These forums have been archived and are now read-only.

The new forums are live and can be found at https://forums.eveonline.com/

EVE Technology Lab

 
  • Topic is locked indefinitely.
 

phpBB 3.x API Registration Mod v6+

Author
Radix Salvilines
Drunken Vikings Crusaders
#421 - 2012-10-11 21:57:13 UTC  |  Edited by: Radix Salvilines
i get an error:


Quote:
Fatal error: Call to undefined function eveapi_ingamelinkloop() in /users/blahblahblah.domain.com/includes/bbcode.php on line 826


when trying to view a topic with fitting posted in from EFT

in bbcode.php in this line i have:

Quote:
$ingameLink .= eveapi_ingameLinkLoop($ingameFittingLink, "Subsystem");


Otherwise awesome job, thank you :)

EDIT: This is the code i get from EFT:

Quote:
[Iteron Mark V, killer]
[empty low slot]
[empty low slot]
[empty low slot]
[empty low slot]
[empty low slot]

[empty med slot]
[empty med slot]
[empty med slot]
[empty med slot]
[empty med slot]

Quad Light Beam Laser II, Multifrequency M
[empty high slot]


perhaps it helps
Faldal Dartan
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#422 - 2012-10-12 22:37:01 UTC  |  Edited by: Faldal Dartan
ok, i think a few people have the problem of inactive users due to invalid api infos (but api is correct)

now i set every special group to immune for the api check and forum users still get deactivated when the cronjob runs.
for now i am putting the cronjob offline on my server so that they still can register but we have to "unregister" them manually.

i tried all of the things already mentioned in this thread. i even doubled the execution time in the "eveapi_cron.php" but it seems like this makes it even more worse.
i started doing the cronjob every hour, then every 6 hours and every 12 hours....but problem still exist.
eidenjunior
Perkone
Caldari State
#423 - 2012-10-13 13:25:26 UTC  |  Edited by: eidenjunior
hi, Cyerus
thanks for makes such an awesome mod.

I successfully manage to install it.

after a lot of testing i got the cron Job working too.
Quote:

0 * * * * root cd '/volume1/web/forum/'; /usr/bin/php eveapi_cron.php >/volume1/Media/log/testphp.out 2>/volume1/Media/log/testphp.err


Is there anyway to change the output to be just text not a web page?
or view logs on a web page. for changes.
Faldal Dartan
Sebiestor Tribe
Minmatar Republic
#424 - 2012-10-13 14:27:18 UTC  |  Edited by: Faldal Dartan
are you sure you want to get an output? because this can cause a lot of trash and spam on your server.
maybe you just want to let the cronjob to execute the "eveapi_cron.php" ... that's much easier.

for example
eidenjunior
Perkone
Caldari State
#425 - 2012-10-13 14:40:08 UTC
Faldal Dartan wrote:
are you sure you want to get an output? because this can cause a lot of trash and spam on your server.
maybe you just want to let the cronjob to execute the "eveapi_cron.php" ... that's much easier.

for example


i want to be able to check that it works. so a output that only shows adds or removes. Mabe a simlar page to what you get when you run the eveapi_cron.php manually in a browser.
ISuper
State War Academy
Caldari State
#426 - 2012-10-13 16:43:12 UTC
I use

Quote:
wget -q -O /dev/null ..........

for that job
eidenjunior
Perkone
Caldari State
#427 - 2012-10-14 11:46:56 UTC
There is a bug with the feedback when ppl type wrong "EVE API Verification Code", "EVE API KeyId" they get "The value you entered is too short." and not specify what filed is to short. same for both registation and if change it in user control panel.
Apollo Eros
The Scope
Gallente Federation
#428 - 2012-10-15 01:15:27 UTC
It seems the download link is not working. Can anyone else confirm this?

[Triple OG LVL 5 Space Wizard]

Phoenix BlackThunder
The Graduates
The Initiative.
#429 - 2012-10-15 09:01:14 UTC
Apollo Eros wrote:
It seems the download link is not working. Can anyone else confirm this?


Yes, it is not working for me too.
Durzel
Questionable Ethics.
Ministry of Inappropriate Footwork
#430 - 2012-10-15 09:16:20 UTC  |  Edited by: Durzel
I've made some changes to this mod for my own forum, namely making it so that people can register without providing an API, but if supplied the usual checks are made. In other words this enables the following choices for registration:

  1. API key required, must match existing criteria - this is equivalent of the current default setting for "Allow non-members" (No) where people who register must already match something already set up, otherwise they get the "This character is not permitted to have an account on this forum" message.
  2. API key required, doesn't have to match criteria - this is equivalent of the "Allow non-members" option set to "Yes". It still means they have to enter a valid API key, but it doesn't have to match something
  3. API entry is optional - this is the new option. A user can register without supplying an API but if they do supply one the usual rules about it having to be valid apply.

