These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Wormholes

 
  • Topic is locked indefinitely.
12Next page
 

Does anyone else have this scanning "problem"...?

First post
Author
Complex Potential
Caldari Provisions
Caldari State
#1 - 2013-06-06 16:20:04 UTC
I feel like I may be the only one who has this happening, or possibly I'm losing my mind.

When I launch my 8 probes they appear listed as 1-8 in descending order but they dont stay that way. They keep reversing order every second, continuously.

It's not game breaking but it does make an already clunky interface into quite a headache when I'm trying to set up a 4x1au + 4x8au formation.

I filed a bug report and CCP say they cant recreate it. My corp mates don't know what I'm talking about but someone in help chat yesterday said they "just ignore it".

Can people please respond letting me know if they do or do not have the above happening to them? It would be most helpful.

Thanks

CP
Carl Metz
Perkone
Caldari State
#2 - 2013-06-06 22:34:33 UTC
I see the same thing every time I launch probes. Like the guy in help chat, I just ignore it
Hulasikali Walla
Brave Nubs
#3 - 2013-06-07 10:37:08 UTC
Same for me.
Can't find a way to stop them ^^
Made a petition on 2 days ago
And a post in the EVE Online: Odyssey Issues
https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=3154560#post3154560
No answer yet.

I'm trying to find with witch shortcut it started, no luck yet.
CCP Paradox
#4 - 2013-06-07 10:46:41 UTC
Got a bug report. As many times as I have tried to reproduce this, I just can't.
But, we can put some preventive measure in place to stop this. Hopefully the fix will be in on Monday's client patch.
Thanks for the bug reports (by the way, this is a bug and not a petition Hulasikali Walla. Filing the right report really helps us)

CCP Paradox | EVE QA | Team Phenomenon

Space Magician

Nathan Jameson
Grumpy Bastards
#5 - 2013-06-07 11:15:29 UTC
CCP Paradox wrote:
(by the way, this is a bug and not a petition Hulasikali Walla.)


oooooooooooohhh buuurrrnnnn

Just kidding. Thanks, CCP!

http://www.wormholes.info

Hulasikali Walla
Brave Nubs
#6 - 2013-06-07 11:35:50 UTC
CCP Paradox wrote:
.
(by the way, this is a bug and not a petition Hulasikali Walla. Filing the right report really helps us)

Sorry about the mistakeOops
and thanks Big smile
AtomYcX
Perkone
Caldari State
#7 - 2013-06-07 12:00:43 UTC
Yep I have this problem, while trying to do exactly the same thing (4/4 probe setup). Just the re-addition of the column headers would sort this out. So many instances of breaking the "if it ain't broke don't fix it" mantra in this patch.
Complex Potential
Caldari Provisions
Caldari State
#8 - 2013-06-07 12:08:00 UTC
CCP Paradox wrote:
Got a bug report. As many times as I have tried to reproduce this, I just can't.
But, we can put some preventive measure in place to stop this. Hopefully the fix will be in on Monday's client patch.
Thanks for the bug reports (by the way, this is a bug and not a petition Hulasikali Walla. Filing the right report really helps us)

Thank you, thank you, thank you.

And thanks to the others who have confirmed that I am not alone. I was beginning to think I was imagining it. Likes to everyone who answered on this thread!
Complex Potential
Caldari Provisions
Caldari State
#9 - 2013-06-07 12:17:03 UTC
Hulasikali Walla wrote:
Same for me.
Can't find a way to stop them ^^
Made a petition on 2 days ago
And a post in the EVE Online: Odyssey Issues
https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=3154560#post3154560
No answer yet.

I'm trying to find with witch shortcut it started, no luck yet.

I'm not convinced it was started with any button press on our part. However, we all installed the same patch but only a few of us seem to be seeing this behaviour.

Perhaps we can find something in common....

