These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

Issues, Workarounds & Localization

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

New patch wiped out my UI settings

First post
Author
Hannal Cha'al
Carthaginian Navy
#1 - 2013-05-21 21:10:08 UTC
Lost all my tabs, profiles, chat channels, sizes, fonts, and positions of everything. Tried rebooting eve, no avail.
Lawtshjj Haus
Castleton Industries
#2 - 2013-05-21 21:15:41 UTC
Same here, all me settings are gone....
Byrrssa Crendraven
Anti - Social
#3 - 2013-05-21 21:21:56 UTC
Hannal Cha'al wrote:
Lost all my tabs, profiles, chat channels, sizes, fonts, and positions of everything. Tried rebooting eve, no avail.



It's an easy fix. I hope you're a computer person.

CCP stores the settings information in c:\users\(your username)\appdata\local\ccp\eve...

Now is where it gets interesting, replace the dots with the directory of where your game is located on your system so, if it is in: c:\program files\ccp\eve you would see c:\users\(your username>)\appdata\local\ccp\eve\c_program_files_ccp_eve_tranquility

with this new patch, it seems to have screwed it up so that it looks like this:
c:\users\(your username)\appdata\local\ccp\eve\c_proga~1_tranquility

Like in the old dos days. Take the "settings" directory and copy it to the settings directory in the screwed up directory and everything will be corrected.

Good luck!
Nerath Naaris
Pink Winged Unicorns for Peace Love and Anarchy
#4 - 2013-05-21 21:24:45 UTC
Or you just quit and start up again, that is supposed to work as well.....

Je suis Paris // Köln // Brüssel // Orlando // Nice // Würzburg, München, Ansbach // Saint-Étienne-du-Rouvray

Je suis Berlin // Fort Lauderdale // London // St. Petersburg // Stockholm

Je suis [?]

CCP Atropos
C C P
C C P Alliance
#5 - 2013-05-21 21:40:22 UTC
The settings haven't been deleted or anything like that. The issue is that the EVE Launcher is started with what's known as a short path; this causes you to end up with a path name like "progra~1" instead of "program files". The fix is to simply restart the EVE Launcher. The restart should correctly load the long, full path name instead of the short one, allowing the EVE client to load the correct settings.
Blackfin Arbosa
Blackstone Holdings
Sev3rance
#6 - 2013-05-21 22:34:41 UTC
CCP Atropos wrote:
The settings haven't been deleted or anything like that. The issue is that the EVE Launcher is started with what's known as a short path; this causes you to end up with a path name like "progra~1" instead of "program files". The fix is to simply restart the EVE Launcher. The restart should correctly load the long, full path name instead of the short one, allowing the EVE client to load the correct settings.


Got news for you this does not work... my settings are gone no matter what I restart, how many times I reboot they are just gone. CCP fail
Narha Ohaya
Perkone
Caldari State
#7 - 2013-05-21 23:13:54 UTC
CCP Atropos wrote:
The settings haven't been deleted or anything like that. The issue is that the EVE Launcher is started with what's known as a short path; this causes you to end up with a path name like "progra~1" instead of "program files". The fix is to simply restart the EVE Launcher. The restart should correctly load the long, full path name instead of the short one, allowing the EVE client to load the correct settings.


This did not help me. Have tried several times. What can I do next?
So'Cari
Assault and Battery
Transmission Lost
#8 - 2013-05-22 00:16:40 UTC
As a workaround you can copy your original settings to the newly created 'short path' folder:

https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=3066962#post3066962

When the launcher problems are fixed, settings will once again be loaded from the full path folder. At that point you might need to copy settings from the short path to the full path (if you've changed anything).

If restarting works its a better solution. But understanding where settings are stored and what has caused them to disappear is no bad thing. In particular you will now know how to backup settings, import them from your TQ to SiSi client or from one machine to another etc.
Spr09
Tribal Liberation Force
Minmatar Republic
#9 - 2013-05-22 01:04:32 UTC
CCP Atropos wrote:
The settings haven't been deleted or anything like that. The issue is that the EVE Launcher is started with what's known as a short path; this causes you to end up with a path name like "progra~1" instead of "program files". The fix is to simply restart the EVE Launcher. The restart should correctly load the long, full path name instead of the short one, allowing the EVE client to load the correct settings.