This is what it looks like in the ACP: http://i.imgur.com/DsYyL.png

Is this something anyone would be interested in? Can provide the modifications to the mod author is that's the correct way to go about it.
eidenjunior
Perkone
Caldari State
#431 - 2012-10-16 06:55:38 UTC  |  Edited by: eidenjunior
The eveapi_cron.php seems to kick everyone if the connection to EVE online api server fails for some reason.

Is there anyway to add a command that says do nothing if the api time out? and remove disabling of account.

output when it failed:
10-15-2012 23:20:02 --- Starting
10-15-2012 23:20:02 --- EVE API MOD -> version 6.0.3
10-15-2012 23:20:02 --- PHEAL -> version 0.1.0
10-15-2012 23:23:23 user EVE API error: 0 -> API Date could not be read / parsed, original exception: name lookup timed out
10-15-2012 23:23:23 user Character and API settings do not match
10-15-2012 23:23:23 user Removing user from Forum group ->corp member
10-15-2012 23:23:23 user Removing user sessions and disabling account

edit;
quick fix change max_execution_time to 30sec
Aron Fox
Tranquillian Imperial Navy
#432 - 2012-10-16 13:57:33 UTC
what is the progress on the video turtorial? I cant use BBCode and i like to get this thing installed properly so my members can ejoy this mod of yours.
Cyerus
Eternal Strife
#433 - 2012-10-16 16:51:00 UTC  |  Edited by: Cyerus
Aron Fox wrote:
what is the progress on the video turtorial? I cant use BBCode and i like to get this thing installed properly so my members can ejoy this mod of yours.


Actually after 4+ hours of encoding (I'm new to Video editing, so probably some weird settings somewhere) I was able to make the first video, explaining default Installation (no configuration, so wait till second video!!!) of the mod.

Video can be found here; http://youtu.be/qri7flJXnBk

Feedback is appriciated, even when it's only about my Youtube channel (guess what, I'm new to Youtube too).
ISuper
State War Academy
Caldari State
#434 - 2012-10-16 20:51:56 UTC
Cyerus check please mail, looking for a jabber really (:

My CEO hunting me 2 monthes for that)
Cyerus
Eternal Strife
#435 - 2012-10-17 12:43:20 UTC
ISuper wrote:
Cyerus check please mail, looking for a jabber really (:

My CEO hunting me 2 monthes for that)


I've built you the package I promised; http://eve-it.org/dl/phpBB_authentication_for_ejabberd.zip

The package includes a simple guide on how to install, but you'll have to wait a couple of days for a detailed video.
Andy Tibs
Ministry of War
#436 - 2012-10-17 13:14:23 UTC  |  Edited by: Andy Tibs
I started getting this error when trying to go through the new user registration.

Quote:
API Date could not be read / parsed, original exception: String could not be parsed as XML
Character and API settings do not match


I checked and the API information is correct but I keep getting this error. I also saw that CCP changed the API to https today (http://community.eveonline.com/devblog.asp?a=blog&nbid=73407) and don't know if this could cause problems with people trying to check their API information to register/update.
eidenjunior
Perkone
Caldari State
#437 - 2012-10-17 13:37:59 UTC  |  Edited by: eidenjunior
Andy Tibs wrote:
I started getting this error when trying to go through the new user registration.

Quote:
API Date could not be read / parsed, original exception: String could not be parsed as XML
Character and API settings do not match


I checked and the API information is correct but I keep getting this error. I also saw that CCP changed the API to https today (http://community.eveonline.com/devblog.asp?a=blog&nbid=73407) and don't know if this could cause problems with people trying to check their API information to register/update.

But according to the dev blog that was to be in effekt for 2weeks already.

Have the same but notice it with my eveapi_cron job, haven't test new users reg.
Quote:
EVE API error: 0 -> API Date could not be read / parsed, original exception: String could not be parsed as XML

that change everyone to be inactive. :/
Andy Tibs
Ministry of War
#438 - 2012-10-17 13:46:33 UTC  |  Edited by: Andy Tibs
Right, but after reading this(http://community.eveonline.com/news/newsFromEve.asp?newsTitle=api-changes-in-effect) this morning they said programs and stuff not using the https version would stop working until updated.
Cyerus
Eternal Strife
#439 - 2012-10-17 14:21:32 UTC
Oh damn, I didn't know they'd be changing it; must've missed the devblog.
Disable the cronjobs for now, I'll be fixing this shortly.
Tashia Rizti
Deep Core Mining Inc.
Caldari State
#440 - 2012-10-17 17:29:44 UTC  |  Edited by: Tashia Rizti
While Cyerus is working on a proper fix, I found a temporary fix that seems to be working for me, *phpbbinstall*\includes\eveapi\Pheal\PhealConfig.php line 60 , change the http:// to https://