I live in WH space
I use a Helios with T2 probe launcher
I had sisters deep space probes loaded when odyssey was released which were converted into sisters core
It happens for both configurations and for both probe types
I use Window 7 64 Bit
I have an dual ATI card using crossfire
I have an i7 processor
I play golf
Hulasikali Walla
Brave Nubs
#10 - 2013-06-07 12:52:25 UTC
Arrow

I live in WH
Proteus + T2 probe launcher
Sisters core probe
It happens for both configurations and for both probe types
I use Window 7 64 Bit
Nvidia MSI N660 Twin Frozr OC
amd phenom II x6 965 black edition
I play Handball

I keep on thinking it's something we have done with the keyboard

Logitech G15
Complex Potential
Caldari Provisions
Caldari State
#11 - 2013-06-07 12:56:55 UTC
Hulasikali Walla wrote:
Arrow

I keep on thinking it's something we have done with the keyboard

Perhaps, but I don't think it's an intended keyboard function or Paradox would probably have worked that out by now Blink
Terrorfrodo
Interbus Universal
#12 - 2013-06-07 13:27:07 UTC
Arrow

I live in WH
Tengu + Sisters probe launcher
Sisters core probe
I use Window 7 64 Bit
Nvidia GTX 460
I play badminton


So we have a golfer, a handballer and a badminton player. Case solved: everyone playing a ball game is affected.

.

Complex Potential
Caldari Provisions
Caldari State
#13 - 2013-06-07 13:33:43 UTC
Is a shuttlecock classed as a ball?
Terrorfrodo
Interbus Universal
#14 - 2013-06-07 13:37:28 UTC  |  Edited by: Terrorfrodo
Yes. It's also the fastest ballgame in the world, with speeds of up to 332 km/h (206 mph). Admittedly it decelerates very fast though ;)

.

Complex Potential
Caldari Provisions
Caldari State
#15 - 2013-06-07 13:59:54 UTC
Mnemosyne Gloob
#16 - 2013-06-07 16:02:58 UTC
used to be if you sorted by 'time' (you know the column that shown how long the probes still have), you would get erratic things happening. idk how you would do that with the new interface, however.
Oxandrolone
Interstellar Enterprise Inc.
Collapsed Out.
#17 - 2013-06-08 03:16:02 UTC
CCP Paradox wrote:
Got a bug report. As many times as I have tried to reproduce this, I just can't.
But, we can put some preventive measure in place to stop this. Hopefully the fix will be in on Monday's client patch.
Thanks for the bug reports (by the way, this is a bug and not a petition Hulasikali Walla. Filing the right report really helps us)


thanks for fast feedback

I have noticed this aswell, if i get it again ill fraps it and send it in
Jess Tanner
Bangworks Systems Inc.
#18 - 2013-06-08 15:19:47 UTC
CCP Paradox wrote:
Got a bug report. As many times as I have tried to reproduce this, I just can't.
But, we can put some preventive measure in place to stop this. Hopefully the fix will be in on Monday's client patch.
Thanks for the bug reports (by the way, this is a bug and not a petition Hulasikali Walla. Filing the right report really helps us)


Happens to me when i am trying to select the whole group of probes and need to scroll up or down in the list, since that particular window is only big enough to show a couple probe in my default setup.
Jack Tronic
borkedLabs
#19 - 2013-06-09 04:53:29 UTC  |  Edited by: Jack Tronic
Protip: Always make a video of a bug if they cant reproduce it but it can be shown.

The bug is clearly because its sorting on the Time/Age column rather than the Probe name column. Then depending on computers and magical number keeping, when the timers tick and the probe age column updates, deciding the age of probes gets funky due to precision issues. In this case since all probes were "launched" at the same time, they have the same age in seconds but theres probably milliseconds or more precision not being displayed. It never appeared in the old scanner because probes could never be launched in the same second. So sorting on age worked fine.

CCP Paradox wrote:
Got a bug report. As many times as I have tried to reproduce this, I just can't.
But, we can put some preventive measure in place to stop this. Hopefully the fix will be in on Monday's client patch.
Thanks for the bug reports (by the way, this is a bug and not a petition Hulasikali Walla. Filing the right report really helps us)


tl;dr Lock the sort to Probe Name column, problem solved. In fact if by default its already sorting by Probe Name, its possible the old client settings for the window carried over for sort by Age since the older UI had the column headers to sort.
Durzel
Questionable Ethics.
Ministry of Inappropriate Footwork
#20 - 2013-06-09 12:54:29 UTC
What the above guy said. Saw this on SiSi on my computer too but forgot to bugcheck it :o

Simple fix is as said to default ordering by Probe Name.
12Next page