname/library/application support/eve online/repair_download_cache/tmpwpg9jg_4.datapile'
Total Runtime: 0h00m32s
Verity Sovereign
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#30 - 2013-07-18 08:21:54 UTC
I ran the mac repair tool (saw a thread in this forum about it), it patched the client, and I was able to launch by bypassing the launcher and using show package contents to launch the game directly
psi Pserad
Amarr Empire
#31 - 2013-07-18 23:33:44 UTC
I don't have anything helpful to say other than I'm another person having this same issue and it sucks, it's been days and I'd like my time back. : (
Inserith Peon
Peon's Ironic Scanning Service
#32 - 2013-07-19 16:48:18 UTC  |  Edited by: Inserith Peon
Louis Catcher wrote:
Hey there,

After the patch this thursday (07/11) the launcher worked excellent... Untill today, I played some and all of a sudden I get these common "mac" freezes. When trying to log back on the launcher dont launch the game! I log in, press play and then it just quits.

Anyone got similar problem, or a solution?

Thanks for the help.


Same here.

Not worked out solution... Error dump says process hang.

UPDATE: noticed wineserver process in activity monitor, forced it to quit, eve launches again.
Nashenas
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#33 - 2013-07-19 22:26:19 UTC  |  Edited by: Nashenas
I'm having a similar issue. I'm running OS X 10.6.8, on a case sensitive volume. I had a work-around that lasted for a long time, creating a case-insensitive sparse bundle image, installing eve into that, and then creating a link to it from the Dock. This last update decided it wants to write to:

/users/username/library/application support/eve online/repair_download_cache/tmp88cbnz_4.datapile

It lowercases everything even though earlier up in the logs it says:

Cache folder: "/Users/paul/Library/Application Support/EVE Online/repair_download_cache"

NOTE: I have replaced arrow characters(> and <) with &lt; and &gt; because I get the error "The input cannot contain HTML". It seems fine when it's "greater than" followed by "less than", but the other way around, it thinks it's a hacking attempt.

EDIT: Downloading the latest version of the game did not fix anything. It still wants to download the launcher update and "patch" my game. I literally CAN NOT play the game. I'm definitely going to ask for some kind of reimbursement here.

The tail of the logs:

(5/7) Loading cache: Initializing ...
(5/7) Loading cache: 100.0%, 00m00s
(6/7) Downloading patch: Initializing ...
(6/7) Downloading patch: 100.0%, 36.08 MB/36.08 MB, 2.49 MB/s, 00m12s
(7/7) Applying patch: Initializing ...
Restoring: Contents/Frameworks/Python.framework/Versions/2.7/Python
Traceback (most recent call last):
File "repairTool/progressPanel.pyc", line 82, in _TaskRun
File "repairTool/repairUI.pyc", line 97, in Start
File "repairTool/repairLogic.pyc", line 199, in Repair
File "repairTool/repairLogic.pyc", line 355, in Restore
File "zsync/zsync.pyc", line 407, in RestoreFolder
File "zsync/zsync.pyc", line 464, in ReconstructFiles
File "zsync/zsync.pyc", line 491, in ReconstructFile
File "zsync/fileSync.pyc", line 390, in CompileToCallback
File "zsync/fileSync.pyc", line 419, in __enter__
File "zsync/fileSync.pyc", line 431, in OpenHandlers
IOError: [Errno 2] No such file or directory: '/users/username/library/application support/eve online/repair_download_cache/tmp88cbnz_4.datapile'
Total Runtime: 0h00m15s

and the top:

Restoring folder: "/Volumes/eve/EVE Online.app"
Checksum Database: "&lt;ChecksumDB at '/var/folders/2Z/2Z1ptpSxFfeQJSejoNC8Ek+++TI/-Tmp-/CCP_checksum_cache_v003'&gt;"
Repair URL: "http://cdn1.eveonline.com/EveOnlineLauncher/release/launcherupdate_2.1.569300_mac.dat"
Client Directory: "/Volumes/eve/EVE Online.app"
Caching enabled
Cache folder: "/Users/username/Library/Application Support/EVE Online/repair_download_cache"
Using 1 cache file(s)
RestoreFolder input values:
folder = '/Volumes/eve/EVE Online.app'
url = 'http://cdn1.eveonline.com/EveOnlineLauncher/release/launcherupdate_2.1.569300_mac.dat'
hashdb = &lt;ChecksumDB at '/var/folders/2Z/2Z1ptpSxFfeQJSejoNC8Ek+++TI/-Tmp-/CCP_checksum_cache_v003'&gt;
safemode = False
datapiles = [&lt;stuff.dataPile.DataPile instance at 0x17edba08&gt;]
downloadFolder = '/Users/username/Library/Application Support/EVE Online/repair_download_cache'
cleanupDownloadData = False
downloadThreads = 5
whitelist = []
ignore = ['Contents/Resources/EVE Online.app/*', 'Contents/Resources/cache/*', 'Contents/Resources/*.patch']
Emesine
Mouth Trumpet Cavalry.
Mouth Trumpet Cavalry
#34 - 2013-07-22 04:02:23 UTC
CCP Atropos wrote:
The minimum specifications for running EVE start at OSX 10.6.7, and I don't have access to a machine with an OS that old.


I'm running 10.5.8 as well and to date I have paid money to Eve and I have been able to enjoy a lovely game in exchange. Your new launcher update has changed that relationship. I guess from this answer my best option is to suspend payment to Eve until I upgrade my system. What?
Eoka
Arcwright Industries
#35 - 2013-07-22 11:42:52 UTC  |  Edited by: Eoka
Been having similar issues, after the game crashes and I need to re-launch the launcher doesn't appear to do anything when this happens it looks like theres a crashed process called "wineserver". Manually terminating this and relaunching seems to do the trick, but its very annoying. I've ran a repair, cleared caches but the problem still exists.

The new launcher also seems to of broke the ability to multi-box on OS X, when launching the second instance it always use the settings from the first instance of EVE - rather than giving you 2 separate instances.

Running OS X 10.8.4
Leeroy Khamez
Ministry of War
Amarr Empire
#36 - 2013-07-23 01:24:22 UTC
For guys who are failing updates on case-sensitive filesystems:

I have a post about this issue: https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&t=261129


As GM Karidor has stated, they are not going to support case-sensitive filesystems. Installing EVE on a case-insensitive volume is no longer a workaround as the latest launcher updater tries to access the home directory (with no luck).

Supporting case-sensitive paths is one thing that a developer should always take for granted, there's no reason failing to supporting such essential stuff. It's such a shame that the people who wrote the Python scripts does not care about UNIX systems, which are usually shipped with case-sensitive filesystems. If it was a joke, it would indeed be a very funny one.
Kosutic
BSG Mining Group
#37 - 2013-07-23 16:27:55 UTC
Hmmm... still wondering about why I should pay for something I can't use without completely reinstall my system... renewal time is close, hurry up CCP!
Gigliola
Ministry of War
Amarr Empire
#38 - 2013-07-24 15:35:05 UTC
Similar problem for me,
when I try to run eve from launcher I can see the game window but completely black, without char selection.
I tried to reinstall the game, and delete the "com.transgaming.EVEOnline" and "com.ccpgames.eveonline.savedState" from library but nothing to do.
Everything worked until this morning, then it was freezed and no longer worked.
psi Pserad
Amarr Empire
#39 - 2013-07-25 13:31:50 UTC
Kosutic wrote:
Hmmm... still wondering about why I should pay for something I can't use without completely reinstall my system... renewal time is close, hurry up CCP!



yeah, it's been over a week since I've been able to play and I get the whole "oh, things are **** on mac for a while after a new patch comes out" but seriously if you're going to offer the game for an operating system then at least respect the players that are paying to use it on that system... I've subscribed for years and my total downtime since starting is up to months all together at this point, right now I think I actually expect to get something back for this time around, especially since there's still no fix, no answers and nobody even paying attention to this problem.
Caollaidhe
Who's Laughing Now
#40 - 2013-07-25 15:36:43 UTC
Same issue, since the last patch I can't run Eve on my Mac., get the vague error dialog on startup.

OSX 10.8.4

Console entries:
launcher: EVE Online Error
com.apple.launchd.peruser.501: ([0x0-0x3d03d].com.ccpgames.eveonline[1416]) Exited with code: 255

Any news on this CCP?
Previous page123Next page