What do we do if the game is installed through Steam? Just start the game and see?
Haulie Berry
#10 - 2013-05-22 01:22:23 UTC
CCP Atropos wrote:
The settings haven't been deleted or anything like that. The issue is that the EVE Launcher is extremely bad.



TL;DR version, and I'm one of the people who defended UnInv as "not that bad". P
Akturous
The Scope
Gallente Federation
#11 - 2013-05-22 02:35:50 UTC
Getting one person to actually do this launcher update on their own computer would have found this problem.

I don't pay money to ccp to do 'workarounds', it needs to work. Full. Stop.

Vote Item Heck One for CSM8

Solock
Sniggerdly
Pandemic Legion
#12 - 2013-05-22 03:00:55 UTC  |  Edited by: Solock
CCP Atropos wrote:
The settings haven't been deleted or anything like that. The issue is that the EVE Launcher is started with what's known as a short path; this causes you to end up with a path name like "progra~1" instead of "program files". The fix is to simply restart the EVE Launcher. The restart should correctly load the long, full path name instead of the short one, allowing the EVE client to load the correct settings.


Thank you for the quick response, but shouldnt this have been tested beforehand? It seems like everyone I have spoken to had had this problem. How did it pass Quality Assurance?

It would have saved me from cursing out CCP so many times in mumble before someone pointed me to this easy solution.
Inna Cristiana
GucciGang
#13 - 2013-05-22 06:56:14 UTC
What's the point? Could have just deployed this the day before Odyssey instead of having us wait 2 weeks without a scenic Log in screen and with a broken launcher.

CCP really needs a marketing advisory team.
Panhead4411
Rothschild's Sewage and Septic Sucking Services
The Possum Lodge
#14 - 2013-05-22 14:38:22 UTC
And yet, how many patches do we go through that reset ALL of our UI settings?

This is getting tiresome....

Good thing i have found the folder that contains the entirety of user preferences and UI elements.

Now i just have to remember to copy/save it every night before DT incase there is a surprise launcher update that tanks my settings....but that would never happen, right?

http://blog.beyondreality.se/shift-click-does-nothing    < Unified Inventory is NOT ready...

DetKhord Saisio
Seniors Clan
#15 - 2013-05-27 09:35:45 UTC
This needs to be stickied and put on side-bar news at log-in screen.
DetKhord Saisio
Seniors Clan
#16 - 2013-05-27 09:43:42 UTC
CCP Atropos wrote:
The settings haven't been deleted or anything like that. The issue is that the EVE Launcher is started with what's known as a short path; this causes you to end up with a path name like "progra~1" instead of "program files". The fix is to simply restart the EVE Launcher. The restart should correctly load the long, full path name instead of the short one, allowing the EVE client to load the correct settings.

The repair tool works, but the settings get reset. CCP may want to see if a line or two of code got missed. This is not a huge deal, but better advertising for this simple fix would go a long way towards easing off some pressure.
Byrrssa Crendraven wrote:
Hannal Cha'al wrote:
Lost all my tabs, profiles, chat channels, sizes, fonts, and positions of everything. Tried rebooting eve, no avail.



It's an easy fix. I hope you're a computer person.

CCP stores the settings information in c:\users\(your username)\appdata\local\ccp\eve...

Now is where it gets interesting, replace the dots with the directory of where your game is located on your system so, if it is in: c:\program files\ccp\eve you would see c:\users\(your username>)\appdata\local\ccp\eve\c_program_files_ccp_eve_tranquility

with this new patch, it seems to have screwed it up so that it looks like this:
c:\users\(your username)\appdata\local\ccp\eve\c_proga~1_tranquility

Like in the old dos days. Take the "settings" directory and copy it to the settings directory in the screwed up directory and everything will be corrected.

Good luck!